- Steam Deck
- LG LCD és LED TV-k
- Léghűtés topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peu407
senior tag
-
törölt tag
Saját tapasztalatainból kiindulva pedig azt mondom, kupaktalanítás léghűtéssel értelmetlen, paszta ide vagy oda tök mind egy melyikkel.
A kupaktalanítás ott lehet érdekes ahol pl egy buherált hűtő van rászerkeztve, ami közvetlenűl a maggal érintkezik mint az emlékeinkben ami még nem halványúlt el, a régi inteles cerkákat 600 Mhz helyett 900 on hajtottuk, nem volt még kupak és annó a sok processzormag lesarkazásos mutatvány miatt elszállt procik miatt döntött később úgy az intel hogy lekupakolja a további processzorait.
Tehát itt meg bejön a lesarkazás veszélye a dolognak ami elgondolkodtató lehet.
-
oliba
őstag
Ezt ne logikával akard felfogni, mert nincs benne. Ezt azért csinálják az emberek, mert KELL! Muszáj nekik, mint pl nekem is. Újrapasztázok mindent, mert a gyárit nem szeretem. Az 1-2°C, amit hozok vele, az jót tesz a lelkemnek. Ilyen a 20Mhz-es vga tuning is. Ki kell hozni a hardverből a lehető legtöbbet, ennyi...
-
krx21
nagyúr
Nekem felfelé megy... De nem is értem mért menne lefele...
A fesz. mint egy szívató nem az induláshoz kell, hanem a terheléses, emelt frekvenciás stabil működéshez.. Nekem ez a logikus...
Az ellenkezőjét még ha nagyon megerőltetem magam akkor sem tudom magyarázni...De ha van valaki aki esetleg tudja, hogy annak mi értelme van hogy a feszültség terhelés alatt, mikor a frekvencia is nő lejjebb megy, megköszönöm...
-
krx21
nagyúr
Én ha beállítok mondjuk 1.215V-ot akkor azt manuálban teszem és terhelés alatt 1.224V... Olyan hogy a beállított érték kevesebb terhelés alatt még nem hallottam...
Nem is látom értelmét... Az ellenkezője logikus, hisz terhelés alatt felugrik a frekvencia is és oda több fesz. is kell... -
Repsol600
addikt
De persze, előfordult hogy 50-60000 körül mentek.
Főleg a hátsó venti ami most a gép hátúljában van igaz h. max 800-as a fordulat de megy az 60000-rel is. Kemény is lenne ha tolna asztallal géppel együtt hátra.
Már a gyári biosnál is megvolt a bug, azóta 2-őt frissítettem de nem sikerült megoldani Asrockéknak. Mert gondolom bios frissítéssel megoldható lenne a probléma. -
krx21
nagyúr
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy neked még egy kis feszültség kellene...
Nagyon sok esetben kell az 1.2V feletti beállítás a 4.5Ghz-hez, pláne ha atom stabilan szeretnéd! Ha nem akarsz feljebb menni a fesz.-el, akkor menj lejjebb mondjuk 4.3Ghz-re és nézd meg hogy viselkedik!
Ha stabilabb akkor jöhet a kompromisszum: Vagy lejjebb jössz frekvenciában vagy feljebb fesz.-ben.
Ha mondjuk 4.2Ghz-en is hasonló a tünet 1.2V-nál akkor máshol kell keresni a hibát...Jó sakkozást! Ez ilyen...
-
jilian
addikt
linpack_xeon64.exe működése leállt.... 8. percben.
-
Cybertrone
veterán
Na most egy tripla szerintem kevés oda... nem azért mert kicsi, ha nem azért mert szar a hőátadás... Így ezt úgy kell orvosolni az én elképzelésemben hogy túlozni kell a hítést... na most egy mo-rat nem fogok venni egy procira... vga kiesik nálam eszement buko a blokk, jó eséllyel sosem adja el az ember, ha igen az eredeti ár 40%-ért se...
Na most én a hűtőtáskás megoldást szerintem meg fogom lépni... a táp erős, elbír egy hűtőtűskát, majd egy átalakítót átforrasztok bla bla... és úgy már fasza lehet! -
HSM
félisten
Egyéként van értelme ilyen procira ilyen hűtőpasztát használni? Mert az extra hővezető képességét nem tudod kihasználni, mert fos a mag-IHS kontaktpaszta, a vékonyság sem előny, mert dombormű a kupak, tehát igazából csak a hátrányokat élvezheted. Míg egy sima paszta sokkal jobban tud alalmazkodni ilyen szituációkhoz.
-
krx21
nagyúr
Hát a látott videón szerintem túl kevés pasztát tett az ember! Injekciós tűvel...
Legfeljebb az amúgy is majdnem tökéletes illesztés esetén lenne elegendő!
Persze pont én mondtam, hogy nem szabad túl sokat rakni... De talán ez a másik véglet...
Nem szabad elfelejteni, hogy a paszta nem a nedvességtartalmától vezeti a hőt!
Az ember nagyon kiszámolta, hogy épp hogy nedvesre tudta törölgetni.. Ezt sem szabad ennyire, pláne nem fültisztítóval, ahol simán bekerülhet 1-2 száll vatta darab a pasztába!!!
Ha ha már keneget akkor sokkal inkább ujjal! Nem kell félni zsír nem jut a pasztára mert az az ujjon marad, hisz a paszta nem oldja és elfedi...
Az illesztés után kicsit megmozgatjuk a hűtőt, hogy ne csak a nyomástól legyen módja rendesen elhelyezkedni a pasztának...
Bár a legtutibb ha mindenki letesztel 3-4 módszert... -
HSM
félisten
Igen, ezért is lehet középen olyan tiszta, mert nem kinyomódott, hanem hogy ott hozzá sem ért soha, erre nem gondoltam... Mondjuk nálam ilyesmi nem fordulhat elő, mert elég pasztát tolok rá középre, és hagyom hogy szépen elterüljön a nyomóerőtől, tehát középen, ahol a legkritikusabb a jó kontakt, mindig van elég.
-
HSM
félisten
A vonalzót én is támogatom, de amúgy nekem pont úgy tűnik a képed alapján, hogy a proci közepén egy csíkban van a legkevesebb "paszta", és két szélen meg bőséggel.
Belefirkáltam a képedbe, ahol szerintem jó volt a kontakt és kevés a paszta az zöld, ahol sok a paszta, és rossz volt a kontakt véleményem szerint, piros. [link]
Vélemény?
-
-
korcsi
veterán
-
tomic
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged