Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
törölt tag
Amúgy az Invitelnek telefon részről van nagy előnye:
Start Max: 1200Ft/hó- korlátlanul lehet bármilyen vezetékes számot hívni bármikor
Beszédes mobil: 800Ft/hó - 19Ft/perc a mobilhívás.
UPC-nél hasonló csomag 5000Ft/hó.Intruder2k5: Ahogy mondod, az analóg telefonvonalnak bizony megvan ez a nagy előnye.
SAT TV valóban állandóan drágul. Anno mi digi-ről váltottunk és szinte egálban voltak az árak. Most már a dupláját fizetjük ugyan azért!
Igazából válthatnánk UPC műholdas vagy ktv-re illetve netre is, csak a család idősebb tagjainál a szokás az úr...
A fiber power nagyon jól jönne, csak a telefonszámla sokkal drágább lenne, mert sokat telefonálunk mobil irányba vezetékesről. A ktv elég drága és pont azok a csatornák hiányoznának, amelyeket a legtöbbet nézzük. A műholdas szolgáltatás viszonylag szimpatikus, de itt a mi kis városunkban elég sokat szidják az UPC-t minden téren.Ha esik az eső mindjárt elmegy a kábelnettől a tv-ig minden. -
válasz
bopeti98 #12796 üzenetére
Hát igen! Ez az, hogy szinte mindenhonnan ilyen problémákról hallani IPTV kapcsán, tehát ne mondja nekem se senki, hogy az ilyen, meg olyan fasza! Nekem is több ismerősnek van IPTV, és szidják mint a bokrot, ezerszer megbánták, hogy ezt választották, legyen az T, vagy Invitel! Hasonló a helyzet a digitális telefonnal is, az analóg ott is ezerszer jobb volt, az mindig működött, még ez a nettel együtt lehal, ha gond van! Pont akkor nem lehet telefonálni, amikor kellene, a hiba miatt! Csak éppen ezt kevesebben emlegetik, mert telefont kevesebben használnak, és ők sem élik meg akkor tragédiaként, ha fél napig nem megy, mintha a netről, vagy a TV-ről lenne szó!
Tel Elek, nekem is volt T-Home SatTV-m évekkel ezelőtt, a bevezetésétől kezdve! Akkoriban valami 3300Ft volt 3 TV-re, aztán mindig emelték, így visszaadtam egy boxot, de amikor már 2 TV-re is 5400-at fizettem ugyanazért mint előtte a 3-ra 3300-at, akkor váltottam ktv-re!
-
törölt tag
-
válasz
#41635072 #12795 üzenetére
Nem a népet akarják azok hülyíteni, egyszerűen ők így tudják! Sajnos az értékesítők, és az egyszerű mezei (nem műszaki) ügyfélszolgálatosok műszaki, technikai felkészültsége minden szolgáltatónál szinte nulla! Én is voltam már úgy UPC-nél, hogy elkezdtem beszélni a modem vételi és adási jelszintjéről, erre vissza kérdez, hogy én azt hol látom?! Meg amikor a visszirányú SNR-t említettem, arra azt mondta, hogy náluk olyan nincs is! Na mondom jó, akkor köszönöm segítséget, viszont hallásra!
-
bopeti98
őstag
válasz
Intruder2k5 #12792 üzenetére
Az IPTV-nél még a jó minőségű analóg is előnyösebb.
Legalábbis itt nálunk.
Már nincs olyan sok a hűségből, de az IPTV-s box jelenleg is a szekrényen porosodik, a tévé meg feltöltőkártyás MinDig TV Extrával megy. Az is alacsony bitrátás, de észrevehetően jobb a képminőség, és nem szaggat, meg merevedik ki a kép állandóan. -
törölt tag
Én 1.3km-re lakom a DSLAM-tól és max 15Mbites net köthető. De ha más házszámot ütök be az utcából, akkor van akinél csak 5Mbites ADSL-t dob ki a honlapjuk...
Ami röhej, hogy az összes ügyintéző optikaiként konferálja fel a VDSL-t. Aztán hiába világosítom fel őket, úgysem fogják fel, hogy ennek semmi köze az optikához.. Na mindegy, a népet lehet hülyíteni, hogy ez mán' optika.
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #12792 üzenetére
Igen.
A második legjobb meg szerintem a SAT TV, mert szinte bárhol létesíthető, de van három hátránya:
- Kevesebb állomány fogható mint a többi platformon és a HD adások száma is elmarad tőle
- A szolgáltatói Standard tányérban nincs elég időjárás tartalék - ez persze orvosolható, némi pénzmag befektettéssel.
- A FHD sem feltétlen 1080p-s natívban megy.A korábbi hozzászólásomat meg korrigálom, elvileg elég a FHD-nak 8-10 Mbps-is, gondolom az Invitelnél is.
(#12784) Tel Elek: Az jó, hogy adja a 60-ast VDSL2-n viszont tényleg nagyon közel kell lenni az Invitel DSLAM központjához.
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #12789 üzenetére
Hát ez remek akkor. Mondjuk ahol én lakom elvileg az Invitel is DOCSIS 3.0-n keresztül szolgáltat, legalábbis a honlap szerint
Szerk: (#12792) Intruder2k5: A Boxot jó, hogy említetted, mert egyrészt batár nagy cucc, ami fogja a helyet, másrészt minden szolgáltató eljátsza azt, hogy az első ingyenes, a másodiktól kezdődően körülbelül havi 1k-t súroló bérleti díja van, az Invitel is. Pár hétig ingott nálam, hogy esetleg majd részben váltok, de végül teljes egészésben maradtam a T-nél ,mert előadhatnám azt a produktumot, hogy behúzatok egy 60-as netet magában, a többi meg T-s szolgáltatás de az extra drága megoldás lenne. Sőt a teljes Inviteles átállás sem olcsóbb, és ha véletlen tényleg felezné a net sebességet, TV mellett, akkor 10 Mbps-mal lennék előrébb, viszont nem lenne kedvezményes hoppá díjcsomag.
A SAT TV-vel, meg lényegében megvan az ami Nálad, hiszen sávszélességet egyáltalán nem vesz le a VDSL2-ből, és egyszerre három HD Streamet is nézhetek az itthoni 3 STB-on.
(#12790) kabelmania27 : Külön díjazásért.
-
válasz
#41133696 #12787 üzenetére
Nekem csak 60/6Mbps netem van, és nincs HD előfizetésem, de ez most mellékes, mert elvileg lehetne, mint mondottam, itt nincsenek efféle korlátozások! Koax hálózatunk van, tehát EuroDOCSIS 3.0 rendszert használunk, és ezen lehetne 240/20Mbps netem, illetve HD előfizetésem maximum 3 darab rögzítős box-al, amin így 6 HD stream-et lehet egy időben húzni, ha mindegyiket nézed, és közben rögzítesz is velük! És mindez egy darab koaxon jön a lakásba, sőt a telefon is ezen megy!
VDSL-, optikai és kábelhálózatok által nem lefedett területeken legfeljebb 1 db további vevőegység bérelhető a szolgáltatótól.
VDSL-, optikai és kábelhálózatok által lefedett területeken legfeljebb 2 db további vevőegység bérelhető a szolgáltatótól. (Ez esetben a HD adás egy időben csak egy vevőegységen fogható.)
-
frovery
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12786 üzenetére
Felénk (Esztergom, Dorog) és az összes környező településen olyan 3 éve van VDSL. Előtte csak ADSL volt. Amióta van, azóta 25/5 mega volt a plafon, semmi több. Ha közvetlenül a településeken lévő szerver terem mellett lakom, akkor is ez a plafon. Most emeltek 30megára de ez is karcsú főleg, hogy egy nagy rakás sz@r. Használhatatlan az egész hálózatuk az iptv végett. Azóta ilyen, előtte szinte semmi gond nem volt a hálózattal. Látszik, hogy ráterhelték a sok iptv-t, azóta teljes a káosz. Aki csak tud menekül tőlük, persze ha van hova. Hála az égnek már lett konkurencia, így én is menekültem tőlük. Nem bántam meg.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #12783 üzenetére
A "nem veszi el úgy", az pontosan mit takar? Milyen sávszélességed van, és ha 2-3 HD Stream-et nézel, mennyi marad belőle? Esetleg az lehetne még, hogy a UPC külön húz be kábelt a Tévének is, de az is meglepő lenne.
Telekomnál a sávszélesség, és a platform korlátozza csak be a beltéri egységek és a HD Streamek számát. xDSL-en az IPTV 20-asnál korlátozott, de 30-asnál már jobb. Az a durva egyébként, hogy a szolgáltatók még 15 Mbps alatti ADSL-hez is értékesítenek IPTV-t. Ha Optikán vagy egyéb platformon vagy a T-nél is lehet több HD Stream-ed, viszont a sávszélességedből 10-12 Mbps-ot vonhatsz le FHD adásonként.
-
Köszönöm Nektek!
frovery, az érdekes, mert wiki szerint a VDSL 1km-re 40Mbps-t tud, VDSL2 pedig 50Mbps-t, mi több, 1km-re még az ADSL2+ is 23Mbps-t tud!
-
frovery
senior tag
válasz
VDSL területen eddig 25/5Mb volt de 1-2 hónapja növelték 30/5Mb-ra. Préselik a sz@rt a rézdrótból.
Persze ez közvetlen a szerver terem közelében van. 1 Km-re már max 10Mb lesz a plafon.
-
törölt tag
válasz
15,30,60Mb-es VDSL csomagok vannak.
Meglévő előfizetőknek a 15-ös is 4690Ft telefonnal. -
válasz
#41133696 #12782 üzenetére
Az érdekes, mert az nem veszi el úgy a sávszélességet, mint az IPTV! Én is digitális TV előfizető vagyok (igaz UPC-nél), de itt nincs is olyan, mint Telekom-nál pl. IPTV esetén, hogy nem nézhetek egyszerre 2 készüléken HD adást, stb... Akát három készüléken is nézhetnék, és közben mindhármon rögzíthetnék három másik HD adást, ami összesen 6 HD adás, és mindemellett lehet 240-es net előfizetésem is! Szóval nekem kicsit fura, hogy Invitelnél a DVB adás miért fogja a sávszélességet!
Más!
Invitel milyen sebességű VDSL csomagokat értékesít? Nem konkrét helyen érdekel, csak úgy általában, ahol van VDSL, ott mi az elérhető legnagyobb sebesség (tudom ez is DSLAM távolságtól függ), és ez nagyságrendileg milyen árban van? Olyan szar, hogy a honlapjukon ilyeneket nem lehet megnézni! -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #12781 üzenetére
Digitális kábeltévé. A nyomtatványukon is ez van.
-
-
törölt tag
válasz
headhunter #12778 üzenetére
Nincs benne ellentmondás. A digitális TV az Invitelnél is a felhasználó Internet kapcsolatát használja. Abból szed le.
-
válasz
headhunter #12778 üzenetére
A honlap nagyobb részben baromságokat ad eredményül, annak nem szabad hinni!
-
headhunter
addikt
1443-as infó eredmény:
"Az ön címén 60Mbit/s nethez analóg tv csomag rendelhető, digitális tv csomaghoz max. 30Mbit/s net elérhető..."
Honlapon természetesen nem ez szerepel.
-
-
-
törölt tag
Üdv!
Milyen VDSL modemet osztogat az Invitel internet és és telefon szolgáltatás mellé? (Tehát TV nélkül!) -
wagi
senior tag
válasz
headhunter #12768 üzenetére
*Az ajánlat 2014. augusztus 25-től visszavonásig érvényes az Invitel digitális kábeles, Docsis 3.0 szolgáltatási területén, amennyiben a kívánt szolgáltatás külön beruházás nélkül biztosítható. Az ajánlat, új (akik az elmúlt 90 napban nem vettek igénybe Invitel szolgáltatást) lakossági előfizetők számára a szolgáltatáscsomagra kötött 24 hónapos határozott idejű szerződéskötés esetén érvényes.
Tehát új előfizetőknek van.A régieknek meg dupla áron.
-
powerup2
addikt
válasz
headhunter #12768 üzenetére
Nem sokáig lesznek ezek az árak ha megvették az invitelt
szóval nem oszt nem szoroz a dolog
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter #12760 üzenetére
"Árak is kezdenek alakulni :
Régebbi (Invilág XXL) 11.990Ft-os csomag,
most 8.990Ft, 2015.01.01-től..."60/5Mbit/s net :
5.190Ft/hó Invilág XL (24hó)
5.490Ft/hó Invilág XL (12hó)7.990Ft/hó Invilág XL (24hó)
8.290Ft/hó Invilág XL (12hó)Ezt a "bagázst" sem az eszükért rabolnák el...
Mára visszaállt az ár
-
C4mp3r
addikt
válasz
C4mp3r #12763 üzenetére
chateltem a hibaelharitos emberrel, eloszor valami vonalhibat emlegetett es frissitette a modememet, aztan kozli hogy ma 10 helyett atraktak 6-os csomagba. kerdeztem hogy miert, azt mondta biztos en kertem, mikor kozoltem, hogy ez lehetetlen, akkor hivjam fel holnap az ugyfelszolgalatot es kerdezzek utana, mert lehet felreertes tortent.
kezdenek felidegesiteni, megint en telefonalgassak az o fassaguk miatt, az en idom megy. de meg csak nem is szakadozott, hogy technikailag indokolt legyen a lefele valtas.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #12762 üzenetére
Értem.. Kösz azért!
-
C4mp3r
addikt
10/2 helyett ma folyamatosan
jon. ez volt a regi csomagom, nyar kozepen valtottam. most valamit elkurtak es csak ideiglenes vagy visszaraktak...
-
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #12759 üzenetére
Igen ezt is akartam írni viszont ezzel meg az a bökkenő h az lg fórumot olvasva az a tapasztalat h a frissítésel inkább elcseszni szoktak funkciókat nem pedig megoldani problémákat...
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter #12747 üzenetére
Újra elérhető a 60Mbit/s-es csomag...
Chaten rákérdeztem az "eladásra", válasz : Ezt az információt, napközben 8-16-ig az 1443-as számon próbáljam...
Árak is kezdenek alakulni :
Régebbi (Invilág XXL) 11.990Ft-os csomag, most 8.990Ft, 2015.01.01-től...
60/5Mbit/s net :
5.190Ft/hó Invilág XL (24hó)
5.490Ft/hó Invilág XL (12hó) -
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #12757 üzenetére
Elég bosszantó de emiatt nem fogom szervízbe küldeni azért :-)
Majd megprobalok egy gyári visszaallitast is. Vagy a CA modult újra ki-be rakni.
Vagy mit javasoltok még?
4 hónapos amúgy a tv és az első pár hét után kezdte ezt. Előbb mindig az rtl és a cooltv tűnt el most meg csak a film+. Elvileg ezek mint az rtl által üzemeltetett csatornák nem? Nem lehet h ezzel van összefüggésben? En csak az invitelre gyanakszom h ott nem kóser vmi. -
-
menyoronc
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12755 üzenetére
Ok. Amugy az lg topicba azt javasolták h kapcsoljam be vagy ki az automatikus csatorna frissítést. Ez nem segített, ugyanúgy eltűnt a Film+ csatorna.. Ráadásul mar ugyis h ki sem kapcsolom a tv-t hanem nezek egy adót es utana kapcsolnék a Film+ ra erre már megint nincs a listában.
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy kb 2 hetente eltűnik 1-2 csatorna a listából? Először az rtl klub, cool tv, most meg a Film+.
Hiába keresek rá kézi hangolásban mert következő bekapcsoláskor megint nincs a listában.
A szolgáltató invitel kábel tv a tv egy 42 la620.
Ha csinálok egy teljes auto. hangolást akkor megint jó kb 2 hétig aztán újra kezdődik a csatornák eltűnése. -
ntrbot
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12751 üzenetére
De mindegy
csak én képes leszek otthagyni a net miatt az albérletet és keresni mást, ha nem jó. Ez csak a vicc része
De akkor javítom, tapasztalatokat kérek ha van
De legalább annak örülök, hogy nem ADSL.
-
-
ntrbot
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud mondani valamit arról milyen Kecskeméten az invitelnek a kábelnetje? Most költözünk be fősuli miatt és albérletünkbe csk ez érhető el.
Itthon is kábelnet van, de upc 120/10 (csak azért írtam, mert itt ez stabilan adja a sebességet), itt meg 30/4 azt hiszem. A sebesség nagyjából meg lesz szerintetek? a legnagyobb elérhető csomag 60Mbit.
Válaszotokat előre is köszönöm -
törölt tag
válasz
#41635072 #12748 üzenetére
Telekom oldala is ír ki néha furcsaságokat, például az vicces, amikor beírom a saját címem és kidobja, hogy nem szolgáltatható Internet a címen, miközben vezetékes net van, több mint 11 éve...
Szerintem honlap hiba, mert az sem esélyes, hogy visszafejlesszék. Ha meg véletlen mégsem, és így marad, akkor meg nekem megoldódott a dilemmám.
Bár ez is érdekes, hogy itt DOCSIS 2.0-t ír:
"*Az ajánlat 2014. augusztus 25-től visszavonásig érvényes az Invitel digitális kábeles, Docsis 2.0 szolgáltatási területén, amennyiben a kívánt szolgáltatás külön beruházás nélkül biztosítható. Az ajánlat, új (akik az elmúlt 90 napban nem vettek igénybe Invitel szolgáltatást) lakossági előfizetők számára a szolgáltatáscsomagra kötött 24 hónapos határozott idejű szerződéskötés esetén érvényes."
-
törölt tag
válasz
headhunter #12747 üzenetére
Nálunk az utcában a weblap szerint minden házban más sebesség érhető el. Van ahol csak 5Mbit/s, nálunk csodás 15Mbit/s, persze ADSL vonalon mert úgy duplaáron adhatják, mintha VDSL lenne, de van ahol a 30-at is írja. Elég érdekes, hogy egy utcán belül ennyire különbözik a hálózat.
Persze tegnapig még nálunk is volt elviekben 15-ös vdsl, igaz azt eddig sosem tudták biztosítani, így maradt a 10-es.De az Invitel legalább nem emeli havonta az előfizetési díjakat, mint a T-home. Na meg van net esőben is, nem úgy mint a UPC-nél.
-
headhunter
addikt
Invitelnél, "Töke lett a menyasszonynak" vagy szimplán visszaléptek a "Pattintott kőkorszak"-ba?!
60/4Mbit/s helyett, 15/2Mbit/s rendelhető az egész városban.
-
supercow
őstag
válasz
CharlieDrop #12744 üzenetére
kinél? az invitelnél?
tegnap este megint csinálta 9:30 után, gondolom amikor sokan tévéznek..
felhívtam őket, felvették a hibabejelentést, de ettől nem lesz/lett jobb. újraindítottam a modemet és a beltérit, de semmi változás. HD csatornák kb diavetítés, sima csatornák este széteső kép + hang, darabos és akadozik. -
supercow
őstag
válasz
CharlieDrop #12740 üzenetére
szvsz ott a bibi
hol? -
supercow
őstag
Vácon vagyok, tegnap lett iptv, néha akadozik, elmosódik, kockásodik a kép. Ez mindig ilyen? Mert akkor lemondom a *szba. 30mb net + tvt rendeltem.
-
válasz
kulfoldi #12721 üzenetére
Lehet hibás is a box. Nálunk 2db lett beüzemelve a szerelők által, az orrom előtt vették ki a dobozból mindkettőt, az egyik elindult rendesen, a másikon csak a LED villogott fehéren. Kapásból tápot cseréltek (az volt náluk a szerszámoknál, érdekes, nem?), aztán lementek a kocsihoz egy másik beltériert.
Emlékeim szerint amúgy valami ügyfélkódot kellett csak beírni első bekapcsolás után, de ha jól rémlik nem a számgombokkal, hanem a nyilakkal kellett kiválasztgatniuk.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #12735 üzenetére
Igen, úgy látom, hogy magában 8 k / hó lenne. Ez így nekem elfogadható. Egyébként pont azon elmélkedtem, hogy 8 évig amikor Invitel ADSL-em volt, akkor is csak az az egy szolgáltatás volt tőlük, mert a telefon az matávos volt (akkor még nem T volt a neve). Szóval ha letelik a VDSL2-re való hűségem, akkor csak a netet szerintem átviszem a Invitelhez. Addig a felvásárlás is lezárul, és kiderül az új neve is, ha lesz névváltás.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #12733 üzenetére
Értem, akkor az plusz 2k/hó. Szóval ugyanaz az eljárás mint T- esetében az STB-okkal. Ami évei 24 k plusz, ez így rendesen árnyalja a dolgot, mert ha váltanék T-ről, akkor nincs kedvezményes készülékvásárlás, az Invilág XXL meg kijön 12 k+ 2k havidíjra, igaz 60-as net lenne, de a telefon számunkra elvesztené minden előnyét. Szóval ez így sajnos nem jó
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #12731 üzenetére
Köszi
-
törölt tag
Majdnem 8 évig voltam náluk, és akkor sem volt ilyesmi. Új előfizetőknek persze igen volt havidíj kedvezmény. Szóval úgy látom, az alapelvek nem változtak.
Akiknek 60-as netjük van: a sebesség megszokott lenni általában? Illetve három HD képes készülék esetében milyen plusz költségek merülnek fel?
-
törölt tag
Az Invitelnél van valami kedvezmény rendszer? Olyasmire gondolok, mint T-nél az arany, platina szint vagy a dupla és tripla kedvezmény.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #12725 üzenetére
Igen ott rézdrót van, és közte meg a mikros net között választhat.
-
törölt tag
válasz
frovery #12717 üzenetére
Hát igen, az ilyesmit pont nem a szerelők orrára kötik
Miért is tennék? Egyébként Berettyóújfaluban a város jelentős részén 60 Mbpsos DOCSIS 3.0-s Internetet tud adni az Invitel, de csak azért a nagy részén, mert egyik barátom a város szélén lakik, és ott már 10 Mbps a maximum Invitelnél is.
-
kisapa
senior tag
válasz
Ha semmilyen képet nem látsz a tv-n akkor valószínűleg nem jó bemenet van kiválasztva. A Samsung tv-nek több HDMI bemenete is van. Azok között kapcsolgass.Előfordulhat az is, hogy a box alapból nem a hdmi-re adja ki a képet ezért először próbáld meg a normál videó kimeneten ha van neki olyan.
-
frovery
senior tag
válasz
A tv-t és a boxot hdmi kábellel kösd össze. A tv-t rakd arra a hdmi bemenetre, amelyikre dugtad a boxot. Box bekapcsol, aztán az invitel menünek, bootolásnak látszódnia kell, mégha adásod nem is lesz rajta.
1. Mi az, hogy akkor nem tudta bekonfigurálni???
2. Te azt nem fogod otthon megoldani!
3. Ezt teljesen ingyen kell, hogy megcsinálják!Jelentsd be hibára a műszaki hibabejelentő telszámukon és ingyen kijönnek.
-
kulfoldi
aktív tag
Hello! Ert valaki az Invitel IPTV belovesehez? Elofizettem NET+IPTV-re de mikor bekotottek a csomagot edesanyam volt csak veluk mert en csak par napra ra jottem haza kulfoldrol, es akkor meg nem volt TV sem. Akkor azt mondtak, hogy TV nelkul csak a netet tudjak, es ha nem boldogulok a TV-vel hivjam fel oket, kijonnek belovik. Hat sajnos nem boldogulok a Set-top Box-xal ugyhogy este felhivtam oket de azt mondtak 7000-ert kijonnek es megcsinaljak. Anyatok.
Meg soha nem volt set-top boxom, igy nem tudom hogy mukodnek. Szerintem mindent jol bekotottem, aram, hdmi, lan, TV-t a TV-adasra, de HDMI-re is probaltam allitani, nyomogattam minden gombot, villog a set-top box de semmi nem tortenik. Asbis Scenegate 8000 tipusu box-ot kaptam. Olvasgattam az utmutatot, de nem segitetett semmit.
http://www.invitel.hu/lakossagi/sites/default/files/pdf/iptv_kezikonyv.pdf
1. pont: rizsa
2.1 Motorola keszulekhez
2.2 Asbis keszulekhez, de itt nincs semmi leiras, egy kovetkezik a:
2.3-as pont. Igy aztan eszerint probaltam haladni mert nekem Asbis van, de rogton az elejen "A vevőegység bekapcsolását követően az InviTV-portál üdvözlő képernyője köszönti Önt." Hat en hiaba nyomkodom a TV-t is meg a box iranyitojat is, de semmi nem tortenik.Ennek megis hol kellene tortennie? Samsung LED TV-m van, a TV-t hova kapcsoljam, mikor a vevoegyseget be akarnam kapcsolni hogy elojojjon ez az udvozlo kepernyo?
Mit csinalok szarul?
Koszi a segitseget.
-
frovery
senior tag
válasz
kabelmania27 #12718 üzenetére
Érthető, hiszen egy + fejállomás igencsak költségnövelő. Arról nem is beszélnék, hogy bontás fejében megszereztem az összes régi cuccot, antennástól, mindenestől, mivel le akarták dobálni a tetőről, aztán ment volna a méh-be. Így nekik nincs vele munkájuk, ami nekik ugye pénzbe kerülne.
-
kabelmania27
félisten
válasz
headhunter #12715 üzenetére
Az a 10összekötő szekrény az az optikai node ami összeköti a helyi fejállomásról jövő optikát és a koaxot.
flovery: Megszüntették a helyi fejállomást és regionális fejállomásra kötötték rá a települést, Invitel ex Fibernetes területen ugyan ezt csinálta szomszédos települések esetében. -
frovery
senior tag
válasz
Attól, hogy egy szerelő nem tud semmit az nem is jelenti, hogy nem vették meg.
Nagy valószínűséggel csak pár 10 ember tudja ki is a vevő. Az ilyen vételeket, eladásokat szigórúan üzleti titoknak minősítik! Az optika felénk is a szerver termekig elér (vidéken) viszont a földalatt lévő 20 éves réz drótokat nemhinném, hogy csak úgy, ripsz-ropsz kicseréli még az új tulajdonos sem.
Nem 2 ft-os beruházás.Példa. 2 éve a helyi kábel tv-t felvásárolta a Jurop Telekom. Nem optikai, hanem új kábeles rendszert épített ki, teljesen a lakásokig. A régi fejállomást megszüntette és az 5Km-re lévő szomszédos településről áthozta föld alatt a másik fejállomásról a kábelt. Itt csak egy elosztás maradt meg. Egy 4ezres településről beszélünk és nem egészen 40 milkába került a 13 milkás vételár felett.
Tehát lehet számolni, hogy egy optikai hálózat legalább a duplájába kerülne csak egy 4ezres településen. -
kisapa
senior tag
válasz
Ha nem titok melyik városról van szó? Esetleg nem Kecskemét?
-
headhunter
addikt
Sikerült egy Invitel szerelőt "elcsípnem", munka közben egy villanyoszlopon szerelt.
Eladásról még semmit nem tud, még az ELMŰ is felvetődött mint leendő vásárló.
Meglepetés akkor ért, amikor megemlítette, hogy a városunkban található kb.: 10 összekötő szekrényig, kivan építve az optikai kábel.
-
NagyVadMancs
csendes tag
Mert volt ~2év Mikor párommal kerestük a helyünk, lehetőségeket szanaszét az országban, de végül hazatértünk. No ezalatt az idő alatt Édesanyám köttette be 24 hó rabsággal.
Most hogy itthon vagyunk szeretném a netet netezésre, a TVt pedig TV nézésre használni. Pl egy muszak utáni kikapcsolódásként. Na de ez Inviteléknél általában nem kikapcsolódás, hanem káromkodás hegyek, Pl mikor egy munkahelyi ~400kb os xlsx fájlt 5perc neki Office SharePointról leszinkronizálni, kb ugyanennyi vissza. Egy ideje már inkább MindigTV-t és T-mobile előfizumhoz járó DuoNet SIMmel LTE hálón lógok, ezek legalabb működnek.
-
C4mp3r
addikt
válasz
NagyVadMancs #12712 üzenetére
eddig miert szenvedtel veluk, ha digi is volt?
-
NagyVadMancs
csendes tag
Nah nálam tegnap telt be a pohár. Felhívtam őket PVR STB miatt. Közölték ADSL2+ területre nem adnak. Hát jó. Jeleztem hogy 40" os LCD-n (Minőségi HDMI kanóccal) olyan mosott hulladék a kép hogy néha csak EPG mondja meg melyik csatin vagyok, mert logo szétmosott. Válasz: Nézzem katódsugárcsöves TV n (azon valoban ok). Ugyanazzal a kábellel BluRay lejátszó gyönyörű képet ad. MinDigTV szintén szép. Tehát hiba nem nalam van. Vitatkoztam még. Egy darabig azt közöltem befejeztem. Letettem, hívtam Digi, hétfőn jönnek bekötni, 146ch amiből 22HD, 100/50 es net, tel+fax együtt 6490 hűség nélkül. 3000Ft ál olcsóbban kijövök, és minőséget kapok. Szal bye bye Invitel.
-
válasz
headhunter #12710 üzenetére
Érdekes, pedig régebben az Invitel, Telekom területen olcsóbb volt mint maga a Telekom! Arról meg ne is beszéljünk, hogy a saját területén alkalmazott árakhoz képest milyen áron adta Telekom területen a netet! Talán felébe került ott, mint a saját körzeteiben, ugyanaz a csomag!
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #12708 üzenetére
De legalább mindig le akarnak beszélni a Fiber power ról, hogy jobb neked az adsl
-
válasz
kabelmania27 #12707 üzenetére
Nyilván van, de szerencsére nem nálunk! Itt Invitel a legdrágább! Legalább ebben verhetetlen...
-
válasz
kabelmania27 #12703 üzenetére
Erre kevés esélyt látok, már csak ezért is!
"és főként ezért leléptem tőlük, digi lett, amit nem bántam meg"
-
válasz
kabelmania27 #12703 üzenetére
már nem, ahogy írtam, átléptem a digihez.
itt csak digi és telekom van.
az invitel és a digi messze áll egymástól, és az invitel nem elérhető itt.Intruder2k5; akkor meg pláne, ha vannak ilyen korrekt tapasztalatok az invitel ügyintézésével.
itt csak akkor lenne invitel, ha a digi venné meg, de ezt nem tartom valószínűnek.
igaz, akkor talán javulna a digi telefonos ügyfélszolgálata, mert ott meg érdemit nem intéznek, csak beküldenek a személyes ügyfélszolgálatra. -
Nekem anno semmi ilyen problémám nem volt Invitel-el! Adminisztrációs gond zéró volt a pár év alatt, amíg náluk voltam, egy-két kisebb műszaki probléma akadt, modem bedöglés, stb..., de gyorsan intézkedtek! Volt amikor éjjel beragadt levelem a fiókba, és az Outlook minden frissítésnél leszedte, két percenként! Éjjel két órakor hívtam a technikai ügyeletet emiatt, 3 perc alatt megoldották!
Végül aztán azért váltottam, mert jóval kedvezőbb díjért nagyobb csomagot adott a kábelszolgáltató, dehát ezt tudjuk, árban nem nehéz verni az Invitel-t!
-
válasz
kabelmania27 #12699 üzenetére
a telekom is csak akkor ad speciális/kedvezményes csomagot, ha adott címen van megfelelő, olcsóbb alternatívás szolgáltató.
nálam elérhető a digi is, de még így is harcolni kellett anno a telekommal, egy évig fizettem a drágát, csak aztán lett kedvezményes csomag, viszont négyből három telefonos ügyintézésemet inkorrekt módon intézték - 1 év hűséget mondtam, de 2 évet vittek fel a rendszerben, megpanaszoltam, kivizsgálták, az utolsó napig húzták, aztán igazat adtak papíron, de a rendszerben csak variáltak állandóan, nem stimmelt a számlázás...stb. -, és főként ezért leléptem tőlük, digi lett, amit nem bántam meg.
nem ismerem az invitel telefonos ügyfélszolgálati ügyintézését, és a szolgáltatásaikkal soncs sok gyakorlati tapasztalatok, de nem biztos, hogy jobb a telekomé... -
Aktív témák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest