Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Asztrofotózás
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viewsonic
aktív tag
nekem 2hete megy full stabilan 4,0ghz-en bios ba 1,47 feszt állítottam le de terhelés alatt le esik vmennyit 51-52 fok teljesen leterhelve vízzel,Vista alatt pedig 37-38at mutat a Coretemp
-
Bluegene
addikt
válasz
Borokafa #896 üzenetére
igazából a procid kínzása helyett(a maximum megtalálása helyett), sztem azt kéne megtalálnod hogy hol stabil és használható(orthos félóra stabil, értelmes fesszel)
arra lennék igazából kiváncsi
és igazából az mutatja meg a proci valódi értékét
nekem ez 3,6gigahertz nagyjából 1,34Volton, egyébként sokat nem érdemes 1,5v-tal és 4,1gigán nyúznod mert egyszercsak megadja magát
-
Bluegene
addikt
válasz
sid.:Rc211v #886 üzenetére
örülök hogy egyetértesz
-
Bluegene
addikt
válasz
sid.:Rc211v #882 üzenetére
lehet menne 1,8voltal 4,8 gigát hehe
külön kell választani amin még használható és a tesztelést(az csak szórakozás)
-
HUNNIA1920
őstag
Én egyenlőre nem pasztáztam fel, gondoltam kipróbálom anélkül. Végül is bejött.
9*350 - en IDLE, CPU: 24 C, CPU1: 35 C, CPU2: 34 C, Everest szerint. Ja és persze egy Thermaltake Silent 775D hőcsöves hűtővel. Szóval én elégedett vagyok.
Ha tudok, akkor veszek ilyen AC. féle "fém lapot", amit a hűtő és a proci közé kell tenni.
Unom már a pasztázást. -
Borokafa
őstag
válasz
sid.:Rc211v #876 üzenetére
Asus V72 hűtővel 3800-on 1,35V-al orthos alatt 55°C
Az árához képest nagyon jó a hűtő. -
Bluegene
addikt
válasz
sid.:Rc211v #876 üzenetére
hát a 4gigát csak nagyon magas fesszel tudja, úgy nemigen használható(hisz túlmelegszik), szal 3,6-3,8 között lehet a vége a realitás, én csak kiváncsi voltam hogy elérem-e a lélektani határt
végülis aki tényleg adott neki kakaót, azoknak mind ment 4gigát szal az lehet a vége, próbáltam 4,1ghz-et már nem bootolt(1,5v-tal)
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
HUNNIA1920 #871 üzenetére
üdvözlet itten
jelenleg én is alapfeszen(1,15v) használom 3Ghz-en (9x333) még mindig a gyári hűtőjével ..biosban 1,27-en vitte a 3,4-et (valszeg ez alatt is vinné bár nem biztos) végét még nem tudom de annyira nem is izgat
sztem 4 körül ez is elmegy itt a topikba azt szürtem le hogy annyit el mehet kb .. majd szerválok vhonnan egy hűtőt akkor majd esteleg ..üdv!
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #870 üzenetére
az a baj hogy 1,42v felett annyira melegszik nálam, hogy pikk pakk 90fokos, jó tudom hogy nem túl pontosan mér, de akkor is, az is lehet h a tx2-esemet sz@rul pasztáztam, szal 1,4v-nál többet nem adok, úgy meg tényleg nem tud sokat
4 gigát semmiképp, szal ez egy teszt volt semmi több, nem is terheltem semmivel
-
Tudjátok volt egy beígért áresés , most novemberre vagy októberben , ez téyleg be fog következni/ vagy emlékszik valaki a telje cikkre esetleg , vag yne is várja egy e5200-as vásárlásával.
-
Bluegene
addikt
válasz
HUNNIA1920 #871 üzenetére
nem lett semmi baja, egyébként 1,34v-on tudja a 3,62ghz-et nekem, ami bőven biztonságos(prime stabil)
3,77gigát is tud 1,35v-tal(igaz nem prime stabil)
nem vagyok meghúzatva Lipi67 tanácsát követtem kicsit nagyobb tapasztalattal bír és igaza is lett, ezúton is köszönöm neki, különben is belőttem 90 fokot jelezzen nekem a BIOS-ban
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Mától én is tagja vagyok a klubnak!
Még sokat nem játszottam a tuning - al, de az "átlagot" elértem. 9*350 = 3150 alapfeszen, Orthos stabil. 3.3 GHz - nél Win. még feláll, de az Orthos 7 másodpercig bírja. Ezek szerint 350 - es FSB és 3.2 GHz a vége alapfesz mellett.
Szerintem így fogom használni, mert feszt nem nagyon akarok emelni.Bluegene:1.5V
Megvagy te húzatva.
Ezek a procik 1.36V - ra vannak hitelesítve max. Én még az E2160 - asomat sem mertem 1.42V - nál magasabbra tenni, pedig azok még az 1.5V - ot is bírták.
Na mindegy, bátraké a szerencse. -
Bluegene
addikt
-
lipi67
nagyúr
Kapott már 1,64V-ot is(azt még nem tőlem)léggel..
Nézd!Én nem tudok mást mondani,csak amit tapasztaltam,mert ezt nyugodt lelkiismerettel állíthatom,hisz átéltem.Ma 1,625V-on ment a procim léggel volt min 70°-os.Utána rögtön(ok ,kb fél óra múlva)néztem alulfeszelve,hogy van-e valami romlás(több fesz kell-e vagy azon a feszen amin ment stabilan,hibázik-e.NEM.Sőt!!!Ott a táblázat,s kicsit keveseltem az 1,35V-os eredményemet Primestabilban.S ma délelőtt ezt is megdöntöttem...
Elhiszem,s biztos igaz,hogy van proci aminek ekkora fesz mellett roncsolódik az anyagszerkezete,ez nem az.
Hosszútávon (24/7)nem adnék neki én se valós 1,45V-nál többet,de ez azért távoll áll
a 24/7-hez. -
mycso
veterán
3.8-at asszem 1.375 vagy85-el ment de nemtom már pontosan...
A 4 gigához majdnem 1.475 asszem, azzal kapott win alat 1.44-et.Viszont most elkezdtem nézegetni, 4.3-on bejött a win, szépen elindult a vírusírtó, antispy, stb...megnyitottam a cpu-z-t aztán kékhalál.....(ide sem merem írni, hogy itt mennyi feszt állítottam biosban, mert meglincselnek...)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bluegene #861 üzenetére
Hm..
Nem a feszt,még a TJ.Max-ot is titkolják basszus.Napvilágot látott a TJ.Max 100-as érték,de..
Feszt?1,35V körül asszem.Ami biztonságosnak mondható az terhelt 1,375V.Ez kb bios 1,425V-körüli érték,de sokan bios 1,4-nél -Stop!
Ezt is procija válogatja.Mert...Számít,IGEN IS számít a vid.(voltak olyan vélemények,hogy ezeknél nem).Jó az alacsony VID mert a proci nagyon minimális fesszel jót megy.Viszont..Nem biztos,hogy bírja a feszelést.Pl:Van egy 1,15VID-es 8400-es.Ez 1,168V-on képes lehet a 4GHz-re,s megy felette is,de...valós 1,35V felett..Víz kell már neki.Viszont van egy ilyen 1,225v VID-es proci.Nálam 1,176-on 3,8GHz felett megy,ennyi.de...nyomathatom akár 1,6V-on is,se rá fütty!.Ki kell tapasztalni,érzed majd úgy is,hogy melegedik stb..
Bios 1,425v 1et se ölhet meg az tuti(szívem szerint 1,5V-ot mondtam volna,de ezt nem is írtam.. -
lipi67
nagyúr
Úgy látom,számíthatok Rád
Bluegene
rimestabil 4518-on,s azért annyin,mert ott nem merek feszelni nagyon,s víz kellene,mert a lég kevés.1x már beszéltünk róla,de nem értem,hogy lehet az,hogy a belőtt bios fesz több lesz!?Ha nem a CPUZ,akkor egy durva húzás a gyártótól,hogy jobban feszítsen a lap a tesztelések során.Gorni-val beszéltük pont,hogy Ő is talált egy ilyen tulajdonságokkal felvértezett deszkát az Asus-tól,s nem éppen az olcsó kategória képviselője volt....
-
Bluegene
addikt
azta hétszázát!!!!
5giga, te aztán nem sz*rozol, múltkor még csak 4,5gigánál tartottál, már nekem az is sokk volt
na lehet neked van igazad
igaz ez nem prime stabil
az a baj ha biosból adok neki 1,35v-ot, a CPU-z szerint 1,38volt szal bios 1,425-öt megpróbálom, talán az 1,46-1,47 lesz
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bluegene #852 üzenetére
Látom,jól elvagytok
Ez a 45-ös ,jajj de kis fesz...butaság!Érzed azt,hogy mit bír az a proci!Nyugodtam adjatok neki!Én ma reggel 1,625V-tal küldtem meg a 8400-est.S utána rögtön alulfeszelve néztem,hogy prime alatt gyengébben muzsikál-e.Lóf@szt.Nem mondom,hogy kell neki 1,5V,de bios 1,425 az lókaki..
Ja!Ez lett belőle:[link] -
mycso
veterán
válasz
Bluegene #850 üzenetére
Hőfokban valóban jobb valamivel, a fogyasztást alapfeszültségen-alapórajelen néztem mind2 procinál.
Nálam eddig EZ volt a max
3.8-4GHz körül 1.4v környékével valószínűleg be lehetne lőni, hogy stabil legyen...de alapfeszen 3GHz-en használom.
Jó persze, játékok alatt közel nincsen a full terheléshez...
Ez nálam úgy nézett ki, hogy pi, everest stabilitás tesztjei, letöltés, 3D teszt, egyik winyóról a másikra másolás tehát nevezhetjül extrém esetnek....de itt igazából csak a rendszer max fogyasztására voltam kíváncsi...
Közben megtaláltam a 2140-ről 3GHz-en is volt egy mérésem: idle 90w körül, terhelve 155W.
Itt terhelve a volf már sokkal jobb valóban.net+mp3-nál atól függően, hogy mit csinálsz éppen az idle fogyasztás és +10w között változott nálam.
-
Bluegene
addikt
igen de alapon biztos sokkal jobb az E5200-res, a wolfik nagyon keveset fogyasztanak alapon
mennyit megy nálad az E5200-as? azonos órajelen mérted a fogyasztást?(mert úgy igazságos)
egyébként a legtöbb gép netezés közbe alapon megy(80%-ban, emberfüggő), de még játék közbe sincsenek full terhelésen sokszor
és a hőtermelése sokkal kisebb, elég csak ránzni arra a csúzli hűtőre amit hozzá adtak
-
mycso
veterán
válasz
Bluegene #847 üzenetére
De ezt most miért nekem írod?????
Én csak reagáltam a kihajt-nem kihajt eszmefuttatásodra...
Én E2140-ről váltottam, ami ment is... (3.3körül)
Én egyszer nem írtam sehol, hogy nem éri meg E5200-ra váltani
(énis azért váltottam, mert megérte azt az 5k-t)Ja fogysztás (csak, hogy kötekedjek is):
e2140 alapon idle: 84w full terhelve: 130w körül
e5200 alapon idle: 98w full terhelve: 133w körülA hardverkörnyezetet nem írom mert felesleges, a lényeg, hogy mind2 esetben ugyanaz volt.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #847 üzenetére
azt mondom ha van egy jól húzható E2000-esed és kifogsz egy rosszabb E5200-ast akkor tényleg nem nyersz sokat, de ha pl. van egy rosszabb E2000-esed(ami 2,8-at meg nyögvenyelősen), akkor tuti megéri, és kifogsz egy 4gigás E5200-ast akkor tutira nyerő
az enyém 3,77Ghz-et tud(crysisnál soha nem fagy, és bebootol), vagy 3,62ghz-et(prime stabilan), de lehet ha erőltetném menne többet is de ezt lazán és elegánsan viszi(kevésbé melegszik mint egy E2000-es 3,0 gigán), 1,35v-tal tudja
a teljesítmény és a kisebb fogyasztás nincs ingyen, inkább örülni kéne hogy ilyen olcsón meg lehet úszni(még, mert sztem nagyot fognak zuhanni az E2000-esek árai) a cserét, és hogy elkényeztet az intel ezzel a procival, szal sztem be lehetne fejezni hogy nem éri meg,
simán érezhető windows alatt hogy gyorsabb, ha meg megúzom +12%-kal a 4850-est vagy 4870-esem lenne egyből kijönne játékok alatt hogy csak egy E2160-as van alatta, szal megéri, talán 10K-ért nem, de 5-7K-ért nagyon megéri a csereés ha valaki éjjel nappal tölt akkor még a villanyszámlán is megérzi sztem
, tehát még ki is termelheti az 5K-t, szal vita lezárva
-
Bluegene
addikt
mindegy én akkor is azt mondom hogy a számtech világában 5-7K-t rászánni nem nagy bukta, mindenki mérlegeljen hogy megéri, ez tényleg nem oszt nem szoroz(más százezreket bukik), mégis ingyen kéne? vagy egy két ezerért? ugyanmár!
azonkívűl tényleg jobb/gyorsabb lesz meglévő géped, lehet tesztelni(én ezt imádom), a vásárlás öröme, és kevesebb áramot fogyaszt, és a 4 gigahertzet is ostromolják már 1,41v-on(olvass vissza), szerintem ha egy évig használod a fogyasztáskülönbség miatt 1-2K meg is térül tehát lényegében 2-3K-t bux és gyorsult a géped, így már mindjárt jobban hangzik nem?
szal megéri
, a 1MB cache meg tényleg visszafogja akár 8%-kal is és ez 45nm high tech wolfdale
mod: érdekes azok bizonygatják hogy nem éri meg akik ki sem próbálták, mi kipróbáltuk és tapasztalatból mondjuk: M.E.G.É.R.I.(pláne hogy nem tízezrekről van szó hanem fillérek a csere) és fejezzük be ezt a vitát
Ügyesen és jó áron kell megszabadulni az E2000-estől akkor megéri majd meglátjátok, ha ez nem megy nektek akkor tartsátok meg nekünk lesz gyorsabb a gépünk
-
mycso
veterán
válasz
Bluegene #844 üzenetére
Tesztkonfig:
Videokártya / driver Zotac GeForce 9800 GT AMP! 512 MB (700/1000 MHz) / Forceware 177.79
Asus Radeon HD 3870 512 MB (775/1125 MHz) / Catalyst 8.7
BBA Radeon HD 4850 512 MB (625/1000 MHz) / Catalyst 8.7
Asus Radeon HD 4870 512 MB (750/1800 MHz) / Catalyst 8.7
Asus GeForce GTX 280 1024 MB (600/1100 MHz) / Forceware 177.79
Processzorok Athlon X2 3 GHz (15 x 200 MHz; 2 x 1 MB L2 cache)
Phenom 2,3 és 2,9 GHz (11,5 x 200 MHz és 14,5 x 200 MHz; 4 x 512 kB L2 és 2 MB L3 cache)
Pentium Dual-Core 3 GHz (9 x 333 MHz; 1 MB L2 cache)
Core 2 Duo 2,33 és 3 és 4 GHz (7 x 333 MHz, 9 x 333 MHz, 9 x 445 MHz; 6 MB L2 cache)
Alaplapok AMD: Asus CrossHair II Formula (NVIDIA nForce 780a)
Intel: Gigabyte P35T-DQ6 (Intel P35)
Memóriák DDR2: CSX Diablo 2 x 1024 MB (1066 MHz, CL 5-5-5-15)
DDR3: Samsung 2 x 1024 MB (1333 MHz, CL 7-7-7-20)
Merevlemez Samsung Spinpoint T166 500 GB (SATA; 7200 rpm; 16 MB cache)
Tápegység Chieftec 1000 watt
Operációs rendszer Windows Vista Ultimate 32 bit SP1Konklúzió:
Összegezve a látottakat, az előző generációs videokártyák mellé Athlon X2-t vagy alacsonyabb órajelű Pentium Dual-Core, illetve Core 2 Duo processzort ajánlunk. Az ennél gyorsabb videokártyák (Radeon HD 4800-as széria, GeForce GTX széria) alá már illene betenni egy 2,6–3 GHz körüli Phenomot vagy Core 2 Duót. Ha nem kerül sokba a fejlesztés, akkor nem gond, ha tuningolunk, de valódi VGA-limites beállítások mellett nem vesszük majd hasznát.
-
Bluegene
addikt
tévedsz 1280-as felbontásban a 4850-esnek egy 3,6ghz-es core kétmagos kell, ez valamelyik PH-s tesztben is leírták, ez nem azt jelenti hogy egy 3 ghz-es E2000-essel lassú lesz, csak azt hogy lassabb, de mondom ez játékfüggő, senki se mondta hogy vegyél e5000-rest, le lehet ragadni a régi technikánál, ha ez téged megnyugtat
egyszer próbálj ki egy 3,6-4ghzes wolfdale-t nagyon pattogós a vista, ramok CL4-be, egyszer kipróbálod és egyből megváltozik a véleményed, a hátul meg nincs kánikula, nem azt mondom h egy E2000-res rossz, de mindenképp megéri váltani 5-7K-ért sztem(én már kipróbáltam, tehát tapasztalatból mondom)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Bluegene #840 üzenetére
Nem fogja vissza.
3GHz felett még az 1MB cache-sel sem, sőt a képalkotást komolyan lassító tényező a VGA lesz. A 4850-et biztosan 1024x768-as felbontás felett használják és ha már ilyen jó VGA van, akkor a látványjavítók, szűrők, árnyalók is a lehető legjobb, minőségi beállításokba kerülnek, és máris a VGA fog korlátozni.
-
Bluegene
addikt
persze ha Fortint/teljesítmény nézzük akkor nem éri meg, de nem így kell nézni, ennyi erővel 2000Ft-ért nagyon jó teljesítméyt kapsz egy 3200+ veniceszel
lehet hogy 25%kal gyorsabb, de 50%-kal drágább, de mi van akkor ha van mellette egy 4850? és 25%-kal visszafogja a VGA-t? akkor is ezt mondod?
-
válasz
sid.:Rc211v #838 üzenetére
mennyi kéne hozzá hogy kihajtsa? 3ghz? 3,3-4-5?
Mod: jövőbe tekintve , szerintem e7200 jobban megéri
-
Szerintetek elég ez egy 4830 kihajtásához , vagy kell az e7200?
-
Zeratul
addikt
Lehet hogy én fogtam ki egy kevésbé húzható darabot, de nekem a 3,33 GHz hez már 1.35V kellett. Ami az alaplap (Giga EP35 DS3) szerint már csak 1.33V a CPU-Z szerint meg már csak 1.312 idle, ami az Intel Burn Test alatt szépen leesik 1.3V-ra. Kérdeztem műszerész cimbimet a jelenségről azt mondta normális a feszültségesés, mert VRM kimenetéről van a mintavételezés a szabályzó mikrokontrollernek és első feszültségesési pont a pufferek, a másik pedig az LGA lábak. Viszont a melegedni így se nagyon melegszik.
-
wid22
aktív tag
Nem azt mondtam hogy nem jobb csak annyival nem amennyiér most mnegy 16-17 körül megy 4.0 n én is láttam 1.5 volton. 45nm meddig megy 1hoonapot? 1.5 volton?
Ugy tudom mindkettö 65W s 5200 s alapbol 1.2 volt? nekem megy 1.1volton n max 2500 Mhz Ja és mondtam, hogy 20 alapon 50 fok terhelve.
Mégegyszer Jobb a 5200s de anyival nem 6-7 ezert nem ér meg a csere szerintem. -
aginor
veterán
Hogy miért is?
Fejlettebb technológiák támogatása, alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hő , magasabb órajelek, dupla annyi cache..
Nálam VID alatt viszi a 3500MHz-et, míg a korábbi e2180 1.38V-on ment csak 3GHz-et, és 3200-nál vége volt, még 1.5V mellett is..
Ezek a processzorok 3.3-3.5GHz-et viszik alapfesz körül. -
Bluegene
addikt
nézd nekem volt mindkettő, jobb az E5200 és kész, a váltás meg kevésbe kerül nem rokkansz bele
sztem +25%-ot nyerhetsz vele kábé, de láttuk már hogy 4 gigát is tudnak, azonkívűl baromi kevés hőt termelnek(elég csak megérinteni a bordát), de ha neked elég ami van akkor tartsd meg nekem mind1
mindakettő best buy
-
wid22
aktív tag
válasz
Bluegene #831 üzenetére
Miért jobb a 5200 s a 2160 nál? 45nm meg kisebb feszel megy annyi ja meg 1 helyet 2 MB L2 van benne.A 2160 megy 3.0-3.2GHZ a 5200 s 3.4-3.6 max de akkor már fesz is kell neki. Ez igen nagyon megy
Azért az 0.1 voltért érdemes cserélni? Nekem 3.2GHZ n megy 1.35 volton TX2 vel 20/55 fokos -
Vandit.
addikt
Köszi mindenkinek a választ. Akkor megmarad a mostani procim.
-
-
D@ni88
addikt
2160@3200mhz-es procit megéri +5kért 5200ra váltani?
-
-
-
Hellosztok! 5200-őt húztatok már? mennyi volt a max üzem? és milyen hűtővel , és feszen?
-
Vandit.
addikt
Nézegettem az E5200-öt és az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e cserélnem az E6300-at egy ilyen prockóra.
-
Zeratul
addikt
Tegnap megjött a EP35-DS + E5200 combo, igazán nem volt még időm kitapasztalni, mert csak kindóz reinstall volt meg, de alapon is gyorsabb mint a régi X2 4000+ @2600MHz kombom.
-
Trihorn
tag
Kicsit babráltam a cuccal..
Sajnos ennél többet már nem nagyon megy, kaka ez a gyári hűtő.
-
aginor
veterán
Nincs mit, de VID alatt viszi.
A korábbi hozzászólások alapján azért nem ez a jellemző, hanem inkább 3-3.3ghz.
labu01wx: nincs vele baj, csak rácsodálkoztam..
Hunter2: 1.2V, kell FPO-is?
sephi: mert buta a program(ahogy a markok is), az aktuális fsb-t megszorozza a maximális szorzóval..
-
Borokafa
őstag
Sziasztok!
Kicsit meghajtottam a rendszert [ez] volt az utolsó stabilizálható érték, felette hibázott. -
labuwx
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Core i7 9700K - 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest