- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Megnéztem a VID-et, és én is tévedtem, mert nem 1.185V hanem 1.135V !
Ahogy elnézem ez elég alacsony itt a csapatban, de pont ez kell nekem.
Az alulfesznél kijött sajnos az, hogy jelentős különbség van a két mag között. Mindig ugyanannál a magnál száll el a Prime95, kb 0.050V lehet az eltérés.
Ma megnézem, hogy a 2.5GHz-et mekkora feszen viszi, Prime95 stabilan, bár a 96GT-hez az 1.07-1.08V-on a 3.0GHz elég bőven. -
fsb1000
nagyúr
Hmm.. nem akarok szégyenben maradni egy tévedéssel, úgyhogy most újra kipróbáztam.
Reggel óta megy a gép, mindene meleg, de 390-vel bebootol most is.Viszont jó hogy említetted ezt a limitációt, mert lejjebb mentem az fsb-vel és 4,2GHz-vel is elindul a gép , de már az XP bootba belehal. Reménykedem hogy extrém hűtéssel ezt is menni fog rendesen.
Nekem az fáj igazán, hogy alapfeszen alig megy 3.0G-t.
SZóval a napi használatban nem egy bajnok... bár 9600GT alá bőven jó igy is.Azt esetleg tudja valaki hogy az INtel miért sorolja más kategóriába ezt a procicsaládot, mint a core dou-kat?
Ez egybe cach miatt? -
Chaser
legenda
Sztem a VID-ed a megoldás, jellemzően magasabb VID gyenge órajelekt hoz magával alapfeszen, de viszont lehet küldeni rendesen, és úgy már "tejel". Alacsony VID-es prociknál meg fordítva, alapfeszen szépeket mennek, de utána kell neki a kraft rendesen, hogy nagyot menjen...persze vannak kivételek
#994 brownus: Nem kell kikapcsolni, nálam is mennek, persze ha BIOS-ban manualra lövöd a feszt, az már változni nem fog, csak az órajel 6x200-ra..de pl nálam nem sok értelme lenne az 1V@1200-nak, mikor manual 0.985V@2500mhz, de ha kisebb órajelre még leveszi ezt, az persze nem árt. 1ébként rmclockkal még win alatt menetközben is ki/be tudod kapcsolni az EIST-et.
-
mycso
veterán
Vagy egy hónapja volt nálam ugyanez a gond...látom neked is giga p35, tehát valószínűleg nálad is ugyanaz a baj.
A lényeg: gép kikapcs, áramtalanít, elem ki, cmos clear majd ezután vissza mindent és mennie kell.
Nálam ez oldotta meg, illetve itt fórumon már volt 1-2 ugyanilyen hiba és ez oldotta meg -
aginor
veterán
Érdekes dolog történt ma, akartam egy kicsit tuningolgatni a HQ listára, de valamiért csak a 200-as FSB működik hirtelenjében. Hiába állítom be biosba az FSB-t, win alatt mindig fix 200 és így nem tudok tuningolni, a korábbi 9,5x369 sem megy most..
Valaki találkozott már a jelenséggel? Valam ötlet esetleg? Én már korábban találkoztam hasonlóval, akkor a Catalyst 8.8 volt a ludas, de ezzel a driverrel már hetek óta ment probléma nélkül a gép 3.5GHz-en.. -
mycso
veterán
-
fsb1000
nagyúr
válasz
banderasz77 #983 üzenetére
banderasz77:
Pár hónapja láttam ezt az eredményt és gondoltam megpróbálom: [link]
De nem tudtam szerezni alacsony VID-es E5200-at.Egy olcsó GA-GM33-S2l alaplappal, 2x1GB CSX rammal próbálkoztam
Itt a PH-n vettem tuningos-nak hírdették.
Minden eszköz kikapcsolva, csak az alaplapi VGA megy.
A táp egy 560W-os HKC, meg sem zizzen az E5200-tól.Chaser:
A nagy droppp miatt, inkább a CPUz értékeket írom:
valid 4,0Ghz @ 1,48V
primestab 3,75GHz @ 1,45Vmycso:
remélem mindenki érti mi az a valid!!!
OS bebootol, elinditod a CPUz-t és printscreen. Ennyi.
A prime kb 1sec-ig fut rajta aztán mindkét magra bepirul...
Ennek kb annyi értelme hogy lehet mutogatni.
Esetleg komolyabb aktív hűtéssel primestabilt kicsikarni ezen a frekin. (ebben bízom)brownus:
Közben Chaser megválaszolta mi a VID és az Ő általa alulfeszelt érték között.
Szerintem a 0,975 is nagyon jó!!!A procimnak elég magas a VID-je, ezért nem tudom jól hajtani 1,2V alatt.
Azt nem tudom, hogy mitől megy ennyit én is meglepődtem, mikor 4G-n elindult.
Egy TX2-vel!!!! Aztán raktam rá nagyobbat is.Ezt a cikket érdemes elolvasni Vcore ügyben: [link]
Saját méréseimmel kiegészítettem az ábrájukat: [link] -
Chaser
legenda
Csak akkor ment alapfeszen ennyit, ha manualra volt állítva a cpu fesz, 1ébként emelte szépen azt is. Ilyen alulfeszezéssel BIOS-ból ne feltétlen próbálkozz, ha túl kicsi az érték akkor csak cmos reset segít, van a laphoz az Easy Tune nevű progi, ott win alatt szépen kitapasztalhatod mit tud a proci alsó hangon, ha kicsi a fesz, max kifagy a gép és restart.
szerk: 1ébként pl ez a progi írja is a proci VID-jét
-
brownus
veterán
hát kértem én?
nem is kell
na, így már világos. nekem alapfeszen 266*12, 3200mhz ment gond nélkül, akkor fogok feljebb menni, ha vettem a gépbe egy gyorsabb vga kártyát is. de kipróbálom ezt is amit írsz
szerk: de lehet nem is alapfeszen ment, mert mint írtad a giga lap automatán állítgatja magától a feszültségeket... mindent manualra fogok állítani...
-
Chaser
legenda
Elnézést mindenkitől, nem 0.875V, hanem 0.975V
Tehát ezen megy gyári órajelen a procim, ami load alatt cpuz szerint 0.944V. 0.9V alá a 420-as cerkát se tudtam lejjebb vinni, pedig az csak 1600mhz.
#986 brownus: A VID az alapfesz, amit a lap "magától" ad a procinak, az enyémnek pl 1.15V, ha teszem azt odaadnám neked, a te lapod is ennyit adna neki, de nem fogom odaadni
Ezt vettem még kisebbre, mert feleslegesen sok, így még kevesebbet eszik és még kevésbé melegszik. Az EIST és C1E energiatakarékos kütyük alapból 6x200@1V-ra állították a procit, na most ugye az én procim 1V alatt nem 6x200-at tud, hanem a gyári 12.5x500-as órajelet is, EIST-et hagytam bekapcsolva, így meg még kevesebbet eszik üresben 0.975V-on.
-
brownus
veterán
bocs, ezt nem értem, ott írja, hogy 0,875V@2,5G. a 0,875V a VID, nem? a cpu fesze
azért kérdezem, mert múlt héten vettem én is egy e5200-at és még nem vagyok jártas oc-ben. legutoljára a barton 2500+ -mat húztam, és az nem ma volt
(és ide járok kérdezni, meg a gigabyte p31/g31 topikba)
-
fsb1000
nagyúr
Üdv! csak most vettem észre, hogy E5xxx topic is nyilt.
Itt is megosztanám a tuning eredményeket
E5200 2,5 @ 4.0 Ghz (valid) 400x10
E5200 2,5 @ 3.75 Ghz (primestabil) 300x12,5
Vid: 1.22V
A magok max. 70°C-ig mentek fel.Esetleg nincs valakinek kisebb VID-del E5200-asa egy teszt erejéig?
A nálam lévő példány alapfeszes tuningban nem nagyon jeleskedik. -
brownus
veterán
ehhh, köszi
azt hittem itt valami más.
tényleg más és off : a TBBT s02e03 részében, mikor sheldon-nak mondja penny:
Sheldor back online.
penny: What's "AFK"?
sheldon: AFK. Away From Keyboard.
p: Oh,I see.
s: What does that stand for?
p: Oh,I see.
s: Yes,but what does it stand for?
ez lehet így nem jön át csak annak aki látta és hallottabocs
-
brownus
veterán
sry a tudatlanságomért, mijaza 24/7-ben?
banderasz77, nekem alapfeszen viszi a 3,2g-t (266*12)
szerk: ha jól tudom, neked is gigabyte ep31-ds3l lapod van, cpu húzásánál a lap a vga kártya beállításait nem bántja, ugye? nálam "auto"-ra van állítva a freki, de biztos ami biztos állítsam át 100Hz-re?
-
Chaser
legenda
válasz
banderasz77 #972 üzenetére
Szerezd be gyorsan amíg nem drágul, aztán gyere vissza eredményekkel
-
F e Z o
veterán
válasz
Dark KillerX #953 üzenetére
Azért sokat számit a 2x nagyobb L2 cache, cod4 alatt már nem laggol be nekem se.....
-
Chaser
legenda
válasz
banderasz77 #970 üzenetére
Megéri, már a dupla L2 és a 45nm is, nem beszélve a 12.5-es szorzóról, se highend lap, se ram nem kell hozzá, 24/7-ben nem agyon feszezve 3300-3500.
-
banderasz77
addikt
Üdv. mindenkinek!
Jó kis E2180-as procimat szeretném lecserélni E5200-ra. Kérdésem az lenne, mik a tapasztalatok vele? Megéri a cserét???
Mennyit visznek ezek általában 24/7?
-
Gr3GoRi
tag
Hali!
Nemrég vettem egy GA-EP45-DS3R alaplapot.2X1GB 1066-os Kingmax memóriákkal használom és egy E5200-vel. Ha a memóriákot a sárga slotba rakom akkor 230-as FSB-a max amit bír(próbáltam több feszültségértékkel is..)ami nevetséges, de ha a piros slotba rakom akkor minden rendben és mehet az FSB jóval feljebb is.Biosfrissítés volt(F10).Az alaplappal van a gond vagy a memóriákal??
-
gonci89
csendes tag
1.1625ös VID-es e5200nek mekkora fesz szükséges 3600Mhz-hez kb?
-
Zeratul
addikt
válasz
Dark KillerX #958 üzenetére
Ha burn in testek mint pl Orthos, Prime95 vagy Intel Burn In órákig stabil marad akkor a mindenapi életben ahol soha nem kap ekkora terhelés, garantáltan stabil lesz. Másik ok, hogy burn in test a hűtés hatékonyságáról is ad némi tájékoztatást.
-
Terentius
őstag
Köszönöm.Az E5200-at szeretném kb. 3200-ra húzni.800/1066 Mhz-es Kingmax ramok bírják majd?
-
mycso
veterán
-
Terentius
őstag
Sziasztok.Egy ilyen procit tervezek beszerezni egy p45-ös lap mellé.Szeretném tuningolni,de nem nagyon tudom,hogy ezt hogy kell.Tudnátok egy oldalt vagy valami irást ajánlani,amitől okosabb leszek?Azért béna sem vagyok.Jelenleg AMD-m van.Azt már tuningoltam,csak azt nem tudom,hogy intelt hogyan kell.Itt is van egy topic,a tuningról de az csak AMD procikhoz.
-
Dark KillerX
addikt
Én vmit nem értek,minek használni olyan tesztprogramokat(orthos,prime)amit a mindennapi életben úgysem használunk.Ezek a progik arra lettek kitalálva,hogy "gyilkolják" a gépeket(100%-os Cpu terhelés) ,és időn belül kifagynak.Én akkor mondtam a procim órajelére,hogy stabil,mikor vagy kb. 4 óra masszív (max Wc szünet,vagy ívás) játék után(FIFA 09,Cyrsis Warhead,Bia HH,Grid-nagyából ebben a sorrendben)stabil volt, a közel 26 fokos szóbámban.Úgyhogy én nem is értem minek ezek a progik,biztos van értelmük,de nem felhasználói szinten.
-
gonci89
csendes tag
sziasztok!
már eddig is játszottam e5200-al , de nem volt rendes hütő, csak gyári ezért nem olyan nagy mértékben. most jött freezer 7 pro úgyhogy nekiestem.
az a furcsa, hogy eddig 220nál feljebb tettem fsb-t, minden baja volt gépnek,kékhalál, orthos kihalt 50sec után. hőfok coretemp-el 40-44volt IDLE, 52 meg orthos közben.
most 300as fsb-n, 10es szorzóval freezer 7 proval, orthos szintén kihal, prime meg fut szépen hiba nélkül, de közben hőmérséklet picit sem emelkedik, és 0%-s procihasználatot jelez, holott az egér sem tud rendesen mozogni
1.1625ös VID-el rendelkezik a proc, és most CPU-z 1.304 es feszt, jelez.
ötlet? köszi -
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #953 üzenetére
igen jó kis proci, tunnigoljátok! olcsó és jó mint az E2000-esek
-
Dark KillerX
addikt
Tagja lettem,én is a családnak.Nem rossz kis proci,de nekem bőven elég a 3,2GHz.Én már így is gyorsabbnak láttom a gépemet.Pl :A Crysisban a 2,8Ghz-es E2160-os képest sokkal jobb,nincs benne annyi lag,és más játékoknál is észrevettem,hogy folyamosabban fut.Szóval én megvagyok vele elégedve.
-
-
MR_Joe
senior tag
Váá.. 4,2Ghz.. deszéép...
azthiszem este még szórakozok egy kicsit otthon.. e5200 3,1Ghzn pötyög, de nagyon kíváncsi vagyok hogy az enyém mit bírhat..
-
Đ@n!
tag
nem fut a pi lefagy :S rosz a vtt érték
majd ha rájövök mi a jó jelentkezek!
-
Đ@n!
tag
Hyhy! Validom!
-
tomi909
tag
Sziasztok.
Vettem egy E5200-as procit.
Elindul a 3dmark videóteszt 60-70-80 FPS-el
3dmark06-ban 10345pont
persze alapórajellel.
De viszont ha felhúzom 3,0GHz-re akkor
a 3dmark06 úgy kezdi a videótesztet, hogy 25 FPS meg ilyenek.
a pontot mármegsem vártam mennyit csinál de biztos nevetségesen kevés lenne.
F13 BIOS de F14b-vel is próbáltam.
Na szóval annyi lenne a kérdésem, hogy ez mitől van?Előre is köszi
Tomi
-
-
Chaser
legenda
válasz
Borokafa #932 üzenetére
Helyes
#933 fagy53: Értettem
Én maradok BIOS 0.875V@2.5G-nél, mellette megy EIST, igaz feszt nem tudja így lebvenni, de legalább az órajelet igen, amúgy meg még ennyire se tudná levenni a marha a feszt
Aztán ha kell kraft ET és go
#934 L4R$()n: Minden bizonnyal igen, de azért nyugodtan vehetsz hozzá egy AC alpine7-et, 2k, kb 3-4x akkora hőleadó felület, csendes venti.
-
Borokafa
őstag
válasz
Bluegene #897 üzenetére
Akkor óhajod szerint:itt vannak az eredmények prime95-el
-
L4R$()n
tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy e5200 gyári hűtéssel 3GHz-re biztonságosan húzható ill tartható ez az érték 24/7 es használatra? Amúgy HD4850-es videókarit kéne kihajtania, szerintem 3 GHz-en menne is neki szépen, ja és a feszhez nem akarnék hozzányúlni. Vagy
inkább e7200? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Zeratul
addikt
-
Chaser
legenda
A HQ listába csináljatok már pár eredményt gyerekek, ne csak az én procim szomorkodjon 1edül
Lipinek sztem is igaza van abban, hogy számít a VID, az alacsony VID-es procik kis feszen mennek szépet, aztán már drasztikusabb emelés kel nekik, a nagyobb VID-eseket meg bátrabban lehet kínozni.szerk: jah úgy néz ki lesz egy fasza hűtőm, és a keretet is heyrekalapálom, odab@szunk a 4G-nek
-
Sziasztok most vettem én is egy 5200 procit gigabyte lapom van aminek a bios-ban 4cpu fesz van a tuninghoz mindet kell emelni vagy csak a vcore-t előre is köszönöm a válaszokat.
-
lipi67
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #871 üzenetére
2180-as procim 1,8V-on 4060-at ment,s 8400-es is 1,625-öt kapottt,ne parázz!Kben meg 1x írtam neked egy privit..8814
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest