Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Lehet tudni, hogy az M0 steppinges 5200-nek mi a TJMax értéke?
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Melyik progam írja ki a legpontosabban az E5200 hőmérsékletét? Everest és RealTemp között min 10fok van..
-
aginor
veterán
válasz
19balazs86 #1151 üzenetére
BE-nél igen, de szorózáras példányoknál már nem annyira..
-
aginor
veterán
válasz
fsb1000 #1022 üzenetére
E szerint a VID-je max 1.3625V, tehát annyi biztosan nem árt neki, voltak is olyan 8xxx példányok, amik magas, akár 1.325V-os viddel kerültek forgalomba..
Nálam mondjuk 1.344V-on 4GHz eredményesnek tekinthető?
Az egy dolog, hogy nálad nem nyiffan ki a proci, viszont jellemzően használtan továbbértékesítésre kerül, és akkor meg kicsit átverés szaga van a vevő felé, egy szénné húzott agyon feszezett proci eladásának(legalábbis az én erkölcsi szabályaim szerint)..
Arról nem is beszélve, hogy egy proci élettartama nem csak a hőtermeléstől ill. melegedéstől függ, hanem egyébb elekrotecnikai (fizikai) jellemzőktől is, nálam volt olyan, hogy a kb. egy éves proci már nem bírta tunningban azt amit fiatal korában (pedig nem is extrém körülmények között használtam).. Itt olvashatsz róla bővebben: [link] -
aginor
veterán
válasz
banderasz77 #1017 üzenetére
Alaplapja válogatja, hogy bios-ban mit kell beállítani, nekem 1.362V, de agy p5b-nél reálisabbnak hangzik a 1.375V.
Majd mindjárt jönnek a feszhuszárok, és jól megmondják, hogy 1.6-1.7V a tuti egy ilyen 45nm-es procinak..
-
aginor
veterán
válasz
banderasz77 #1015 üzenetére
1.36V a tuti, attól bizos nem lesz baja.
-
aginor
veterán
Köszi a segítséget! Nálam a megoldás a következő lett végül: táp kikapcs, kábel kihúz, vár kb 5mp-te, majd kábel vissza, táp visszakapcs, gép bekapcs és már jó is minden, cmos reset vagy elemkivét nélkül.
Azóta csináltam is egy tesztet 1.36 idle 1.344V terhelt fesszel, 4004MHz(11x364) orthos stabil, valószinű nem ez még a vége, ezt csak úgy saccra beállítottam, kíváncsi voltam viszi-e a 4GHz-et
-
aginor
veterán
Érdekes dolog történt ma, akartam egy kicsit tuningolgatni a HQ listára, de valamiért csak a 200-as FSB működik hirtelenjében. Hiába állítom be biosba az FSB-t, win alatt mindig fix 200 és így nem tudok tuningolni, a korábbi 9,5x369 sem megy most..
Valaki találkozott már a jelenséggel? Valam ötlet esetleg? Én már korábban találkoztam hasonlóval, akkor a Catalyst 8.8 volt a ludas, de ezzel a driverrel már hetek óta ment probléma nélkül a gép 3.5GHz-en.. -
aginor
veterán
Hogy miért is?
Fejlettebb technológiák támogatása, alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hő , magasabb órajelek, dupla annyi cache..
Nálam VID alatt viszi a 3500MHz-et, míg a korábbi e2180 1.38V-on ment csak 3GHz-et, és 3200-nál vége volt, még 1.5V mellett is..
Ezek a processzorok 3.3-3.5GHz-et viszik alapfesz körül. -
aginor
veterán
Nincs mit, de VID alatt viszi.
A korábbi hozzászólások alapján azért nem ez a jellemző, hanem inkább 3-3.3ghz.
labu01wx: nincs vele baj, csak rácsodálkoztam..
Hunter2: 1.2V, kell FPO-is?
sephi: mert buta a program(ahogy a markok is), az aktuális fsb-t megszorozza a maximális szorzóval..
-
aginor
veterán
-
aginor
veterán
válasz
Bluegene #770 üzenetére
Nem tudom, nem hiszem, hogy a processzorba épített hőmétő szar lenne.. Igazából még a magasabb hőmérséklet is bőven jó de a korábbi e2180-as hőmérsékletéből kiindulva a RealTemp mér inkább jól, nem beszélve arról, hogy hűvös a hypertx2 bordázata..
Viszont veszett jól megy ez a proci, VID alatt a viszi a 3500MHz-et(9,5x369), pedig nem is olyan alacsony a vidje(1.2v).
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Tegnap szert tettem egy e5200-ra, és sokat hallottam róla, hogy a 45nanós intel prociknál gázos a hőmérséklet mérés. Melyik program jelzi ki helyesen? Mert Everest szerint 48fok, magok 66-66, Real Temp viszont 56-56fokot ír ki. Gigabyte Ep35-ds3p lapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest