Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz bolcsodal #5976 üzenetére

bolcsodal:
    nem az én gépem, nem én választottam, csak próbáltam kicsit terelgetni a srácot.
    cpu, vga, ram. lapból az elmúlt 2 évben már begyűjtöttem pár vacakot, (pl. 3 asrock...) :D
    így abban nem akartam javasolgatni.... de ahogy elnézem, nem rossz. ott csak azt néztem, hogy az 5 giga ep43 melyik jött ki eleve 5200-at támogató biossal, hogy azt már ne kelljen frissítgetni floppy-ról, és inkább pcie1x legyen rajta több, mint sima pci...

és köszi, mert azokból a beállíatásokból indultam ki, amit adtál. :R

Europum:
    mivel nem az én én gépem, itt sincs előttem, így csak emlékekből pár dolog.
    bolcsodal adott egy fesz támpontot:
    a hsz-ban lesz egy link...

ja, de itt van pdf-ben az alaplapi leírás a biosról...

a ramokat úgy kezdtem, (feltéve, hogy hasonló 1066-jaid vannak? - 800-nál más a helyzet!), hogy ramfesz 1.9v, időzítések cl5, majd még alatta az ott lévő 3 fő: 5-5-18. a többit nem piszkáltam. fontos, hogy a ramszorzót, System Memory Multiplier (SPD) 3-ra állítsd, mert így a tuningnál az fsbx3-mal még 300x3-nál is csak 900-nál jársz, és tuti nem lesz az a hibaforrás. kicsit feljebb pci expr. frek fix 100!

a cpu vcore 1.3v, és indult az fsb.... kb ennyi. mást nem is nagyon piszkáltam. asszem a CPU PLL-t, ( 1,55 -> 1.5?), és CPU Reference-t (1.805 - > 0,78?) még talán vissza is vetem egy lépcsőt a gyárilag adotthoz képest, mert alapból a maximumon voltak.

szerintem kb. ennyi volt. de úgy éreztem 3500-3600 közt, hogy a 12x-t jobban szereti, mint a 12.5X-t. könnyen lehet, hogy alacsonyabb szorzóval, magasabb fsb-vel. és kisebb ramszorzóval még tovább jutni. de nekünk ez így totál jó.

ha előre megkérdeznek, egy stabil 3200-3300-mal már kiegyeztem volna. ez már csak + ajándék...

Új hozzászólás Aktív témák