- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
én is sz mch ra mondtam...gondolom ő meg úgy számolhatta, hogy 1,25 az alapfesz, intelék szerint és ahhoz adta a 0,25öt...
amúgy teljesen igazad van ezeket csak műszeres méréssel lehet sztem pontosan megmérni...nb gtl ref ill terhelés és idle között is biztos van difi, szal ezt műszer nélkül sztem senki nem mondja meg, ho pontosan mennyit is kap...
viszont ha már most a határokat keresi akkor nyáron arra még rábaltázhat...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Larry303
addikt
válasz westlake #304 üzenetére
amire elovastam a tied, már lejárt a mod idő, ez van hatalmas hibát vétettem...amúgy a méréseid ellenére lehetnek különbségek szvsz...pl az nb gtl ref értékenként nem találtam adatokat...
imádom amikor a nagymesterek mindenkit fikáznak az offért, viszont néha ők járnak ebben az élen...
na üdv nagyúr![ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
westlake
félisten
válasz Larry303 #305 üzenetére
en altalaban csak valaszolok az off-okra (nezz utana, ha nem hiszed), nem pedig inditom oket.. a gtl feszultseget tudomasom szerint egyik lapnal sem lehet kimerni.. a gtl fesz valtoztatasa nem befolyasolja az mch fesz.. szal nyugodtan mondhatjuk, hogy nincsenek elteresek (vagyis lehetnek, pl. akkor ha valaki szarabb muszerrel all neki meregetni)
mod: egyebkent meg hasznosabb ugy forumozni (valaszolgatni), hogy az ember vegigolvassa az osszes hsz-t, majd a vegen valaszolgat rajuk.. ezzel a modszerrel pl. tokeletesen el lehet azt kerulni (ami mondjuk rettentoen idegesit is neha), hogy harom ember valaszoljon ugyanarra a kerdesre.. nekem az nagyon hsz. gyujtogetesnek tunik.. sot, en pl. ugy csinalom, hogy egy hsz-ben tobb embernek is valaszolok.. szerintem kovetnedo pelda lenne annak erdekeben, hogy ne "szemetelodjon" tele egy topik..[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
BloodyEddie
őstag
üdv!
melyik proci lesz a yorkfieldek legkisebb tagja? mikor lesz kapható M.o.n?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz BloodyEddie #308 üzenetére
Már kapható a Q9300
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
emre33
addikt
Néha voltak random fagyások, ugy néz ki hogy a EIST és C1E kikapcsolása után megszüntek
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Szatesz
őstag
Nah akkor hogy nez ki q9450 es tulajok mennyit mennek stabilan a procik? jolenne valami jo eredmény...
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
westlake
félisten
real temp 2.4
ne kerdezzetek, nem tudom mit hekkelt a csoka az elozo verziohoz kepest..#314: nalam van egy peldany, de lusta vagyok kibontani es beszerelni a gepbe egyebknet miert lenne jo, ha vegre lenne egy olyan peldany, ami "jol megy"? az egyaltalan nem biztositek arra, hogy ha neked lesz, akkor az is jol fog menni
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Szatesz
őstag
válasz westlake #315 üzenetére
Jah ja nem arra irom hogy jo lenne ha egy lenne csak hogy nagy tobsegben mennyi a max stabil orajel...ezt jolenne mar tudni mert elkell dontenem lassan milyen procit veszek.....Rakd mar be lécci itt szentem sokan kivancsiak mit tudsz kihozni belole.... tobbek kozott én is...
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
SimonYana
addikt
Kérdés mit tartasz jó eredménynek! 3700-on stabilan használom és ráver a Q6600-ra.Azért csodát ne várjál,mert nem a duplája attól hogy dupla annyiért van.Sokaljuk azt a 80-at,de ha elgondolkozunk,hogy a Q6600-at is 60-ért vettük mikor kijött! És újonan most is 50 körül van.
Akkor nem is olyan drága!® SimonYana ®
-
westlake
félisten
válasz SimonYana #317 üzenetére
bocs, hogy kijavitalak, de akkor kerult kb. 50k-ba a q66, miutan az intel drasztikusan csokkentette a desktop procik arat.. akik a kezdetek-kezdeten vettek a q66-ot, azoknak meg csunyan 110k koruli arakat kellett fizetniuk.. tobbek kozott meg en is vettem annyiert
Play nice!
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #317 üzenetére
Sztem meg nem ver rá. Bizonyos alkalmazásokban, ami kihasználja az új utasításkészletet ott lehet ráver 5%-10% azonos mhz-en...de ha gondolod majd összemérhetjük...
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
SimonYana
addikt
válasz Beowulf_78 #322 üzenetére
Hát a CCE és a Rebuildernél (igaz DDR3) jócskán odaver neki.Természetesen csak annak éri meg megvenni aki kihasználja.Photoshopnál is érvényesül szerintem.CCE-nél kb fél órát ver rá a Q6600-ra.És az nem 5-10% !
[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #323 üzenetére
Nagy része azért a DDR3 is...neked Q6600-tal mennyi idő volt 8 pass-al megcsinálni egy filmet amit 60%-ba kellett tömöríteni dvd5-re?(Az az kb. 7-8gb méretűt..) Mert a "fél órával előbb végzett" sántít nekem egy kicsit, illetve sokallom.
Tehát várom a "kb. időt" mennyi most és mennyi volt Q6600-tal..Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
SimonYana
addikt
válasz Beowulf_78 #324 üzenetére
Sosem tolom 8 pasban
9-10-ben szoktam.Tegnap 3700-ra tettem a procit és ha durván kell tömöríteni akkor kb 90 - 100 perc. Amit nem az hamarabb,de mondom én 9 pass alá sosem megyek.® SimonYana ®
-
SimonYana
addikt
válasz Beowulf_78 #324 üzenetére
Keresem a fotót,de nem találom,mikor felmegy 18,50 - es sebeségre.
egyébként 14 szeresről indul.És annál csak feljebb megy szinte.® SimonYana ®
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #325 üzenetére
Nekem a legutóbbi konvertálásom 3700-on a Szabadság Szerelem...Magyar 5.1+Magyar DTS-el magyar felirattal asszem 60% tömörítettségnél menü nélkül 1h20p volt...ezért mondom.Nem akkora azért a különbség.A +1 pass amivel tolod az kb. 10 perc előny lehet.De ez a "durván tömörítés" is ahogy fogalmaztál elég tág fogalom.
mod: na majd megnézem én is a sebességet...húú asszem nekem is megvan screenshot-ban.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
westlake
félisten
na a kent vs. york flame-et akar most is be lehet fejezni
mindenki tudja (legalabbis remelem), hogy a york (azonos sebessegen) ott gyorsabb, ahol a progi ki tudja aknazni a tobb cache-t.. ennyi[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
SimonYana
addikt
válasz Beowulf_78 #327 üzenetére
Nemtudom hogyan,de én sosem engedem 9pass alá és ha még durva atömörítés az akár min is csinálok 2 óra volt a Q6600-al .Én Nempróbáltam 8 passal és nem is menü nélkül,de 1óra 20 perc alatt semmi nincs meg a Q6600-al,de ha neked meg van akkor gratulálok.
® SimonYana ®
-
Beowulf_78
addikt
válasz westlake #328 üzenetére
Békefenntartó lettél vazze? Semmi flame nincs itt. Pusztán kíváncsi vagyok mekkora lehet a különbség...vagy ez baj? Úgy gondolom gyorsabb a Q9450 ez nem is vita kérdése, csak az hogy mennyivel és milyen alkalmazásokban.Mert a külföldi tesztekből az jön le hogy sokkal. Vagy máá csevegni se szabad?
mod:
Pill...dobom a képet a cinemacraft-ról igaz 3776mhz ment a proci, viszont a ramom csak 944mhz-en.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Beowulf_78 #330 üzenetére
hogy ne menjunk messzebbre.. de ti tudjatok
#332: nem okoskodom es kar "terelni".. azert, mert nem voltak vevok a tapasztalatokra, maris el kell kezdeni offolni? nincs nekem semmi bajom veletek, csak neha olyan gyerekesen tudunk viselkedni..[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
SimonYana
addikt
válasz Beowulf_78 #330 üzenetére
Egyébkén érdekes , hogy itt mindenki okskodik,de normális eredménye szinte senkinek nincs.Talán ha ketten mutattunk itt valamit.
Jó lenne valami épkézláb ötlet , stb.Volt itt egy - két mutatvány,de mikor beállításokról kérdez az ember akkor lapít mint ....a fűben.Én legalább megpróbáltam eleget tenni itt ott,de feladtam,mert mindenki csak fikázik Tisztelet a kivétel.® SimonYana ®
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #332 üzenetére
[CCE 9pass 23,82-es szorzóval]
Ezt mondtam. Annyira nem rossz.
Megpróbálom objektíven kezelni az összehasonltást...ez mindenki számára hasznos lehet.
Ha jobb a Q9450 akkor jobb.Végül is 2x annyiba kerül mint egy Q6600. Na persze az enyémet jelenleg 60k-ért se adnám el.[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
válasz Beowulf_78 #333 üzenetére
Akkor Te valamit tudsz amit mi nem!Esküszöm az ismeretségi körömben ilyet nem láttam és hallotam senkinek.Pedig még köztük nekem volt talán a leg több.Mitől tudtad ezt Te így és ilyen sebességre feltornázni,mert azt elhiheted,hogy nem szokványos!
Adhatnál nekem is valami tippet,mert 3870-en is csak 16 ×-os sebeséggel találkoztam a Q6600-nál.[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #334 üzenetére
Mi tudom én....semmit se hackeltem. Elindíottam a progit aztán annyi. Gyors a gépem.Mindig is az volt. Ezen kívül meg értek a tuninghoz is... De ne kérd hogy menjek át belőni a konfigodat, mert DDR3+X48-hoz (még) nem értek.
mod: Milyen fsb-vel toltad a Q6600-al a konvertálást? 8-as vagy 9-es szorzóval?
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
válasz Beowulf_78 #335 üzenetére
Amid van ahoz tuti értesz,mert ennyin még nem láttam sosem.Nost akkor viszont tudod a külömbséget,mert ha nekem 12-13× ment annó,most meg megy 15-18.-al.
No ha valamit tudsz szóljál!® SimonYana ®
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #336 üzenetére
DDR2-vel nézted és Q6600-tal vagy DDDR3 + Q6600?
mod: addig amíg nem lesz Q9450-em addig nem sokat fogok tudni ez ügyben sajnos. Egy biztos.Ha áttenném a lapomba a procidat nem biztos hogy jobban menne annyival mint amekkora nálad volt a különbség a 2 proci között.Az is elképzelhető hogy visszalépés lenne. De egyébként én se értem hogy jöhet ki ekkora különbség CCE-vel úgy, hogy te még magasabb órajelen is toltad. X-akta....
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
válasz Beowulf_78 #337 üzenetére
DDR2. DDR3-al nem volt szerencsém mert meghalt a lap 10 óra alatt.Mire megjött az X48,már nem is kinlódtam , mer addigra rájöttem,hogy szétcseszte a DDr3-as ramomat is a rosz lap.Mire megjött az új ram azelőtt meglett a Q9450 is.
[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #338 üzenetére
Segítenék én neked szívesen...csak a lapod bios-át se ismerem sajna. Mivel új techonológiába "nyúltál" bele, ezért sanszos hogy ezt a tuning dolgot neked kell megoldani valahogy, mert keveseknek adatik meg a csúcs konfig, és ameddig nem fog elterjedni, addig kevés lesz a tapasztalat, így a segíségnek is híjján leszel.
Mindenesetre azt is elképzelhetőnek tartom hogy elqúrsz valami beállítást.[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
teljesen autón minden.
® SimonYana ®
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #340 üzenetére
Sok az a 1,304V alapfesznek.....
Max. 0,06V-t tudsz emelni rajta az intel specifikációi szerint, ami ugye a biztonságos 24/7.Az nem túl sok. Másik procit kellene vadásznod...
Más lesz a gond...lehet az X48+DDR3 bug-zik...és ezért gyengébb CCE alatt. Innen nehéz megmondani.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
SimonYana
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz SimonYana #343 üzenetére
Add meg neki manuálisan az 1,125-öt...illetve többet a drop miatt. Menni kell így alapfeszen ha ez a VID. Ha nem megy akkor vagy a lapod a xar, vagy a procid.
-
westlake
félisten
beraktam a procit.. bar ne tettem volna.. elso 10 alkalommal se kep, se hang.. elkezdtem cserelgetni az alkatreszeket, a vegen pedig a lapot csereltem le.. a vegen az x48-al es egy pci-os radeon-al elindult kb. haromszor.. viszatettem az ep35-ds4-et, megint full halott.. hibaba teszem be a redeont, semmi.. a proci megkapja az 1.23 voltot, melegszik is.. viszont nem megy.. gyakorlatilag mindent kicsereltem.. q66-al, e82-vel azonnal postolnak a lapok..csodas..
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Beowulf_78
addikt
válasz westlake #345 üzenetére
Nem lehet bios gond hogy még nem támogatja a C1-es steppinget? P5k-ba pl. ez a szitu asszem. Keldor mondta pár napja...
-
westlake
félisten
válasz Beowulf_78 #346 üzenetére
nem figyelsz? mondtam, hogy 3x elindult.. raadasul emre33-nak miert mukodik? neki nem c1-es procija van?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
mondjuk feletteb erdekes, hogy amikor megneztem a bios-ban a cpu infot, akkor a mikrokodhoz egy kb. 10 karakteres kodot irt ki.. legjobb esetben is csak 7 karakterbol kellene allnia.. vagy csak rosszul lattam...
nem baj, most jon a p5k premium..[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz westlake #348 üzenetére
lol... p5k kiirja post utan: unknown processor detected.. na ez sem rossz
#350: szerintem menjel vissza az altalanos iskolaba, mert mondatelemzesbol nem vagy penge.. magyarazd mar el nekem legy szives, hogy a kulonbseg az konfigom es emre33 konfigja kozott.. koszi!
mod: ja es windows alatt tokeletesen mukodik a proci.. ha nem ismerne a lap a mikrokodjat, akkor a windows sem ismerne fel a procit.. de te megmondtad..[ Szerkesztve ]
Play nice!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Formula-1 humoros
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest