- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lipi67
nagyúr
válasz Superman #21750 üzenetére
Bocs,de nem értem,h miért"rágtál"be ezen annyira.
A deszkád meg nem az az árkategória amit naponta vesz az ember(már aki vesz Asus-t)
Én is sajnálom,de vannak erre alkalmasabb topikok,ahol jobban felfigyelnek rá[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Zájec
veterán
válasz Superman #21632 üzenetére
"Ez szép, de ha meghúzod a ramokat, mint én is, ráadásul az időzítést is szorosabbra veszed, akkor hiába a jó VID, meg egyéb kutyafülék, nem ér semmit, mert a processzor meg fogja követelni a magasabb feszültséget."
magasabb CPUcore feszültséget annyira nem követel ... ( lásd:1.26v )..
pedig 4200mhz-n megy a proci..nálam a VID (1.2375v) se jó annyira... de megprobáltam a 600FSB-nél a ramokat 1200mhz-n sima 5-5-5-15-be kimélö fesszel ::2.16v -al...
a PLL-n semmit nem emeltem , alap 1.500v-n megy....
a VTT(cpu termination)1.30v... ( 1.40v a max 24/7-be )
az MCHcore : 1.46v... (egy kicsit sok mert 1.40v az ajánlott 24/7max .. állitolag..)DE , azért Prime Blend! stabil...
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
"...de ha meghúzod a ramokat, mint én is, ráadásul az időzítést is szorosabbra veszed..."
De ezt miért tenném?
Mert arra amire nekem kell a gép a linkelt beállítások nagyon megfelelnek, és így még soha nem volt olyan gondom mint amiről írsz.Viszont tesztelgelésnél bármi lehetséges, bár én még nem találkoztam vele.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Zájec
veterán
hát ez nem teljesen igy van ahogy nálad van....
nálad a DDR3 miatt viselkedik másképp a dolog, a
DDR3 jobban megszivja a redszert pláne az NB-t,, és ez valamilyen szinten a proci teljesitményére is hatással van.... nálad is másképp viselkedne a DDR2-vel.."meg a Prime sikeres lefutása ellenére is simán belefagyhat egy játékba"
na én azok táborába tartozom aki ezt nem hiszi el....
hacsaknem a VGA-val van valami, akkor mennie kell...de ahogy nézegetem az eredményedet, nagyon sok a fesz....
Vcore 1.49v egy E0 E8400-nek ezt a mhz-t kb 1.2v-1.3v-al kellene vinnie..
NB : 1.74v mammamiija.... az SB sem piskota...
CPU VTT 1.5v... ez is rengeteg,, meghaladja az egészéges küszöböt...
PLL: 1.66v.... szintén sok....[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
válasz Superman #7896 üzenetére
igaza van nyugdijjasnak ez elsösorban bios hiba
egy P5E WS-sel szorakázok és némi tapasztalat
0404 bios sza@ a ram kezelése de minden más szempontból tökéletes
0507 bios megoldották a ramkezelést (király) de ez a pci-e rovására sikerült nekik
a 404 biosban még 1,8v volt az fsb term. voltage max ezt az 507 -ben vissza vették
max 1,5-ra pedig ugy tünik 1,56v kell a normál müködéséhez (jönnek a vga üzenetek)
jó lapok ezek csak nem képesek normális biost adni hozzá az AMI
és valszeg mivel már az X48 is jön nem is fognak foglalkozni vele
(de gondolom az x48 is u.ilyen sza@ lessz az elején bár ne lenne igazam) -
diegho
nagyúr
válasz Superman #7900 üzenetére
driver hiba és nagy eséllyel összefüggésben van az asus szaros biosaival is. nekem még amd-s rendszerben az ugyancsak legdrágább asus lap nyáron vista alatt ki-be kapcsolgatta a vinyómat driver install után és nem beta driver volt, hanem hivatalos nvidia driver, csak kénytelen voltam beta biost használni a laphoz (asus ezt ajánlotta, hogy ezt tegyem fel mert az jó lesz) mert nem volt hozzá olyan bios ami támogatta volna a brisbane magos procikat (procik megjelenése után 4 hónappal!!!) és össze vissza mérte a hőmérsékletet a lap a gyárival, konkrétan hol 100 fok volt hol 30. a vinyóm kb fél órán át bírta a ki-be kapcsolgatást és meghalt, azon az estén döntöttem el, hogy asus lapot többet nem veszek. nálad is driver hiba lesz nagy eséllyel, viszont nem tudom milyen oprendszert használsz, ha vistát akkor nézd meg xp alatt, mert az én esetemből kiindulva lehet nálad tökéletes lenne xp alatt, viszont ha xp-t használsz akkor az asus kapja be!
-
westlake
félisten
ugye nem a proci fsb korlatos? en is szoptam nv problema miatt..
#7900: igy mar erdekesebb a dolog.. az a baj, hogy ha instabil egy rendszer es elojon valami hiba, akkor gyakran olyan dolgot jelez hibasnak, aminek valojaban semmi koze az instabilitashoz..[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Dare2Live
félisten
itt ezért sokan csúnyán néznek majd, de az általam ismertek közül a legbugosabb(legtrébb) gyártó az Asus. Még az Asrockot is jobbnak tartom. Vicces mert tudtommal egy tulajdonban vannak.
Mondjuk én egy DS4 árkategóriás lapnál többet lapért se adtam max csak össeszereltem.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
tom_tol
addikt
válasz Superman #7665 üzenetére
ugyan nem ide tartozik de azért érdekes lehet
van egy P5E WS PRO lapom E8200 wolffal
0507 bios a követkzöt csinálja
fsb emelést csak 2,6 ram szorzoval lehet és 450 fsb felett jönnek a vga driver hiba üzenetek
régebbi 0404 biossal 455 fsb felett csak 1:1 mennek a ramok de 525 fsb-nél sem jönnek a vga hibák (tesztelve)
ugy tunik nem a lap hanem a bios a probléma -
VinoRosso
veterán
válasz Superman #7655 üzenetére
csodás: van egy csomó lehetőség a babrálásra.
North Bridge GTL Reference : 0.67
DDR3 Channel A REF Voltage : Auto
DDR3 Channel B REF Voltage : Auto
DDR3 Controller REF Voltage : DDR3_REFEzekkel próbálkoztál amit írtam? pl NB gtl-t 0.61x-en? Screenshot a hibaüziről nincs?
-
AirBooms
addikt
válasz Superman #7664 üzenetére
Teljesen kár felhúznod magad, egyáltalán nem állt szándékomban leszólni. Egyszerűen tanácsot és ötleteket kértél, amiket pedig adunk és mondunk neked sértődéssel fogadod. Ennek mi értelme van?
Az agyonhajtást nem minősítésnek szántam, hanem ténynek. Egy 45 nm-es proci 535-ös FSB-vel, 1,432 V-tal, 1,5 V-os (!) FSB termination feszel nem éppen alapon jár, vagyis igen csak benne van a hibázás lehetősége.
A ramod: 2,0V-ot kap (ami lehet, hogy valójában közel 2,1 V, mert nálam az Extreme 6-8 tized század volttal túl feszeli a ramokat), ami 1066-os, de nálad 1225-ön mennek T1-en, TB 5-ön (!) CL7-ben. Ezek sem éppen normál értékek.
Az SB 1,5 V helyett 1,8 (!) V-ot kap, a South Bridge Voltage 1,05 V helyett 1.125V-ot. Ez is teljesen normális?
Aztán itt van ez a beállítás:
Ai Clock Skew for Channel A: Advance 350ps
Ai Clock Skew for Channel B: Delay 300ps
Ezt egyéltalán nem értem, mi ebben a logikus?Tényleg kipróbálhatnád már a cuccot egyszer alapon (nulla tuninggal, teljesen defaulton), de végül is a te géped, te idegrendszered, a te hajad...
Értsd meg, nem azért írkálunk ennyit, mert leszólni akarunk, hanem segíteni!
-
AirBooms
addikt
válasz Superman #7659 üzenetére
Én azt látom, hogy a rendszered több helyen is agyon van hajtva. Te mindegyikre azt mondod, hogy az úgy jó, mert bírja. Ezek után tényleg nem értem, miért csodálkozol, hogy összességében mégsem bírja. A szintetikus tesztek, amiket nézel, külön tesztelik a ramot, procit, stb. Ezekkel úgy tűnik, nincs is bajod. Na de együtt...
-
AirBooms
addikt
válasz Superman #7657 üzenetére
Huhh, ne haragudj, de ezt a mondatod nem értem: "A probléma az, amit már mondtam: ha ennyivel megy ennyit, akkor ki kell hajtani"
Ez azt jelenti, hogy mondjuk a rendszered el sem indul, mondjuk egy sima bios reset után, mindent alapon (vagyis érintetlenül) hagyva? Én erre értettem, hogy meg kéne próbálni... -
AirBooms
addikt
válasz Superman #7655 üzenetére
Háát, amit én látok - s ez nem biztos, hogy a problémádhoz kapcsolódik - hogy nagyon ki vannak hajtva a ramjaid. Transaction Booster 5-ösön??? 2.0 V feszültségen? Aztán az SB is kap rendesen. Minek?
Nem próbálod meg a PCI-E frekit levenni 100-ra? Megnézted már a rendszert teljesen alapon? Akkor is csinálja ezt a 3D-s vacakolást?
Nekem az a véleményem - persze én csak egy átlagos júzer vagyok - hogy néhány értéked irreálisan, s talán indokolatlanul magasra van húzva.[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz Superman #7634 üzenetére
Nálam is ez volt a gond, a VGA kártya volt rossz, kicseréltem és azóta jó!
A hibajelenség ugyanaz volt mint nálad, az NV driver-ére panaszkodott a Win.
A biztonság kedvéért próbáld ki egy másik vga-val, de szerintem tuti az lesz a ludas!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
VinoRosso
veterán
válasz Superman #7608 üzenetére
erről a hibaüzenetről csinálj lécci egy shotot, akkor többet lehet mondani.Nekem ez valami memóriakezelési hibára kezd hasonlítani( északi híd is lehet ludas ebben ). Ez nem feltétlenül HWes( lehet SWes túlcímzés, vagy rossz dll, de nem valószínű miért pont 510 felett jönne elő? ) , bár lehet hogy a vrammal vannak gondok. Próbáltad már más VGA-val? milyen stabilitás teszteket futtattál a gépen? Tipp: vegyél le mindent alapra( memória-cpu szorzók ), csak az fsb-t told meg, és ha van olyan funkció amivel lehet állítgatni az n/b gtl refeket( nem vágom hogy a maximus estreme bios-ban van e ilyen ip35pro/p5k széria tudja ), akkor próbáld meg csökkenteni 63%ra 61%ra 59%ra stb...
-
keIdor
titán
Nem lehet, hogy az X38-nak az a vége? Tegnap pont beszéltem Overlockerrel MSN-en és ő is mondta, hogy (neki) 400FSB felett a CrossFire nem megy jól. Azaz gondok vannak a PCI-E kommunikálásával. Szvsz nálad is ez lesz a gond! Csak nálad 1 kártya van és több FSB-t bír.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Attix82
addikt
Talaltam ezt is:
have you tried to boot in safe mode ?
press F8 right before the XP loading screen pops up
choose "safe mode" then choose uninstall nvidia drivers from add/remove programsafter a restart use
http://www.guru3d.com/index.php?page=driversweeper
to clean any remains of the driverthen download and install the lastest nvidia driver from http://www.nvidia.com
Elmeletileg a csokanak ez megoldotta a problemat.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Csak egy tipp: SBnek adjal kis feszt.....
Ha a Prime test lefut: ami CPU, Ram, Alaplapot testeli....de viszont ami PCI slotokba van azt nem....
Mondjuk nem ismerem az alaplapodat, de a P5Bnek meg szokott lenni PCI1X bug...azt ugy korrigaljuk , hogy a PCIE frekvenciajat 110re megemeled es megjavul....
Memtest 3,3 lefutott hibatlanul?
-
szab.tam
nagyúr
válasz Superman #7590 üzenetére
nyomtam neki 2h 45 orthos-t. beálltak a magok 75 fokra, de nem hibázott. 3d06, 3d2001 simán lefutnak. az a tapasztalatom, hogy ha a határbeállításon, ahol a szintetikusok még lefutnak, akad a való életben, ami megfekteti. így valószínű minden marad, és leveszek3-at az fsb-ből. így 9x430 lesz...
hypertx2-vel hűtöm, és pár centire mögötte van egy bazi nagy venti ami rögtön megcuppantja kifelé (cooler maset cm690)
döngeti az asrock a melét, hogy szilárd elektrolitos kondi, oc tuner, meg mifene, aztán még szorzót sem lehet állítani. pedig direk letöltöttem előre a kezelésit, mielőtt németo-ból behozattam a lapot. na, nem fikázom a lapomat, mert ilyen csatikkal senki sem gyárt, és 1000 éves chipsetekkel lekezelik a legújabb procikat, ami valahogy a többieknek nem mindig sikerül... (jó, néha "eredménye" is van)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Superman #7578 üzenetére
, és így tovább....
nagyon hasznos linket kültél, mivel ua. a lap, ua-zal a procival, mint nekem. csak le kellett koppintanom a beállításokat. meg még finomítani. más ramfesz, stb...
ht-t le kellett vennem 800-ra, (erre is ír példát a cikk, sőt 600-ra is!)
a ramokat le kellett definiálnom 667-re. így a ram:fsb a 6:5 helyet 1:1 lett. 1000 fölött cl5-ben sem bírta, így most alacsonyabban megy 870 körül cl4-ben.nemtom még a végét, de 9x433=3897 már működni látszik. vcore 1.4-et kap, de az everest, cpuz 1,376-1,38-at mér.
még 1x köszi neked, és mindenkinek. jó, hogy nem törődtem belea 3.5-be. a wint közben majdnem összedöntöttem, amikor nem bírtáka ramok, és boot közben hibázott. de egy működő visszaálltással és 2-3 avast törléssel, telepítéssel megúsztam. kicsit felidegesített a dolog, mert másfél nap után most fejeztem be a telepítéseket. jó lett volna előlről kezdeni.
prim, orthos alatt milyen hőméréklet az, ami nég nem káros? vagy előbb fog hibázni, mint sérülni?
most nézem, a 2 mag simán 75 fok
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Superman #7581 üzenetére
cpu és ram feszen kívül ezek vannak:
Chipset Voltage
Use this to select Chipset Voltage. Configuration options: [Auto], [1.250V],
[1.382V], [1.516V] and [1.648V]. The default value of this feature is [Auto].
VTT Voltage
Use this to select VTT Voltage. Configuration options: [Auto], [1.24V],
[1.31V], [1.375V] and [1.42V]. The default value of this feature is [Auto].
GTLREF Voltage
Use this to select GTLREF Voltage. Configuration options: [Auto], [Normal]
and [High]. The default value of this feature is [Auto].fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Superman #7581 üzenetére
akkor nem én vagyok a hülye, mert a szorzó (9x), szürke, inaktív....
a feszekkel aza bajom, hgoy auto, vagy felajánl kül értékeket. és nemtom, mi az alap. de ezt most megnézemfanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
westlake
félisten
válasz Superman #7348 üzenetére
na alljunk meg egy szora es tisztazzunk nehany dolgot.. en nem azt vitattam, hogy 7 darab e82-nek mennyi az erteke.. en is tisztaban vagyok vele, hogy kb. 330k-t fizettem ki ertuk, de itt nem errol van szo.. szerencsere megtehetem, hogy megvegyek egyszerre ennyi procit, de akkor sem ez a lenyeg.. a lenyeg az, hogy ezek egyike sem valogatott proci! mind a 7 darabot csak "ugy" vettem.. es nincs semmilyen extra lapom, amiben minden cpu megtaltosodik.. egy "egyszeru" gigabyte x38-dq6-ban teszteltem oket..
Play nice!
-
Egon
nagyúr
válasz Superman #7339 üzenetére
Alapfeszen mennyit mennek ezek a cuccok? Kényes vagyok a zajra: Scythe Ninja fogja hűteni a procit, és max. 800 RPM-es venti lesz rajta... Ennek ellenére, jó lenne húzni kicsit... Remélem, legalább a 7x500-at tudni foa, minimális fesz-emeléssel...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
zolynet
veterán
válasz Superman #7319 üzenetére
kölibe van a kormány mert 3-4hétig gép nélkül voltam, jövő héten hozatom visszafele és már köpetem is a GTR2 köröket
ramnak v +0,2V v +0,3V van adva
k.va meleg a déli borda, bár most fogtam meg, úgy tűnik nagyon mindegy neki h 8x400 v 8x500, fogható de akkor is meleg .... főleg hr05 sli utánLife is too short to stay stock!
-
Neoteric
addikt
válasz Superman #7211 üzenetére
nem hanem írtad h neked ment a 8200ad 4200on is, csak a 3d nem ment.
de pl ha én a leendő gépbe felhuzom 4ghzre 8x500al, az aláírásban szereplő lapban és ram társaságában, akkor fog e az mennyi stabilan 4ghzen 24/7be, úgy h viszi a 3ds cuccokat is?
csakmert szoktam töltögetni eztazt, és akkor van h megy 3-4 napot folyamatosan. mindig állítgatni a procit meg nincs kedvem.
szal érted
PSN: ne0teric_sAN
-
-
laragirl83
őstag
válasz Superman #7116 üzenetére
8*500, RAM 1000MHz 2.2V, CPU 1.360V, FSB Term.: 1.26V, CPU PLL 1.60V, NB 1.51V, CPU GTL ref. 0.63x, NG GTL ref. 0.67x
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
VinoRosso
veterán
válasz Superman #6972 üzenetére
Egyetalán nem attól függ a stabilitás, hogy mennyire van "leterhelve" egy alkatrész. Rendszerben kell gondolkozni, mert a gép egy rendszer. Van egy inputhalmaz, ahonnét a bemeneteket kapja, meg van egy outputhalmaz amik meg a kimenetei. Aztán mindekettőnek lehetnek olyan részhalmazai, amikhez hibák tartoznak, tehát ha nem stabil a rendszer, akkor van az inputtérnek egy olyan halmaza, amikhez a hibát eredményező kimenetek tartoznak ( amitől elszáll a rendszer ). Pl lehet hogy egy hidon végigtrappol egy elefántcsorda és nem omlik össze, mert az elefántok összevissza lépkednek rajta, egy pillangó meg folyamatosan a híd saját frekvenciájának megfelelő periódussal lebegteti a szárnyát a hid mellett, és egy idő múlva rezonancia miatt összeomlik( na jó ez azért elég durva példa, de elméletileg lehetséges ) Egy normális teszt mindenre kiterjed, nem csak a komonensekre, hanem a rendszerre magára teljes egészében. Persze az nem tilos, hogy bottom-up tesztelj, de az uppot se kéne lehagyni a tesztről. Egy 3D-s játék, vagy egy szövegszerkesztő egész másképp veszi igénybe a gépet mint 2 óra fft. fft pl multimédiát nem is tesztel a procin( hoppá... ). Videókártya sokmindentől elhányhajta magát: lehet azért nincs mert nem tud mit kirakni, túlcímzés van a memóriában stb.. de ilyenkor mindig kéne valami hibaüzenetet generálnia, ha másnak nem akkor legalább az oprendszernek. Ezekre kéne inkább koncetrálni, mert ha csak úgy nincs kép, és minden hibaüzi nélkül elhal az egész, akkor az olyna mint amikor sötétben tapogatózik az ember, tesz vesz, keresi a lámpát, aztán előbb utóbb lever valamit az asztalról...
-
laragirl83
őstag
Együttes terhelés miatt esetleg vmi túlmelegedik...?
Vagyis ha 1enként terhelsz komponenseket lehet bírja, de együtt már úgy befűt pl VGA a NB borda vagy cpu blokk alá, vagy esetleg pont a vga melegszik túl?
De feltételezem hűtéssel nincs gondod.
Látom tápod is 650W, de ettől függetlenül gondolom a VGA külön ágról kapja juicet, ugye?gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
westlake
félisten
válasz Superman #6979 üzenetére
hat sok szerencset.. en harom napot szivtam vele es nem jottem ra mi okozza.. egyszer csak elmult.. ja es nekem ezt eljatszotta ati kartyaval is..
#6980: maximus formulaban van vsb 1.5v feszultseg is (az 1.0v mellett).. biztos, hogy o nem az 1.0 voltot emlelte 1.5 voltra hoppafigyeldaprofikepet[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
keIdor
titán
válasz Superman #6978 üzenetére
Hát szerintem arra szólgál ami a neve is
Bár SB-nek azaz 1,5V kurvasok... én kipróbálnám, de csak akkor ha már semmi se segít! (azaz legvégső elkeresedettségemben)PCI-E feszültség növelése? Erre nem válaszoltál... Gigabyte-ban lehet növelni, nehogymár egy fullextrás R.O.G. lapban ne lehessen, mert mindjárt elájulok.
btw: CPU Configurations-ra gondoltam, hogy ott mik vannak beállítva. Minden Disabled?
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
westlake
félisten
vonatkoztasd el magad a procitol es a memoriatol.. ez a hiba nem a tuning hatasara jon elo.. legalabbis nalam nem.. csinalhatsz akarmit, csak akkor fagy le (de akkor viszont azonnal), ha 3d dolog kezd el futni.. pl. nalam meg az atitool szoros kockajara is azonnal elsotetult..
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Superman #6911 üzenetére
ezzel meg asszem en is szivtam par eve.. tobbek kozott emiatt a hiba miatt maradt ki az eletembol a far cry.. kb. fel oras jatek utan mindig elojott ez a hiba.. fekete kepernyo, de valojaban a jatek ment tovabb.. zene az volt (es nem kifagyott zene)
#6914: ez nekem is eszembe jutott.. de ha driver, akkor csak valamelyik p35-os illeszto miatt csinalhatja.. x38-dq6-nal meg vigan szorakoztam fsb535-nel is.. sosem lattam ilyen ntfs.sys error-t.. valojaban nekem egy olyan xp telepitom van amibe az osszes update benne van (+ a legtobb altalanos driver)
#6915: ez azert nem lehet, mert:
1. nala sem jott elo, pedig neki p35-os lapja van es joval fsb535 folott jar..
2. x38-dq6-nal miert nem jon elo a hiba?mod: leszogeznem, hogy most csak egy darab wd van nalam, ami lehet, hogy pont fsb535-nel hasal el.. lehet, hogy az egesz ntfs.sys pont emiatt van.. fsb400-nal nem csinal semelyik lap ilyet.. raadasul amikor a dfi-vel elkezdtem ezzel szivni, akkor is pontosan ez a proci volt a gepben es kb. pont fsb530-al "jatszottam".. azert nem gondoltam arra, hogy ez esetleg fsb fal, mert 1.300 volton megy fsb525-on.. ertitek
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Egon
nagyúr
válasz Superman #6919 üzenetére
A vga stability test konkrétan mit jelent? Nincs előzménye a hibának (mielőtt kék halál, képmegjelenítési hibák, kockásodás stb.)?
Szerk.: sztem a vga környékén lesz a hiba. Ha tudod, próbáld ki másik kártyával...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
laragirl83
őstag
válasz Superman #6886 üzenetére
Most még az jutott eszembe, hogy azóta van ez hogy az "NB to FSb strap"-et 400ra tettem, nem pedig auton ahogy eddig volt... lehet 400as beállítással jobban küszködik lap...?
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
laragirl83
őstag
válasz Superman #6884 üzenetére
Igen, 500as FSB, cpu 1.344Vot kap, de 1 óra 18nál small fft's befosik...
-
VinoRosso
veterán
válasz Superman #6859 üzenetére
nahát ez az... én tanultam a pll-ről, ( alias fáziszárt hurok ), és lövésem nincs hogy itt mire használják, de sokminden lehet, a tippem szinkronizáció vagy négyszögjel előállítás, de az biztos, hogy egy külön IC a lapon( legalábbis az enyémen ), prociknak ettől miért baja ha sok benne a nafta azt nem tom.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Superman #6812 üzenetére
én mást mondtam: feltételezett max beállítás -> ha 2001 hiba nálkül lefut -> fsb -2 -> ezt követően minden menni fog. nem azt mondtam, hogy ha egy beállításon 06 lemegy, akkor kibírja a prim-ot...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Megnyugtatták a Tesla-befektetőket Elon Musk ígéretei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- Ég veled, KEndre! :(
- iPhone topik
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest