- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #32317 üzenetére
Amikor elkezdtem írni, akkor még nem, csak közben felálltam a géptől és mire befejeztem, addigra már bekerült ezek mikulásbácsi révén
Szerk: Egy ideje én is szemezgetek az ssd-kel, de eddig még sikerült távol maradnom tőlük. Nem mondom, ha "hozzám vágnának" egyet, akkor kellene, de egyébként még mindig drágának tartom őket. Ráadásul nálam mivel nem munkaeszköz, ezért nem érdekel, hogy két perc alatt áll fel teljesen a rendszer, vagy fél perc alatt.
-
buherka
addikt
válasz
Chaser #32271 üzenetére
Caddy-hez 4 csavart szoktak adni. Belecsavarod a 2.5"-os HDD oldalába, mind a négyet és így rakod be a Caddy-be.
Ha fejre fordítod a Caddy-t így nem esik ki a vinyó, mert négy kis műanyag fülecskébe beleakadnak a csavarok.
Ha viszont nem használod a csavarokat, akkor kiesik a vinyó...(#32286) Declare...Az csak egy dolog hogy mit írnak le gépigénynek. Az meg másik dolog, hogy pl. az integrált Intel HD3000-en is elfut.
Szóval a kolléga inkább a gyakorlati részére lenne kíváncsi. -
dbius
veterán
válasz
Chaser #32271 üzenetére
Azért, hogy a vinyóba csavard be azokat, a két oldalára. Ezáltal amikor a caddyben a helyére kattan a vinyó, akkor nem fog tudni billegni (fel/le), mert a csavarok felett elvileg lesz egy-egy pöcök.
Ez akkor nyer(het) értelmet, ha nem dokkolóba tolod a caddyt, hanem a dvd-rw helyére - már amelyik gépben van ugye - , hogy hurcolászás közben ne feszüljön, mozogjon, vagy törjön a hdd, ill. caddy sata és tápcsatlakozója.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #32268 üzenetére
Az Ivy csak tuning alatt melegszik komolyabban, egy mobil proci meg az asztalinál úgy is alacsonyabb órajelen jár, szerintem kicsit fel van fújva ez a dolog.
Declare: Nem tudom, hogy a T530 mobilabb-e, 3kg közlében mozog, de ez a méretéből adódik. Tudom ez egy lenovós topik, így nem meglepő, de szerintem a TP összességében jobb az EliteBook-nál. Az új billnek is van előnye, a kiosztás az ami sokaknak nem jön be, ahogy nekem sem, de meg lehet szokni. Én most már kivárnék, ha minden igaz jövő hónapban jönnek az új gépek.
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #32204 üzenetére
"Amúgy amit utoljára vettem az igen masszív és szerencsére nincs rajta az ocsmány kék led se, sőt semmilyen"
Én is olyan hdd caddyt vettem, amiben nincs külön led. Mondjuk az az igazság, hogy esetemben nem is figyeltem a rendeléskor, hogy van-e rajta, vagy nincs, aztán amikor megjött és kipróbáltam, akkor láttam, hogy nincs. De igazából még jobb is így, főleg sötétben való használat esetén. Van már annyi led itt-ott, hogy még így is olyan az asztalom környéke, mint egy karácsonyfa
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #32204 üzenetére
A TP-k csatlakozója nem nevezhető szabványnak, vagy bármilyen módon is általánosítható csatlakozónak. Tehát ha veszel egy T400/T500-ba való Caddy-t, amiben szépen megy, akkor egy másik márka ugyanilyen generációs gépében valószínűleg meg sem fog mozdulni...Ugyanez fordítva is igaz.
mcroberto
Nemrég írtak róla max 100-200 hozzászóláson belül van a válasz a kérdésedre. Tim82 volt az információk forrása. -
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #32155 üzenetére
Ebből a "LP méret" nem igaz.
Nem az a lényeg, hogy low profile legyen, hanem hogy ne legyen túl hosszú a kártya, valamint a hűtő is slim legyen, amennyire lehet (2 slot-os hűtés biztosan nem fér be). Passzív kártya meg valószínűleg megsülne...
Btw, elvetemültek Skyrim-eztek Thinkpad R500 + Advanced Dock + HD6570 kombón. Még a végén tényleg veszek a T60 mellé egy HD5570/HD6570-et. Meg Skyrim-et.
franc0: egyrészt az Advanced Dock adott, másrészt ExpressCard-on keresztül nem fogsz x1-nél nagyobb sebességet elérni. Egyszer-kétszer már utánaolvastam a témának, amúgy meg a játékigényeimet lefedné a Dock-ba tett kártya x1-es sebességen is, mivel általában jó pár éves játékokkal játszom.
-
buherka
addikt
válasz
Chaser #32050 üzenetére
Nem csak magát a gépet hordom. Hanem más motyó is van nálam mindig.
(#32051) audi100td...nekem meg ezek a 12"-os gépek kicsik. Szemem kifolyik tőlük. Nem szeretem erőltetni a szemem. Én ezzel a TN panellel is elvagyok. Nekem tökéletesen megfelel.
(#32054) audi100td...sehogy. Mert nem használom az aksit. Igaz nálam van vész esetére. De benn a melóban és otthon is hálózatról használom.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #31697 üzenetére
Nem csak a csatlakozó, hanem az ODD 9.5mm magassága sem szabványos (vs. 12.7mm)
Ki keresett Lenovo ThinkPad Wireless billentyűzetet?
Mostmár van, de ilyen meg minek... -
lapa
veterán
válasz
Chaser #31670 üzenetére
én nemtom hogyan aránylik a két cpu sebessége, de kíváncsi lettem erre a dologra. leszedtem innen a "killa samplét", és megnéztem az L9300-as x200s-en (gyorsítás nélkül ofkorsz). hát, nem volt tökéletesen folyamatos, de nem fagyott meg csak kicsiket (<0,5mp) akadt.
akkor gondoltam egyet és beraktam az L9400-ba (1.86ghz). biztos nem volt 30 fps, de pár, tizedmásodperces röccenéstől eltekintve gyakorlatilag folyamatos volt a lejátszás. mondjuk úgy, hogy gazdasszony nem venné észre hogy ott nem volt valami teljesen rendben, akkor se ha egy valamivel hosszabb filmben direkt a hibát figyeltetném vele.
mit csinálok rosszul? kéne egy gyorsabb proci? vagy telepítsem újra a legújabbwindowsdrivermanagert? persze nagy a pofám, de nálam is csak mplayer2 (smplayer) óta megy így. viszont azóta így megy.
-
kaller1
veterán
válasz
Chaser #31614 üzenetére
Na kb. erről beszéltem, de láttam egy t400s-t is, az meg 130k.
-
-
franc0
őstag
válasz
Chaser #31478 üzenetére
Nálam a böngésző állandó 125%-os nagyításra van állítva, így nem fárasztja a szemet egyáltalán. Csak többet kell scrollozni, de trackpointtal és a jól elhelyezett pagedownal ez tulajdonképpen élmény
Én azt vettem észre, hogy a LED-es kijelző jobban gyilkolja a szemem, mint a CCFL. Egyáltalán gyártanak még CCFL laptopot?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #31478 üzenetére
Nem tudom, de nekem az apám D630-asának a 14-es Tn panelje jobban fárasztja a szemem, mint anno az AFFS az X200-ban. És a T61-ben még szarabb a kijelző mint a Dell-ben. Viszont 4:3 12,1" szerintem is túl kicsi, a 16:10-es valahogy nagyobbnak tűnik, persze a felbontás miatt is.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Chaser #31472 üzenetére
szerintem arra gondolt hogy X200s+AFFS, nem pedig arra hogy tabletet vegyél
amúgy, miért baj az hogy nincsen thinklight? nekem valahogy nem nagyon hiányzik... ráadásul egy x61 tablet nem feltétlenül gyengébb hw mint a t60. attól hogy valami low voltage proci, még nem jelenti azt hogy gyengébb is.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #31362 üzenetére
a történet röviden annyi, hogy az apróm politikai célú hirdetés volt. gazdasszony kitalálta, hogy csak akkor vehetek x-et, ha azt eladom. végül 70-ért lett volna a minap egy érdeklődő, úgyhogy neki szegeztem még egyszer utoljára a kérdést: tényleg szükség van-e arra, hogy elbarmojuk a belefeccölt pénzt (pláne első saját notim), pusztán elvi okból. megmutattam, hogy tényleg nem rajtam múlt. végül belement az x vásárba eladás nélkül.
ezzel szegény vevő előtt szép kis segget csináltam a számból, mert előtte már levelezgettünk és gyak az átvételi időt egyeztettük. végül frappánsan lebeszéltem róla (bga hiba), és ha minden igaz rábeszéltem egy x200 vagy tabletre. nem tudom végül sikerült-e neki a bolt, de szerencsére megértette a helyzetet és hogy igazából a nők tehetnek mindenről.
most kuncsorgok a cégnél pár alkatrészért (slc corestore meg ilyenek), aztán ha rábólintanak akkor nézek valami jóárasított x200s-t munkagépnek. szeretnék tabletet de félek is tőle. majd valamelyikbe csak beleszeretek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #31362 üzenetére
Nem meglepő, mivel nagyobb az adatsűrűsége a 2 tányéros 750-esnek, nekem is volt ilyenem, szerintem teljesen rendben van, az ára is nagyon jó volt akkoriban.
szerk: mégis meglepő, a 3 tányérosnak is 100MB/s körül van vége, ott a te rendszeredben nem stimmelt valami, vagy a mérés nem sikerült jól.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #31179 üzenetére
Akkoriban szerintem nem igen lehetett olcsóbban találni, de kár ezen vitatkozni, azóta eltelt jó néhány hónap, fiatalabbak nem lesznek már ezek a gépek, igaz az áruk sem igen fog már esni. T4x, X4x-et meg nem igazán éri már meg venni, ezért a teljesítményért szerintem max 30 lenne reális, akár milyen állapotban van, ezért is inkább megtartottam a T42-t, a családnak megfelel netezni, szöveg szerkeszteni, filmet nézni sem rossz az IPS panelen, ubuntu szépen fut rajta.
sutszi: Tényleg szép az a T60, de szerintem még így is sok a 70, kisebb szerencsével ki lehet fogni annyiért T400-at is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #31179 üzenetére
Az attól függ milyen...állapot+konfiguráció=ár.
Alfa 55ért árul T61-et. dokkolóval...közepes akkuval...6 hó gari...leírások alapján nem lepukkant gépek...stb
Ehhez képest egy alap T60 simán elmegy 35-be..Azért ha belegondolsz egy bizonyos szint után már túl van értékelve a "mintha új lenne/tartós/makulátlan..stb" állapot...Hiába csilli-vili új még levegő sem ért, attól a belső is számít, és csak azért mert szép még nem ér sokkal többet. Ha nem így lenne akkor mindenki T42-vel szaladgálna...
Láttam egy érdekes T60-at: [link]
Vaterán is jó a hirdetés. Állítólag még a szaga is új. (Nem vicc)
Szerinted ér 70-et? Meglepődnék ha igent mondanál... -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #31156 üzenetére
Jah, de 10k-ért szereztem hozzá egy gyakorlatilag új gyári akksit, a zsanér kb annyira lógott mint T61-eknél szokott, nem volt az olyan vészes, én kicseréltem mert engem zavart, ami nekem amúgy nem került semmibe, mert ebayen találtam egy 5-ös csomagot szinte ingyen, a maradékot eladtam és be is hozta lazán az árát.
Akárhogy is nézem, akkoriban ebben a kiépítésben, új eredeti akksival, 45-ért ajándék volt az a T60-as és nem hiányzott belőle semmi hardver, a jelszóval sem volt gond, DVD olvasó volt benne talán az író helyett, de kb ennyi.lapa: Egy registry bejegyzés által egyesével lépeget a fényerő, "0" állásban néztem. Tudom a vinyó többet kajál mint egy SSD, de idle 3-4W-ot szerintem nem szabadna megennie, legalábbis ennyire tippelem.
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #31096 üzenetére
A sima hdtune benchmark nálam is csak 180MB/s értéket hoz olvasáskor, de a file benchmark része annak is 240/220 read/write értékeket ad. Lehet azért a nagy különbség, mert alapból 64k mérettel olvas, míg ha átállítom jó nagyra az options-nál, akkor 250 is megvan. Ha túl pici a blokkméret a tesztnél, akkor lehet hogy az io műveletek száma fogja vissza.
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #31096 üzenetére
Nem tudom, milyen guruk lehetnek, de nekem mindig életközelibb méréseket csinál a CrystalDiskMark, mint a HDTune. Valószínűleg az lehet a háttérben, hogy túl kis adatokkal tesztelnek. Nekem ugyan nem laptopban, de ~260/250 MB/s-t (szekvenciális, read/write) mutat a Samu830, ICH9-cel.
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #31091 üzenetére
az ssd -re: nekem a sata2-es samu így teljesít az ich8 vezérlőn: [link].
Jól van rajta a partició alignálása? Főleg írásnál jöhet ki, hogyha rosszul van rajta a partició. Bár úgy tudom a vista/win7/8 telepítő már jól particionál, xp alatt volt ez inkább probléma, vagy ha valami particionáló programban nem megabájthoz illesztjük a kezdését.
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #31091 üzenetére
úgy értem, hogy a microsoftos driver (w7 vagy w8 az mindegy) nem tartalmaz egyik vga-hoz sem opengl részt. Ha ilyen kell, akkor az inteltől (vagy lenovotól) kell letölteni, ha van. X4500-hoz más driver kell, az modernebb. Ahhoz lehet hogy van intel oldalán is olyan verzió, aminek a verziója újabb mint amit tiltott az adobe a flashban.
[http://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/stage3d-unsupported-chipsets-drivers-flash.html]
Stage3D unsupported chipsets, drivers | Flash Player 11, AIR 3
Windows (ezek esetén tiltja a flash a hw gyorsítást)
Any graphics driver older than January 1, 2009
NVIDIA driver 8.17.11.9621
NVIDIA driver 8.17.11.8267
Any Intel GMA driver before X.X.10.2021Eh az intel driver letöltő oldala szét van csúszva, nem jönnek be a letöltések a keresőjével sem.
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #31087 üzenetére
A win 8 beépített (de az ms update-ről is letölthető) driverei nem tartalmaznak opengl drivert (így megy a flash11 de nincs angry bird). Az x3100 kapcsán linkeltem ilyeneket.
(#31085) jss
csinálj már egy éles képet a csatlakozó aljzatról. Ha egyenesek a csatlakozóban látható érintkezők, akkor semmi baja sincsen, hanem a kábeled gagyi. Gondolom a modem csati nem sokat volt használva, úgy kell kinéznie, mint annak. Nem értem miért a gépet akarod javíttatni, amikor száz forintos nagyságrendű kábelcsere a megoldás (még akkor is, ha tényleg deformált kicsit az aljzat).
-
RnJ
tag
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Chaser #30704 üzenetére
De pont ez a gond, a gépet úgy vettem mástól bontatlanul, teljesen más városból. Ezért is kérdeztem rá itt fórumon, hogy szegedre vihetem-e gariztatni ettől függetlenül, amire azt a választ kaptam, hogy igen. A garancia hivatalos, a gép serialja is be van regisztrálva, de a noti nem Szegeden lett vásárolva.
Ezért zavar nagyon a dolog, mert meg sem gondoltam volna a megvételét, ha tudom hogy a közelbe nem tudom leadni javításra.
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #30672 üzenetére
Ezt a thinkwiki oldalt nézd át. Az alapján a 43Y6479 FRU számú eszközben régi a firmware, manuálisan pedig nem lehet frissíteni.
Ha találsz, akkor inkább 43Y6537 FRU számút vegyél, azon van a legfrissebb firmware.
(#30675) somasz: A magyar billentyűzet pillanatok alatt el fog kelni, mert minden TP bill, ami magyar kiosztású, elég keresett - a sok külföldről behozott cucc miatt -. Valaki korábban - kb. két hete - írta, hogy neki hivatalos forrásból 18k körül volt egy magyar bill. Ebből adódóan szerintem 10k köröül lehet valahol.
ssd: Ugyanilyen típust 40k-ért hirdetnek.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #30621 üzenetére
mit szeretnél? mindenki írja be, hogy az adott példánytól függ?
a minimum frekihez tartozó vid alá nem tudsz menni, szóval az alapjáratot egyátalán nem tudod alulfeszelni és az ugyanaz minden gépen (cpu típushoz kötött a vid). minden afölötti frekihez tartozó vid meg a gyári és a fentebbi, minimum frekihez kapcsolódó vid között lesz, szerencsétől függően.
a tesztelést (az adott frekinél minimum megtalálását) nehezíti a turbo / illetve itt még ida. nem nyilvánvaló, de valami olyasmi történik, hogy a turbó adagolásánál nézi a hőmérsékletet is, és egy már forró cpu-t nem fog akkora plusz sebességre fellökni a turbó. aztán kikapcsolod, kicsit hűl, bekapcsolod és megfagy a login képernyőnél, pedig előtte 86 szálon izzasztottad és stabil volt.
@soldi3r: csak a supertalent corestore mv a jó, a többi m-sata interfész mini pci-e csatival. a 7 gigával csak felvágtam, a 25 giga (ez a 32 giga formázva) egy win7-hez már gondolom kevéske. de mégegyszer: én linux alatt megcsináltam, win alatt nem olvasgattam. az is lehet, hogy nem lehet. de ahogy értem ez ugyanúgy egy "text-mode" driver, amit telepgetéskor meg kell neki mutatni (mint xyz raid kártyánál).
@audi100td: lehet, hogy rosszul emlékszem, de több átviteli sebesség rémlett. talán valaki pont ide linkelte. de mondom lehet benéztem.
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #30617 üzenetére
van gumi sapka a földelés tüskéin? Bár a 2505-ömön nincs ilyen, mégsem nagyon fagyott t61-gyel. A 2504-esemen van.
Mondjuk lehet azért nem fagy nálam mert a biosban letiltottam a soros portos részt: [link]
(Config>>Docking Station>>Legacy Devices on Mini-Dock>>Disabled)
This setting will prevent the ThinkPad from hanging when you lose AC power, but it will disable serial/parallel devices that are connected to the dock.
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #30605 üzenetére
1) Go to the Device Manager.
2) Make sure you are using your touchpad because the mouse temporarily wont work when you do this.
unplug all USB devices.
3) Under Universal Serial Bus Controllers right click on each of the devices that say " Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller" and select uninstall.
4) Restart your computer while it is on the docking station and let it automatically reinstall all the USB controllers and voila.. It Worked for me!Tehát: állj át touchpadra mert a művelet során az egér ideiglenesen nem fog működni (szerintem tracpointra ez nem volnatkozik). Az eszközkezelőben az usb vezérlők csoportban az "Intel(R) ICH9-családú USB univerzális állomásvezérlő" nevű eszközöket jobb klikkes menüvel "eltávolítás". Indítsd újra a gépet és az újra fogja telepíteni ezeknek a driverét és állítólag ez megjavítja.
-
amargo
addikt
válasz
Chaser #30499 üzenetére
"1ébként 90-es abból a szempontból jobb, hogy dokkolóval is tudod használni. 65-ös úgy rémlik kevés neki, vagy nem minden funkciót tud életre kelteni."
Nekem dokkolóval együtt van az x220, miben nyilvánulna meg, ha kevés lenne a 65w?audi100td:
Az a billentyűzet kiosztás..buvartacsko:
jézusúristen. a bekapcsológomb is a jobb oldali zsanér alatt van.
Most vissza gondoltam, hogy hányszor használtam a bekapcsoló gombot, bármelyik notimon, de éves szinten talán párszor. -
xcds
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- iPhone-t használók OFF topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hálózati / IP kamera
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 3591 15.6" FHD IPS Ultra 5 135H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest