- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #36162 üzenetére
A kijelzőkàva alatt a szalagkàbeltől jobbra van az inverter/ledsor, balra meg a BT modul. Csak ràpattintod a szalagkàbelre, a kàvàt tartò csavar rögzíti.
Szerk: a PVA panelekkel egyéni szocproblémàm van, nekem a Samsung 305T képe még kalibràlva is nembegyere, pedig azt jò PVA-nak mondjàk. -
lapa
veterán
válasz
Chaser #36162 üzenetére
erről a samsung pva-ról már Gondwana írt valami nemjót, de lehet csak behaluzom.
a bt-nek nincs egy külön nyílás kívül a tp logóval átellenes sarokban? az nemtom minden liden van-e. aztán lehet, hogy az nem is a bt, de mindjárt nézek egy hmm-et.
...ja hát csak tapiznom kellett volna, mert ezen nincs bt, de van műanyag lik a liden. de hmm azt írja ennyi az egész. még abban sem vagyok biztos, hogy a ledsor már, lehet hogy csak a maszk.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #36106 üzenetére
boe hydis. szerintem ez az egyetlen fajta (legalábbis ccfl) upgrade panel amit kapni.
az autó meg továbbfejlesztett szekér, azért hívják máshogy. nincs most kedvem kersgélni, de lehet hogy az ips mint technológia már más az affs-ben. majd Gondwana felvilágol a switchingek kapcsán.
ledeset még nem láttam ebayen, de kíváncsi lennék a fogyasztására.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #36102 üzenetére
affs, nem ips. és ez sima glossy, meglepődnék ha akármelyik tabletedben ilyen lett volna. legalábbis így nyersen, fizikai védelem nélkül bizos nem volt. ez eléggé karcolódik, ha meg elé raksz valami mást az ugyanúgy tükröződik.
mondjuk az hogy x200s-e a kép alapján nem túl bonyolult.
már linkeltem sokszor összehasonlítókat, de ha valakit nagyon érdekel az egyik s-ben most még gyári panel van, tudok napfényeset fotózni.
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #36043 üzenetére
nem a telepítő a lényeg, hanem a matrica.. az igazolja a legalitást. Nincs az akku alatt?
szerk:
Ha hozzá való a recovery akkor szerintem működne, mert a bios slic alapján aktiválja valószínűleg. Van ahol feltüntetik a matricát? Legfeljebb hogy melyik os-sel van az adott készülék, de még ez sem biztos. -
lapa
veterán
válasz
Chaser #35887 üzenetére
a dolog olyan szempontból végül mindegy, hogy most leteszteltem és tizedwattra ugyanaz a fogyasztás idlében performance és ondemand módban. még úgy is, hogy defaultra állítottam a feszt (nyilván c6-nál mindegy). ez is egy érdekes következtetés.
mondjuk mivel nekem az idás feszek azért magasabbak a 0.925-nél (vid 21 ill 31, bármit is jelentsen mert ezt nem bírom megfejteni) szerintem hagyom ondemandon. nem tudok hirtelen 2 tökéletesen egyforma "könnyű használat" tesztet csinálni, de gondolom ott azért más lenne a fogyasztás a magasabb fesz miatt (alapfeszen).
hogy mennyivel, az kérdéses de azért annyira nem izgat. mindenesetre az inteles powertop egyből sírt hogy nem ondemandon vagyok, valami oka csak van rá. azt megértettem, hogy ha min feszen tudod járatni mindegy. mivel meggyőzhető troll vagyok most belőttem max frekire a szervert, hogy érezhető-e valami különbség.
szerintem az a tablet proci még mindig csak lv, nem ulv. viszont az is kiderült ma, hogy következő x szervernek más su9400/9600-at akarok, elvileg abban tényleg kisebb az idle fél wattal, ami 10%. nincs senkinek su-s x200s-e egy minimum fogyi nézés erejéig?
+1: érdekelne még az x200 súlya, hogy a datasheet rossz vagy a különbség kisebb.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Chaser #35882 üzenetére
Igen, pontosan ezért járatom én is maxon, de egyébként linuxon is ugyanígy van. Nem tolja fel olyan gyorsan az órajelet, és érezhető ott is ugyanez a jelenség.
Egyébként most konfigurálgattam itt a dolgokat. Be van kapcsolva Windowsban ez a ASPM cucc, mégis eléggé úgy tűnik mintha nem lenne.
Platform Power Management Capabilities
CI Express Active-State Power Management (ASPM) Disabled
PCI Express Active-State Power Management (ASPM) has been disabled due to a known incompatibility with the hardware in this computer.Így nyáron elég sok időm van, a végén lehet hogy leállok grubot bütyölni, kezd érdekelni a téma... 1-2Watt igen sokat számít nekem. 50%-ot romlott az aksim kapacitása, szal minden csepp jóljön.
lapa: eddigi hsz-eid alapján tudtam hogy mi következne hogyha nem írom oda azt hogy ne oktass ki.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #35875 üzenetére
jé, mindhárman ugyanazt írtuk. a kérdés az volt mi a gyakorlati különbség? mitől jobb a max perf?
@Chaser: milyen feszen van alapból legkisebb feszen (superlfm)?
@buvartacsko: szóval alulfeszeled, hogy hűvösebb legyen, mert nagyon fűt folyamatosan max frekin tartva? kicsit ellentmondásosnak tűnik.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #35761 üzenetére
x200s akksi nélkül 1180g, 6c 1540g, 9c 1650g.
ebben vagy egy kártyaolvasó, bt, nagy hdd meg mobilmodem, illetve a 6c-ben egy plusz minipci. szóval a datasheet stimmel. a 6c-ben affs van, gondolom az is legfeljebb +/- 1 deka különbség, ha van egyátalán. akksi nélkül a sima paneles lett mérve.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #35736 üzenetére
15" T4x, szerintem nem R5x, mert vékonyabb a perem az ODD felett, de ami nekem látványosabb, hogy a gép ki van kapcsolva! (Annyi fény nincs a jelenetben, hogy a zsanér meg a VGA dugasz csillogjon, de annyi van, hogy a power meg az akku ledet elnyomja? Illetve a képszél sincs rendben, a bezel széle hiányzik, ráadásul kerekített is a berámolt kép...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #35722 üzenetére
A feszültséggel kapcsolatban elképzelhető, hogy bug-os a szoftver....
Nekem konkrét tapasztalat, hogy (igaz Merom magos t7500) CPU-Z sem mutat hiteles adatot, és az AIDA64 sem volt sokáig jó. Aztán írtam az AIDA topikba és javították...konkrétan hibásan jelenítette meg mind a szorzó mind a feszültség értékeket.
2.3.1900 van most nálam ennél már biztosan jó volt...
több programmal is néztem...és úgy láttam az RMClock jó értékeket mutatott...tehát ha feszelni nem is akar valaki, de megjeleníteni jó. -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #35736 üzenetére
Gyanúsan nincsen touchpad, úgyhogy ez valamelyik R szériás economy modell lesz. R60 és fölfelé a D-Sub kimenet már nem a jobb oldalon van. Tippre R50e vagy R51e tehát.
lapa: te látsz rajta touchpad-et? Látszania kellene valamennyinek (csak a sarkának), ha T4x, vagy nem economy R5x. Persze, lehet, hogy szar a screenshot, azért nem veszem ki. Barátnőm T42p-jénél látszana ilyen szögben.
-
BollaFeri
tag
válasz
Chaser #35712 üzenetére
Ha inverter lenne, akkor a háttérvilágítás épp nem lenne, de ennek van háttérvilágítása, csak kijelzőn nincs semmi.. Mintha átrakná HDMI-re, vagy VGA kimenetre a képet. Ha kikapcsolom, és újra be, akkor simán van kép. Párszor eljátszotta a napokban..
Most reseteltem a bios-t, kiváncsi leszek.. -
kulcsari
csendes tag
válasz
Chaser #35654 üzenetére
Nekem elégé el van használódva az akkum(61%-os). És nincs se alulfeszelve se semmi más tuning így kb 2,5-3-órás természetesen hdd-vel mert még csak nem rég vettem a gépet és most kezdem keresgélni hozzá az ssd-t. Aztán jön az IPS is.
A kérdésem az lenne hogy az alulfeszelésnek hol tudnék utánajárni, mert egyelőre ehhez nem értek, viszont szeretném kipróbálni a kicsi x200s-emen. Vagy esetleg itt tudok e nekem segíteni rövid magyarázattal mit hogy és mivel kell. Szeretnék én is valami 5-6 w-ot kihozni a gépből.
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #35301 üzenetére
most akkor van nálad egy x200? mutass vele lsz egy minimum fogyasztás screenshotot min fényerőn. csak hogy látni lehessen mennyire ugyanolyan jó. de tényleg kíváncsi vagyok, eddig valami 6,1 versus 4,x watt volt asszem a két legjobb.
hozzáteszem nekem a 4,x már kicsit hibagyanús, de akár lehet valami a ledes kijelző kapcsán is. asszem mitulabattyi eredménye ledes panellel volt.
amúgy szerintem az lenne a jobb, ha kijelző nélkül lenne mérve mert szerintem bekavar a többféle panel (led, ccfl és affs...).
"Azért nem érdemes pl net alatt - főleg ha flash tartalmak is vannak - annyin használni a gépet mert sokkal többet lesz load, mint idle. Míg 1600mhz-en pont fordítva. Pillanatnyi fogyasztások nagyobbak lesznek néha, de összességében kevesebbet fog fogyasztani a rendszer mondjuk egy 1-2 órás vagy nagyobb intervallumban."
ennek szerintem semmi értelme, mert akkor nem csinálnának 800 mhz-t, hanem eleve 1600-ról küldenék aludni a cpu-t. pláne nem stimmel, ha a fogyasztás a fesz emeléssel négyzetesen nő, míg a fogyasztás időtartama 800 és 1600 között ugye lineárisan, csak fordítottan.
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #35290 üzenetére
Ló*t, majd te szépen belinkeled az állításod alátámasztására szolgáló tesztet (ill. lassan már teszteket, mert eddig legalább 1:0, a nem lassít javára), addig meg nem valós kijelentésként kezelem. Én már mutattam tesztet, amiben még csak egyetlen másodperc sem azt igazolja, amit állítottál. Te jössz.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Chaser #35293 üzenetére
A baj az hogy a cikk amiről beszélsz nem létezik. Azóta több tesztet ki Googleztam már, és sehol sincsen megemlítve hogy lassulna a 6 mb L2-től.
Vajon itt pl mekkora lassulást okoz a 8M L2?
Gondolom az Intel nem azért rakott bele több L2-t hogy lassítsa a gépedet.
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #35283 üzenetére
Kerestem (de érezd magad lelkiismeretfurdalásosan, mert majd beleszakadtam, a jobb ujjam gipszben van azóta) már egy ilyen PH!-s tesztet (hogy magyar legyen, könnyen érthető, és hiteles) ami kimondottan erről ír, és legalább hasonló CPU a témája, mert zavar, hogy megint eljött a téma, és kezd már unalmas lenni a takony cukrozása. Tehát lécci', mutass rá (ha ez nem ellenkezik a lustaságoddal
) arra a sorra, ahol akár csak minimálisan is, de lassabb a nagyobb a cache!
-
buvartacsko
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #35283 üzenetére
Hadd ne keresgéljek már 3-4 éves cikkekben mert lusta vagy.
Alapvetően ezzel egy probléma van: te állítasz khm, érdekes dolgokat és neked kellene bizonyítanod. Nem pedig nekem...
Addig ugyanis ez csak nagyotmondás, már bocs.
Meg hát már maga az a hozzáállás, hogy mondasz valamit, nagyvonalúan hivatkozol valamilyen homályos cikkre, ami állítólag bizonyítaná az igazadat, de a vitapartnered keresse meg helyetted azt - enyhén szólva vicces.
Egyébként még mindig: a fogyasztással kapcsolatban nyitott kapukat döngetsz, abban alig különbözik az álláspontunk; az L2 cache-el kapcsolatos állításaidat kellene bizonyítanod - és neked kellene megtenned.
#35285: Valahogy sejtettem, hogy nem fog összejönni a bizonyítás.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #35275 üzenetére
Még mindig nem vágod, miről is írtam: ULV/LV proci annyival "jobb", hogy garantáltan megy bőven alacsony(abb) feszültségen, mint egy "normál" CPU a maga gyári beállításain. Ha viszont te kifogsz egy olyan "normál" CPU-t, amelyiket még ha megfeszülsz, sem tudsz rendesen belőni RMClock-kal valamilyen elfogadhatóbb alacsonyabb feszre, akkor így jártál. Ne mondd, hogy nincsen ilyen... Amúgy viszont nyitott kapukat döngetsz (másrészt viszont túlzott jelentőséget tulajdonítasz a MHz-eknek).
Ja tényleg, azzal a bizonyos "a nagyobb L2 cache lassítja a CPU-t" állítólagos PH!-teszttel (vagy bármilyen más helyről való hitelesnek tekinthető teszttel) még mindig adós vagy.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #35272 üzenetére
Az SL9400/SL9600-ban dupla akkora cache van, mint a P8700-adban. Ez talán többet számít, mint az órajelkülönbség. (Oké, tudom, szerinted nem.
)
Amúgy meg emlékeim szerint tök sokszor le lett írva (ebben a topikban is), hogy bárki legyárthatja alulfeszeléssel a saját különbejáratú ULV CPU-ját. Csak épp vagy sikerül az adott normál processzorból, vagy nem, a hivatalosan ULV CPU-knál pedig legalább gyárilag garantált a kisebb fesz/fogyasztás.
-
franc0
őstag
válasz
Chaser #35235 üzenetére
Éééérdekes, azt a kettőt ajánlod, amit hirdetsz
tresh
Átszereled a vinyórol... Méretre tökugyanaz, mint egy átlagos notivinyó. A Samu nem, mert az csak 7mm magas, de azt is ugyanúgy be lehet tenni a keretbe.
Ha nem így lenne, adnák hozzá...Chaser
Én láttam már ennyiért X201-et itt az aprón. Kérdezd csak meg audi100td fórumtársat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LED világítás a lakásban
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- További aktív témák...
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest