-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48883 üzenetére
Most mondjam azt, hogy kiforgatod a szavaimat?
Munkahelyi környezetben nincsen tökéletes csend, így sajnos nem tudom meghallani az esetleges magas frekvenciát, amit a tesztek szerint terhelés alatt kiad a T410, mást meg nem hallottam. Persze ez valószínűleg egy rendszeresen tisztított/karbantartott gép, ahogy írtam, integrált VGA-val, de nem az NVS3100-as változatról beszéltem eddig sem. Amúgy hasonló gép tulaja sem írt itt mást... de más is írt nem épp negatív véleményt (vagy akár ez vagy ez).
Ráadásul engem is meglepett a dolog, valóban elég sok rosszat olvastam a T410 hűtéséről, igencsak kellemes csalódásnak bizonyult. Ráadásul ebben a gépben HDD van, nem SSD, viszont jól be van lőve rajta az energiagazdálkodás.
Passzív működést meg dedikált VGA-s T6x-szel ugyanúgy lehetetlen elérni.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48881 üzenetére
Ne keverd már a szezont a fazonnal
Bocs, de te közölted, hogy a T410 zajos, meg nem kellene otthonra, úgy, hogy zajosabb gépeket meg simán használsz otthon. A halkság vs totális passzivitást is nyilván én hoztam elő, hogy magamat próbáljam cáfolni, ami megint nagyon releváns dolog a T410 objektív ár/érték arányánál.
És igazából egyszerűen csak nem értem, hogy egy objektíven a Te otthoni notijaidnál (már amiről úgy tudom, hogy jelenleg használod őket otthon) halkabb gépet miért löksz vissza azzal, hogy túl hangos, nem kellene otthonra.
Én kérek elnézést, hogy reagálok a témaváltásaidra, eddig azt hittem, beszélgetünk úgy általában, a T410-ből kiindulva.
*
Z61p az nem más gyakorlatilag, mint egy widescreen, WUXGA felbontású T60p, kicsit más házzal, szóval egy FireGL V5200 van benne (~ Radeon Mobility X1600). -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48868 üzenetére
Azért fura nekem, hogy a T61 és T60 kapcsán nem panaszkodsz a zajra, egy integrált VGA-s T410 viszont már túl zajos neked, noha az előbbieknél mindenképpen halkabb, még ha nem is éri el egy T400/T500 szintjét. Mindegy végül is, ez annyira egyéni preferencia kérdése... Én meghallok minden zajt, de jól tolerálom általában.
Jah, amúgy Z61p vs T500 (gyakran egymás mellé tesszük a két gépet barátnőmmel), előbbinek van hangja rendesen, utóbbit nem lehet hallani, én simán alszom mellette úgy, hogy a barátnőm játszik az ágyra téve a T500-on (fülessel meg Ikea Brada notipárnával
). Mindkét gépben SSD van amúgy.
Z61p-nek amúgy állandóan megy a ventije, a Radeon X1400-as T60-am azért tud majdnem teljesen néma lenni.
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #48868 üzenetére
T500-nál, amikor net és film alatt az integrálton használom, be sem indul a ventije, ha nagy ritkán mégis, akkor 1900-as fordulat környékére, aminek a hangját elnyomja a 7200 rpm-es HDD-m
Iszonyatosan halk a T60p-mhez képest, ott csak akkor állt meg a venti, ha pár percig nem nyúltam hozzá...
Nagyon jó ez a T500-as, főleg a váltható grafika téma
Amúgy beletettem már az akksiját, kíváncsiságképpen:
9 cellás, 18 % elhasználódásu Panasonic -
r4z
nagyúr
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #48856 üzenetére
A passzív üzemmódról jut eszembe. Nekem úgy van beállítva a TPfancontrol, hogy ált 1-es fokozaton megy a venti. 44 foknál kapcsol be, vehetném magasabbra, de nem akarom. viszont ált nem a cpu hőmérséklete kapcsolja be, hanem a pci. Nem igazán tudom, konkrétan mi az és mitől melegebb, mint a cpu. Nem lehetne kikapcsolni vmit, hogy ne legyen olyan meleg? Lehet átállítom a TPfacontrolt, hogy a cpu hőmérsékletét figyelje, de jobb lenne, ha más se melegedne nagyon. Szóval ötlet?
-
Shatterstar
aktív tag
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48852 üzenetére
Oké, de T410-ben i5/i7 proci van, ahogy X201-ben is, i3-mal nem szerelték egyiket sem (Thinkwiki szerint legalábbis).
Írtam, 5700MHD-s T410-et volt alkalmam - többször is - megnézni, terhelés alatt is, nem volt zajos.
Tudom, hogy ezek amúgy nüansznyi eltérések, tényleg nem volt akkora előrelépés a T410, de van, akinek igenis számít(hat) mindez.
Ami a WWAN-t stb. illeti, amíg nem halálozik elegendő mennyiségű gép a T410 generációjából, vagy akár újabbakból, addig nem lesz kellően olcsó alkatrész/kiegészítő dömping a használtpiacon.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48850 üzenetére
Ha WWAN, akkor a T61-be is más WWAN kártya került, mint a T400/T500-ba (előbbibe általában Sierra MC8775, ha jól rémlik, utóbbiba pedig Ericsson F3507g). Igazából wifikártyáknál is hasonló a szitu (T60/T61 pl.: Intel 3945b/g vagy 4965ag(n), T400/T500 Intel 5100 vagy 5300agn, a T410-nél megint más).
A billentyűzetet nem tudtam biztosra, de nem lep meg, hogy ott is változtattak.
T410-nél még nincs Optimus, az a modell talán előbb is jött ki, mint a technológia, épp ezért nem érdemes szemére vetni a hiányát.
semmi extra nem történt a T410-ben platformváltáson kívül. -> ezt aláírom, de van, akinek a platformváltás is számít (pl. szüksége van az újabb platform nyújtotta újabb utasításkészlet vagy akár a nyers erőtöbblet kihasználására), tehát azért speciálisabb területeken kijön az újabb platform előnye. Hétköznapi használatnál valóban nem.
[ Módosította: proci985 ]
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48848 üzenetére
Gondoltam, hogy a T510 járt az eszedben, csak jót mulattam a helyzet komikumán.
Azért a T410 sem döglődős (tudtommal sem a Quadro NVS3100 nem hajlamos rá - tekintve, hogy nem nagy szám, mint dedikált kártya, szép is lenne - , sem az 5700MHD). A zajosság nem jellemző az integrált változatos T410-ekre sem (ilyet volt alkalmam nézni, egyik volt kollégám munkagépe, Quadro-sat nem), de tény, hogy többet fogyaszt. Töltőt, optikai meghajtót, HDD caddy-t ugyanolyat használ a T410, mint a T400 (Serial Ultrabay Slim). Ami még fontos eltérés, hogy más a dokkolócsatlakozó és az újfajta dokkolók szerintem rosszabbak, nincsen már az Advanced Dock-nak megfelelője köztük.
Amúgy szerintem is T400, a kicsit kevesebb fogyasztás és a dokkolók miatt (olcsóbbak, mint az újfajták).
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48846 üzenetére
A T410 még mindig 16:10 (1440*900-as belőle a nagyfelbontású). T420-tól van 16:9.
Ja, mellesleg egy T410-tulajnak mondod, hogy a gépe nem 16:10, hanem 16:9.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #48679 üzenetére
Szerintem hamisítvány ez is, egy az egyben úgy néz ki mint azbest által bemutatott "gagyi" T61 venti.
-
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #48564 üzenetére
ezt ki mondta?
az nem a gc?ocz technology:
AHCI is needed for native TRIM support in Windows 7 -
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #48564 üzenetére
Na megtárgyaltuk a leendő tulajjal, hogy nem lesz a T60p-re XP, hanem Win7/Win8 kombó az SSD-re
Más téma: T500-nál elméletileg már alapból SATA-II a HDD/SSD vezérlő. Jól tudom-e?
Valamint miket érdemes átnézni a szokásos dolgokon kívül a T500-ason, ha megjön. Zsanérjai általánosságban milyenek? Bírják úgy, mint a T60 zsanérok, vagy gyengébbek? -
Arlekim
aktív tag
válasz
Chaser #48465 üzenetére
Nagyn gondolkodam az ebay-on.
Forintban csak 44K, és talán kevésbé lestrapélt mint a hazai gépek. (bár 8K a szállítás)
T400
Type 2768
Core 2 Duo P8600 2.4GHz
160 GB HDD
4GB RAM
Built In WiFi
Fingerprint Reader
Ati Radeon HD3400
1440x900 Resolution
DVD CDRW
14.1" WidescreenMi a véleményetek?
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #48482 üzenetére
Jobb az ssd, nem arról van szó. De én többet vártam az áráért. Én se altattam régebben, gondoltam ssd-vel majd pikk-pakk feláll a rendszer, de csalódtam. Most meg amikor hálózatról használom(szinte mindig), akkor altatom, így azonnal működőképes a gomb megnyomása után.
Am neked mitől tölti be a megnyitott oldalakat újra a chrome? Úgy látom, lemaradtam vmiről.
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #48473 üzenetére
De csak az első indítás megy ssd-ről, utána már ramból. Ha altatod a gépet, a régebben indított programok azonnal indulnak hdd-vel is. Én nem szoktam előzményeket törölni, uh az nekem nem téma, a böngészés meg ugyanolyan. Én a torrent miatt hagytam bent egy hdd-t, de azzal meg az a baj, hoyg mindig buzerálja, ezért mindig megy. engem is zavar a zaja, lehet, hogy a torrent is ssd-re fog menni.
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #48465 üzenetére
Úgy értettem, egy 2ghz-es C2D 4m cache-el elég sok mindenre, a T7600 nem éri meg a felárat. A T2400-t nem tudom, mennyivel gyengébb, de árban jó a t7200 is, tehát mé ne legyen az. Az ssd-től én nem vagyok elájulva, a programok hidegindításánál van jelentős gyorsulás, de, ha altatja vki a gépet, onnantól nem nagyon van különbség.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Chaser #48379 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, h teljesen igazad van, fotohoz kell a nagyobb felbontas.
Nalam erezheto volt a valtas: x61 1024x768 -> T430 1600x900
Mar nem is rakom nagyon kulso monitorra a gepet - csak ha egyeb munkam van, ahol jobb ha ket oldalon tudom kovetni a dolgokat. -
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #48359 üzenetére
Én is határozottan támogatnék egy rendes, legalább 16:10-es nagyfelbontású IPS-t.
De: most hogy megjött az UXGA T60p-m látszik, hogy a paneltípus nem minden.
Inkább legyenek szép színek, nagy színtér lefedettség, és betekintési szögnek sem kell extra, viszont szemből legyen tökéletes.Az első benyomásaim az UXGA panellal(Boe-Hydis HV150UX1-100):
- a színek szépek, vannak jó pirosak, vörösek, arcbőr szépen jelenik meg, kontraszt igen jó
-a színek alapvetően kicsit sárgászöldesek, de ezt kis állítgatással még a win-es szemre-kalibrálással is ki tudtam szedni, valószínű erősen ráférne egy rendes kalibráció
-a feketéje nem az igazi, igaz nem is rossz, de a T61p WUXGA LG panelje majdnem jobb.
Az Eizo FlexScan L768 S-PVA paneljének sokkal jobb feketéi vannak(közel tökéletes).
-a betekintési szög csalódás egy kicsit. Nekem nem kell extra betekintési szög, de ha szemből nézem, akkor legyen teljesen egyenletes. Hiába IPS, szemből nézve a szélek sötétednek kicsit, és veszítenek a kontrasztjukból, ha mozgatom kicsit a fejem, akkor egyből látszik, pedig vagy fél méterről nézem a kijelzőt.
Ha más szögből nézem, akkor beáll egy egyenletesen kisebb fényerő és kisebb kontraszt, ezt tartja a leglaposabb szögből is, de nem egy nagy látvány. A színek kicsit lilába hajlanak ilyenkor, ez tapasztalatim alapján a paneltípus tulajdonsága. A WUXGA panel szemből mintha egyenletesebb lenne, de az se tökéletes.
-Ha fél kézzel nyitom ki valamelyik oldalt, vagy kézzel picit mozgatom a kijelző sarkait, akkor a legkisebb csavarodásra is egyből elmennek a színek zöldessárgába, vagy rózsaszínes lilába. Nem vészesen, meg nyilván visszaáll ha elengedem, csak kicsit ijesztő volt elsőre.
-fényerőben egy jó közepes, az említett T61p-hez hasonló, igazából bőven elegendő
-a színek szemre való beállítása után a zöldek fakók lettek, az Eizo-hoz képest (zöldből kellett visszavegyek a megfelelő szürkéhez)Hát elsőre ennyi. Egy kalibrálás nagyon kéne(UXGA panelhez ICC profil valakinek?
), de amúgy nem rossz. Az látszik, hogy képes a színeket jól megjeleníteni, szemben a WUXGA LG panellel, ami bár nagyon szép, de rendes sárgák, pirosak sose lesznek rajta.
A korábban használt 2006-os MBP-nak alapból kicsit jobban helyén voltak a színei, betekintési szöge kis szögeltérésre ugyanilyen volt, nagyobbnál rosszabb. A sötét tónusok hamarabb bebuktak feketébe, itt ezzel nincs gond. A színek kicsit melegebbek ennél a panelnél, és összhatásában azért jobb, főleg a nagyobb felbontás miatt. (élesebb) Viszont végre egy rendes masszív és bővíthető gép.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48364 üzenetére
Akkor az csúcshardver volt, a FireGL T2 mobilviszonylatban kifejezetten erős kártya volt (~ Radeon Mobility 9600 Pro). Meg tudta hajtani azt a kijelzőt (nyilván nem játékok alatt, nem is volt akkor még olyan játék, ami ekkora felbontásban futott volna, most se nagyon jellemző).
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #48359 üzenetére
Szerintem ha lesz rá lehetőséged nézd meg élőben, addig kár panaszkodni. Pl. a Sony által használt 15,6"-os slim IPS kijelzőnél állítólag összességében jobb, hiába TN. Volt pár hónapja zsír új Dell U2312HM monitorom is IPS kijelzővel és pofátlanul gyenge volt a panel minősége, hiába voltak szépek a színei a durván egyenletlen háttérvilágítás tönkre tett mindent. Ráadásul kétszer küldtem vissza cserére, mindkettő pár hét után meghalt. Itt is már inkább csak a márkát kell megfizetni, ezt egy mezei LG IPS is tudja 15k-val olcsóbban, vagy talán még jobb is.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48359 üzenetére
Szerintem inkább a Windows nem volt felkészülve ekkora felbontás rendes kihasználására. (Igazából még ma sincs rendes skálázás, ld. OS X-userek kedvenc érve a Win ellen.)
Egyébként igen, van cég, amelyik diktálja a piaci trendet, van, amelyik csak igyekszik lépést tartani, ez van.
Az első fajtából van nekem kettő, másodikból még nem is láttam eddig.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #48344 üzenetére
A T szériában az IPS-t aláírom, igaz azért ott van a 95% RGB FHD panel, ami egy kifejezetten jó kijelzőnek számít notebook viszonylatban, így annyira sok ok nincs a siránkozásra szerintem. 12,5"-on meg ott van az IPS, ami azért nem egy rossz dolog, a felbontás meg úgy is tudtuk, hogy ilyen lesz, egyelőre ez a trend a piacon, remélhetőleg ez is változik hamarosan.
Viszont az IBM összefüggést tényleg nem értem, ahogy Tim82 is írta, az első Tablet-PC (legalábbis a mai formájában), már a lenovo alatt lett bevezetve az X41t formájában, az SXGA+ X60t/X61t meg végképp.
Chaser: 2 féle 90W Ultraslim töltő létezik. A korábbi széria valóban jóval nagyobb mint a mostani és talán kevésbé is variálható.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48349 üzenetére
Ami a "nagy", workstation kategóriás gépeket illeti, azért a W sorozat ott volt/van a szeren. Kijelzőben is jó minőségűek (erről audi100td pl. tudna mesélni).
Anno az R50p hiába volt elérhető "4:3 retina" (QXGA) felbontással, ettől még nem bizonyult sikeresnek (csak utólag van nagy keletje az ilyen paneleknek Frankenpad-vonalon).
*
Van itthon négy 90W-os töltő (ebből kettő a cserélhető fejes utazótöltő), majd megnézem őket. -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #48346 üzenetére
Szerintem nincs értelme ilyen összeesküvés-elméletet gyártani. Nem vagyok benne biztos, hogy ha IBM-nél maradt volna az üzletág, összességében máshogy alakult volna a termékvonal fejlődése. Piaci trendekkel nehéz szembeszállni, ha nem vagy Steve Jobs.
Amúgy IBM alatt nem volt nagyfelbontású tablet (sőt, az első tablet is a Lenovo-éra legeslegelején jött ki - X41t).
-
Tim82
félisten
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #48339 üzenetére
Az IBM időkben 12"-on 1024x768 volt a felbontás (az öregebb masinákon még kisebb), ez mivel jobb egy 1366x768-nál?
Nem mint ha én elégedett lennék a helyzettel, csak nem látom az IBM -> lenovo összefüggést.
#48344 Chaser: még egy szavazat a 16:10-re, számomra eddig ez volt a legideálisabb.
-
válasz
Chaser #48330 üzenetére
Ez oké. Akkor maradjunk az LG panelnél. Teszem azt veszek egyet ebay-ről kb. 1/3 áron mint ahogy az a Lenovo árulja akkor ugyan azt a panelt kapom, csak rögtön a gyártótól és nem a Lenovo-tól? Sajnos láttam már csere panelt MacBookba ebayről, ami adott esetben egy minőségileg igen kifogásolható termék volt.
mobal,
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #48306 üzenetére
Köszi neked is! Ha nem adja ki az ujjlenyomatomat, akkor megpróbálom.
Hát, ha lehet, akkor maradnék a Firefox-nál.
No mindegy, megpróbálom.--
MÁS: Múltkor próbálgattam a T61p WUXGA kijelzőjét különböző .ICC profilokkal.
Egészen szép lett a tőle a kijelző(bár más típushoz készült a profil), viszont egy elég hülye hibába botlottam.A színek, főként a pirosak, egyes programokban nem jelennek meg rendesen. Photoshop-ot, Illustratort, és Win képfax akármi megjelenítőt próbáltam. Konkrétan a piros szín a Ps-ben téglavörös.
A win. képmegjelenítőjében is vörös, de ha kiteszem teljes képernyős módban, akkor jó.
IrfanView alatt ha jól emlékszem jók voltak a színek.
Ha megnyitom a képmegjelenítőt, és utána állítok a profilokon, akkor nem változik semmi, ha jó volt úgy marad, ha téglavörös, akkor is. Ha a programot újra megnyitom, akkor a profilbeállítás szerint változik a helyzet. A többi szín se jó, de a piros a legszembetűnőbb.Mi lehet az oka?
Azóta kipróbáltam másik gépen is, ott se jó, tehát nem Thinkpad specifikus a probléma, de azért ha valaki tud hozzászólni, arra kíváncsi lennék.
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #48298 üzenetére
Lehet, kipróbálom. Mondjuk kiv lennék, mennyit eszik. Parancssorba ha beírod, hogy powercfg /energy, akkor csinál egy html fájlt, amiben sok minden benne van, többek közt ez is.
(#48299) Tikakukac: Nálam 44 fokra van állítva a tpfc. Nem akarom felengedni 65 fokra, így is langyos az alja. Nem olyan nagy gond ez, csak csodálkoztam, hogy egy ilyen progi 5%-ot eszik, pedig pont a spórolásról szólna.
(#48300) lapa : Mindig is sokalltam az idle-t, 20 fölött van. De így nem is csoda.
-
-
atesss
addikt
válasz
Chaser #48148 üzenetére
Milyen pasztát szoktatok laptopnál használni ?
kicsit deformálódott a hűtő és nem jól fekszik fel
Az alaplapon átmenő csavarokkal maga a hűtő elég jól le van rögzítve, nem ?Ha már ezt feltételezzük, akkor én inkább olyanra gondolnék esetleg, hogy pl. a hőcsövek és a CPU-ra felfekvő rész rögzítésénél történt deformáció - vagyis a kettő érintkezése romlott le. Nem tudom pontosan hogy rögzítik a kettőt, de biztosan nem hegesztéssel (a hőcsőben lévő gáz miatt).
Esetleg ugyanez a hőcső és a hőleadó borda között. -
atesss
addikt
válasz
Chaser #48116 üzenetére
És egyben Tim82-nek is
Köszönöm az infót.
A belinkelt Intel leírás alapján nem a márkával van a baj, hanem szimplán a Flex Memory konfigurációkkal (ahol a két modul mérete nem azonos).
Vagy erről tudsz valami konkrét információt ?Mivel egy másik 2GB-os DDR3 modult könnyen tudok szerezni próbára (itt van a másik notiban egy). De két ugyanolyan 2GB-os modult már nehezebb...
Cpu-t valszeg nem árt újrapasztázni.
Pontosan mennyi lenne szerintetek a megfelelő hőmérséklet (értsd: új korában egy ilyen gépnél mennyi lehetett Prime95 alatt) ?
Ja és jön a kép is mindjárt, mert lehet azzal is egy kis összefüggés....Amúgy meglepő módon nekem úgy tűnt hogy magasabb (proci) hőmérsékletnél jobban előjön a képhiba (windows alatt).
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #47888 üzenetére
Én sem preferálom a 16:9-es képarányt, egyenesen taszít, legfőképp mikor látom a különbséget Excelnél... Ezért is nem akarok ThinkPad T500/W500-nál újabbat, ezeknél még megmaradt a jó 16:10-es képernyő.
Ráadásul a mostani T60p-m után már nem is mennék 1680x1050-es felbontás alá (kivétel a T43/T60 1400x1050-es 4:3-as panelje). Ezek után meg borzasztóan pici az annyira elterjedt (de miért....) 1366x768-as felbontás...
De ez van, a divatot kell szolgálni, és nem a használhatóságot... -
azbest
félisten
válasz
Chaser #47874 üzenetére
Az egyik 14.1" T61-emben BCM970015 van (win7 64bit), a másikban BCM970012 (ubuntu linux)
A második mini pcie slot is teljes értékű, szóval semmi gond. A 15-ös jobb választás mert kevésbé válogatós, pár tipp és trükk található az írásom fórumában win alá, hogy ne konvertálja le 720p-re a lejátszott tartalmat. Linux alatt viszont kb nem is használom, amikor próbáltam beállítani ubuntu alatt, akkor lejátszáskor fagyogatot a gép a 12-essel.
Egyébként a win8-as x3100 driverrel használom a vga-t, mert a flash videók jobban mennek azzal, mióta a régi drivereket feketelistára tette az adobe. A bcm 15 alap 720p-re konvertálós módjában lehet több 1080p videó megy jól, mert nem limitál az 1x pcie sávszélessége annyira, csak a váltottsoros videók cudarul néznek ki az átméretezéstől (dvb-t).
-
hito
nagyúr
válasz
Chaser #47842 üzenetére
Hát én bizony nem átalom hordozni a notebookot
MÁS: turbo memory-t kell/lehet finomhangolni? Vagy csak annyit lehet neki megmondani, hogy rendszerindításra és alkalmazások megnyitására használja? Mert utóbbit szívesen állítgatnám én magamnak.
Csak azért kérdezem, mert mindenki lebeszélt a 7200-es vinyóról, így gondoltam beledobom az 500-as 5400-es HDD-met, aztán beállítom, hátha eléri így egy 7200-es sebességét.
-
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #47797 üzenetére
Csak az a gond, hogy elég nehéz találni WSXGA+, ATI + Intel T500-ast. Én végülis nem nagyon, vagy csak ritkán találok egy ilyen példányt...
Elgondolkozok egy ilyen T500-as beszerzésén, viszont a T60p-től nem szívesen válnék meg, inkább meghagynám
T500 ATI WSXGA+ példánnyal mik a tapasztalatok? Melyik proci ajánlott, milyen a kijelzője és egyebek?
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #47794 üzenetére
Csak dedikált VGA-s gép jöhet szóba a CAD és Inventor miatt, Intel-esen nem is gondolkozok. De akkor úgy vettem le a válaszból, hogy a HD3650 is gyorsít kellőképpen. Jól gondolom?
T60p IPS-t inkább ráhagyom, nemsoká meglesz az IPS FHD monitorra a lóvé, az lesz, 80%-ban asztaliként van használva a T60p-m.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #47791 üzenetére
Szerintem egy hardverapród nickjét ennyire koppintani khmm... maradjunk annyiban, hogy illetlenség. (Csalási szándékot nem is feltételezek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Dell Precision 7560 15.6" FHD IPS i5-11500H RTX A3000 32GB 512GB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjolv új akku gar
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest