- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
Nem értek egyet. A fórum olvasgatása alapján néhány hete még csak teszt jelleggel futottak a terített példányok, nekem amolyan tapasztalatgyűjtésnek tűnt. Ha komolyan gondolják, már megvannak a tapasztalatok, most lehetne egy finomhangolt verziót sorozatgyártásba küldeni.
Ez a második verzió meg aztán végképp nem tűnik bonyolultnak.
-
HSM
félisten
Jó, de az az átépítés elég nagy meló volt, nem hiszem, hogy nagyon megtérült volna... Itt meg csak egy egyszerű PCB kell, az adapter csippel, meg kis programozással, nem egy komoly valami. Ebből sokkal inkább lehet piacképes, sorozatgyártott termék, és még a fazon is jól járhat, aki kitalálta. Persze, lehet ez is a süllyesztőben végzik, de itt jelentős esélyt látok a megvalósulásra is.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Nem hiszem, nagyon elenyésző számban vannak a jobbik LG panelek, néhány %. Szóval sejtelmem nincs mi lehet a titok
Sőt, jut eszembe. Volt nálam 2008.12-es T500. Abban a jobbik LG panel volt. Gyakorlatilag az első 500-asok közül lehetett. Természetesen még nem a szétlyuggatott billzettel. Következő évjárat amiben láttam már 2010-es, 2. havinál volt a legtöbb ilyen, legtöbb=néhány.Akinek kell sztem startoljon rá a kis x220-ra amíg van. Tényleg elég korrekt pedig panelre finnyás vagyok
Oldalsó bevilágítások is nagyon minimálisak, gyakorlatilag jobb szélen alul látok csak valamit fekete háttérnél.
Nem volt még i7-es notebookom, de a tudat....érdemes volt kivárni, asszem ez a konfig kimaxolt mindenben.
-
Chaser
legenda
Az a gond típusra ugyanazok. CCFL-nél azt gondoltam maga a fénycső más, de a LED-esnél passz. Bár ezen az elven lehetne srgb a white helyett, de akkor megint az van a típus mért azonos. Alátámasztani jobban nem tudom, egymás mellé tettem őket és egyértelmű a különbség.
Optimusos 510 nyilván van ha mondja lenovo, csak nagy eséllyel hozzánk nem jutott belőle. De ez kb mindegy, only nv-vel sincs semmi gondja a gépnek, max egy kicsit többet eszik idle. -
Chaser
legenda
Itt jön be az amivel kevesen találkoztak, nagy számok törvénye
T500 LG-ből is két fajta van, de típusra azonosak. Egyiknél teljesen lila homogén beütésű a fekete, mint az IPS-eknél, másiknál szürke "felhős", foltokban van. 510-nél is hasonló, de ott mindkét verzió lilás, csak a ritka jobban. Egy darabot láttam amiben szintén a jobb verzió van, itt csücsül a polcon
Konkurens 8540p-nél viszont szinte mindnél ez a verzió van. Ami érdekes, hogy ezeknél a pwm villogás is minimális. 8540-nél nem fáradt a szemem érdekes mód, tegnap ránéztem kamerával, gyakorlatilag állóképet látok, nincs hullámzás.
Ezt az optimus 510-et meg sztem hozzánk nem szállították, eggyel csak találkoztam volna már ha igen. Legutóbb szinte csak 2011 utáni gépeket teszteltem be, volt 2011.05-ös is, de optimus sehol.élőflóra DP-n 2,5k, korrekt kép. Hogy milyen monitor kell neked kell tudni. Nekem 24-es profi grafikus hp van, ccfl és qrta jó
Monitor csak 1920x1200. Volt nálam egy 30"-os 2,5k-s verzió is, na az brutál.
qnadam Nem néztem, enyém elég korrekt. Matrica nyom van palmresten, fedlapon is valami hasonló. Pad és billzet eléggé matt, ha használták akkor dokkolón. Többit nem néztem, ez rendben volt. Kijelző volt a legfontosabb.
r3dsnake 7-9 óra sztem. Nyilván felhasználás függő. 2560-ban néztem múltkor fullos 9-est, brutál üzemidőket írt. Gondolom egy ilyen kicsi 10-15Wh körül elvan óránként. Alulfesz nincs, viszont a cpu órajelet winben állíthatod, minél kisebb órajel annál kisebb a hozzá társított fesz is. 2ghz környékén is teljesen korrektek ezek.
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi, ennyi elég volna. Mostani x121e-m is ennyit hoz, de kínszenvedősen lassú gép, ezért le kellene cserélnem. Méretre, súlyra hasonló az X220, ezért gondoltam erre. Alulfeszelni lehet-e ezeket? Valamint, ha power saver mode-ban használom mennyi a proci alapórajele? És mennyire használható a gép úgy? Főleg jegyzetelésre és kódírásra kellene, meg valamennyi netezés, photoshop. Az x121e még erre is teljesen alkalmatlan. (Majd bevágom a spájzba szervernek.)
Köszi!
-
HSM
félisten
-
élőflóra
csendes tag
-
élőflóra
csendes tag
-
FerNandor
őstag
-
és donjohnson:
köszi!
Azért kérdezem, mert kettő van, egy itthon, egy az irodában, és akarok venni egy második gépet is, de akkor már ne kelljen új töltőd dugdosni. Amikor a második töltőt vettem a géphez (ott, ahol a gépet), az üzletben az eladó azt mondta, hogy valami erősebbet tud csak adni (gyári egyébként), de nem lesz tőle baja a gépnek, hamarabb feltölti az akksiját. Akkor igaza volt, valamelyik nagyobb töltőáramút adta. (Persze fogalmam sincs így 4 év távlatából, hogy melyik van itthon és melyik az irodában
).
-
HSM
félisten
Az T410/510-esek érzékenységét is a proci memóriavezérlője okozza, az elsőgenerációs i-s procik valamiért nem tudnak kezelni bizonyos szervezésű modulokat. Ugyanez igaz az összes olyan procival szerelt gépre. A T420/520-asok viszont már megeszik az olyan modulokat is az újabb generációs prociba szerelt memóriavezérlővel.
-
Lehet, hogy csak nekem tűnt oltásnak, ha így van akkor elnézést kérek!
Egyébként az nagyon jó ötlet, ha ez a kérdés belekerül a topiknyitóba. Arra gondolok, hogy ezek a gépek (T410, T420) most jutnak el az életciklusuknak abba a részébe, amikor a gyári ram kb kötelezően upgradelendő, mert anélkül már nemigen elég a teljesítményük.
Én is így jártam a 420-assal, hogy vagy új gép nagyon sok pénzért, vagy +4 giga ram, és egy SSD a vinyó helyett. A kettő együtt igaz, hogy kb annyiba került, mint a gép használt értéke, viszont ezzel a ráköltéssel még évekig, vagy legalábbis addig, amíg előbb tönkre nem megy, a gépem használhatósága ki lett tolva. Sőt azt mondom, hogy megnézegetve a mostani T széria árakat, olyan gépet, mint amit most használok az upgrade után (i5, 8 giga ram, 500 giga SSD) csak nagyon drágán tudnék beszerezni. Annyira drágán, hogy azon gondolkozok, hogy veszek használtan egy ugyanilyet otthonra, abba teszek szintén +4 giga ramot és egy kisebb, 256-os SSD-t, és szerintem érezhető időre meg van oldva az otthoni gépem (mivel az otthoni gépem sajnos már 7 éves és időnként sok türelem kell hozzá). -
Nem lehetne ilyenkor pedagógiai célzatú kioktatás helyett sokkal kevesebb munkával egy rövid, konkrét választ beírni?
Azért kérdezem, mert az általad linkelt kis hsz-gyűjteményből én így elsőre nem látom a konkrét és pontos választ. Most akkor az a jó válasz, hogy 1066-tól felfelé mindegy? Kérdezem, mert úgy érzem hogy ez a jó irány, de nem vagyok benne biztos.Sose értettem, hogy egy rövid, egy soros válasz helyett valaki képes ilyen hsz-t összehegeszteni, és még nem is válaszol vele a kérdésre, csak leoltja a kérdezőt.
-
Dhampir
félisten
Szia!
Köszönöm szépen az információdat, megnéztem, hogy adott-e a lehetőség az Optimusra.
A BIOS-ban a Display-nél csak a Boot Display Device: ThinkPad LCD-t találtam, alatta nem szerepel a Graphics Device, sem az OS Detection for NVIDIA Optimus sorok.
Ennek a T510-nek a típusa: 4384-Y17
Amint látom, akkor nincsen lehetőség az Optimusra, de nem 100%, hogy jól gondolom.
Mindettől függetlenül nagyon jó gép a maga nemében.
-
-
én is így érzem. legrosszabb esetben megkérdezem a szerviztől (melyiktől is?), hogy mennyiért mókolják be. egyáltalán egy ilyen szerviz foglalkozik hozott alkatrésszel is?
tényleg, arra nem vonatkozik a garancia, hogy a kalibrálóeszköz horrorisztikus eredményeket produkál?
-
Köszi mindenkinek, kb minden megválaszolva, egy kérdés maradt. A win7 újratelepítését, ha működik a win10, nem fogom akarni szerintem (bár semmi bajom a 7-tel, ez csak olyan hörcsögeffektus nálam, hogy van újabb, akkor az kell). A win10-et külső adathordozóról újra tudom telepíteni, ha később valami rendszerösszeomlás van? Iso-ból, pendrive-ról, vagy kiírom lemezre?
Lehet hogy hülyeségeket kérdezek, de időtlen idők óta nem telepítettem windowst, mindig csak olyan gépeim voltak az elmúlt kb 10 évben, amire gyárilag feltelepítették. Ezért tetszik a recovery partíció most, mert nem kell lemezt keresgélni pl.
Édesapám laptopjával jártunk úgy, hogy nem volt meg a gyári recovery dvd, és most nem tudjuk másik lemezről visszatelepíteni a teljesen jogtiszta windowst, mert a dvd meghajtóját nem ismeri fel a win telepítő. Ezért volt hozzá saját lemez, de sajnos elvesztette. -
-
rundll32.exe
csendes újonc
-
-
törölt tag
Köszi, nézegettem az ottani véleményeket
Úgy tűnik, hogy méretekben ninc igazából olyan hatalmas nagy különbség a kettő közt, hogy a T450s kényelmetlen legyen, viszont cserébe a normláisabb billentyűzet, eggyel több USB. Illetve (bár ez csak egyéni probléma) valamiért itt a fHD paneles X250-et errefelé csak 1 év garanciával adják, amit ugyan lehet bővíteni 3-ra, de akkor már árban gyakorlatilag nincs nagyon különbség a két gép közt.Még annyi érdekelne, hogy a GT940-es vga mennyire melegszik a gépben? Linux alatt használnám, és ott nem vagyok benne biztos, hogy működne az automatikus váltás az integrált és dedikált közt, így lehet, hogy az egyik menne állandó jelleggel.
-
törölt tag
A memüória biztosan nem gond, jelenleg 3GB van, és még ezt sem sikerült megtölteni semmivel. a CPU teljesítmény szerintem mindennapi használatra nem gond, igazából a mostani teljesítményével sincs nagy gond, csak már tavasszal 6 éves lesz, és lassan újítanék.
Igazából a másik, amit néztem az a Latitude E7450, de arról sem írnak jókat a CPU felhozatal miatt, meg az drágább valamivel, és a pöcökegér nem annyira jó rajta. T450s meg errefelé csak Nvidia kártyával kapható, amire tökre nincs szükségem, és gyanítom, hogy linux alatt a drivere is problémásabb lenne.
-
Szuper, köszi. A wwan nem fog kelleni, de a plusz oprendszert szívesebben tenném külön meghajtóra fizikailag is, így ez pont jó lesz még egy ssd-nek.
Titakukac: én itt éreztem, hogy mintha nem ugyanarról beszélnénk: (#81031) Aggregátor
"ami nem félmagas, működni fog benne (illetve a félmagas is, csak kell hozzá adapter, hogy tudd rögzíteni)."Én úgy tudom, hogy a normál hagyományos ssd-ből van félmagas, meg amihez rögzítő adapter kell, ami a vinyó helyére megy.
Vagy ebből az msata fajtából is létezik félmagas?
-
premete
veterán
Erre gondoltam.
Nekem elég lenne a 42 Mbps is mondjuk, a gyári f5521gw nagyon gyatra, ehhez képest a DW5560 kb.a duplája, a dw5570 kb. az ötszöröse sebességben, centire ugyanott, ugyanazzal a szolgáltatóval. -
-
Tim82
félisten
PlatiaAmos:
képekkel:
átalakító (mini DP apa-normál DP anya) ilyen; a normál DP kábel meg ilyen.
Ha lehet kapni, akkor kb. ilyen az egy kábeles (mini DP apa-normál DP apa) megoldás.
-
spammer
veterán
Tudom, hogy nem te találod ki ezeket a szabályokat és muszáj betartani, de... áhh... A szakmai eszmecserét és segítséget csak hátráltatják az ilyen hülye szabályozások. Van ebay meg bestbuy topik is, sőt, ott a retro telefonos topik, orrba-szájba megy a linkelés, akkor nem tudom én sem, kinek fáj, ha szakmai topikokba is kerülnek linkek, ha egyszer azok teljesen ontopicok. Ha ti, mint topikgazdák tehettek javaslatokat vagy ilyesmi, érdemes lenne fontolóra venni szerintem, mielőtt még tényleg ész nélkül cenzúráznak mindent.
-
-
Rendőrállam, fújfúj, Orwell, NSA, stb!
Bezzeg mikor betoltam a modkerbe, hogy nyithatnék-e egy TP-related alkatrész-cserélgetős topikot, ami szvsz állati hasznos lenne, látva hányszor kerül elő itt is, hogy kinek mije van, ki mit keres, ki mit hol látott stb, le lettem oltva a véres vizeletbe.
Nem tudom, kinek fájna egy ilyen topik.
Kösz a figyelmeztetést btw.
-
yodee_
őstag
Ennek nagyon örülök... Még szerencse hogy "üzleti kategória" a masina, és majdnem 400ezer forint volt
A másik dolog az akkumlátor. Gyárilag 6 cellás akkuval kaptam. A legelső töltéstől fogva minden egyes teljes feltöltés után csökkent a kapacitása. Gyári power manager és aida64 szerint is. Most ott tartok 2,5 év után hogy 20% elhasználódás, ~400 ciklus és nagyon hamar merül. Természetesen az akkura 1 év gari volt és addig nem cserélik amíg teljesen nem kuka. Ez is normális? Mert most vettem egy 9 cellásat és reménykedem benne hogy ezt nem intézi el ilyen hamar a gép.
-
Francia91
veterán
Egy ideig en is agyaltam a dolgon, de belattam, hogy nem tulsagosan eletkepes a dolog. Aztan jott az eGPU otlete, de az sem erne meg anyagilag szerintem, raadasul az is csak kulso kijelzon adna kepet. Most inkabb gyujtogetek egy W520-as ThinkPad-ra, szep lassacskan, es majd lesz egy olyan a T500 mellé.
-
Chaser
legenda
Így van
T500-nál is a dual vga-s verziókhoz van 90-es.
bucihost Ha döglött rendszer szempontjából olyan mintha nem lenne. Cellazárlatossal sztem át lehet verni, amit hibátlannak érzékel a rendszer, de valójában 5-15 perces,
szerk: Nagyobb kapacitású mindig lehet a töltő, az nem baj. Áramerősség is lehet nagyobb, annyit vesz fel amennyit kell. Feszültség nem térhet el, de az azonos. Mai gyerekek nem tanulnak elektrot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Óvodások homokozója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Háztartási gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest