- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy régi T30-as életre keltés céljából. Kis "tuning", takarítás, telepítés stb.
A folyamat sikeresen lezajlott, XP Sp3 került fel rá. Korához képest elég gyors, driverek is szépen felmentek.
Viszont a wifivel vannak problémák. High Rate Wireless LAN Mini PCI combo card van benne, ami lát is minden hálózatot, viszont csatlakozni nem képes egyikhez sem. (WPA2 , Hálózati cím lekérésénél megáll, és eldobja.)Neten olvastam, hogy SP3 tól már van WPA2 támogatás. Viszont kártya leírásban nem találok semmi hivatkozást. Valaki találkozott már ilyennel? Érdemes vele szenvedni, vagy cseréljem ki a modult?
-
bucihost
senior tag
válasz Tikakukac #84634 üzenetére
Köszi a "segítséget". Gondolom szent írás, hogy mindenkinek tudni kell a kijelző vezérlés ellenőrizésének hogyanját . mivel volt itthon másik kijelző, szalagkábel, és inverter így nekem az volt az egyszerűbb és gyorsabb megoldás.
(#84635) Chaser
A komplett szalagkábel volt cserélve. Szóval itt valami más gond lesz
-
bucihost
senior tag
sziasztok. Adott egy R61i 8932-9ZG . A kijelző full halvány (mintha nem lenne háttér világítás). Bekapcsolásnál fel villan (ekkor jó a kép) de egyből elhalványodik. Cseréltem invertert, szalagkábelt, sőt kijelzőt is (mind tesztelt, hibátlan), de a jelenség nem szűnik meg. Ha rákötöm külső monitorra, FN+f7 után ott bejön a kép, tiszta, nem halvány. Újra FN-f7, vissza vált a kijelzőre felvillan 1 pill re majd elhalványodik.
Ez mitől lehet?
-
bucihost
senior tag
Köszi a választ!
Konkrétan R61i 8932-9ZG -ről lenne szó. Cnet-es specs alapján Chipset Type: Mobile Intel GM965 Express
Bill + kijelző + vinyó lenne a fő alkatrész amit átraknék egyikből a másikba. Amit kinéztem azon a bill hiányos, valamint a kijelzőnek halvány a képe. A többi alkatrész (elvileg) hibátlan. 15.4-es mind a 2.
Így ~ 15-ből megúsznám az egészet. Fater gépe volt a T61, tök alap dolgokra használta. Böngészés + youtube napi 2-3 órát.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok! újabb lehetőség adódott a t61 leváltásával kapcsolatban. R61i. Ennek van valami széria betegsége? Alkatrészek mennyire kompatibilisek egymással? (gondolok itt kijelző, bill, re főként)
-
bucihost
senior tag
válasz Chaser #84263 üzenetére
Köszi szépen! Arról találhatok valahol listát, hogy mi kompatibilis vele? gondolok itt arra, hogy T500 alaplap nem megy be a T61 helyére? Vagy találtam T500 alaplapot + alsó burkolatot. a 2 fől 1 össze hozható? Mert ha az kompatibilis lenne, akkor elég lenne csak azt cserélnem
[ Szerkesztve ]
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Lenovo T61.
A jelenség a következő:
Ha bekapcsolom a gépet, akkor elszürkül a képernyő, majd elmosódva elkezd átmenni kékbe és kikapcsol. (de nem látszik semmi)
Ha külső monitorra kötöm, akkor minden látszik viszont csíkos a (szürkés) kép.
Mi szállhatott el? Chip leválás lehet?
Ezt én itthon meg tudom nézni, vagy kell hozzá valami komoly kütyü? -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
T61-nél az mitől függ, hogy 65 vagy 90w-s a töltő? kompatibilis vele mind 2?
-
bucihost
senior tag
válasz FoxiestFox #80305 üzenetére
pl: Intel GM965-ös 42W7651 ?
-
bucihost
senior tag
válasz FoxiestFox #80303 üzenetére
De de. NV-s lap. Viszont ez második laptopnak lenne használva. Szigorúan általános felhasználás. Net, zene hallgatás, max filmezés. átlag napi 2-3 óra használat.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok! nem tudtok valami forrást, ahol T61-hez 42W7652 vagy 42W7651 alaplapot lehet kapni reális áron?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest