- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dbius
veterán
válasz
Integra #17229 üzenetére
Ejha, az baj
Eszközkezelő mit mutat róla? Esetleg Linux Live rendszeren nem tudod megnézni, hogy ott működik-e? Nem tudom, ha a Tied ultranavos, akkor ezt érdemes feltelepítened: [link] és ezt is: [link]
Egyébként a gépedre innen tudod összeszedni a Lenovo cuccokat. Érdemes átnézni, mert a Lenovo System Update nem mindig lát minden elérhető cuccot.
-
dbius
veterán
válasz
Integra #17227 üzenetére
A Lenovo Power Managerben be tudod állítani, hogy az akkut mikor töltse pl. csak akkor kezdje el tölteni, ha 40% alá esik a töltöttség, ill. azt is be tudod állítani, hogy hány %-ig töltse fel, az akku kímélése érdekében
Na ezt nem tudod a Win7 saját energiagazdálkodásával, mivel spec. szoftvert igényel.
Szerk: Itt egy kép, hogy miről beszélek:
Nekem így van beállítva az akku töltése.
Ill. kiemelném, hogy a TP-k Linux alatti támogatottsága is kiemelkedő, a fenti extra elérhető Linux alatt is.
-
audi100td
nagyúr
-
kraftxld
félisten
válasz
Integra #17203 üzenetére
Simán jó, rácsörögsz a legényre, összefuttok, belenyomod a gépbe, futtatsz egy memtest-et 5-10 percig, ha nincs hiba akkor mindenki örül és odanyomod neki a pénzt. Szerintem a 12e/db elég jó ár a 4 gigás modulért.
Én is meg akartam venni, csak már hugom visszaadta a Lenovo-ját amiben tudta volna tesztelni, ide a világ végére meg nem küldetem ki teszteletlenül. A Micron meg jó márka. -
kraftxld
félisten
válasz
Integra #17179 üzenetére
Én már a Win7 64bit MSDN-re kerülése óta ezzel hajtom a T61-em, semmi gond nincs vele, sőt sokkal jobban megy rajta mint a mostani ipari hulladék hp-kon amit az ügyfeleknek telepítek. Néha ég is a pofám miatta amikor látják, hogy a 3+ éves notebook-om sokkal gyorsabb mint az ő frissen vásárolt cuccuk
Thinkvantage megtalál mindent, BIOS-t meg nem tudsz a 64bites OS alól frissíteni csak CD-ről vagy 32bit alatt.
És az SSD-vel tényleg ügyködni kell a bios-on.Éppen tervezem, hogy kap majd a T61-em némi vérfrissítést, jó lenne egy 256GB-os brutálgyors SSD, sima vinyó ultrabay-be, ebay-en is van már 2x4GB DDR2 notiram 120USD körül, de aprón is láttam már 24e-ért. Meg jó lenne egy N-es wifi, mert a NAS-re krimináls a jelenlegi 2-3Mbyte/sec-es sebesség, plusz WWAN, aztán már csak a kezem ér a bilibe
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #17006 üzenetére
Nanya-t is tudom ajanlani, szinten gyakran elöfordul a ThinkPad-ekben, DDR2-es Samsung-gal sem volt meg gondom. Esetleg Kingmax, altalaban jo szokott lenni, de valtozo, gondolom nem egy beszallitotol vasarolnak. CSX-szel viszont szivtam mar, neha kifagyott a gep, annak ellenere, hogy memtest, Prime95 nem jelzett hibat.
Vinyo mehet az optika helyere es igen, hotswap is oke.
-
mdk01
addikt
válasz
Integra #16973 üzenetére
Jó döntés. Nekem is ilyen T61-em volt csak 1280x800-as felbontással és 120gb vinyóval. T500-ra cseréltem mert kellett a wwan.
Annyi gondom volt vele hogy az enter és alatta a shift zörgött az erőteljesebb lenyomásnál de ugyanez van a T500-nál is csak a W környékénél. Persze ez bill típus függő is lehet neked nem is lesz ilyen gondod. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
Integra #16950 üzenetére
Amiket fabferi árul, azok 99%-ban kísértetiesen megegyeznek a notebooksystem kínálatával.
(Az üzletben már többször vettem gépet, eddig mindig rendben volt minden - utoljára az X32-t vettem tőlük - rá is kérdeztem, mondták, hogy fabferi oda jár gépekért) -
kraftxld
félisten
válasz
Integra #16955 üzenetére
Szerinem vegyél egy alap T61-et valahol használtan pici pénzért, fillérekért tudsz bele rakni 2x2GB ramot meg egy gyors 7200-es vinyót és még akár 2-3 évet simán kiszolgál.
Ha jól megy az enyém kap még 2x4GB ramot, már 130 USD körül van az ebay-en, egy N-es wifi kártyát, meg ha rámszakad a bank akkor egy 256GB-os durva ssd-t, a mostani vinyó meg megy az ultrabay-be, és a proci/vga-n kívül így is simán megfingatja az új laptopok többségét. Simán ki kell még bírnia nálam még 2 ha nem 3 évet.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #16950 üzenetére
Szerintem 80-85k, januar elejen vettem az enyemet hasonlo kiepitesben 4GB RAM-mal, gyengebb procival (T7100) es FP, webcam nelkül 86-ert.
De atmentetileg biztos jo ötlet ilyen draga gepet venni? Par honap mulva gondolom annyiert lehetne eladni mint most egy T60-ast, ez viszont szerintem lejjebb mar nem nagyon fog menni.
Win 7 32bit-nel meg kb. ugy is mindegy, hogy C2D vagy Core Duo van alatta.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #16908 üzenetére
+2GB RAM kb. 5-6e Ft, a dokkolot hasznalnad is? Szerintem T-hez felesleges, en is hülye voltam, hogy anno T42-höz megvettem, azota is hirdetem. Ennyit nem aldoznek egy ilyen regi gepre, szerencsevel T400-at vehetnel az arabol, de minimum egy nagyon tuti T61-et. Az X amugy nem annyira veszes 12-es kijelzövel, de 16:10-en jobb, 4:3-mal mar tul zsufolt a billzet, szerintem.
T400: [link]
R500: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Integra #16904 üzenetére
Mire nem elég? Ahová kevés a 2G, oda már a gép kompletten is kevés. Játszani nem lehet rajta (ami elfut, annak elég), irodai progik sem zabálnak ennyi ramot, valamint tervező progikat sem hiszem, hogy ezen futtatna valaki. Ami esetleg megeheti a ramot maga alatt, az a maple program rettenetek...
Nálam 60G-s vinyó van a T60-ban, így win7 alapból kizárva, van rajta egy XP, meg egy Linux, mindkettőnek teljesen elég a 2G. W7-et nem is nagyon tennék rá, a gépben nincs kvázi semmi, ami miatt megérné azt feltenni, a VGA már 6 éves benne, stb...
szerk: túrd végig az egész aprót itt ph-n, anno az enyémet az utolsó oldalon találtam meg, mert a feladója nem uppolta a hirdetést.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Integra #16901 üzenetére
W7 x64 nem megy el rajta, mert a CoreDuo proci csak 32 bites. Arra már Core2Duo kell.
A gép nagyon pici, mindennapos használatra szerintem már kényelmetlen a 12-es kijelző, oda inkább egy T60 kellene, még az is elég kicsi.
Proci mindenre elég benne, de azzal a vga-val szaggat a Minecraft... (tudom szentségtörés játékot elindítani TP-n)
Vinyó és akku nagyon jó benne, de csak csikló egér van. Az árat ahhoz mérd, hogy 50-60k között van T60, de jellemzően kisebb vinyóval. -
audi100td
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #12011 üzenetére
Szerintem a GMA 950 is gond nélkül bírja az Aero-t (a GMA 900 is bírNÁ, ha írtak volna megfelelő drivert hozzá...).
Az IPS-paneles modellek kivétel nélkül X1300/X1400 VGA-val vannak szerelve, tudtommal egyiknek sem gond az Aero.
Amire figyelned kell, hogy elég sok T60 szaladgál sima Core Duo (tehát T2xxx, kétmagos, de 32 bites) CPU-kkal, ezeken nem fogsz tudni 64 bites W7-et futtatni érthető okokból. Ehhez érdemes majd procit cserélni, legalább egy T5xxx-re. A T60 amúgy 667 MHz-es FSB-s processzorokat kezel le, a legnagyobb, amit bele tudsz tenni, a T7600.
bwoay: azért az objektív összehasonlításhoz kellene egy iPad/Android-os tábla is, pár nap erejéig.
Minden infóm róluk ugyanis nem személyes tapasztalaton alapul...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #11996 üzenetére
Ezt nehezen tudom elhinni
, marmint a stabilitast igen, de hogy gyorsabb lenne azt ketlem, egyebkent, milyen Win7? En Ultimate-et probaltam, de lehet pl. Business-el gyorsabb lett volna...
Xp alapjaraton 385MB RAM-ot eszik nalam, 0-4%-os prociteherles mellett, Win7 ha jol emlekszem ugyanezen a gepen 7-800MB körül zabalt es a procit is össze-vissza terhelte.
#11995: A 14,1-es T60-at 4:3-as panellel gyartottak, igy elvileg kb. ugyanakkora mint a T42, nem?
Tim82: A kinezet nekem is mindegy lenne, viszont irritalja a szemem az a vilagos kek keret, nekem tul fenyes...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #11996 üzenetére
Ezt nehezen tudom elhinni
, marmint a stabilitast igen, de hogy gyorsabb lenne azt ketlem, egyebkent, milyen Win7? En Ultimate-et probaltam, de lehet pl. Business-el gyorsabb lett volna...
Xp alapjaraton 385MB RAM-ot eszik nalam, 0-4%-os prociteherles mellett, Win7 ha jol emlekszem ugyanezen a gepen 7-800MB körül zabalt es a procit is össze-vissza terhelte.
-
mv
aktív tag
-
bwoay
nagyúr
válasz
Integra #11888 üzenetére
én is a T400-at választanám (illetve a T400s-t választottam helyette), pusztán annyi volt a mondandóm lényege, hogy szvsz van olyan masszív, mint a Lenovo.
A trackpoint jó szar a Dellen, de ezt már többször kiveséztük. Az akksi meg... hát annyit biztos nem megy, mint a T400, viszont nem lóg ki belőle a 6 cellás. A 9-es meg előre néz, na az fura lehet... Design terén sem egy világbajnok, viszont nagyságrendekkel jobban néz ki, mint a korábbi Dell Latitude-ok. Az E széria meg mutatós, csak éppen... hát olyan, amilyen.
dbius:
én azt mondtam volna, hogy kb azonos súlyban van a T400-al, de a notebook.hu szerint utóbbi a nehezebb. Sőt, egyéb oldalak szerint is. -
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #11712 üzenetére
A Dell is DP-vel szereli az általad sokat emlegetett E szériát, egyébként nem értem ezt a siránkozást, ha nem felel meg az elvárásaidnak egy ThinkPad, lehet venni vacak consumer notit...
Ja és a többi üzleti gép is ugyanezt nyújtja, így nem értem miért csak a TP a hunyó.
-
atus72
őstag
-
lapa
veterán
válasz
Integra #11630 üzenetére
megnéztem még mikor először ajánlottad. egyik expresscard sem tud 5.1-et ha jól értem. sztereó analógom most is van.
bwoay: és pont ezért látsz egyre több managert mindenféle ratyival szaladgálni a hóna alatt, mert ők meg magasról leszarják, hogy a lenovo mit gondol üzleti gépnek. mondhatni náluk kritérium, hogy kielégítse az igényeiket.
de ébredjünk fel, dajnos tényleg az van, hogy itt a legkevesebb a kompromisszum. magyarán a többi még szarabb, de ez persze relatív. aki épp nem használja a hiányzó dolgokat, az nem nagyon hiányolja.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #11626 üzenetére
hát ja, erősen filóztam egy audigy zs II pcmcia-n, aztán hál istennek ma megpróbáltam belegyömöszködni a smart card readerem a likba és kiderült, hogy ez már nem pcmcia.
a másik félszem a melegedés, bár inkább csak alkalmi jelleggel lenne használva.
persze az árát meg se néztem, de nem hiszem, hogy az a +3 hangszóró megér nekem 30 ezret vagy ilyesmi.
ja, most ránéztem de nem látok 5.1 támogatást.
mindettől függetlenül szentül hiszem, hogy valahogy linuxon meg lehetne oldani a bypasst az analóg kimeneten is. csak meg kéne tanulni drivert meg ilyen program izéket írni.
Dell D4300: először is jééé, másodszor ennek az újabb megfelelőjére gondoltam. de vicces, hogy ugyanaz a böszme ultrabase van hozzá, és azon sincs semmilyen kimenet.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #11611 üzenetére
hdmi / dp részről tökéletesen egyetértek, elég vicces ez így már bő egy évtizeddel a holdraszállás után. digitál hang dettó, tényleg gondolkodom, hogy valahogy kivezetem drauttal az alaplapról a két rohadás eret.
ennél méginkább érthetetlenebb, hogy az ultrabase-en sincs digitál hang ugye, a dp-n se. azon csak elfért volna.
egyébként meg miféle úri hotelekben jársz te, hogy nem a tv-outot hiányolod?
a dedikált vga mindenképp fűt, szerintem ha nagyon kell, akkor az i5-ben lakó már eldöcög.
szerintem az amd dologból presztízskérdést csinálnak. pontosabban tudják, hogy a managgerek azt csinálnának belőle szerintem X meg T szinten.
röhögcségesség legteteje, hogy az edge-ben ulv-bb a proci (az SU-k), mint az x201s-ben, és van rajta hdmi. abban kapsz amd-t is, nemtom apuval-e.
az igazi kérdés az, hogy vajon a többi gyártó termékei milyenek váz szempontjából. a dellnek vannak kisebb magnézium vázas cuccai, mint amilyen kialakítása a d630-nak van pl?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- League of Legends
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sorozatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 16/256 Retina
- ASUS ROG Strix G15 144Hz / AMD Ryzen 5 / RTX 3050Ti / 16GB RAM / 512GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7+ Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1135G7 16/256 Retina
- Lenovo Legion - i7 7700, GTX 1060 és 12gb RAM + GARANCIA
- P17 Gen1 17.3" FHD IPS i7-10875H T1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- iPhone 12 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest