- Kompakt vízhűtés
- Házimozi haladó szinten
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
tototos #68530 üzenetére
Igen, időközben rájöttem, nézve az összeszerelését
De azért tegyük hozzá a T500/R400/R500 és T60-ast is(#68531) havri1
És nem kell kivenni ahhoz, hogy jó maradjon sokáig az akku. Én pl CAD-ezek sokat, szívrohamot kapnék, ha egy 3-4 órás 3D szerkezeti rajz után áramszünetkor elszállna minden
(elvileg 10 percenként ment automatikusan a program, de ha én mentek, abban jobban bízok, cégnél volt már rá példa, hogy hiába mentett, elvesztettem az épp rajzolt cuccost)
-
kraftxld
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #63717 üzenetére
Akkuidőben kevesebb lesz, de melegedés szempontjából nem igen mérvadó. Ha nincs terhelve pár fokkal melegebb mintha pl 800mhz-en jár. Ha meg terhelve van 800-ról úgyis felugrana 1600-ra, tehát legyen csak mindig 1600--on. Régen figyeltem, zizisebb a rendszer ha nem fix az órajel, hanem folyamatosan változik.
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #63715 üzenetére
De nyilván kb 1W-tal vagy annyival se. Feszültség nem megy lentebb, ez a legalja. Alapból 1.1V körül van a gyári órajelhez tartozó érték. Azt mondjuk nem tudom pasztázva mikor volt a gépezet, de T500-nál is csak pár fokot hozott a gyári paszta utáni művelet. Majd beállítom 1900-ra a ventit, úgy mennyivel lesz melegebb.
-
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #60856 üzenetére
Gyárilag 65W-os töltőt adtak mindegyik modellhez. (Én a saját példányomhoz 90W-osat kaptam.)
-
-
hito
nagyúr
válasz
tototos #60555 üzenetére
Isten ments, csak válaszoltam egy kérdésre, engem nem érdekel a T430s. Jelenleg a legfontosabb igényeim egyikének sem felel meg. Akkor már inkább egy X230. De egyelőre nagyon jól megvagyunk ezzel a Twist nevezetű Thinkpad koppintással
Remek kis masina, ma kapott egy Samsung Evo 840-es SSD-t, remélem hoz némi akksi üzemidőt is. Baromi gyors tároló
-
BFeco
aktív tag
válasz
tototos #59964 üzenetére
How To Retrieve Windows 8 OEM Product Key From BIOS Asus R512MA-SX027H notinál működött.
Regisztrált Aida64 v.4.20 is mutatja a szoftver licenceknél. -
Tikakukac
titán
válasz
tototos #59964 üzenetére
Passz, ez mondjuk. Vagy hasonló, product code reader is jó. Ha lesz benne akkor nyertetek, ha elfogadja főleg.
Csedit: Túl egyszerű lenne, Dell még akinél láttam win7 ragacsot most is, de T430-ból 2 volt nálam mindegyik belsős kódos volt.
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #59258 üzenetére
Nem hiszem, én már tettem bele az enyémbe SSD-t, az X200-ról klónozott rendszerrel simán felállt (ami nem csoda, nagyon kevés dologban különbözik az X301 és az X200 hardveresen).
Ha meg Kalandorra gondoltál, ő is túl van a megnézésen tudtommal.
dying_star: nemtom, mire gondolsz, mind a T500, mind az X200 marad nálam, az X301-re meg kíváncsi voltam/vagyok, ezért vettem meg hito szíves közvetítésével (lecsapott rá nekem, majd ma elhozta, hogy átvegyem - itt is köszönöm!) - ennek a sorsa még kérdéses. Eddig pozitív benyomást tett rám, de csak hétvégén fogok vele tüzetesebben foglalkozni.
hito: holnap lenyomok egy OS telepítést, ma itthon még csak a matricákat próbáltam leszedni meg töltőre tettem. A súlya, az arányai, a minősége mindenesetre meggyőzőek. Fő gépnek nem tartanám jónak a dokkolhatóság és Express Card-bővítési lehetőségek hiányában, de másodgépnek, hurcolászósnak kellemes lehet.
Ja és van nekem egy IBM logós bőrmappám, ami még az Ultranav Travel Keyboard tartozéka volt, az X301 pontosan beleillik.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #56812 üzenetére
Szétszedéssel nincs gond, de én az ALPS-ot véltem NMB-nek eddig és fordítva. Az tuti hogy csiki gombjai alig jönnek le, ALPS vagy NMB?
pedig simán lepattintható. Én a kékes-zöldes kupakosra emlékeztem NMB-re és nekem gépelni is azon jobb. Most a kék kupakos van a gépben, de a kékes-zöldes nekem sokkal jobban bevált, puhább, lágyabb.
-
Deniweit
csendes tag
válasz
tototos #56410 üzenetére
lehet ott rontottam el hogy én egy az egyben ráeresztettem az SU-t a gépre.
Egy biztos jelenleg se trim se bluetooth.....
Holnap felpakolok egy másik intel drivert remélem azzal működni fog legalább a trim, a bluetoothal mi lesz azt még nem tudomKöszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!!
-
metal01
őstag
válasz
tototos #56097 üzenetére
Ezek az értékek szerintem nagyon szubjektívek, és gépfüggőek. Mindegyik lehet kicsit eltérően összerakva, más gyártmány a proci, az alaplap, azon a chipset, stb. Lehet más a hűtés típusa, más a pasztázás. A szoftverek, driverek is befolyásolhatnak ezt-azt... Ahogy írja itt több kolléga, náluk az x200 fagyasztóláda, nekem meg melegedik. Pedig frissen kapott MX-4-et, és új gap-pad-et.
A T400 nekem is kezdett melegedni valamikor nyáron. Akkor vettem a P9700-at. Szétkaptam a gépet, a hűtőről leszedtem a gap-pad-et. Az egyik ismerősöm lemezgyárban csinált nekem egy 1mm vastag rézlapot. Ment a gap-pad helyére. Kapott jó kis MX-4-et a proci is. Alulfeszeltem, és most ezt tudja, amit fent linkeltem.
Szerk: x200-am 43 alá nem megy idle-ben sem. Alulfeszelt pedig, és frissen pasztázott...
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #55667 üzenetére
Én rmclockot se használom már. ThrottleStop sokkal jobb. Lehet bohóckodni szorzókkal, csak épp értelme nincs. Vegyél egy fogyasztásmérőt 2-3k-ért és kimérheted magad is. Ha meg akkuról megy a gép és minden perc fontos ahhoz segéd sw sem kell. Winben is be lehet állítani, hogy xy módban akkuról vagy hálózatról milyen órajel menjen. Ha beállítod a legkisebbet ahhoz a legkisebb alapfesz fog társulni és megoldva.
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #55664 üzenetére
Speed stepbe. Ne törődj vele egyébként. Idle annyira minimális különbség van fogyasztásban pl 1600mhz vs 2400mhz között hogy nem érdemes vele foglalkozni. Én ha alul van feszelve a cpu maxra rakom és letudva. Ha valami terhelné 1600-ról is felugrana, ha meg nincs terhelés nem fogyaszt többet. PM sémákat én nem is használom, néha még win sémával is összevesztek nálam.
-
Tikakukac
titán
-
xcds
őstag
válasz
tototos #55639 üzenetére
Hát akkor próbáld kicsit magasabbal.
Jó ez a leírás, de eszerint is úgy kell csinálni, hogy kékhalálig csökkenteni, majd egyel fentebb. Csak próbáltam megspórolni néhány 10 újraindítást.
Van itt egy p8600-s t500, épp ma feszeltem alul, mindjárt megnézem, mik a pontos feszültségek.
Na. 0,1,2,3-nál 0,875V, 4-nél 0,975V. az 5. (IDA) ki van kapcsolva. Ha az IDA-t is be akarod pipálni, ott állíts magasabb feszt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Formula-1
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- 2 Év garancia!! Asus RTX 4060 32Gb RAM, i7- 13650, 8GB GDDR6 Gaming notebook
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- NAGYKIJELZŐS HP ENVY / Nvidia 2gb dedikált / Intel CORE i7 /8gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 3591 15.6" FHD IPS Ultra 5 135H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest