Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
A ház előlapját miből lenne érdemes vágatni, aluból vagy acéllemezből?
Ezt a kérdést anno én is feltettem a gányolós topikban , kb. ezeket a válaszokat kaptam.
Azóta sincs se alu ,se acél előlapom.
Tehát az ídézetek és gazdáik:
3.Aragorn
Az alut még mindig könnyebb megmunkálni, mint a rezet vagy az acélt. Ha nem túl vastag, komoly gépek nélkül is megoldható. Bár attól függ, mennyire akarsz profi munkát végezni.
Pista0001
Ja igen... és aluból is csináltam már ezt-azt. Elég nehéz megválasztani hogy mégis milyen alapanyagot használj. Vannak különböző ötvözetek, amiknek teljesen mások a fizikai tulajdonságai. Például amelyik több magnéziumot tartalmaz, annak nagyobb a szilárdsága, jobban tart, viszont nehezebb megmunkálni mert nagyon rideg. A hajlítást például nehezen viseli, könnyen elreped. A tiszta (asszem 99,5 %-os a legtisztább) alut nagyon könnyű alakítani, de szinte semmi tartása nincs.
TESCO-Zsömle
Alumínium megmunkálása célszerszám nélkül rémálom. A flex fröcsköli, mint állat, köszörüt eltömíti, és zabálja a dremel-korongot, illetve megfogja. Azt kell, hogy mondjam, érdemesebb kéziszerszámokat haszálni.
De ,ha valami profi műhelyre bízod a dolgot ,akkor mindegy csak tud megfízetni.

Új hozzászólás Aktív témák
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 32GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest