Új hozzászólás Aktív témák
-
mukisrác
aktív tag
válasz bupemko #5378 üzenetére
Vinyoval minden rendben volt, nem voltam otthon, felment rá valami win10 frissítés, és újraindulás után már nem volt MBR.
Közben sikerült megjavitani az MBR-t egy boot USB külső vinyon win10 telepítővel és némi youtube/Google segítséggel
[ Szerkesztve ]
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
kgymac
őstag
válasz bupemko #6116 üzenetére
& Essejó, Oldman2:
xpeno alatt a grub.cfg-ben megadott mac látszik if vagy ifconfig alatt.
Úgy emlékszem, a bios-ban látszik a mac addr, de ha nem, lehúzott hdd-k mellett be kell bootolni egy live linux-szal és lekérdezhető.
Én mindig azt ajánlom, hogy az xpeno grub-ban a valós mac addr legyen megadva, a wol csak így működik (bár én vettem rac-ot, az teljesen kiváltja). Az egyetlen kivétel az esxi alatt futtatott xpeno vm, a gen8-amon nagyon belassította a lan-t a fizikai mac használata a VM-en. -
kgymac
őstag
válasz bupemko #6189 üzenetére
Biztosan nem nézte, de tényleg a biosban kell beállítani, nekem is be van állítva, hogy elinduljon, ha visszatér az áram (ups-ről is működik ). Most nem tudom megnézni, de általában a power menüben van, restore on ac power lost néven a bios-okban (ami, és talán award is). Power on/off és néha prev state opció választható.
-
őstag
válasz bupemko #6318 üzenetére
Azt hiszem a RAM probléma sajnos kizárható. 12 órája megy a Memtest hibátlanul.
Hálókártyának betettem egy HP NC360T-t, igaz a régit em tiltottam, de már azóta is volt kernel panic. Hibajelzés már most beszédesebb volt, de ahány találat Google-ön, annyi megoldás/hiba volt.
Azon gondolkodom, hogy jó Windows-os szokásként újrahúzom az egész rendszert, úgyis Docker-ben fut minden, hátha megoldja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest