Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
válasz
Pyttawrx #48398 üzenetére
Már én is kezdem így látni. Minél többet foglalkozok az egyes típusokkal, annál több problémára derül fény (mindegyiknél). Nincs tökéletes választás, és már így is másfélszeresére emeltem a budget-et, úgyhogy most már csak meg akarom venni az egyik kinézettet, és végre használni
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #48395 üzenetére
Értem én
A HP 830 G5-nek tényleg nincs SD vagy microSD portja? -
-
-
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #48382 üzenetére
HP Envy (nem x360) esetében létezik egyáltalán EU/UK/DE kiosztású bill.? Mindenhol csak US vagy francia van.
-
Memora
senior tag
válasz
Pyttawrx #48384 üzenetére
Ez a pontos típus és a product number: HP ProBook 650 G1 H5G80EA, de még mindig nem nagyon sikerült beazonosítani a panel típusát, a HP oldalán fogalmam sincs, hogy lehetne összepárosítani az egyes típusokat pl: itt a display specifications oldalon: [link]
A [link] se hoz ki semmit a product number-re, csak a Probook 650 G1-re úgy általánosságban. -
Memora
senior tag
válasz
Pyttawrx #48384 üzenetére
Köszi, a videó alapján már nagyjából értem, kértem egy PN számot az üzlettől, de valószínűleg a szériaszámot küldték, mert a HP oldala csak a garancia infókat hozza le, amúgy csak annyit ír, hogy: "HP EliteBook 850 G1 noteszgép, alapmodell", ilyen meg kb: 15 féle van az oldalon...
-
vvega30
senior tag
Üdv
Elém került egy Hp 15 bs029nh típusú lapos. Ránézésre kiváló állapotban, garival. Beleraktak még egy 120gb ssd-t.
Így árulják 60k hufért. Apámnak (64) lenne nettel való ismerkedésre. Egyszerű a kérdés: megvegyem? -
válasz
Memora #48383 üzenetére
Szia! Ez nem part number szám, ez egy spacifikáció leíró szám, szerintem ez az üzlet maga kreálta. part number szám azaz pn szám pl 4tu42ea#akc, rendszerint # jel előtti számot kell beütni a hp oldalon a sorozatszám után ha kéri a pn számot is. Itt egy videó, hol és hogy található meg. A dobozon is rajta van.
remélem segített.
Üdv
-
Memora
senior tag
válasz
SeniorTilla #48382 üzenetére
Az egyik üzletnél ki van írva egy ilyen: 650G1I54310M8G128GSFHDW8P, ez lenne a PN szám (product number, gondolom)?
Ha jól értem, akkor: 650G1 (típus) I5 (képátló talán) 4310M (cpu) 8G (ram) 128GS (ssd) FHD (fullHD) W8P (talán a Wifi?)Ebben csak pont az nem egyértelmű számomra, amit keresek, a többi specifikációt nagyjából felismerem
-
-
Memora
senior tag
válasz
SeniorTilla #48380 üzenetére
Köszi az infót, de azt honnan tudom megnézni, pontosan melyik típus ilyen? A support.hp.com oldalt nézem, ott fel van sorolva az összes specifikáció, és az UWVA (mint "Viewing angle") minden fullHD kijelzőhöz oda van írva, de az "LCD mode" ettől függetlenül különböző, van ahol "TN", van ahol "IPS/FFS/VA". Ráadásul típusszámokat sem találtam egyenlőre.
-
-
-
Pano
addikt
válasz
MuMa012 #48375 üzenetére
Köszi a választ!
Már hetek óta filózok ezen a kérdésen, de arra a megállapításra jutottam, hogy én inkább megvárom a hatodik generációt januárban. Piszkálja a csőrömet ez a prémium alumínium ház és jobb IPS kijelző.
Meglátjuk mennyire igaz és mennyi lesz belőle a marketing bullshit. Remélem nem cseszek rá, hogy ezért cserébe mondjuk a bővíthetőségből vesznek el -
embe
nagyúr
válasz
Pyttawrx #48355 üzenetére
Korábban az volt az ajánlás az SSD-s topicban, hogy ha több meghajtós rendszered van, akkor az ssd-n kívül csatlakoztass le mindent, majd a telepítés befejezése után kösd vissza.
Így minden rendszerfájl az ssd-n lesz, és akkor tökmindegy milyen meghajtók vannak még rákötve. -
Memora
senior tag
Sziasztok, egy HP ProBook 650 G1 (1920x1080) vásárlásán gondolkodok, esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Leginkább a kijelző és az anyagminőség érdekelne. Az előbbi most akkor IPS vagy nem, vagy ugyanaz a minőség? Látószög, tükröződés, színek, kontraszt, stb milyenek?
-
MuMa012
tag
Bal oldalon valóban némileg más, üresebb térben toppanónak tűnik a billentyűzet hangja, de mélyebb utat vagy horpanást nem tapasztaltam. A ház sokkal merevebb, mint a 450-es amit próbáltam egy boltban, sehol sem süllyed be nyomás hatására. Annál az egy betűnél nem tud. Egy 14 colos Dellről váltottam, ahhoz képest kisebb, tömörebb a billentyűzet, de nem bánom, mert megszoktam a kicsi klaviatúrákat (Most is egy Logitech vezetéknélküli touchpad + billentyűzet eszközről írok
)
A HDD inkább szívügyi kérdés volt, mert tartok az SSD-ktől a rövid élettartamú garanciák miatt. Az előző gép gyenge pontja a proci, ram méret és a gép házának anyaghasználata voltak, így mindegyikben tudtam előrébb lépni, úgy érzem. -
d@minator
addikt
válasz
Peter Kiss #48371 üzenetére
Köszönöm! Akkor 120-as lesz..
-
Pano
addikt
válasz
MuMa012 #48372 üzenetére
A billentyűzete milyen?
Olvastam, hogy a billentyűzet bal oldalának az alátámasztása nem a legjobb és süpped, "hullámzik". Szívesen vennék 440-et, de állítólag csak a 450-nél nincs ilyen
Egy 450-et láttam élőben, annak is hát.... nem győzött meg annyira. A csuklótámasz "felém eső" széle meg kicsit élesnek tűnt, nem mernék megesküdni, hogy gépelésnél az nem vágja az ember alkarját.
Én meg rengeteget gépelek és fontos. 440 G3-nak isteni jó a billentyűzete, a visszalépést nem viselném elLehet inkább megvárom a G6 sorozatot januárra.
A HDD valóban érdekes.
-
MuMa012
tag
Hosszú idő után, de újra HP laptop tulajdonos lettem. Megjött a Probook 430 G5-m
Gondolkoztam még sokat a HDD-SSD kérdésen és végül egy HDD mellett döntöttem, 1 GB-s, 5400 fordulatos, mert sok idő lett volna a kiszemelt gyorsabbat venni és mert rájöttem, hogy amilyen adatokkal onnan dolgoznék, az nem igényel annyira gyors sebességet. (Fotók, dokumenutmok, filmnézés) Érdekes volt, hogy amikor beleraktam a házba a helyére a HDD-t, nem volt kerete, vagyis csak egy kábel, s ahhoz képest lötyögött a helyén. (A Yotuube videókban mind volt egy keret amibe bele lehetett rakni.)
Az anyaghasználattal nagyon elégedett vagyok, de keresek rá valamilyen műanyag tokot vagy matricát mert érzékenynek tűnik. A billentyűzetre meg rendelek védőmatricákat. Nagyon elégedett vagyok elsőre, holnap bele kerül még 4 GB RAM, s a Windows 10 is feltelepül a DOS helyére, aztán minden sima lesz. Köszönöm a kérdéseimre adott válaszokat -
Peter Kiss
őstag
válasz
d@minator #48370 üzenetére
Nekem i5 procival adták 90W-os táppal, gondolom, akár elég is lehet, de inkább fölé lőjj. Gyári spec szerint árulták 120W-os töltővel, és aksi ide vagy oda, inkább nagyobb tápot rakj alá (ha stabilan viszi is a gépet, lehet, hamar megöli magát az adaptert).
(Nekem 230W-os dokkolóval, ez meg már a másik véglet.)
-
d@minator
addikt
Sziasztok! HP 8540p-hez (i7+Quadro) milyen teljesítményű táp kell akku nélküli használathoz?Elég lenne egy 90W-os? 65W-tal kikapcsolt.
-
ddmb
aktív tag
válasz
Horvath Anna #48364 üzenetére
az hogy felfele mész az árban, semmiképp se buta gondolkodás
teljesen jó hozzáállás, hogy kiadsz ~200 körüli összeget a gépre, évekig le lesz a gond...
-
ddmb
aktív tag
én csak bedobtam a linket a browserba, amit a hölgy írt, és arról írtam...
http://www8.hp.com/hu/hu/products/laptops/product-detail.html?oid=24463923#!tab=specs
ráadásul csak most nézem, hogy csak 13 hüvelykes kijelző, ami se irodai munkához, se filmnézéshez nem jó
én meg az újonnan megvásárolt laptop tuningolásának/kiegészítésének nem vagyok a híve, de ha te megcsinálod a hölgynek, akkor oké
intel-amd ügyben biztos igazad van, sose volt dolgom AMD-vel, csak a benchmarkok alapján tettem meg a kijelentésemet. Ezek után akkor én is i5-öt javaslok.
a weboldalon csak ennyit írnak: 33,8 cm (13,3 hüvelyk) képátlójú, FHD, csillogásmentes, LED-es hátsó megvilágítású (1920 x 1080) --- én ebből indultam ki, itt nincs IPS
-
-
Pano
addikt
No-no-no.. bocsi, általában csak read only vagyok, de ebbe bele kell szólnom.
A probook nem szarabb, sőt.. az a legjobban nyűhető, legjobb előrelátható élettartammal rendelkező gép!
nincs 1 TB háttértároló
Gyárilag nincs, de bele rakható. Az már ilyen összegű vásárlásnál filléres dolog.
"nem írják hogy milyen i7 proci pontosan, de sztem a másikban lévő Ryzen 5 2500U erősebb"
Honlapon nem is, de konkrétan lényegtelen a kijelentésedet tekintve. A ryzen proci nem erősebb, de akku időben még mindig az intel tudja magából a legjobban kihozni. Ez tény. Dekstop fronton jók a ryzen procik, de notiba egyelőre még kerülendő, chipset driver se az igazi ryzen esetén.
nem IPS kijelző
De, az. Pontosabban UWVA, ami az IPS-el egyenértékű.
ráadásul a "ProBook 430 G5" gépet nem is tudom hol tudnád megvenni...
Dehogy nem. Szinte bárhol, ahol forgalmaznak nagyobb palettán notikat (mysoft, laptopszalon). Több konfiguráció létezik, mindegyiknek külön PN jelölése van.
[link]Elhiszem, hogy a segítő szándék vezérel, de sajnos csupa rossz infót adsz a hölgynek.
-
Horvath Anna
újonc
- A kijelző mérete nem a legfontosabb szempont, nyilván ha irodai munka miatt használom az jobb, mert osztott képernyőn dolgozom. De majd ha kisebb azt is megszokom.
- Azért ragaszkodom a DVD-hez mert nekem csak ez a gépem lenne, és nem olyan régen használnom kellett CD-t. most ha nincs nem tudtam volna elvégezni a feladatom. Nem azt mondom hogy ez nagyon gyakori de jó ha van.
- Pendrivet és külső merevlemezt használok mivel a mostani gépemen, ami kipurcant már nem volt elég hely. Ezért gondolom jó az SSD ami gyorsabb is nem? az olyan dokumentumaimat úgyis külső adathordózón tárolom és amit meg ráraknék játékot vagy valamit annak meg gondolom elég?
- jelenleg nem játszom túl sokat, nincsenek komoly játékaim, csak ha bekattanok akkor egy darabig ráállok, de nem viszem túlzásba, csak nem tudom mit jelen t az: hogy "integrált grafikus kártya elvisz"? mármint olyan értelemben, hogy az mennyit bír? ehhez nem értek.
- az a biztos, hogy töménytelen mennyiségű filmet néznék rajta
Ebbe a hibába esek én mindig, hogy mindig felfelé megyek az árban.... mert nem akarom azt, hogy 1 év múlva cserélnem kelljen, persze lehet ez manapság már buta gondolkodás. Ha esetleg drágább, de 0%-os THM-re is meg lehet venni, akkor még belemennék. Egyben viszont nehéz lesz... -
ddmb
aktív tag
válasz
Horvath Anna #48362 üzenetére
van közte 17 hüvelykes kijelző is amit belinkeltél... akkor először inkább tegyük rendbe, hogy mit is szeretnél, aztán szűkítjük a találatokat
- kijelző mérete? 15,6-os vagy 17,3-as?
- ragaszkodsz a DVD-hez vagy sem?
- ragaszkodsz HDD tárhelyez vagy elég az SSD?
- szeretnél komolyabb játékokat is játszani, vagy elég az amit az integrált grafikus kártya elvisz? (ez eléggé megdobja a gép árát)
amiből ne engedj: SSD, IPS kijelző, 8GB RAM, és ha mehetünk 200 fölé is akkor minimum i5-ös proci (vagy vele ekvivalens Ryzen)
A 4 gépből amiket belinkeltél, csak a 17 hüvelykes IPS technológiájú, de az meg 250 ezer.
-
Horvath Anna
újonc
válasz
Horvath Anna #48360 üzenetére
Nem akarlak nagyon szétsokkolni, de ezekeről mi a véleményed?
Sok sok köszönet!! :-)
https://www.laptopszalon.hu/hp/hp-250-g6-1wy58ea-akc-laptop_29067-adatlap
https://www.laptopszalon.hu/hp/hp-17-by0000nh-4uj19ea-akc-laptop_35688-adatlap
https://edigital.hu/notebook/hp-15-bs018nh-2gh42ea-notebook-termeszetes-ezust-p543801
https://www.laptop.hu/hp-15-bs103nh-2zh67ea-silver-nos-3y
-
ddmb
aktív tag
válasz
Horvath Anna #48360 üzenetére
wáááá, azt hittem az nem kell..
őszintén... kell az bele? mert akkor valószínűleg le kell mondanod az SSD+HDD combóról. Annak pedig sokkal több értelme vanmegnéztem, van SSD+HDD+DVD is, de azok drágábbak. Nézd meg az árukereso.hu-t
-
Horvath Anna
újonc
válasz
Horvath Anna #48358 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged!
Olyan gépet esetleg tudnál ajánlani, amiben van CD olvasó lehetőség? :-)
Köszönöm! -
ddmb
aktív tag
válasz
Horvath Anna #48358 üzenetére
egyáltalán nem lehet jobbat venni
kábé a legjobbat a kapod a pénzedért ;-)
a 430 G5 egyértelműen szarabb:
- drágább
- nincs 1 TB háttértároló
- nem írják hogy milyen i7 proci pontosan, de sztem a másikban lévő Ryzen 5 2500U erősebb
- nem IPS kijelző
- nincsenek elkülönített touchpad gombok (ha jól láttam)tehát a 2 gép közül egyértelműen a 15-DB0006NH a győztes
ráadásul a "ProBook 430 G5" gépet nem is tudom hol tudnád megvenni... rákeresve a "4WV20EA" kifejezésre, csak mindenféle orosz oldalakat dobott ki a google
-
Horvath Anna
újonc
Sziasztok!
Köszönöm a tippet!
Az alábbi két gépet tekintve szerintetek melyik a jobb? Vagy ennyiért már lehetne sokkal jobbat is venni csak én nem találok?Segítsetek kérlek! Köszönöm!!!!!!!
http://www8.hp.com/hu/hu/products/laptops/product-detail.html?oid=24463923#!tab=specs
https://www.laptopszalon.hu/hp/hp-15-15-db0006nh-4tw84ea-akc-laptop_35609-adatlap
-
válasz
SeniorTilla #48356 üzenetére
Értem. Köszi.😀
-
-
válasz
SeniorTilla #48354 üzenetére
Próbáld ki és meglátod, én ezt tapasztaltam. Nekem egy 500-as sshd volt a második winyo, aztán lecseréltem egy 256gb samsung ssd-re és összességében is gyorsabb volt, de mikor arról dolgoztam, akkor főleg látszik különbség. Ugye HDD forgó alkatrész..... SSD memória alapú forgó alkatrész nélkül. De mondom próbáld ki. Sajnos sok hdd 5400rpm-vel működik nincs is miről beszélni.
-
-
válasz
MuMa012 #48352 üzenetére
Tegyél bele belső ssd-t nem hdd-t, mivel az mindig forogni fog picit lassít akkor is a gépeden, hiába nem azon van a rendszer. Illetve ssd-nél érdemes 1-2 dolgot beállítani:
1. ne töredezettségmentesítsd az SSD-t, kapcsld is ki a töredezettségmentesítést
2. kapcsold ki a hibernálást
3. kapcsold ki a virtuális memória fájlját
4. lehetőleg minél kevesebb mindent tárolj az SSD-n
5. kapcsold ki a SuperFetch (előtöltés) opciót -
MuMa012
tag
válasz
Pyttawrx #48351 üzenetére
Igen, azt olvastam, hogy M.2-es SSD van benne (128 GB-sat vettem). Miért nem lenne jó mellette egy ilyen 7200-as HDD? A rendszert a benne lévő SSD-be raknám, az adataimat pedig a winchesterre. Nem szeretnék tartósan külső meghajtót használni az adataim elérése érdekében.
A RAM-os tippet köszönöm, akkor egy ilyet rakok bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest