- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Olyan programra lenne szükségem amivel be tudnám állítani hogy az akkumlátor töltöttség pl 40-80 százalék között mozogjon. Ill. minimalis leírást hozzá, a használatához mit és h kellene csinálni...Köszönöm!
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
ProBook 450 G3 laptop HDMI-vel van a monitorra kötve (Acer Z321QU) és így elveszik meg pattog a hangja. Google nem nagyon segít, csak ilyeneket írnak hogy kapcsoljam ki a hangeszköznél hogy az alkalmazások exkluzív irányítsák, meg hogy frissítsem a drivereket (legfrissebb van), meg hasonlók, de ezek nem segítenek.
Az előző monitorommal is csinálta már (Asus PB328Q), az asztali gépemmel viszont kutya baja a monitor hangjának (igaz az DP-vel van összekötve).
Ha folyamatosan szól valami akkor nincs gond a hanggal, csak amikor csönd van és úgy kéne megnyekkenni neki, olyankor az első 1-2 másodpercben vagy nem szól egyáltalán, vagy pattog. Olyan mintha minden alkalommal amikor nem szól semmi, valahogy elnémítaná / leválasztaná a monitort mint hangszórót, majd amikor újra meg kellene szólalnia valaminek, akkor kapna észbe és próbálná meg szépen lassan feltekerni rajta a hangerőt, de ezt vagy a HDMI maga nem díjazza, vagy a 2 monitorom egyike sem, passzolom...
Valaki találkozott már ezzel?
-
Pacos
tag
Egy ismerősöm szeretne mindenképp IPS panelt a notebookjába. Zbook 17-es G2.
Kérdése hogy mi a Dreamcolor-os kijelzőnek a panelkódja? Ez alapján próbál utánakeresni.
Ha vkinek ilyen van akkor légyszíves ossza már meg!Köszi!
...
Bár én amennyit eddig utána kerestem, abból az jött le ha vmi gyárilag nem IPS akkor abba nem is lehet IPS panelt tenni, mert más a lábkiosztása, igaz ez?
Illetve írnak erre meg vmi adaptert...pl. 30pin to 40pin. De erről sem találtam igazán meggyőzőt... -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Barátnőm HP 250 G5 laptopjába szeretnénk a mostani 500-as HDD-t egy Intel 545s 128-as SSD-re cserélni. Ahogy láttam, ehhez le kell venni a gép alsó burkolatát és úgy lehetne kicserélni. Egy ilyen szétszedés és csere garanciavesztéssel járna?
-
nokiae51
tag
Sziasztok!
Adott Hp Omen laptop (1DM16EA#AKC)...a HP oldalán csak Windows 10 támogatás van hozzá....
A kérdés az lenne..., hogy valami úton módon fel lehetne rá rakni Windows 8.1 ?Érdekes lehet még,hogy a vas még garanciális,de az is érdekes,hogy ha csinálok USB telepítőt legyen windows 10 vagy 8.1 .... nem látja a laptop....de a Bios-ba ott van.....
Hp azt mondta,hogy valami védelem van a Bios-ba... de mivel senki sem akart még 8.1 telepíteni erre a típusra... így nem nagyon tudnak segíteni....
A Windows 10 mint op. rendszert sajnos nem bírom megszokni....
Valami ötlet? Vélemény?Köszönettel fogadok minden véleményt!
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok. Egy Hp 250 g6 notebook-al akadt olyan problémám, hogy win10 alatt, ha ujraindìt vagy én indìtom ùjra, akkor kikapcsol. Utána megnyomom a bekapcs gombot vagy 5-ször és elindul. Ez szerintetek mi a frász lehet? Köszi előre is
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
windows 10 pro 745g3Hogyan lehet kikapcsolni az FN gombot?
Letöröltem a klaviatúrát és "beragadt"
Tudom , hogy van rá bill kombináció be ill ki kapcsolásra csak nem emlékszem -
Gus
aktív tag
-
Dhampir
félisten
válasz
csurom69 #47403 üzenetére
Ezt találtam (8440P és 8440W)
-
csurom69
újonc
Üdvözlet új vagyok és szeretnék kérdezni.hp8440p alaplapot cseréltem minden oké csak a wifi kártya berakása után nem tudom hogy három vezeték fehér ,sárga, fekete jelölésű közül melyiket kell rákötni a kártyára nem én szedtem szét és nem merem csak úgy rádugni. ha valaki tud segitsen hálásan köszönöm Csurom :
-
samphone
tag
Ha a laptop hálózati áramforrásról megy, akkor a ventillátor felszokott pörögni és úgy megy egész hosszú ideig, csak úgy fújja ki a levegőt, zúg egy hosszú ideig majd leáll.
Akksi nélkül ilyen nemigen szokott lenni.Belehet állítani valahol a ventillátorok működését, mert ha felpörög hangos és idegesítő.
Nem porra gyanakszom, mert ez régen is így volt, meg figyelek rá. -
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Van egy Hp probook 450 g2 laposom és az a probléma ,hogy játék közben néha néha be laggol az fps stabil 60 de lagnál le esik akad aztán vissza 60 ez miért van ? 18.4.1 driver van fent
r5 m255 van benne ötlet valaki?válaszotokat előre is köszönöm!
üdv.: Maarki
-
-
red13
tag
válasz
SeniorTilla #47396 üzenetére
Ez sem oldotta meg a problémám. Annyit kínlódtam már, hogy fogtam újra húztam az egész Win10-et. Ismételten semmi eredmény.
Leginkább zavaró a touchpad hiánya. Leszarom a nagyon halk sistergő zajt, egyszercsak majd tönkre megy, mittudok én már ezzel a hulladékkal csinálni? Megnéztem a szalagkábel is teljesen jó ami összeköti az alaplappal, drivert hiába frissítem, nem ismeri fel a laptop a touchpadet, semmit sem lehet beállítani...
-
-
red13
tag
válasz
SeniorTilla #47394 üzenetére
Nem, hol tudom ezt megtenni?
-
-
red13
tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
Pár napja halk elektromos sercegést hallok, a 3 éves Pavilion laptopomból. Először azt hittem, hogy a ventilátor, de mikor nem megy, akkor is hallani. Nem tudom semmihez sem kötni, nem ejtettem le, nem ömlött rá ki semmi, csak a legújabb windows frissítés jött rá ki. Gondoltam majd valamelyik nap szétszedem, erre a toucpad sem reagál. Szétszedve, fülelve a proci, videokártya környékéről jön. Cseréltem hővezető pasztát, összeraktam, de semmi javulás. Touchpad sem működik. Töröltem, frissítettem a drivert, de semmi. Mi lehet a gond?
-
Klara_
őstag
válasz
hódmaci #47391 üzenetére
Kovesd a linkbol a leirast, nekem igy sikerult a 8as szerian, W10 alatt:
Ha tudod a pontosan az elozo FW verziojat, akkor probalgatni kell ahogy irja is, en sem tudtam pontosan, mert csak 6.41-et irt ki es abbol van tobb fele is, cserelgettem a *.bin-eket es az egyiket elfogadta, utana, kiirja, hogy meg hanyszor cserelhetsz, ujraindul majd nyomsz egy F1-et es kesz. Szerentem erdemes 2.0-ra firssiteni, ha mar piszkalod.
" InstructionsRun softpaq to extract files. By default it will extract the files in C:\SWSETUP\SP81900 folder.
Copy the desired TPM FW BIN file and the appropriate HP TPM Configuration Utility (either 32-bit or 64-bit) to a temporary folder. Only one TPM FW BIN file is allowed in the temporary folder.
Do not rename the TPM FW BIN file.
Open CMD Prompt in Administrator mode and run TPM.MSC to determine the TPM Manufacturer Information.
- Manufacturer Name: IFX
- For TPM 1.2, check the Manufacturer Version 6.40 or 6.41:
- For version 6.40, use file TPM12_6.40.190.0_to_TPM12_6.43.243.0.BIN
- For version 6.41, include logic that tries one and,if it fails, uses the other of these:
TPM12_6.41.197.0_to_TPM12_6.43.243.0.BIN
or
TPM12_6.41.198.0_to_TPM12_6.43.243.0.BIN
NOTE: This is necessary because TPM.msc does not reveal the actual build; no way to tell if you currently have 6.41.197 or 6.41.198.
- For TPM 2.0, Manufacturer Version: Either 7.40 or 7.41 or 7.60 or 7.61
- Specification version: Either 1.2 or 2.0
The utility supports
- Graphical User Interface (GUI) for step-by-step execution
- Command line mode (including silent execution)
Run MSINFO32 to determine 32-bit or 64-bit OS. Examine System Type (will show either "x64-based PC" or "32-based PC").
Run the appropriate utility (TPMConfig.exe for 32-bit OS or TPMConfig64.exe for 64-bit OS) as an Administrator from the folder where the utility and TPM FW BIN file are located.
Additional Notes
On Windows 7, TPM 1.2 must be activated in BIOS (Check TPM state in BIOS).
On Windows 8.x or Windows 10, the OS will automatically take ownership of TPM.
Windows 8.x and Windows 10 require GPT partition style when using TPM 2.0. The BIOS setting for boot mode should be set to native UEFI (recommended) or UEFI with CSM.
Windows 7-64, Windows 8.x, and Windows 10 will work with MBR or GPT partition style when using TPM 1.2." -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Bedobott a win egy ilyet:
"Frissíteni kell a biztonsági processzor (TPM) belső vezérlőprogramját"Találtam hozzá ezt
De mikor lefuttatom hibaüzenetbe ütközöm:Hogyan tudom ellenőrizni?
Mi az hogy nem található?Akkor minek kéri?(vagy ez megint valami wines blama?)
Tudnátok segíteniHP Elitebook 745 g3
windows 10 pro 1803 -
aakosch
tag
Sziasztok!
Probook 430 G5-tel tapasztalom, hogy ha a windows Precision Trackpadot használom, sokszor megakad a kurzor. A többujjas gesztusok működnek, de a kurzor nem mozdul. Ha a synaptics szoftvere aktív minden rendben működik, de szeretném használni a Precision Tuchpaddal használható gesztusokat.
Valaki találkozott már ilyesmivel?
-
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Áprilisban vettünk egy HP 15-bs001nh 2GH25EA notebookot. A HDS szerint nagyon sok az újraindulás. Nem tudom, mi lehet ennek az oka. Tudnátok segíteni?
-
vanek
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudnék venni 2230-as m2 csatlakozós ssd-t. Elég lenne egy 128-as is
Amiért kellene:
Van egy hp probook 450 g2es laptopom, amit kicsit lassúnak érzek és szeretnék rajta gyorsítani.Egyébként jól gondolom, hogy a kép tetején látható foglalatba megy bele az ssd?
Mivel nem nagyon találtam, így attól félek, hogy nincs már a piacon...ha így van, akkor milyen alternatívák vannak?
Szeretném megtartani a hdd-t
Előre is köszönöm!!
-
-
-
hallador
addikt
válasz
GEPESZ66 #47376 üzenetére
A notebookok hosszú távú tárolásához a legjobb út, ha az akkumulátort feltöltöd, majd a gépből kiveszed, 1 - 3 havonta visszatenni a gépbe és feltölteni megint. Arra azért készülj fel, hogy az akkumulátor magától is megadja magát. De ezzel valamennyire kitolható az élettartalma. Bekapcsolni nem kell a gépet, max azért, ha meg akarsz róla győződni, hogy működik-e.
-
GEPESZ66
veterán
Feleségem kapott az iskolától , egy Dell , Intel i7-es processzorral, s kb. 250GB- os Samsung SSD-vel rendelkező notebook-ot.
A HP250-es, i3-as processzorral szerelt laptopját, amit még mi vettünk pár évvel ezelőtt, biztonsági tartalékként raknánk félre.
Ennek már egy kicsit hangos néha a ventillátorja, de nem tudtam elvinni megnézetni, mert mindig kellett neki a laptop.
Most erre lesz lehetőség.
Mit javaasoltok, mi a legjobb megoldás, hogy a HP-t megbizhatóan tároljuk:
1. hetente kapcsoljam be, járassam egy kicsit, s töltsem fel az akkuját
2. vegyem ki az akkut, s így tároljam, míg nem lesz rá szükség -
hallador
addikt
válasz
Sátán44 #47373 üzenetére
Esetleg nézd meg a biosban, hogy mennyi memória van beállítva az egyes komponenseknek például VGA az újabb intel, és amd gépeknél simán be lehet állítani 4 GB memóriát egy VGA-nak nem úgy mint a régebbi gépeknél, ahol a memória függvényében állította a BIOS a grafikus memóriát.
-
Sátán44
addikt
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni
HP Pavilion 17-e050sh notebook, eredeti W10 x64 Home oprendszer. Raktam bele + 4 gb ramot, amit a windows + BIOS felismert, de a rendszer azt írja, hogy 8 gb-ból 3,47 gb használható. Engedélyeztem az msconfigon belül mind a 8196 mb ram használatot, majd újraindítás és ezután sem látta a rendszer. Következőleg BIOS updatet csináltam, ez sem segített. Most live rendszerrel próbálkozom. Szerintetek miért nem kezeli a teljes ramot?
Külön-külön is szépen mennek a ramok, mindkét slotban. Kipróbáltam egy W10 x64 entetprise live cd-vel, de ott is azt írja, hogy 8-ból 3,47 használható. BIOS-ban nincs erre vonatkozóan állítási lehetőség. Nincs több ötletem. Gyártó honlapján pedig azt írják 8-ig bővíthető. -
hallador
addikt
válasz
hentes555 #47371 üzenetére
A legolcsóbban dolog olyan mint a szocializmusban volt a KGST piac sok szar volt meg olcsón is meg volt egy pár kincs is. Én nem erről közelíteném meg a dolgot, mondhatnán nem magyar mentalitással álnék hozzá, hanem mondjuk kinéznék az ebay-en egy olyan eladót aki megbízhatónak mondott, van 50 - 100 sikeres eladása és megrendelnén 7 - 10 $-ért, ami ugyanennyi és lehet, hogy várni kell rá 1 - 2 hetet de nagy eséllyel jó lesz, és nem fog sokkal többe kerülni. Persze az más kérdés, hogy olyat kell találni aki szállít Magyarországra is, nincs jó hírünk. Ha bemész egy boltba ott 8 - 10 000 Ft beépítéssel együtt. Szóval nem tudom jobban bízom abban aki már bizonyított, mint akinek van egy hirdetése a hardver aprón.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
HP 250 G5 laptophoz hol tudok legolcsóbban hdd caddy-t venni? Szeretnék egy SSD-t rakni bele, ilyen célból keresnék. Találtam egy ilyet, ez jó lehet hozzá?
-
Dvix
senior tag
Sziasztok! Örülök, hogy találtam egy fórumszálat végre sok HP felhasználóval. Én is szeretnék az asztali mellé egyet!
a segítségeteket kérném valamiben
A Telekom kínálatában vagy egy HP Omen 15(3) néven.
Windows 10 operációs rendszer
15,6" (1920 x 1080) kijelző
Intel Core i7 processzor Core i7-7700HQ
16 GB memória
256 GB flashdrive + 1 TB HDD
Anyway...kiírják, hogy "FHD 120 Hz-es IPS csillogásmentes, WLED-es hátsó megvilágítású" Nem írja van e benne G-sync, ami a legnagyobb probléma nekem ha már ennyi lovettát kiadnék érte.Beszéltem telefonon Telekomossal is, de nem tudták megmondani a típusszámát a továbbiakban. Böngésztem a magyar HP oldalt ott egy típus van kirakva arra azt írja h van(Ha ők a beszállítók akkor ok). Fórumokon(UK, USA) azt írják ha 120Hz általában van benne, ha GTx 1060, de nem írják ki mindig.
Kérdésem:
Valaki innen a fórumból, rendelt a Telekomtól ilyet, hogy igazolja h tényleg van e benne G-sync?
Előre is köszönöm! -
válasz
hallador #47365 üzenetére
Eredeti az akksi, sajnos másik gépben is így viselkedett, szerintem akksi hiba. Lehet valamelyik cella elment...
Csere nem lesz, túlságosan költséges lenne. Bíztam benne, hogy valami szoftveres megoldás van rá, mert emellett egy ugyanilyen típus, ugyanilyen akksival működik szépen. -
AcélAgyar
tag
Sziasztok!
Szeretném kitisztíttatni és újrapasztáztatni a laptopomat, ha elviszem egy szervizeshez, hogy megcsinálja akkor ez garancia vesztéssel jár? Egy 2017-es Hp Omen 15-ről (HP OMEN 15-ax204nh 1DM16EA) van szó.
-
hallador
addikt
válasz
csabyka666 #47364 üzenetére
Sok minden lehet. Azért az a gép nem mai csirke. Eredeti az akkumulátor, vagy utángyártott? 3 év felett az akkumulátorok sokféleképpen viselkedhetnek. Ez is egy példa. Csak akkor dob ilyen üzenetet, amit írtál azaz piros X ha vagy az akkumulátor kuka, vagy a töltőelektronika megdöglött.
60 % akkor szokott lenni, ha az akkumulátor olyan állapotban van, hogy még működik, de már lassan elfogy. Meg kell nézni mit csinál, ha egy új akkumulátort beleteszel.
Sajnos az is előfordul, hogy maga az akksi modulok jók, csak az akksi elektronika mondja, hogy rossz, ez ellen viszont nem sokat tudsz tenni fogyasztó társadalomban élünk. -
Üdv ismét!
Az miért van, hogy ugyanez a 6710b 60% körül van az akksi, de nem tölti. "csatlakoztatva, nem töltődik" szöveget ír. Szerintem kuka az akksi, de olyankor vagy X-elni szokta, vagy 0%-ot ír folyamatosan.
Mi a véleményetek?
-
aakosch
tag
válasz
csabyka666 #47362 üzenetére
Nincs mit
-
-
aakosch
tag
válasz
csabyka666 #47360 üzenetére
Szia,
nekem Probook 430 G5-van és a BIOS-ban már láttam olyan beállítást, hogy 'Swap Ctrl and Fn" vagy valami ilyesmi.
-
Üdv mindenki!
Van nálam egy HP 6710b laptop, amin furcsa módon a bal control nem működik, az Fn billentyű pedig bal controlként működik. A többi gomb 100%-osan jó. Gondoltam billentyűzethiba, ezért raktam bele másikat, de ugyanaz a helyzet azzal is... Akitől hoztam, kipróbálta, megbízható az illető.
Most vagy az van, hogy mindkét billentyűzet ugyanúgy rossz, vagy nem tudom, mi lehet, mindenesetre nem egyedi a probléma. Megpróbáltam az itt leírtakat, de nem jutottam előbbre.Találkozott már valaki a jelenséggel? Van rá valami megoldás? Próbáljuk ki egy harmadik billentyűvel?
-
hallador
addikt
válasz
dalgoda #47346 üzenetére
A helyzet, hogy igy csak akkor érdemes notebookot takarítani, ha legalább havonta kifújod, ha már 1,5 éve nem takarítottad és a por már oroszlán formájában halmozódott fel, akkor inkább ártasz mint használsz.
Ilyen esetbe le kell szedni a gép alját és a ventilátort szépen körbe fújni. Ha rendszeresen takarítod a géped, akkor nem tud annyi por felgyűlni, hogy kárt okozzon. Ha pedig felgyűlt semmit nem ér a fújás. -
-
ronx
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy HP X2 210 G2 laptop, de az istenért se birok felrakni rá egy Windows 10-et. Nem akar USB-ről bebootolni, csak továbbmegy, miután bekapcsolom a gépet. Rufus-szal csináltam, boot menü bejön, OS boot manager meg egy olyan változat, hogy boot from efi, ott is belementem a boot mappába, kiválasztottam az efi fájlt, de ugyanúgy továbblép a rendszerbe. Secure bootot ki-be kapcsoltam, semmi nem jó, legacy opció alapból nincs, a sorrendet átállítottam már többféle képpen is, de nem akaródzik. :/ Google nekem nem nagyon segített, de még próbálkozom vele. Lehet nem voltam túl pontos, de már 2 napja rajta ülök, de nem sikerül. Egy 8 Gb-os pendrive-ról lenne telepítve, más gépeknél nem volt ezzel baj, tehát ezt kizárnám. Remélem érthető voltam, úgy ahogy..
THX
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #47350 üzenetére
Mostanában a HP egyre inkább nem veszi figyelembe a magyar piacot, nálunk 7 azaz 7-es hétig tartottak benn egy notebookot, mert nem tudtak alaplapot szerezni.
A HP 2017 végétől kivonta az NBD garanciát 50 darabos vásárlási tételhez kötötte a NBD meglétét hiába veszel hozzá NBD garit, annyit érsz el, hogy másnap ugyan elviszik, majd az 5 napos javítási határidő helyett jó megjavítják jó esetben 2 hét alatt, rossz esetben meg 7 hét alatt. Sajnos kiesett Magyarország a HP látóköréből.Sajnos.
-
-
válasz
SeniorTilla #47350 üzenetére
Hali SeniorTilla
HP lapos amit tőled vettem vagy 8 éve még mindig megy de már öcsémnel . Bár már van egy két baja dehát ez van öreg ember nem vén ember .Ha lesz rá kerete öcsémnek új gépre be nézünk hozzád is
. Bocs a zavarásért csak gondoltam be köszönök ahogy megláttalak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest