- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
twine
veterán
válasz
diobioesz1 #43097 üzenetére
-
twine
veterán
Ez engem is érdekelne már régóta...
Eszközkezelőben nem is tudom mit kellene látnom
Az életben nem volt ujjlenyomat olvasós gépem...
Lövésem nincs mit hol kellene beállítani, hogy működjön...
Ha egy "Senior professzor úr" segítene, nagyon megköszönném..illetve valszeg ketten is megköszönnénk..
Nekem nincs semmilyen felkiáltójeles "b@sz" az eszközkezelőben, ezért gondolom, biosban is be kellene kapcsolnom valamit? de mit?
Köszönettel előre is.... -
-
-
ló úr
őstag
6460B-nél win 10 alatt hogyan lehet az ujjlenyomat olvasót munkára bírni?
-
diobioesz1
tag
Gyanítom a videó chip az alaplapban van elhelyezve.
Én azért írtam,amit írtam,mert nem járatos a témában és otthon szerintem,nem fogja tudni egyedül megcsinálni.
A Te véleményed is hasonló.
Ha valóban a videokártya a hibás.mindegy,hogy integrált,vagy dedikál,per
sze a konkrét géppel még nem volt dolgom. -
Vidual001
tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion G6, AMD procis notebookom.
A gondom az lenne, hogy bekapcsolom, és nincs kép.Amiket produkál jelenleg:
- Felpörög, lelassul a venti, folyamatosan változik
- Bekapcsolás után pár másodpercig lehet hallani a winyót, hogy kerreg, de ez nem minden bekapcsnál van.
- Wi-Fi visszajelző narancssárgán, bal oldalt kis bekapcs visszajelző világoskéken világítAmiket próbáltam:
- USB-ről való bootolás (Linux és Wint is)
- HDMI kábellel monitorra kötés, nem vált be
- Földhöz vágást (na jó, ez csak poén volt)
Nem a gyári töltőjével volt / van használva.
Remélem létezik erre a hibára is megoldás, előre is köszönöm a segítséget!
-
soldi3r
veterán
válasz
diobioesz1 #43078 üzenetére
Kicsit en is visszasirom a W520-at, foleg a beepitett kijelzo kalibraloja miatt.
-
embe
nagyúr
válasz
diobioesz1 #43073 üzenetére
-
diobioesz1
tag
Szevasz!
Nem találtam ilyet még sehol.
A konkrét pontos géptípust szoktam beírni a gugliba,de ez sem mindig egyezik a valóságban.
/Akár proci is lehet más/.Aida 64 a biztos,vagy Everest,de ugye ezekhez már kell a gép...
Néhány ügyfél szolgálatot is megkerestem,de nem ajánlom... -
xlife11
senior tag
Felraktam a HP honlapján található illesztőprogramot, sajnos ugyan azt a hibaüzenetet kapom a catalysttól. Windows update pedig frissítené a drivert, de hiba lép fel.
A gépem amúgy HP Pavilion 15-n052sh.
Sajnos nem tudom innentől hova tovább, nem vagyok egy nagy guru e téren. -
Alexuz
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a HP laptopomba a Wifi, iszonyat gyenge. Feltelepítettem minden alaplap drivert, de nem sokat javult a helyzet. Valakinek valami ötlet? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
embe
nagyúr
Még mindig él az a kérdésem, hogy nem tudtok olyan linket, ahol pl. egy HP gyári szám alapján megtudnám, hogy egy konkrét gépet milyen hardverkiépítésben adtak ki / gyártottak le ?
-
diobioesz1
tag
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
xlife11 #43063 üzenetére
Nem igazán értelek.
Chipset driver a HP oldaláról kellene.A HP Pavilion 15 az még édeskevés, pontos modell kell.
Utána valószínűleg menne a VGA driver telepítése is.Merthogy:
"No AMD Graphics driver installed, or the AMD driver is not functioning properly. Ezután pedig felkér hogy telepítsek egyet." Hát ennél egyértelműbb üzenetet hová akarsz? -
xlife11
senior tag
válasz
SZIGMA #43062 üzenetére
Mindjárt megírom, milyen üzenetet dob. Chipset drivert tudnál nekem keresni hozza? En azt raktam fel, amit az AMD oldalán található, de az is sírt, hogy nem kompatibilis a 8610el, és hogy a mostani driverem jobb lenne.
Na szóval: No AMD Graphics driver installed, or the AMD driver is not functioning properly. Ezután pedig felkér hogy telepítsek egyet.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
xlife11 #43061 üzenetére
"de amint rákattintok, hibaüzenetet dob, hogy hiányzik neki valami"
Na ez segítene igazán, ha leírnád a hibaüzenetet."Net 4, 4.5 része a rendszernek nem?"
WIN10-nél nem tudom,én még nem kínoztam vele magamat, elég a 8.1."Chipset driver tudomásom szerint fent van."
A chipset driver meséli el a rendszernek,hogy itt bizony kik vannak, így a dedikált videokártyás notiknál muszáj ezt első driverként telepíteni, aztán mehet az integrált és végül a dedikált."A driver nem egyszerre kezeli az integrált és a dedikált gpu-t? Elvégre crossfire a rendszer, ha jól tudom."
Ha chipset driver miatt a rendszer nem tud arról,hogy neki ezt is kezelnie kellene,akkor nem is fogja. -
-
icr
csendes tag
sziasztok!
kerdesem lenne: vadiuj probook 470 g3-as rogton bekapcsolaskor, a hp logo utan a kepernyo 2szer egymas utan egy pillanatra villan. utana minden ok a bootolassal es egyeb problema sem merult fel
ez micsoda, jelent-e barmit?
arra nem emlekszem h win 10 elott szuzen freedossal csinalta-ekoszi,
z -
-
xlife11
senior tag
Üdv!
Van egy HP Pavilion 15-ös notim, amiben egy AMD A10-5745 proci, és egy HD8610g + HD8670 dolgozik. A nagy problémám az, hogy a Catalyst nem tud normálisan települni a gépre, így a 8670-es egyáltalán nem működik. Mi a teendő?
-
ló úr
őstag
Tegnap kicseréltük a b810-es Celeront egy i5 2520m-re a HP 6460b-ben. Nem gondoltam volna, h ekkora sebesség növekedést hoz ez a csere. Nem játékról beszélek mivel igp ugyan az szóval valszeg sokkal több fpsem ezután se lesz. Hanem irodai felhasználásban
Viszont 35w-os megegyező tdp ide vagy oda melegebb ez az i5 mx4 paszta után is
A netezős,filmezős 44-50 fok vagy TF2 alatt a 80-87 fok mennyire számít jónak/rossznak ilyen időben? -
válasz
SeniorTilla #43044 üzenetére
Nem prof kell nekünk, hanem Enterprise rendszer. Prof-os driverek vannak HP oldaláról. Lehet visszarakom a régebbi 64bit-es drivereket, amik a működő gépen vannak.
-
nagybá
senior tag
Köszönöm a sok választ!
A melegedés nem a szervíz után jelentkezett, már előtte is volt.
Megkérdezem bátyámat a levegő hőmérsékletéről! -
SZIGMA
aktív tag
Szia!
a 43040-es hsz-ről konzultálunk Seniortillával, nem a mi gépünk a probléma.
Nekem egy HP 8440p-m van, csak IGP, 50 C körüli hőmérsékletekkel, mondjuk nem is kínzom játékkal.
Ugyanezt javasoltam a kollégának (nagybá), hogy dobja be ide mit mértek, bár fenntartom,hogy ezt csak szétszedve lehet megoldani. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43045 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy ezek többségében alibi tisztítások.Hogy a bontás nélküli kompresszoros fújkálás miért nem ér semmit,azt tudjuk.
Naívan feltételezve, hogy szétszedték a gépet, a következő hibákra gondoltam:
- újrapasztázták, de: nem jó paszta, nem jól terült el, rosszul lett a hűtés visszacsavarozva
- gap pad szakadt, hiányzik
- a hőleadó és a ventilátor közé befújták a szutykot igényesen
- szétszedték a ventilátort, ki is tisztították,de összerakásnál a ragasztócsíkot odacsípték a venti és a lamellák közé, csekély 50-60%-ban elzárva a légáramlás útját
stb...A hibakeresésben, megoldásban egyetértünk. Szétszedés nélkül ezen semmilyen külső csodahűtés nem segít, kivéve talán egy jégkunyhót a Déli-sarkon, abban kellemesen hideg levegő van.
-
-
válasz
SZIGMA #43042 üzenetére
Nem hiszem, hogy az a szerviz többet jelent egy kompresszoros kifújásnál. Tuti nem szedik szét a gépet, hogy újrapasztázzák, ezek a szervizek csak parasztvakítások, nem igazi szervizek...
Szerintem ez kilőve. Ha a proci meleg, a kifújt levegő nem, akkor hűtési gond van, amit semmilyen hűtőpad nem fog megoldani. A hűtőpad kb. arra jó, hogy jobban zúgjon a gép és porosabb legyen az alja. A gép saját hűtése - ha rendben működik - kiszolgálja a technikát, max annyit szoktam én is segíteni neki, hogy 2 radírt vagy kicsi post-it tömböt a hátsó lábak alá teszek. Mondom ezt úgy, hogy már a legeslegelső HP envy szériával is éjszakákat játszottam át így, pedig ezek a gépek hírhedtek voltak a túlmelegedésről.
Ha a proci/GPU meleg, de a kifűjt levegő hideg, akkor ott a hűtést kell megvizsgálni: pasztázás vagy hűtés-csere, hűtőcső, ilyesmi...
-
-
shaggy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43035 üzenetére
Kö9sznöm mindenkinek a segítséget valóban HDD védelem hiányzott neki.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
nagybá #43040 üzenetére
A legtöbb,ami kellhet az két üdítőskupak vagy egy 1500Ft-os hűtőpad, viszont az eszetlen melegedést nem fogja megoldani. Mérni kellene a hőfokokat,hogy tippelni tudjunk,mi lehet a gond, bár ha a kötelező szerviz után jelentkezett,akkor műhibára gyanakodnék.
Bár játék közben nyilván fűteni fog egy laptop..... -
SZIGMA
aktív tag
válasz
KaiotEch #43039 üzenetére
"nem az összes G1-nél van ilyen probléma" van-e különbség a konfigok között és ha igen,akkor mi az
"Azért az X64, mert anno is 4GB rammal vettük a gépeket, de 32bit-re lettek telepítve, mostmár 64-re."
4GB- nál nem nyersz annyit a 64bittel, mint amennyi szívást tud okozni,"Memóriabővítés nem volt. Memtest 5 ciklusig passed." Akkor a memóriát egyelőre kizárhatjuk.
A HDD-t csak megemlítettem,hogy ilyenkor mit szokás megnézni, nem gondolom, hogy a 32-ről 64 bitre telepítés hazavágott volna egyszerre több vinyót több különböző gépben.
-
nagybá
senior tag
Sziasztok!
Hűtőt szeretne venni a testvérem és ezzel kapcsolatban kérném ki a véleményeteket. Azért írok ide és nem a hűtős topikba, mert ott több embernek sem válaszoltak jó ideje.
A készülék pontos típusa: HP Pavilion 15 P052SH. Remélem, hogy jól írtam le a típusát, amúgy ez az a fajta amiben geforce 840M kártya van.
Nem régi a laptop, a garancia megtartásához szükséges kötelező tisztíttatás is egy hónapja volt meg, mégis, játék közben brutálisan felmelegszik, szinte ijesztő mértékben. Nem tudom, hogy ez normális vagy általános-e, ezzel kapcsolatban is érdekelne a véleményetek!
Szóval a hűtő: Ilyen alá rakós léghűtésre gondolt a testvérem. Ár tekintetében nem tudok pontos összeget mondani, látta, hogy 2000-10000 Ft-ig vannak ezek árazva, nyilván ha azt mondjátok, hogy 5000Ft alatt semmi értelme hűtőt venni a laptop alá akkor kifizeti a drágábbat. A lényeg, hogy használjon. Persze, ha nincs túl sok különbség az olcsóbb és drágább modell között, akkor meg nyilván az olcsóbbat választaná.
Na de a lényeg: Milyet ajánlanátok? A hangja nem igazán számít (persze csak akkor ha az a hűtés javára válik), hisz csak ritkán van használva játékra, nem lenne 0-24-ben nyomatva.Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
-
válasz
SZIGMA #43037 üzenetére
32bit alatt is Enterprise van és nem az összes G1-nél van ilyen probléma, pedig van vagy 40db. Újratelepítés után is előjön. Azért az X64, mert anno is 4GB rammal vettük a gépeket, de 32bit-re lettek telepítve, mostmár 64-re. Ez ugye érthető miért
Memóriabővítés nem volt. Memtest 5 ciklusig passed. HDD test HD Sentinellel volt. Sfc még nem.
-
indigo
aktív tag
válasz
shaggy #43032 üzenetére
Én ilyen esetben az Eszközkezelőben jobb egérgombot nyomok a fel nem ismert eszközre és a Tulajdonságokra kattintva az előugró panelen a Részletek fülön a Tulajdonság résznél a lenyíló listából kiválasztom a Hardverazonosítókat. Az Értéknél kiír mindenféle karaktert/dolgot, jelen esetben
ACPI\VEN_INT&DEV_340F
. Erre rákeresek google-ben és a találatokból látom, hogy mi hiányzik. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
KaiotEch #43036 üzenetére
Csak gondolkodom:
- ez a modell nem támogatja az Enterprise-t, bár a Professional driverei elvileg ugyanazok
- több gépen is előjött a kékhalál újratelepítés után ----->oprendszer és/vagy driverek
- miért az X64, ha 32 alatt már problémamentesen működött? Mert ha közben memóriabővítés is volt és azért kellett az X64, akkor a memóriák is gyanúsak lehetnek.A szokásos varázskörök:
- memtest
- hdd test
- sfc scan
- másik telepítővel új oprendszer, driverek válogatása -
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Más is tapasztalta HP ProBook 450 G1 W7 x64 Ent esetében, hogy állandóan kékhalálozik? Már minden frissítve lett: Friss driverek, friss bios, HDD fw csere igaz nem volt. Ezekkel a gépekkel nem volt baj, amíg 32bit-esek voltak. Most hogy x64-esítve lettek random bsodokat dobál. Köszönöm előre is!
Hibakód(legutóbbi három):
==================================================
Dump File : 061516-15771-01.dmp
Crash Time : 2016.06.15. 14:01:09
Bug Check String : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bug Check Code : 0x0000000a
Parameter 1 : fffff8a0`00c78e08
Parameter 2 : 00000000`00000002
Parameter 3 : 00000000`00000001
Parameter 4 : fffff800`0313bee1
Caused By Driver : ntoskrnl.exe
Caused By Address : ntoskrnl.exe+6f400
File Description : NT Kernel & System
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
Company : Microsoft Corporation
File Version : 6.1.7601.23418 (win7sp1_ldr.160408-2045)
Processor : x64
Crash Address : ntoskrnl.exe+6f400
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : C:\Windows\Minidump\061516-15771-01.dmp
Processors Count : 4
Major Version : 15
Minor Version : 7601
Dump File Size : 280 752
Dump File Time : 2016.06.15. 14:02:38
Dump File : 061516-16504-01.dmp
Crash Time : 2016.06.15. 13:56:41
Parameter 1 : fffff8a0`00afc488
Parameter 4 : fffff800`03147ee1
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : C:\Windows\Minidump\061516-16504-01.dmp
Dump File Size : 280 696
Dump File Time : 2016.06.15. 13:57:43
Dump File : 061516-15943-01.dmp
Crash Time : 2016.06.15. 13:55:12
Parameter 1 : fffff8a0`00b0cc70
Parameter 4 : fffff800`03103ee1
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : C:\Windows\Minidump\061516-15943-01.dmp
Dump File Size : 280 752
Dump File Time : 2016.06.15. 13:56:27
================================================== -
-
-
zsambek
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43031 üzenetére
Sajnos kell nekem ÁFA-s számla róla, szóval a HA nem játszik.
-
shaggy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43023 üzenetére
nah megnéztem a listát az alábbi cuccokat raktam fel a hp oldaláról.
Realtek kártyaolvasó-illesztőprogram
Intel Rapid tárolótechnológia illesztőprogram
Synaptics TouchPad illesztőprogram
HP Wireless Button illesztőprogram
Intel nagy felbontású (HD) video-illesztőprogram
NVIDIA grafikusrendszer-illesztőprogram
Realtek High-Definition (HD) audio-illesztőprogram
Intel Chipset telepítő segédprogram és illesztőprogram
Intel Smart Connect Technology illesztőprogram
Broadcom 802.11b/g/n vezeték nélküli LAN illesztőprogram
Broadcom Bluetooth illesztőprogramNem tudom mi hiányzik neki.
-
zsambek
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43028 üzenetére
Az mit jelent, hogy ugyanolyan?
Méret, CAS latency, sebesség?
Egyébként ebben a laptopban gyárilag egy Ramaxel DDR3L 1600MHz 4GB memória van. Ilyet nem hiszem, hogy találok Magyarországon.
-
-
zsambek
aktív tag
válasz
Khelben #43025 üzenetére
Szia!
Ezek közül tudsz esetleg egyet ajánlani? Talán annyi megkötésem lenne, hogy 8-9e Ft alatt.
Illetve még annyi, hogy mennyire nehéz laptopba plusz memóriát belerakni? BIOS-ban kell még esetleg magicelni valamit?
Köszönöm a válaszod!
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #43022 üzenetére
Mármint azt akartad írni, hogy mindenképp DDR3L-t vegyen. A Probook 450-be DDR3L kell.
-
shaggy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43023 üzenetére
így van szerintem minden fent van ami az oldalon van de lehet átsiklottam valami most leszedtem ezt a support assistant a hptól hátha az megkeresi és akkor jó lesz.
-
-
-
-
shaggy
aktív tag
Van egy Hp 15-p151nh laptop és új win került rá minden drivert felraktam de az eszközkezelőben még van egy ismeretlen eszköz mi lehet ez mit kellene még felrakni?
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP 450 G1-em jelenleg 4GB memóriával, és szeretném, hogy 8GB memóriám legyen.
Most gyárilag van benne 4GB 1600Mhz-s DDR3 memória.
("DDR3L SDRAM, 1600 MHz, two slots supporting dual-channel memory,2/4/8 GB SODIMMs, up to 16 GB total")
Az úgy működik, ha veszek egy 4GB-s DDR3L SDRAM-ot, ami 1600 MHz-s, és berakom mellé? Vagy pont olyan memóriát kellene bele venni, ami gyárilag is benne van?Tudtok tanácsolni valamit, hogy hogy csináljam az upgradet, és milyen típusú memóriát vásároljak?
Köszi a válaszaitokat!
-
edari
őstag
válasz
SeniorTilla #43015 üzenetére
Én már nem tudom mióta nem rakok fel chipsetet. Nem is igazán hiányzik.
-
-
hetedhéha
újonc
Sziasztok most vettem egy Hp 250 g4 T6P86EA típusú coue i3 5005u procis laptopot
A problémám a fejhalgató csatlakozóval van mert a szabványos 3,5 es nem stimmel -
garcia66
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Vettem egy HP 250 G4-es notebook-ot. A Win7 már fent van rajta, most a drivereket próbálja az egyik barátom felrakni a HP oldaláról. A gondunk az, hogy feldobott 16 illesztőprogramot és szoftvert, de némelyikből több félét is, pl. a "hálózatból" 5db; lapkakészlet 6db. Honnan tudom, hogy melyikből melyiket kell letölteni? Illetve számít-e a programok letöltési/telepítési sorrendje?
A választ előre is köszönöm. -
-
soldi3r
veterán
Megjott a Torx keszletem, ugyhogy ma azt hiszem kitakaritom a 2570-et meg a 8570-et.
Nem talalom sehol, hogy mekkora meretu a csavar, most nezem csak TX7-tol van a keszletben.
Nem tudja valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest