Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
HP Power Assistant-ról milyen tapasztalatok vannak, tényleg segít valamit?
-
PierNight
aktív tag
de akkor van rá esély,hogy teljesen kiszárad és "megjavulnak" a gombok? vagy ne is reménykedjek és cseréltetnem kell a billt? (gondolom az is 10-15ezer lehet) van itt valaki aki foglalkozik ilyesmikkel? mert olcsóbb lenne minta szervízbe vinném
köszönöm a segítséget előre is. amúgy a backspace a: g,h,á biztosan nem jó.
-
PierNight
aktív tag
ELLP!!!
Teqnap épp, picit belelöttyent a víz a space mellé aztan kitakarítottam és észrevettem par billem nem meqy, meqajszarítóztam és vartam maiq de nem lett jó. mi a teendő???uye nem kell cserélni az eqészet?
-
Kobe
veterán
válasz
spyduck #20291 üzenetére
ehhez kepest eleg faszan egy magyar nagykereskedes beszerzeserol beszelunk, ahol annyi fennakadas van, hogy a kiterjesztett garancia regisztralasanak van nemi atfutasi ideje. A nagyker igerete szerint ez par napon belul rendezodik es a HP is rogziti az adatbazisaban (ha minden jol megy, akkor talan meg az accidental damage is osszejon
)
Szoval az arelonyre ez nem teljes magyarazat.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Peter Kiss #20290 üzenetére
Nem hiszem, h tudsz neki ártani
Ha mégis akkor 3éven belül kockázat nélkül teheted -
Peter Kiss
őstag
válasz
spyduck #20289 üzenetére
Igen, így jártam el, attól eltekintve, hogy a SoftPaq-ot nem használtam, kézi technikával túrtam fel a drivereket. Szerencsére a HP oldala elég korrekt.
Azt is ki akarom próbálni, hogy letiltom az általam nem használt eszközöket, hátha dob valamit.Egyébként nem fog ártani, ha gyártok magamnak Windows 7 telepítőt (nem olyan vackokra gondolok, mint amelyeket a neten is meg lehet találni), mert elég fájó volt, hogy nem ismerte fel egyik hálózati kártyát sem. Valószínűsítem, hogy az Intel és az NVIDIA drivereken kívül mindent meg lehet etetni a dism-mel.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Peter Kiss #20287 üzenetére
Persze!
Mint, ahogy én is csináltam. Kiírod a recovery-t DVD-re, utána kukázod a partíciót, újrarakod a WIN7-et (csak azt), után pedig ezzel a progival felrakod a csak!!! szükséges drivereket! [link]
-
rybank
senior tag
válasz
Peter Kiss #20287 üzenetére
Nos én nem tudok segíteni, de a sok memória zabálás engem is zavar; Nekem úgy szokott kevés memóriát zabálni a gép, ha nincs sok program feltelepítve, csak a legszükségesebbek; (épp most szedem le a gép lassúsága miatt a support assisant-ot és az advisor-t; meg persze amúgy sem ahzsnálom őket)
-
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Sikeresen beléptem a klubba (köszönöm, spyduck), jobb nem is lehetne a vas.
Kicsit vicces volt az előtelepített HP rendszer, mert 100+ folyamatot indított el, és 1.4 GB memóriát zabált le közvetlenül indítás után. Ezt kukáztam is, most már nem indul el sok folyamat, de még mindig elég sok memóriát megeszik. A modemen kívül (UEFI-ben letiltottam) felraktam minden drivert (a driver szoftverei nélkül többnyire), a HP 3D Drive Guard-ot, a Wireless Assistant-ot és a billentyűzet szoftverét, és, ha minden igaz, akkor a touchpad driverével is települt egy szoftver. A szolgáltatások között látok olyat, ami HP, de nem függ tőle semmi, vagy olyat, ami függ valamitől, de név alapján nem gondolom szükségesnek.
Van valakinek ötlete arra, mivel tudnám csökkenteni az induláskor elfogyasztott memória mennyiségét? Azzal nem kell előállni, hogy ne induljon el annyi szar, mert csak a Dropbox-om indul el, de az az Acer-nél is megvolt, és ott 400-500 MB-tal indult a renszer, ez meg simán elmegy 900-ig (mindig elfelejtem pontosan megnézni).
Igen, tudom, hogy a memória azért van, hogy fogyjon, de, ha virtualizálok, akkor nem árt a lehető legnagyobb tartalék, mert néha elfogy.
Köszi!
-
-
-
dany27
őstag
Köszi!!
Am ha rátolok egy HP recoveryt és vissza állítom a rendszert akkor csak az OS particióját bántja? (Mert le akarok csípni egy kis darabot a legfontosabb adatoknak...)
-
dany27
őstag
Ma hozta meg a futár a gépem. Csak számlát kaptam, gari jegyet nem, azt mondták h ehhez nincs, számla elég hozzá. Meg sorszám alapján csekkolják a HP-nál. Én ezt meg is tettem és azt írja h 2014.02.02-ig érvényes a gari... De akkor ez így nem is 3év??!!
Nem mostantól kellett vna h induljon?
-
törölt tag
Sziasztok!
Láttam, páran vettetek már Pavilion g6-ot, az érdekelne, hogy bírja az aksi. Egyik oldalon 3:15-öt írnak wifis netezésre, egy másikon meg 4:30-at. Most akkor melyik az igaz, mennyit bír valójában az aksi?
Előre is köszi!
-
zsomle98
csendes tag
Nekem van egy hp compaq 6820 s-em (aláírás) 65 káért hírdetem mennyire korekt az ár vagy esetleg adott már el valaki ilyet ennyiért vagy többért?
Van bárki akinek ilyen lap topra van szükség? -
dany27
őstag
válasz
Magnum_ #20269 üzenetére
Tudom
De kell az ODD is! Mivel legtöbbször nem lesz asztali gépem csak hétvégente mikor itthol vagyok. De olyan kicsi az egész h simán elfér a noti tatyójában! Mondjuk sebesség az nem ugyan az mintha benn lenne a gépbe de hát valamit valamiért.
Z86: Ha lesz időm ígérem megírom a cikket!
-
dany27
őstag
Na a masina megrendelve. Ha megérkezett lehet írok Logoutba egy cikket róla! Igaz erről a típusról már van, de az nem ilyen bika felszereltséggel van ellátva mint eme szerkezet
-
OgreImre
senior tag
válasz
Magnum_ #20260 üzenetére
Zárás előtt 10 perccel estem be szombaton, kinyitották nekem a zárt dobozt elővették a gépet, megtapogattam stb. Svéd billentyűzetes, fingerprint reader nélküli, telefon/modem csatlakozó nincs rajta. Külsőre tényleg újnak hat, valószínüleg az is. A fura az, hogy a 8GB ram-os géphez 32bites win7 pro hun van, és ez is van a recovery partición.
A 160GB-os SSD valószínű, hogy Intel X25-M G2-es.
Ilyen caddy-t csak ebay-ről lehet szerezni vagy foglalkoznak itthon is vele? Boltban még nem találtam. -
Karcsi1001
tag
Tiszteletem Mindenkinek!
Tanácsot kérnék.
HP Pavilion 1140-esem van. 2 éves akksit sorozatosan nem töltött fel, 81%-on megállt. Éjszakára kiszoktam húzni, reggel akksiról 49-50%-ig lemerítettem használattal. Ekkor egy erős kattanás, és leállt a gép. Néhány hétig próbálkoztam, kivettem-betettem, újraindítottam. Aztán elkezdte kiírni, hogy javasolt az akkumulátor csere. Két évig ilyen használat mellett jó volt!
Rendeltem eBay-en Angliából újat, kb egy hónapja. Ma reggel már megint csak 71%-ig töltötte fel (ismétlem, minden este kihúzom a hálózatból, reggel akksiról használom amíg lemerül 20-25%-ig, utána csatlakoztatom a hálózatra), ott megállt és nem csinált semmit. Kivettem az akksit, és egy óra múlva tettem vissza. A gép valami aktuális tesztet csinált végig (laikus vagyok, nem tudom mit), javított valamit (kiírta), és indulás után rendesen feltöltötte 100%-ra.
Ez géphiba, vagy az akkumulátor szarakszik?Ha valaki tud segíteni-tanácsot adni, előre is megköszönöm!
-
OgreImre
senior tag
Hp elitebook 8540p : NU486AV_8G
Ebbe a modellbe lehet az optikai meghajtó helyére HDD-t tenni? Az üzletben sajnos nem tudtak egyértelmű választ adni. A leírásában Upgrade-bay van. Ha az van akkor venni egy kell egy caddy-t és kész?
Üdv,
Imre -
-
ferikek
aktív tag
válasz
#49553920 #20252 üzenetére
szia!
nekem 3 hetes a gépen azóta van ez probléma . ptóbáltam frissíteni, de semmi.
megnéztem everesttel, ott nekem az ati 6650 hg (1gb) helyett ezt mutatja:
[link]
itt vmi nem stimmel. az evrest driver verzió szerint nézi h mi van a gépben. mert ha nem, akkor jóval gyengébb videokártya van a notebookban, mint ami a gyári leírásban szerepel!Hétfőn telefon a HP-nek!
-
törölt tag
válasz
ferikek #20251 üzenetére
Én is hasonló problémával küzdök az alig 1 hetes gépemmel. A típusa HP Pavilion G6(specifikációk a linken). Az aksi kihúzásánál a videokártya lekapcsol valamint folyton szín összeállítási hibát dob fel. Az eszközkezelőben nekem is egy jóval gyengébb videokártyát mutat, pedig a leírásban elvileg egy sokkal erősebbnek kellene benne lennie.
-
Cyrin
addikt
válasz
OgreImre #20245 üzenetére
nekem fontos volt a numerikus bill, ezért a lenovo ki is esett, meg ha megnézed az intel 160Gb-os SSD alapból megéri a különbözetet...és szerintem jobban is néz ki a HP, egyetlen hátránya hogy nincs benne igazi bill. világítás, de a pilács is megteszi, sőt ez még a környező asztalt is bevilágítja, ilyen szempontból még jobb is. És a fullHD panel se rossz ám.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion G6-os gépem van és az lenne a problémám, hogy ha bedugom a fejhallgatót (nem mikrofonos) akkor megy benne a zene, de ha használom a a gépbe beépített mikrofont akkor át vált a a laptop hangszóróira és sehogy sem tudom vissza állítani, hogy megint a fejhallgatóba szóljon a zene. Hogyan tudnám orvosolni a problémát? (azon kívül, hogy veszek egy mikrofonos fejhallgatót.) -
szabonagyur
félisten
Hali használ itt esetleg valaki HP pavilion g6 noteszgépet? Felraktam a HP power managert hogy az majd vált az aksi meg teljesítménycentrikus módok között, erre kb csak elcseszi az egész enerigasémát. Nincs erre valakinek valamiylen megoldása? Win7 Pro x64 am
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok!
HP dv6 6005sh-m van.
Sajnos a következő hibával nem tudok mit kezdeni: kedz merülni az akkis, rádugom a töltőre, erre megváltozik a windows színössezállítása, majd pedig nincs hálózti kapcsolat. újraindtom, tököl vagy 5 percet, utána megejelnik a kék halál vagy mi. ezután kezdi betölteni a windows-t, de előtte rákérdez, hogy normál mód, csökkentett stb.
Ezután minden ok, van egy "Megoldás keresése" cucc a képernyőn, mert állítólag a rendzser egy nagy összeomlás után állt helyre.Szoftvere a gond? esetleg a videokártya? minden a legfrissebb a gépen (legalábbis amit a gyártk honlapjáról letöltöttem)
köszi
ferikek
-
Z86
őstag
válasz
OgreImre #20240 üzenetére
Cyrin fórumtárs is ilyet vett, és van fullHD-s modell is.
(szerintem ez inkább renew kategória, lévén nemzetközi a billentyűzet) -
OgreImre
senior tag
Sziasztok!
Hp elitebook 8540p : NU486AV_8G
Ahogy az itt a topikban korábban már említve volt, nagyon jó árban van stb.
De létezik 8540p 1920x1080-as kijelzővel? Vagy ez valami cserélt kijelző? A gép újként van feltüntetve.
Üdv,
Imre -
P2000WRC
tag
Hello!
Tudom HP notebook a topic, de nincs külön netbook, remélem azért tudtok segíteni...
Egy HP Mini 110-ről lenne szó. Bekapcsolásnál kiírja hogy hiányzó NTLDR. Elsőre azt gondoltam no para, volt már ilyen, hogy véletlen törölve lett néhány fájl, amit nem kellett volna, és helyre lehet állítani. De úgy látszik ezúttal más a baj, mert nem műkszik a helyreállítás sem.
Próbáltam XP telepítéssel, és az sem hajlandó elindulni, arra hivatkozva, hogy nem talál merevlemezt. Megnéztem BIOS-ban, ott látja a vinyót.
Mi lehet a probléma? Van rá valami megoldás?Köszi előre is a válaszokat!!
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion G6-os gépe van és az lenne a problémám, hogy ha bedugom a fejhallgatót (nem mikrofonos) akkor megy benne a zene, de ha használom a a gépbe beépített mikrofont akkor át vált a a laptop hangszóróira és sehogy sem tudom vissza állítani, hogy megint a fejhallgatóba szóljon a zene. Hogyan tudnám orvosolni a problémát? (azon kívül, hogy veszek egy mikrofonos fejhallgatót.)
-
-
rybank
senior tag
Aza helyzet, ha változtatom az energia sémát a gép használhatatlanná válik úgy lelassul! Mi ez?
-
Gergello
addikt
Low-on azért menniük kellene.
Ami benne van kártya az egy HD5470 átnevezve.
Nekem is HD5470 van benne, de gyengébb körítéssel (AMD proci, 2 GB ram) és azért lehet vele játszani, igaz eddig csak pár játékot próbáltam. (Teamfortress 2, új Duke)
-
sCr89
tag
Hali, egy ilyen (4520s) gépnél az normális hogy a játékok alig mennek (pl: star wars unleashed, deus ex human rev.) egy két fps pedig gép igény alapján mennie kéne lazán, driver fenn van video kártyához legujabb!?
/i3-380, ATIHD6370 1GB/ -
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Ma került hozzám egy HP dv6000-es masina. A cél a recovery volt, de előtte a tulaj kérésére kitakarítottam a gépet. Rendszeresen túlmelegedett a gép, sokszor ki is kapcsolt. Teljesen el volt tömődve a hűtőrács, a paszta rá volt kövesedve. Letakarítottam róla, lepucoltam a felületet,, mikor észrevettem a GPU-n (Nvidia) egy fekete foltot.Összeraktam a hűtést, majd a masinát is újrapasztázás után, de azóta felpörög a ventije, és semmit se csinál. Olvastam a témáról, ezt szériahibás gpu-nak nevezték meg, amit egy reflow megold. Az lenne a kérdésem, hogyan lehetne legolcsóbban megúszni a gép beüzemelését. Garancia természetesen nincs már rajta. Érdemes otthon kísérleteznem vele, vagy mit javasoltok?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv,
Rocko007
-
pumukli23
senior tag
válasz
Matt-OPT #20223 üzenetére
Nem lehet, hogy a routerben (ha van) be van kapcsolva a mac szűrés?
Vagy próbáltál a gépen új kapcsolatot létrehozni?
UPC-nél régebben meg kellett adni a gép mac címét, amivel használod, lehet, hogy náluk ez még be van állítva. Ezt a UPC oldalán tudod módosítani, esetleg klónozni a routerben.üdv
-
jegyernik
csendes tag
Sziasztok! Egy 6730s laptopra szeretném a Win7-et feltenni, de nem tudom, mert gyárilag felrakott Vista van, és nem engedi. Jogtiszta lemezeim vannak (Win7 és Office'10). Hogyan tudom kikerülni az előre telepített Vistát? Próbáltam lemezről bootolni a Win7-et, de nem sikerült. köszönöm a segítséget
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Két napja vettem egy ProBook 4530s-t (XX975EA), nem saját részre hanem unokatesómnak.
Felraktam rá Win7-et, a szükséges drivereket, programokat. Kipróbáltam a saját UPC-s kábelnettel (modemen keresztül), hogy működik-e a net és ment is prímán. Elvittem hozzájuk, szintén UPC-s kábelnetjük van, modem is ugyanaz mint nálam (Scientific Atlanta) és nem ment a net. Próbáltam másik ill. saját kábellel, win reboot, modem reboot, semmi sem segített. Egy ideig próbálja az azonosítást, majd azt írja az állapotnál, hogy "Nem azonosított hálózat". A saját asztali gépük ugyanezzel a nettel megy! Visszahoztam hozzám, továbbra is megy azonnal, ahogy bedugom a hálókábelt. Mi lehet a gond? -
adnoctum18
senior tag
Nálatok van olyan, hogy a Chrome alatt a trackpointtal (vagy hogy hívják itt) navigálva szaggat az egér?
Nálam van és kifejezetten bosszantó.
Proci 12%on van, a RAM 71-en.
-
rybank
senior tag
Bios alatt nem produkál iylet! Újraindítottam, most jó; Szoftveres akkor a hiba?
-
epromka
csendes tag
@pumukli23: én csak gyanakszom a led-re, de a lényeg, hogy a megvílágítás miatt volt a sípolás ami mint mondtam nem mindenkinek tűnt fel vagy zavart de engem igen
@Z86: itt is én voltam talán túl kritikus, de ez olyan hangot adott, mint amikor valami kicsit hozzáér a ventillátorhoz és kifejezetten az adta a hangot, de mondom akkor ha megemelted a gépet . A két dolog nem is függ össze, de egyiknek ez a baja a másiknak meg az és ez csak kibontás után amikor még meg sem mozdítottam, ha elhozok egy harmadikat annak ki tudja mi a baja, szóval hagytam az egészet.
-
Z86
őstag
válasz
epromka #20212 üzenetére
A sípolás engem is zavart volna, de a ventilátor búgását nem tudom összekötni a kijelzővel. Talán nem volt teljesen sík az asztal és nem volt egyensúlyban a gép (egyik lába elemelkedett vagy ilyesmi)
Szerk: amúgy az én gépem is búg néha, én a HDD rezgésére gyanakszom, de ha átpakolom pár cm-rel abbahagyja.
-
epromka
csendes tag
Kedves fórumozók!
Röviden összefoglalnám tapasztalataimat (vigyázat szubjektív leszek) a HP Probook 4330s (XX945EA) típussal kapcsolatban. Vásárláskor a preferenciáim a következők voltak:
- matt, 13"-14" kijelző
- min. core i3
- megfelelő teszt eredmények valahol (teljesítmény (CPU,GPU); billentyűzet; minőség; melegedés) [notebookcheck]
A fenti teszt jó benyomást tett rám, illetve felszereltséggel is elégedett volta, tekintve , hogy az új Intel GPU már egész erős és amúgy sem játékra kellett.
Röviden összegezve mindazokat amiket kiemelnék vagy nincsenek benne a tesztben.
Pozitív tapsztalatok:
- elegáns külső
- jó billentyűzet kiosztás és minőség
- meglepően jó hang (átlagos felhasználó vagyok zeneileg)
- melegedés (ölben tartva sem forrósodott fel zavaróan)
Átlagos/megszokható dolgok:
-a gép alja egyszerű műanyag, szervizfedél nem csavaros, hanem kb. mint egy akksi olyan módszerrel kell levenni, ráadásul leírásban szerepel egy csavar ami nélkül is rendben használható de azért mégiscsak nem ezen kellene spórolni
- vártnál kicsit nehezebb
-akkuidő nem haladja meg a 2,5-3 órát
- folyamatosan megy a ventillátor, igaz nem zavaró hangerővel, de hallható (ennek köszönhetően kevéssé melegszik)
Negatív tapasztalatok:
- sajnos megvétel után feltűnt, hogy rendkívül magas frekvencán, de sípol a kijelző, történetesen a LED(vagy annak tartozéka) mert fényerő változtatására változott az erőssége, egyszer pedig olyan is volt , hogy max. fényerőn abbahagyta, de ha lejjebb vettem folytatta.
Történet:
Boltban megnéztünk egy másik gépet annak nem sípolt a kijelzője, ellenben ha bizonyos szögben tartva búgott a ventillátora. Így inkább sajnos elbúcsuztam ettőla típustól.
Konklúzió:
1. Kibaszott finnyás vagyok (+denevérfül).
2. Annak ellenére, hogy 2 v. 3 év garanciát ad a HP nem biztos összeszerelés megfelelő lett
3. Sírás, mert tökéletes adottságú (Core i3-xxxx, 2 GB RAM (+2 GB 5k HUF-ért), 7200-es HDD, matt 13,3" kijelző, megfelelő külső ) gépről kellett lemondanom, ami nem is került vészesen sokba ~ 140k HUFAzért kisebb igényűeknek ajánlom a gépet.
Hamarosan folytatatás következik talán Lenovo Thinkpad Edge Plus E420-szal.
További szép napot.
-
Khelben
nagyúr
Cserélt már valaki eltérő felbontású kijelzőt hp laptopban? Arra gondolok, hogy nekem most 1280x800-as a kijelzőm, de ugyanezt a típust szerelték 1680x1050-essel is. Vajon ki lehet cserélni?
-
Z86
őstag
válasz
dany27 #20205 üzenetére
Más a burkolata. Az újról nem tudok nyilatkozni (logout cikk), a 8540p-n a fémszínű részek szálcsiszolt alumíniumból vannak, a többi jó minőségű műanyag. Az anyagminőségével egészen biztosan nem lesz gondod.
-
andreijj
tag
Üdv!
HP 625-ben 2G ram van, bővíteném 4G-re. Semilyen matricát nem találtam a notesz hátulján, ami jelezné hogy én/valaki lecsavarozta a hátlapját. Tudom h más márkáknál nem vész el a gari bővítés esetén, HP-nál hogyan működik ez? Megveszem a ramot, beleteszem, és a gari él tovább? Nincs vmi szakszervíz aki ezekkel a bővítésekkel foglalkozik? (Nem mintha nem tudnám bővíteni, csak a garit nem akarom elbukni)
Ezer kösz, bocs a fárasztásért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest