Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz
axioma #10598 üzenetére
Ezt én is így tudtam, de most megnéztem az utolsó havi számlakivonatomat az OTP-nél, aminek a végén van egy tájékoztató összeg arról, amit az általam generált havi forgalom után a banknak fizetnie kell tranzakciós illeték címén.
Összedobva a tételeket valóban az van, hogy csak a kifelé indított utalások 20 ezer forint fölötti részére számolnak 0,3%-ot, valamint a készpénzfelvételek teljes összegére 0,6%-ot. A kártyás vásárlások nem szerepelnek ebben az összegben (volt közel 100 ezer forintos vásárlás tétel is a hónapban, úgyhogy annak azért lenne nyoma az illetékben).
-
bopeti98
őstag
válasz
gzbotii #10586 üzenetére
Múlt héten voltunk a budapesti állatkertben. A belépőt sikerült kártyával fizetni, de az állatkerten belül sehol nem volt erre lehetőség, csak az ajándékboltban. Voltak POS terminálos Coca Cola automaták de azokon sem működött a kártya elfogadás. ATM-ből kellett pénzt levenni hogy tudjunk inni valót vásárolni. A szegedi meg a veszprémi állatkertben ezzel szemben több árusnál is volt terminál.
-
axioma
veterán
válasz
Brandynew #10593 üzenetére
Szerintem tevedesben vagy: kartyas vasarlasra is kell tr.adot fizetnie a banknak, meg is probaltak nehol atharitani, de nem ment, ugyhogy maradt az hogy te nem fizetsz. Bar lehet hogy csak en vagyok alulinformalt es ujabban valoban nem is targya az adonak, de eredetileg tuti az volt.
Masreszt en milliok utalasaert se fizetek, persze ehhez olyan szamlacsomag kell. Mondjuk havi hitelkartya-koltesen kivul nem mozgatok igy se nagy penzeket... -
axioma
veterán
válasz
KilgoreTrout #10592 üzenetére
semmi
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #10588 üzenetére
Miert allna meg az elet? Csak tarolodnak a tranzakciok, kevesebb ideig mint a kartyanal. Egyszeruen alapveto kozmuve kell tenni az internet kapcsolatot, akkor a teruletileg illetekes szolgaltato koteles minden adott tipusu telekre bevezetni, es adott aron egy minimumot szolgaltatni, ahogy ez van a viz-villany eseteben is. Innentol kezdve mi akadaly van me'g? Kevesebbe lenne mint a kp tovabbi fenntartasa (arrol nem is beszelve hogy nemzeti vagyont emel, mig a kp-gyartas es kezeles nem).
-
axioma
veterán
válasz
nubreed #10585 üzenetére
Megjegyzem: nem kp nem egyenlo banki szolgaltatas... a lenyeg hogy a kp ne legyen, felesleges koltseg tarsadalmi szinten fenntartani. Az se kp amikor a csapos az ajtofelfan vagy fuzetben szamolja a tartozast, es majd elszamolnak...
Mindenfele kp-s benzbeszedes vagy fizetes kikerulheto lenne, nagyobb cegeknel koltsegcsokkentessel jarna (kp-kezelesnek nagyobb koltsege van pl. biztonsag miatt mint a kartyanak). Kis cegeknel meg egyszeruen megoldana a kartya szinten nem egyszeru rendszere helyett az azonnali kozvetlen atutalas forditottja, az azonnali beszedes. -
axioma
veterán
válasz
Brandynew #10582 üzenetére
En van amit papiron kapok, mert elektronikusan nem push-ban jon hanem erte kene menni ranezni (na jo, nem szamla, hitelkartyak inkabb), de fizetni mindig elektronikusan.
Kesobbidre: lanyom kasszazik a Mekiben (ami azert mar egy szurt kozonseg, mivel itthon draganak szamit mint kaja), es nala van 40-60% felosztas... -
Brandynew
őstag
válasz
KilgoreTrout #10592 üzenetére
Az, hogy emberek feketén kapják a bérüket, pont az egyik legfőbb indoka kéne legyen a készpénz eltörlésének. Az oké, hogy ő és a munkáltatója jobban jár az illegális tranzakcióval, de emiatt Neked és nekem kevesebb pénzünk lesz, és rosszabb körülmények között fogunk élni.
Ugyanez a helyzet az illegális dolgokkal (pl. kokain).
A másik oka a készpénzfetisizmusnak a lustaság, megszokás, ahogy az a lentebb tárgyalt felmérésből is kiderül. A készpénz megszüntetése erre is megoldás lenne.
A tranzakciós adó csak a 20 ezer Ft feletti tranzakciókra vonatkozik, nem azért fizet Pista bácsi a közértben készpénzzel, hogy elkerülje a tranzakciós adót, ráadásul a bankkártyás vásárlásra eleve nem vonatkozik a tranzakciós adó, csak a hagyományos átutalásokra (ez meg mondjuk Revoluttal/Transferwise-zal elkerülhető, de tudom, hogy ez egy másik történet).
Nem, Magyarországon se nem drága, se nem luxus a bankolás. A pénzügyi ismerek oktatása hiányzik. Nem azért magasak valakinek a banki költségei, mert a bankolás drága, hanem azért, mert nem a számára megfelelő bank, megfelelő számlacsomagjában van. Amikor legutóbb felvetettem, talán pont ebben a topikban, hogy nekem évente 7 ezer Ft az összes banki költségem közalkalmazottként, és abban korlátlan számú ingyenes átutalás, csoportos beszedési megbízás, rendszeres átutalási megbízás stb. van, akkor meglepődtem, mert kiderül, hogy ez a 7 ezer Ft soknak számít, fele ennyi is lehetne, tehát még én is rossz csomagban vagyok.
Egyébként oké, ne szüntessük meg a készpénzt, bár én nem tudok elképzelni olyan helyzetet, amikor valaki csak azzal tudna fizetni, és nem lehetne megoldani mindent készpénz nélkül (ha megszűnne a készpénz, akkor nyilván minden kereskedőnél lenne kártyaelfogadó terminál, Mo-n már van olyan templom, ahol a perselypénzt is adhatod kártyával). Viszont ha nem szüntetjük meg a készpénzt, szüntessük meg csak az ATM-eket. Így akinek tényleg nagyon-nagyon szüksége van a készpénzre, kénytelen lenne egy bankfiókba bemenni, így a töredékére esne vissza azoknak a száma, akik csak megszokásból használnak készpénzt.
Először elég lenne nagyon durván megadóztatni az ATM-eket, aztán a bankok maguktól is elkezdenék őket kivonni a forgalomból. Ha már elég kevés van, akkor be is lehetne tiltani a kültéri üzemeltetésüket.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Brandynew #10591 üzenetére
Amíg az alkalmazottak egy jelentős része feketén kapja a fizetését és a vállalkozók számla nélkül dolgoznak, nem lesz itt készpénzmentes társadalom.
Meg ugye ott vannak az illegális dolgok, amikre költenek az emberek. Nyilván soha nem fog senki kokaint venni kártyával.
De a remek tranzakciós adó (amit valahogy idén sem sikerült eltörölni) sem ebbe az irányba mutat. Mo-n a bankolás luxus, pénzt buksz rajta némi kényelemért cserébe.
-
Brandynew
őstag
válasz
Mercutio_ #10588 üzenetére
Nem áll meg. A banki rendszereknek olyan erős szabványoknak kell megfelelniük, amelyek nem teszik lehetővé azt, hogy megálljon a teljes rendszer. Az előfordulhat, hogy egy-egy kártyaszolgáltató kártyái pár órán át nem működnek minden ATM-ben, de az nem lehetséges, hogy semmilyen elektronikus fizetési lehetőség ne működjön, és sehogy ne tudj hozzájutni a bankszámládon tárolt pénzhez. Ahhoz nagyobb a redundancia a banki rendszerekben, és a biztonsági protokollok ma már teljesen kiforrták magukat.
Egyébként lesz készpénzmentes társadalom, a két hozzám legközelebb álló országban, Svédországban és Norvégiában sok helyen csak és kizárólag elektronikusan tudsz fizetni, nem fogadnak el készpénzt. Kínában is ugyanez a helyzet, de az egy más világ.
-
Mercutio_
félisten
válasz
gzbotii #10583 üzenetére
Szerintem szinte mindenhol így küldik ki a közüzemi számlákat, és azzal is be lehet fizetni.
Telefonon, webes felületen (regisztráció után) és ügyfélszolgálaton is kérhető a csoportos beszedés, vagy elektronikus fizetés. Onnantól nem jön csekk, de a számla és kérhető csak elektronikus formában.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Brandynew #10584 üzenetére
"Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy arányaiban túl nagy különbség van ilyen tekintetben vidék és Bp között"
Azért szerintem érezhető. Míg sok vidéki, akár közepes boltban is csak készpénzes fizetési lehetőség van, vagy ha kártyával akarsz, akkor húzzák a szájukat - vagy 10.000Ft (nem elírás, találkoztam ilyennel) vásárlási limithez kötik... Míg itt BP-n kvázi rá van kényszerülve, hogy bevezesse. Olyat is hallottam, amikor valaki egy kisvárosi pubban akart kártyával fiezetni, és erre rákérdezett, hogy "minek kell itt nagyzolni". Sőt, vidéken, ha kártyával akarsz fizetni, a 40-50es generáció ufónak néz.
Én személy szerint havi átlag 5.000Ft költök el készpénzben. Mások meg mindent is.(#10585) nubreed: "sokkal gyorsabb és praktikusabb KP-t használni."
azonnali fizetés, mobil banking és a fintech korában nem vennék erre mérget. -
nubreed
veterán
válasz
Brandynew #10584 üzenetére
Nana, azért az ilyen kijelentésekkel csak bánjunk óvatosan, hogy meg kéne szüntetni az összes ATM-et. A készpénznek meg van a maga helye és jogosultsága és mindig is meg lesz, bármennyire is próbálják egyes csúcs vezetők úgy elképzelni a világot, hogy 100% -osan KP mentes legyen, ez egyszerűen kivitelezhetetlen és nem is lenne szerencsés. Ehhez egy olyan fejlettséget kellene elérni az egész világon globálisan, ami szerintem még 100 év múlva sem jön el. Mindig mindenhol lesznek le szakadt régiók. ráadásul van egy csomó olyan szituáció amikor sokkal gyorsabb és praktikusabb KP-t használni.
Most szerintem ne menjünk bele abba, hogy mennyi pénz van a világban, vagy csak akár MO -on, amit másra lehetne fordítani és az sokkal több mint 4-500 milliárd, ennek minimum a 10-szerese. A bank szektor mindig megfogja találni a módját, hogy lehúzza az ügyfeleit, bármilyen jogcímen vagy költségnéven, nem csak a KP kezelése tűnik drágának. -
Brandynew
őstag
válasz
gzbotii #10583 üzenetére
Igen, tudom, én sem régóta élek Bp-en. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy arányaiban túl nagy különbség van ilyen tekintetben vidék és Bp között, egy random Bp-i boltban is rengetegen lassítják a sort készpénzes fizetéssel, miattuk kell több pénztárosnak beülnie. Össze is fogom számolni legközelebb, hogy hányan fizetnek készpénzzel és hányan kártyával a Lidlben/Aldiban.
Simán meg kéne szüntetni az összes ATM-et, vagy még inkább a készpénzt. Igazságtalannak érzem, hogy a készpénzfétises emberek költségeit nekem is fizetnem kell. 400-450 milliárd a készpénz éves költsége, amit nagyon sok másra is lehetne fordítani. Aki ragaszkodik a készpénzhez, papír alapú számlákhoz, postai csekkekhez (amit ugyancsak én is fizetek, mert a díját a szolgáltató az én számlámba is beépíti), az legalább fizessen több adót.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Brandynew #10582 üzenetére
Szerintem ha kimész vidékre (nem tudom, BP-n élsz-e), akkor a nagy többség még mindig a készpénzt preferálja. A nagy kedvencem, amikor megkapja a fizetést és elzarándokol a kedvenc ATM-jéhez, egyben kirántja a teljes fizut aztán kész is. A legjobb, amikor egy nagyobb cég közelében van egy ATM, és rendes sorok alakulnak ki fizetésnapokon.
"egy olyan magyar unikum, amely komoly népszerűségnek örvend"
Ez nem unikum - nem is értem miért lenne az. Szerintem szinte mindenhol így küldik ki a közüzemi számlákat, és azzal is be lehet fizetni. -
Brandynew
őstag
"Bár a háztartások csaknem fele már vegyesen, elektronikus és papír alapú formában is kapja a számlákat, további 12 %-a pedig kizárólag e-számlán értesül a szolgáltatóknak fizetendő aktuális díjakról."
Atya ég... az emberek 88%-a még mindig papír alapú számlákat vár és fizet? 2019-ben? Azért ezt nem gondoltam volna, ez most meglepett.
"ugyanakkor a számlák kifizetésének továbbra is messze leggyakoribb eszköze a postai csekk, a lakosság 67 %-a így rendezi számláit"
Na ne már, ez nem lehet igaz
Tényleg ennyien fizetnek a mai napig postai csekken? Mi a fenéért?
A postai készpénz-átutalási megbízás, hétköznapi nevén sárga csekk, egy olyan magyar unikum, amely komoly népszerűségnek örvend, és ezáltal jelentős gátat jelent a gazdaság készpénzmentesítésében.
Értem.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg Cib Online számlacsomagom van.
Amire használva van a kártya az egy két átutalás, illetve interneten történő vásárlás. Plusz havi 2 készpénzfelvétel 150ezer forintig.
Illetve havi 300ezer alatti jövedelem érzik a számlára.
Van most a piacon esetleg ennél jobb konstrukció ? -
dewil666
őstag
Sziasztok!
OTP-nél nyitnom kell egy számlát (CSOK miatt).
Semmire nem lenne használva csak kb január-február körül utalnak rá 4m ft-ot amit vagy át viszek Erste privilégiumra vagy az OTP számlárol vásárolom le. Ezután meg is szüntetném.
Jövedelem nem fog rá érkezni.
Melyik számlát ajánlanátok? -
Met
nagyúr
válasz
nubreed #10573 üzenetére
Tudod használni a java-s appot és a netbankot.
Csak annyi hogy a mobil appban nem a belépésre kell nyomni hanem bal alul a withkey-re hogy kapj belépési pint ha pc-n akarsz bankolni.
Viszont a token app és a mobil app nem lehet aktív egyszerre.
Lépj be a java-s alkalmazásba, deaktiváld a token appot, kérj új app aktiváló kódot, így tudod aktiválni a mobil appot.
Ha nem megy akkor telefon. -
nubreed
veterán
A CIB Bank nagyon ajánlgatja, hogy szerződjek a CIB -es Mobil App -ra. Tudom, hog szept 14 -ig ezt meg kell lépni, az új EU -s szabályok miatt, stb. De a kérdésem az, hogy ha szerződök erre, attól még a CIB Internetbankot és a JAVA -s felületet is fogom tudni használni? Rohadtul nem szeretnék mobilon netbankolni, csak arra használnám az appot, hogy ezt a #withkey tokent tudjam használni a mostani CIB -es hardtoken helyett.
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Keresek egy olyan szolgáltatót vagy prepaid kártyát vagy bármit, amit akár magyar személyivel és lakcímkártyával ki lehet váltani, és tudom ATM-en keresztül tölteni kp-val. Visa vagy MC mindegy.
Nem itthon használnám és főként nem forinttal lenne töltve, hanem éppen amivel.. euro, font vagy valamilyen korona.
ATM befizetési 1-2% díj vagy devizaváltási néhány %-os költség nem gond.Van valakinek erre ötelet?
Köszi!
-
Hintalow
senior tag
Ha normál belföldi forintutalásról van szó, akkor ún. "visszahívást" lehet rá indítani a küldő által. Ez egyrészt a legtöbb helyen pénzbe kerül, másrészt semmi garancia nincsen a sikerességére, mert ilyenkor annyi történik, hogy a küldő bank (akinél az utalást megadó kezdeményezi a visszahívást) felveszi a kapcsolatot a fogadó bankkal, aki pedig kiértesíti az ő ügyfelét (akinek utaltak) hogy szeretnék visszacsinálni az utalást.
De itt az aki a pénzt megkapta kell hogy BELEEGYEZZEN ebbe, akkor szépen visszaszedik a pénzt, ha nem egyezik bele, akkor ennyi volt, mehet a küldő peres útra.
A bankok nem nyomozóhatóságok, nem dönthetik el, hogy menyire jogos egy utalás.
Senki nem tud olyat csinálni, hogy elutal egy összeget valakinek, aztán fényt kap, és a pénz már jön is vissza hozzá, mint bodri kutya a füttyszóra -
RR-13
őstag
Köszi az jó lesz, bár a jelenlegi is elég jó, és remélem megmarad az új verzióban is a kódbeütés utáni azonnali belépés funkció, amit más bankok nem nagyon így oldottak meg, pedig ez gyorsítja a belépést, mert ha jó a kód akkor azonnal beléptet, ha nem jó akkor meg kiírja a hibát.
-
axioma
veterán
Leginkabb draga, valamint atlaguser nem is ismeri az utalas visszahivasanak lehetoseget. Es indoklas is kell azert... Ha elrontotta akkor kene egy szam ami hasonlit es atutalni oda, ha azert mert nem teljesult a hozza tartozo ellentetelezes akkor meg az azert adnak lehetoseget igazolni.
-
Met
nagyúr
Ha utalnak nekem, azt mennyire bonyolult visszahívni?
Bemegy a csávó a bankba, azt mondja hogy bocsi elnézte és már vissza is hívják a pénzt?
Vagy ennél bonyolultabb? -
axioma
veterán
válasz
Newyorker #10560 üzenetére
Hat paypal csak email cimre tud kuldeni, ha ahhoz tartozik pp fiok akkor megkapja oda, ha nem akkor csak ertesiti hogy csinaljon fiokot mert kuldenenek neki penzt. Ketlem hogy egy hivatallal ezt meg tudod oldani (PP-rol kifele szamlaszamra utalas csak a sajat account egyenlege sajat bankszamlara modon lehetseges).
Transferwise, vagy ha belemesz a regisztracioba (en epp ma avattam fel a fizikai kartyamat naluk de en amugy is akartam paypal miatt) akkor revolut ami tud kiutalni olcson (mert ok majd ott helyi utalaskent meg tudjak oldani, minden orszagban van partneruk). -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Valaki a napokban próbált BKK automatából venni jegyet/bérletet bankkártyával (Visa)?
Tegnap és ma is próbáltam, két különböző automatából, mindkétszer elutasította a kártyámat (PIN ok üzenet után). A kártyán van fedezet, épp most próbáltam működik, tudtam máshol fizetni vele. Visa kártya, Banca Transilvaniás, lej folyószámla mögötte (két éve, amikor BP-re költöztem, vettem már vele bérletet). -
kerxy
őstag
Cserébe a BB-nek új appja lesz valamikor ősszel
: Ősszel jön a Budapest Bank új mobilappja
-
Newyorker
addikt
Sziasztok! Ausztriában megbüntettek 30€-ra sebtúllépésért, és most kaptam meg róla az értesítést! Osztrák bankszámlára magyar folyószámláról hogy tudok eurót befizetni? (mert átutalással kell)
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Van egy cib eco számlám, ezt szeretném megszüntetni. Milyen más opciót tudnátok adni? Láttam a gránit bankot, fizetésem is eléri a 150-et, csak kártyával fizetek, semmi készpénz felvétel, csak utalni fogok párszor. -
Mercutio_
félisten
válasz
bbsofficial #10545 üzenetére
Egyenleg alatt gondolom hitelkeretre gondol.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz
dptrsk #10544 üzenetére
Köszi.
Azt nem értem, hogy "ha nincs egyenleged nem tudsz vele vásárolni". Alapból sincs egyenlegem, hiszen hitelkártya, nem betéti.
Akkor a legegyszerübb, ha rátöltök zárolásnyi összeget és feloldás után abból vásárolgatok betéti kártyaként, elbukva a pénzvisszatérítéseket?
Mindenkinek milliós hitelkerete van, vagy hogy foglaltok autót külföldön? -
válasz
bbsofficial #10542 üzenetére
Ha túllépi a keretet a zárolás nem engedi a bank. Ha mégis engedi kerettúllépési díja lesz, vissza kell tölteni.
Ha nincs egyenleged nem tudsz vele vásárolni.
visszafizetni hónapzárásnál csak az aktuális ciklusban könyvelt tranzakciókat kell, mivel a zárolás még lehet hogy feloldásra kerül. -
axioma
veterán
válasz
bbsofficial #10542 üzenetére
A honapzaras a konyvelt tetelek alapjan megy. A zarolt osszeg csokkenti viszont a keretedet, szoval addig mast nem fogsz tudni fizetni vele. Ezzel anno az automata benzinkut (otp lehuzo erste kartya) rossz mukodese miatt - a vegleges terheles nem oldotta fel az elore foglalast - tobbszor volt pelda.
Kieg. na arra kivancsi lennek, hogy a kh-nal szokasos, csak akkor fizetsz havidijat ha ho vegen van tartozasod, azt is csak a konyvelt allapotra nezik-e, de valoszinusitem.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
A KH customer service nem járt az élen ebben: mi történik, ha a megmaradt hitelkeretemet bőven túllépő, autóbérlésből adódó zárolás történik a kártyán? Rögtön vissza kell töltenem, ahogy a szabályzat írja, hogy tudjam továbbra is vásárlásra is használni, vagy ezt csak a tényleges levonás után kellene?
Hónapzárásnál figyelembe veszik még az esetlegesen zárolás alatt lévő összegeket?Köszönöm!
-
thomasrc
tag
Sziasztok!
Egy visszamondott vásárlás után visszautalták a termék árát a hitelkártyához tartozó bankszámlánkra és most a következőket látom egy 20.000 Ft.-os összeg mellett: "ZÁROLVA? KÁRTYA FORGALOM."
Valaki felvilágosítana, hogy ez pontosan mit takar? Magát a kártyát zárolták vagy csak ezt a 20 ezres összeget? A zárolás végén jól értem, hogy "megkapom" ezt a fennmaradó 20 ezret is?
Egyébként azért kérdezem, mert a termék árát vissza kéne utalnom a rendes betéti számlánkra, de nem tudom, hogy várjak vele a zárolás végéig vagy most mi ez? Ha utalást kezdeményezek, akkor az is zárolásra fog kerülni?
-
-
agroman
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan videobank ami nem követeli meg az új kártyaformátumú személyit?
-
válasz
MrPeekaboo #10530 üzenetére
Csak ha megvan a kártya, akkor tudod használni az NFC fizetést.
videobank van, nem kell postázni -
MrPeekaboo
senior tag
Érdeklődnék, hogyha újonnan nyitnék egy Helló Gránit számlát, akkor azt mennyi idő múlva tudnám mobilapp-on keresztül NFC-s fizetésre is használni? A számlához tartozó Most bankkártyát postai átvétel után tudom csak az app-ba regisztrálni vagy számlanyitás után automatikusan bekerül és NFC-vel azonnal használhatom? Az aláírandó pénzforgalmi keretszerződés feltétele a számla azonnali használatának? Tehát amíg nem kapja meg a bank, addig nem is használhatom a számlát? Ez utóbbi szerződést elektronikusan is el lehet küldeni vagy csak postán?
-
polonic
félisten
Nézegettem a raiffeisen kondíciós listát. Ott van említés egy myraiffeisen alkalmazásról.
Tud erről vki vmit? Lesz egy új mobilalkalmazás? -
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
dptrsk #10524 üzenetére
@dptrsk: Köszi, közben annyival változott a terv, hogy a Revolut-os számlámra kellett átvinni, úgyhogy topup-oltam 5ezer híján a rajta levő összeget (utalás a nemzetközi rész miatt drága lett volna), holnap meg bemegyek egy fiókba és lemondom.
@UberMutant: Köszi, akkor felkészítem feleségemet erre a részre
-
válasz
UberMutant #10525 üzenetére
Nekem az OTPs szakítás után nulláztak mindent, jött negatív egyenleges levél de telefonon/chaten is megerősítették, hogy nullás a számla, nincs tartozásom
-
válasz
Yiggdrasil #10523 üzenetére
OTP-nél annyival súlyosbodik, hogy záráskor kifizetik a maradék kp-t , de elcseszi szándékosan, és keletkezik némi tartozásod.
figyeld a leveleliket, és menj be az otp-be és fizesd be a pár forint tartozást, különben ott ragadsz életed végéig.nekem 16 forint tartozást hoztak így össze 3x kellett bemennem a fiókba személyesen.
szóval a lényeg, hogy a végén megy egy egyenleg levél azt komolyan kell venni!
-
válasz
Yiggdrasil #10523 üzenetére
Netbankban(ez a legolcsóbb) átutaljátok az új számlára az egyenleg nagy részét, ~1.000 forintot hagyjatok a számlákon.
Utána személyesen bankfiók(személy, lakcímkártya, bankkártyák legyenek ott) és számlamegszüntetés, ott még lesznek ilyen-olyan függő díjak(SMS, utalás díja, ha hó végén egyszerre lenne, havi díj, stb, éves kártyadíj arányos visszatérítés).
Ha marad rajta pár forint visszafizetik a kifizetési díjat levonva. -
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
CIB folyószámlámat szeretném minél hamarabb megszűntetni, mivel lakáshitel miatt másik bankhoz vittem a fizumat, és így már egyrészt fölösleges, másrészt drága.
Viszont van még rajta 170ezer forint.Hogyan tudnám a lehető leggyorsabban és legolcsóbban megcsinálni ezt a műveletet?
(Ugyanezt feleségemnek az OTP-vel is el kell játszania, ha arról is van infótok az is érdekelne) -
fokukac
nagyúr
külföldi kp-felvét témakörben.
soha nem szoktam, de most muszáj volt.CIB Visa Inspire kártyám van.
CSehországban kellett cash. Egy Ceska SPoritelna (helyi ERste) automatát találtam.
Nem elég, hogy a CIB külföldi KP-felvét kültsége valami 2700 Ft, a Ceska Sporitelna rámvágott még 125 koronát, azaz úgy 1500 Ft-ot. IGaz, ezt jóvá kellett hagynom nekem is az automatán.tökre megérte.
-
Madwe
nagyúr
válasz
attiati #10518 üzenetére
Hitelkártya, ebbőkl élnek. Pl nem tudom itthon megy e ez, de usaban van olyan, h chargeolnak pluszban tételenként, ha túlléped a keretet. A napi terheléseket olyan sorrendben rakják rá, hogy a legnagyobbal kezdik, így lehet elméletben éppen csak túlcsúsztál a limiteden, s normálisan rendezve 1x terhelhetnének, de az apró terheléseket a végén eresztik rá, így többszörösen bírságolva az adott számlát. De millió meg egy ilyen példa van... A hitelkártya tulajok 60-70% kerül bele valamilyen charge alá, nem véletlen, banknak ebből van a pénz. PErsze gondolom az emberek 90% úgy vág bele, h na őt aztán majd sose fogják
(a maradék 10 meg rá van kényszerülve s megy bele az adósságspirálba, pl)
-
-
attiati
veterán
Használ valaki erste wizzair hitelkartyat?
4500 ft-ot beterheltek, mert 2100 Ft tartozást felhalmoztam fél év alatt.
Azért erős ez a 200%os kamat. -
ngaba
aktív tag
A Raiffeisennél hétfőtől új számlacsomagok lesznek: A Díjnullázó Plusz és az Aktivitás 2.0 értékesítése megszűnik, helyettük Díjnyertes és Aktivitás 3.0 lesznek. Részletek a bank kondíciós listáiban.
Az Aktivitás 2.0-ért szerintem kár (a 3.0 sokkal rosszabb lesz), az egyik legjobb jelenleg is köthető számla volt a piacon.
A Díjnyertes csomag elmegy, ha nem kell bankkártya (az OTP Smart pl. szerintem jobb, de ott kötelező a kártya). -
Flinter
tag
válasz
HUTCHDB #10510 üzenetére
Aktiváld az Erste VISA hitelkártyát!! Sokkal jobban jössz ki vele, mint az ERSTE Mastercard-dal. (Jobban vált. Lsd. ERSTE ÁSZF.)
Mármint ha vásárolsz vele. ATM kp
felvétel hitelkártyával külföldön nyilván duplán húzós díjú.
Amúgy meg télleg: Ha hazajössz, azonnal rendelj ingyenes Revolut, Transferwise, Curve kártyákat. -
Flinter
tag
válasz
Brandynew #10499 üzenetére
Nincs időm utánajárni, de úgy rémlik, hogy tavaly év végén a Kolléga Extra csomagok értékesítését szüntették meg. Ilyenkor általában még évekig maradnak a már meglévő szerződések. (Lsd. a már nem értékesített számlacsomagok aktuális kondíciói.) Aztán valahogy valamikor esetleg úgy dönthet a bank, hogy megszünteti ezeket a "régi" csomagokat, (és te mehetsz egy másik csomagba - vagy ahová akarsz,) de hogy ez mitől függ, azt nem igazán tudom. Nyilván valami költség-haszon elemzés eredménye alapján.
-
whited
addikt
Sziasztok
Gondoltam megosztom én is a tapasztalatom.
Takaréknak írtam és 1 nappal később hívtak is.
Prémium számlacsomag + hozzá arany VISA kártyát kérdeztem.
306+egyszeri éves 8xxx FT költség mellett adják a számlát, és elég jó extrákat mellékelnek ( szvsz )
Ehhez 150k havi utalás kell, hogy menjen hozzájuk.ui: Ősztől összeolvadnak a takarékok, és egy cég lesz az egész országban az összes létező
-
-
Brandynew
őstag
válasz
HUTCHDB #10506 üzenetére
A világon (!) a legolcsóbban juthatsz külföldi pénzhez a Revoluttal. Nem túlzás, konkrétan nincs más szolgáltató, díler stb., aki olcsóbban adna neked külföldi pénzt a Revolutnál, mivel bankközi árfolyamon, jutalék nélkül vált. Tehát akár készpénzt váltanál, akár külföldi ATM-ből vennél fel pénzt, akár "hagyományos" bank kártyájával fizetnél külföldön, a Revolut mindenképpen olcsóbb.
Ha bemész a pénzváltóba, akkor sokkal (!) több külföldi pénzt kapsz egységnyi forintért, de ha külföldön fizetsz kártyával, akkor is 4-5%-kal több pénzed marad vásárlásonként, mintha egy ERSTE/OTP stb. kártyával fizetnél.
Semmilyen számlevezetési, kártya- vagy egyéb díja nincs, 100%-ig ingyenes. Annyi, hogy a kártya postázása 1800 Ft-ba kerül, ha nem valakinek a meghívóján keresztül regisztrálsz.
-
Fandango
veterán
Ha figyelmesen olvasod el amit írok
akkor feltűnt volna, hogy leírtam nem tudom mennyi idő van a nyaralásig, mert a kérdező kommentjéből nem derült ki.
Meg mit kell ezen annyit olvasgatni, nem atomfizika egy ilyen kártyát használni, főleg a Curve, mert ott még utalgatni, feltölteni sem kell.
-
KTU
addikt
válasz
Fandango #10504 üzenetére
Csak ugye 1 - 2 héttel nyaralás előtt FinTech megoldásokat ajánlani már késő, ha egyáltalán megjön a kártya, mivel ott élesbe kell kipróbálni hogy, hogy is működik, állandó mobilnet kell, bár ez már szerintem alap,
Meg nyaralás közben lehet nem evvel szeretne foglalatoskodni, hogy mi hogy megy, és a fórumokat olvasgatni, ügyfélszolgálattal chatelni .Hogy on is legyek,
igaz ez már 1 éves cikk:
"Melyik bankkártyát használjuk külföldön?" [link] -
Fandango
veterán
válasz
HUTCHDB #10503 üzenetére
Úgy látom téged még nem érintett meg a fintech világ szele, mert most egy Curve, Revolut vagy Transferwise kártyával járnál a legjobban, mert ott a banki árfolyamokhoz képest jobb az átváltás.
Ezek a kártyák nem kerülnek semmibe (elvileg ha meghívóval vagy valami akció keretében igényled) és minden külföldi vásárlás során jól jön (akár utazol vagy interneten külföldről vásárolsz), mert spórol vele az ember.Nem tudom mennyi időd van nyaralásig, de 1-2 hét alatt megjön a kártya ha még most igényled valamelyiket.
-
HUTCHDB
nagyúr
Sziasztok.
Kérdésem lenne külföldi nyaralás előtt.
Érdemes -e váltani valutát?
Horvát kuna kellene nekem, de van 3 bankkártyám is, elgondolkodtam rajta, hogy nem is váltok, hanem ahol tudok, azzal fizetek.
Nem tudjátok, hogy az Erste, illetve Budapest bank MasterCard kártyáit milyen, és mikori (vásárlás pillanatában vagy könyvelés - akár 3-6 nap is lehet - ) árfolyamon számolják el?
Van egy VISA kártyám is, az hitelkártya, ERSTE BANK-os, de azt még nem is aktivaltam, de ha azzal járok a legjobban, akkor megteszem. -
petipetya
nagyúr
Újra működik a hónapban kezdődő, érintéssel történő fizetés a kártyámmal. Pedig csak annyit csináltam, hogy beolvastam az adatait a teló NFC chipjével és egy Play Áruházból telepített appal, amely által interakcióba léptem a kártyával.
Ha jól tudom, akkor csak egy áramforrás nélküli vezeték van a plasztikban, ergo józan paraszti ésszel az érintett termináloknál, vagy a bank hátterében kellett javítaniuk valamit...
Mindenesetre érdekes az összefüggés.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Xbox Ultimate előfizetések
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest