Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
Ez a transferwise elég jól hangzik. Jól értem, hogy teljesen költség mentes számlavezetés, mastercard kártya és még készpénzfelvételt is lehetővé tenne 200 GBP-ig ingyen? (Bár utóbbira nincs szükségem, de ártani nem árt) Van valami buktatója, vagy rejtett költsége? Gyakorlatilag teljes értékű feltöltős bankkártyaként használhatnám, ha jól értem. És pont ezt kerestem.
A revolut honlapja már kicsit átláthatatlanabb elsőre, de itt a topicba rákeresve nagyjából ugyanazt látom, csak visa kártyával.
-
qfm
őstag
válasz
Fandango #9198 üzenetére
Igen. A fő számlámra érkezik a fizetés, meg azon van a megtakarítás egy része, pont ezért nem szívesen fizetek arról a számláról. Biztonságosabbnak érezném elkülönítve kezelni az ilyen fizetéseket. Sajnos K&H-nál nincs az OTP-hez hasonló internet kártya, amivel ezt megtehetném.
(#9197) dptrsk
Magyarokat néztem csak, de a javaslat alapján ránézek a külföldiekre is akkor, mit érdemes tudni róluk. A paypal csak azért merült fel bennem, mert azt amúgy is használom. -
qfm
őstag
Szeretnék egy bankszámlát, internetes vásárlásokhoz (bankkártyás vásárlás), minimális költségekkel. Havonta 0-20eFt-ot átutalnék rá, és arról venném a külföldi dolgokat. Így fontos a fenntartási költsége, illetve ha választani lehet, akkor az árfolyam is amin vált (korábban azt olvastam a visa jobb áron vált, mint a mastercard). Sajnos az a megoldás nem jó, hogy paypalra töltök fel pénzt, mert nem mindenhol fogadják el.
Mit tudtok ajánlani? Már több bank kínálatát megnéztem, de egyenlőre egyik sem győzött meg.
-
axioma
veterán
Az elszamolasi arfolyamnak a ho vegi zarashoz semmi koze, gondolom hitelkartyarol beszelesz. Az teny, hogy a foglalaskor hasznalt arfolyam kulonbozhet (tipusaban is es mas nap miatt osszegeben is) attol, amivel konyvelik, de ez azert par napon belul meg szokott tortenni.
Megjegyzem paypal-on kerheted hogy a pp valtson, akkor vegig forint minden, de "legalabb" tuti szar arfolyamon. -
Czimby
addikt
Azt jól tudom, hogyha én a mai napon vásárolok ebayen mondjuk 5eFt értékben, azt levonják most, de csak hó végén lesz elszámolható, és ha addig változik az árfolyam akkor jó végén kompenzálni fogják?
-
jezsu1998
csendes tag
válasz
inferno88 #9189 üzenetére
Hello
Én a bankrációt és bankmonitort gondolom elfogadhatónak, ahol sok mindent betudsz állítani. Mindkettő oldal szokott promóciókat tartani bankokkal, bankráció talán kevésbé tolja ezt az ember képébe. Emiatt is inkább azt szoktam használni. De mindig nézd meg a bank saját hirdetményét, hogy jól számolt-e a kalkulátor. Akciókat is, illetve az apró betűs leírásokat a részletes infóknál. Pl.: a bankráció a Gránit bank SMS értesítőjével szokott néha érdekesen számolni, mert egyszer figyelembe veszi az iSMS (alkalmazáson át küldött push üzenet) szolgáltatás lehetőségét, máskor nem. És a bankkártya beállításokat is nézd végig, mert pl a Gránit Platinum kártyával csak akkor számol ha beállítod a presztizs értékű kártyát, miközben a dombornyomottak között nem listázza ki, de sok bank "sima" dombornyomottas" ajánlatát megelőzi.
A megtakarítási számlákkal kapcsolatban sajnos nincs elég információm, de biztos van ilyen lehetőség is.
Sok banknak van már netes chat ablaka, próbálj meg ott érdeklődni. De figyelj arra, hogy adnak-e rá kamatot, és mennyit. Mekkora az átutalás költsége, számlavezetési díj stb... -
Handball94
aktív tag
válasz
inferno88 #9189 üzenetére
1x150k, jogszabály a számlához köti a 150k-t, ezért is ajánlott a külön bankszámla ha ez fontos szempont.
OTP-n is vannak megtakarítási számlák.
Gránitbaknál lehet közös számla, de szerintem ez már nem minden banknál jellemző.
Esetleg Rafi Premium Gold 2.0-ra lehet érdemes ránézni, ha nagyobb banknál bankolnátok. -
jezsu1998
csendes tag
Eddig nem olvastam ennyi rossz értékelést....
Esetleg nyiss náluk egy számlát és egy rövid ideig csak kis összegekkel használd. És akkor személyes tapasztalat alapján tudod megítélni őket. Szerintem ennyit megér, hogy tudj kapni egy ilyen minimális sőt, inkább 0 költséggel működő számlát.
Nekem a banki szolgáltatásaik, eddig jól működtek. SEPA utalás 1-2 napon belül érkezett meg. Forint számlára ( gondolom, mert akkor a transferwise rendszerét használták) pedig max 1 napon belül érkezett meg az összeg. -
Sziasztok!
OTP-től szeretnék bankot váltani, mert biztos, hogy van, ami jobban megéri. Asszonnyal közös bankszámlát nyitnánk, havi nettó 600-700k feletti szumma bejövő összeggel. A netes kalkulátorok közül melyikeket ajánlanátok? Ha esetleg van olyan, ami húz egyik-másik bank felé, azt kerülném. Van olyan intézet, amit messzire kerüljünk, mint egy leprást?
Ha egy számla két személyhez tartozik, akkor arról a számláról 2x150 ezer forint vehető le ingyenesen havonta vagy ugyanúgy 1x150k?
Esetleg tudtok olyan bankot, ahol van lehetőség bizonyos összegeket különféle zsebekben tárolni? Olyanra gondolok, hogy lenne a számlámhoz egy "megtakarítás" nevű zseb, amibe pakolgatok random összegeket, melyek alapból nem jelennek meg a főszámlán.
-
Alg
veterán
Ennek ellenére N26 nekem kilőve, rengeteg a rossz review az ügyfélszolgálat miatt, ami valószínűleg valami random külső partnernek lett olcsón kiszervezve - ami még annyira nem is érdekelne mert minden bankról hallani ilyeneket - HA az alap funkciók megbízhatóan működnének. Viszont elég gyakori a napokig nem teljesült átutalás, meg hogy hónapokig ülnek a pénzen mikor meg akarnád szüntetni a számlát, esetleg jóváírás helyett levonnak ugyanakkora összeget - na ezek már aggasztóak, ráadásul nem is a kezdeti szakaszból, hanem pár napos review-k alapján.
-
jezsu1998
csendes tag
-
KTU
addikt
TransferWise Borderless account.
Igényelsz kártyát ingyen, de előtte 10 EUR kell hogy tölts a számládra (utána elköltheted / utalhatod bárhova).
Számlát nyithatsz a gyakoribb devizanemekben, ez gyakorlatilag 3 - 4 kattintás.
HUF TW számládra (Raiffeisen Bank Zrt.) utalsz Ft-ot, vagy másik banknak a kártyájáról töltöd, és ezt átváltod jó árfolyamon amire szeretnéd. Ezért van több devizanemben számlád.De ugyan így meg a többi devizanemnél is, persze azokat más banknál vezetik.
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Transferwise-t használ valai fő számlaként?
Kellene egy eurós megoldás ahova tudok fizetést is utaltatni (Ausztria) - ez és az Easybank van versenyben, utóbbi egy helyi e-bank lenne, de csak Maestro-t ad, a TW meg MasterCardot...
Bár most hogy jobban megnéztem a TW banki funkciói elég hiányosak, egy sima belföldi (EUR-EUR) átutalás is problémás lehet már...
-
m0ski
aktív tag
válasz
Flinter #9177 üzenetére
Itt egy egész jó összefoglaló arról, hogy miként is működik ez, és hogy melyik bank hogyan dolgozik.
Pont a cikkben leírtak miatt olyan soha nem lesz (vagy legalábbis nagyon minimális az esélye), hogy a zárolási és a könyvelési összeg egyezni fog). Anno 6-8 éve, amikor még zöldfülű külföldön vásárló voltam, leakadtam, hogy különbség van az SMS-ben szereplő és a számlakivonaton feltüntetett összeg között, aztán engem is felvilágosítottak, hogyan is működik mindez.
-
Flinter
tag
"Nem mindegy, hogy VISA vagy MC. Az egyik EUR, a másik USD alapú."
A első mondattal egyetértek.
A másodikkal csak módjával, mert igencsak félreérthető.
Ui. a VISA és a Mastercard mindegyik bankkal külön és akár eltérően állapodik meg az elszámolás árfolyamáról és devizájáról. Így lehet pl. egyik banknál a VISA EUR, míg egy másiknál USD elszámolású. A Mastercard szintén.Egyenként meg kell nézni az egyes bankok szerződéses feltételeit ehhez, nem lehet általánosítani, hogy VISA így, meg a Mastercard úgy. Ha nem hiszed, járj utána...
Lsd. előző hozzászólásom beidézett ERSTE ÁSZF -
Flinter
tag
Saját tapasztalatom:
Nekem az Ersténél VISA kártyával MINDIG volt eltérés a zároláskori és a könyvelési árfolyam között.
Mastercard kártyával meg még jóval több lett volna...Ennek oka lsd. ERSTE ÁSZF
3.8.5.2. A bankkártyával végzett tranzakciók elszámolása
(...)
Külföldön vagy belföldön, nem forintban (HUF) történt bankkártya használat esetén a Tranzakció eredeti összegét és devizanemét
- a Visa nemzetközi kártyaszervezet az általa alkalmazott napi árfolyamon HUF-ra váltja az alábbi módon:
1. amennyiben a Tranzakció devizaneme nem EUR, először EUR-ra, majd ezen EUR összeget HUF-ra,
2. amennyiben a Tranzakció devizaneme EUR, úgy a Tranzakció eredeti összegét HUF-ra, majd ezen HUF összeg kerül terhelésre a Számlatulajdonos bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).
- a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet a Tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Bank a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget a kártyaszervezettől a feldolgozás napján utolsóként jegyzett érvényes számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon váltja át a bankszámla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap). -
Fandango
veterán
-
half333
őstag
Üdv! Unicredit banknál mennyi a kamat mastercard részletfizetésnél?
-
nimfas
addikt
Bank függő, el kell olvasni a hirdetményt. Általában van egy X összegű százalék plusz egy maximalizált összeg amit pluszban levonnak. Vagy játszhatod hogy 150eFt-onként az ingyenes limitet veszed fel. 😉
Plusz nem tudni mekkora összeget tudsz egyszerre felvenni. Nekem egyelőre korlátlan számban ingyenes a kp felvétel (Erste Privilegium számla) úgyhogy ilyenre nem kell figyelnem ha ilyen veszély fenyegetne hogy kell az összes pénz KP-ban.
-
Czimby
addikt
Ha a kis megtakarításom inkább otthon tartogat ám mint a bank használja mi a legjobb módja, hogy kivegyem a pénzem? Sima folyószámla amire a fizikát kapom.
Hogy bukik a legkevesebbet? Ha egybe veszem ki, ha automatázok stb...
-
tlac
nagyúr
Vodafone-os kártyát szeretnék feltölteni egy Erste-s virtuális kártyával, ezzel régen nem is volt gondom, de most az OTP-s oldalon bejön egy plusz szekció, amivel nem tudom, hogy mit kellene kezdeni és így sikertelen lesz a feltöltés:
Nem akarok semmilyen jelszót megadni, nincs SmartBank-os app-om és a kártyát sem szeretném sehova elmenteni.
Hogy lehet ezt a hülyeséget kikerülni? -
csorba23
tag
Sziasztok!
Erste Privilegiumom van, ami a hirdetmény szerint 2019 márciusban átmegy Erste Standard Lakossági bankszámlába. Csakhogy ilyet nem találok sehol, még az Erste honlapján sem.
Tud erről valaki valamit?
-
Predator2
addikt
Helló
Lezáródni látszik a Google Play áruházas/mikrotranzakciós kálváriám.
Viszont a bankom (Erste) elég "fura"Leadtam az igényem a bank kártya visszaigénylésére többször is (bizonyítani is tudom), és ezt a választ kaptam. Így várjon segítséget az ember egy banktól. Apróságról van szó, de akkor is, engem az ilyen bosszant a legjobban. [link]
Üdv
-
HellGreg
őstag
Köszönöm a kimerítő választ! Azt állítja hogy soronkivül mehet a bankba, a telefonos szolgáltatás is ugyanígy, plusz ingyenesek a pénzfelvétek. Hát ha ez így legális és bevállalja hogy az odautalás 1000 Ft-os díját kifizetve is megéri, akkor biztos igaz, bár nekem kissé meseszerű.
-
kaszaking
tag
Az elején magától kitalálta melyik hova tartozik és jól is csinálta. Vagy nekem rossz vagy központilag cseszték el hogy nem működik nekem. Email értesítésről nem tudok csak arról hogy ha eléred a limitet pl benzinkúton akkor nem tudsz ott fizetni a tiltás végéig vagy a beállított ideig.
-
axioma
veterán
válasz
HellGreg #9149 üzenetére
Hat, szerintem itt egy fontos buktato lehet: a premium ugyfel vszinu nem fizet a tranzakcioert, de a masik fel nem biztos hogy ingyen utalgat tobbszazezret
Masreszt kerdes, hogy mely szolgaltatas miatt akar premium maradni. Annyi extra nincs benne, legalabbis en sajna nem talaltam... mar 150e bejovoert van naluk olyan csomag, ami alig rosszabb egy kevesbe intenziv usernek (van a csaladban).Alapvetoen az utalgatast semmi nem tiltja, miert tiltana? Ha nagyon akarom, raeroltethetnem azt, hogy mind2 nyilatkozott, hogy ami penz ott lesz az az ove, es ez nyilvan atmenetileg nem fog teljesulni, de azert ez boven nem penzmosas elleni torvenyre tartozo mennyiseg lesz. Na meg akar ajandekozhatnak havonta oda es vissza, anya/gyerek eseten illetekmentes, ha nem kp hanem szamlan tortenik. Szoval ezt vegyuk ugy, hogy nem is mondtam.
Viszont elvben a Raiff-nal mukodik a kovetkezo, ha megvan neki 1x az utaztatando penz, vagy van azt elero nem hasznalt keretu hitelkartyaja:
- csinal allamkincstari szamlat
- vesz ho elejen 15-21 nap mulva lejaro diszkont kincstarjegyet
- lejarat utan kiutalja maganak
Ennek a dija 0.3% (kincstarbol kiutalas), es nem kell bevonni senki mast. Ha ugyes, akkor pl. osszekoti egy amex (bocs, most mar bonus) vagy mas olyan kartyaval, ami ad me'g %-ot a MAK vasarlasra is, akkor nem veszit hanem nyer rajta.Megjegyzem nekem is felajanlotta a premiumosom, hogy a magasabb premiumra valtsak mert MAK utalasok rendszeresen vannak oda, de en maradtam a sima premiumnal inkabb... eleg ha egyszer valamiert nem jon ossze (pl. csuszik mert pont nincs abbol a lejaratubol, es lesz egy ures honap), mar ki is raknak de nem vissza a gyengebbe, hanem egy full hetkoznapiba. Persze ha erre az esetre meg lehet jatszani a mashonnan utalast...
-
kaszaking
tag
Igen arra jó ez a számla hogy ne költsed el a pénzt. Másra nem.
Én bekapcsoltam a pénzügyi monitort. Kb 2 hónapig működött is rendesen aztán azóta semmi. Minden hónapban hozzáad 2 tranzakciót véletlenszerűen és abból csinál kör diagramot. Bekapcsolásnál sokkal jobbnak tűnt -
HellGreg
őstag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem, amire sehol nem találtam egyértelmű választ. Az egyik rokonom az egyik banknál prémium ügyfél, mert eddig teljesítette azt az egyösszegű jóváírást a számlán ami ezt lehetővé tette. Ezentúl viszont nem fogja, de szeretne prémium maradni. Azt találta ki, hogy az anyját kéri meg, hogy minden hónapban utalja át neki azt az összeget, amit majd ő vissza is utal. Ilyen formában szeretne ide-oda utalgatni havonta, mert ezzel teljesül a feltétel. Nekem ez nem tetszik, mert nem hiszem hogy ez nem ütközik valamilyen szabályba vagy akár törvénybe. A bank szabályzata nem írja konkrétan hogy munkáltatói jövedelemnek kell érkeznie, csak hogy más bankból. Van ennek valami buktatója, következménye, amire oda kell figyelni? Vagy ez így teljesen szabályos?
Raiffeisen bankrol van szó amúgy. Nekem ez azért nem tetszik mert ha ez ilyen egyszerű lenne, mindenki prémium ügyfél lehetne, ha találna egy havert akivel lehet pingpongozni a pénzzel.
-
half333
őstag
Üdv! Tudja valaki hogy unicredit banknál mennyi a kamat mastercard részletfizetésnél? Illetve hol tudok venni részletre telefont ahol nem feltétel az állando lakcim?
-
k-adi
nagyúr
válasz
kaszaking #9141 üzenetére
Tehát ha a kamat 0, lényegében ez csak arra jó, hogy "ne költsd el véletlen" a főszámládról a pénzt, ezért "félrerakod" arra, azaz ez kb. egy virtuális kismalac persely?
_
netbank......
Illetve ha már erste, még 1 kérdés: Pénzügyi monitor.. hasznos funkciónak tűnik, de bekapcsolásnál a szöveg hogy küldik harmadikfélnek is akár az adatokat nem éppen tetszik (bár lehet ezt amúgyis is megteszik). Ti használjátok ezt a funkciót?
-
kaszaking
tag
Helló. Nekem van ilyen számlám. Mobil alkalmazásban a fő számláról azonnal át tudod vezetni a pénzt rá. Igen lényegében egy virtuális számla. Hátránya hogy szinte 0 ft a kamat amit adnak rá. Vicc amikor látom hogy jár 10 ft kamat és levonnak ebből 4et kamatadóra
Elvileg a visszautalás a fő számládra is azonnal lezajlik és hozzáférsz a pénzedhez. -
k-adi
nagyúr
Hello,
Van itt olyan aki használ ersténél CélBetét megtakarítási számlát? Ez egy virtuális számla lényegében? Pár mondatba leírná nekem miért jó, miért nem, hogy működik (kezelése, vagyonhoz való hozzájutás ideje ha kell), megéri-e kis összegre (havi 20-30ezer ft félrerakásáról lenne szó utazásokhoz, nyaraláshoz, stb..) stb?
a bank oldalán lévő tájékoztatót már elolvastam, azt már nem kell linkelni -
Esqs
tag
válasz
noorbertt #9136 üzenetére
„Van-e lehetőség közös tulajdonú lakossági bankszámla nyitására?
Igen, a GRÁNIT Banknál lehetősége van közös tulajdonú számla nyitására legfeljebb két számlatulajdonossal.”
(https://granitbank.hu/gyik)
Hogy megéri-e neked a platina kártya, azt neked kell eldönteni. -
noorbertt
őstag
Én még mindig agyalok a Gránit bankon.. (nekem speciel nem szimpi ez a ügyfél ajánlás dolog).
Szipiszupi mobil támogatást nagyon dicsérik, ami nekem pont bejönne.. ->MKB mobilapp kb pont akkor nem elérhető amikor nekem kéne.. Bajnok plusz számla az ami tetszene. Azt lehet tudni hogy a számlának lehet e két teljes jogú tulajdonosa?
Platina kártya mennyire hasznos ha nem megyek most külföldre? -
axioma
veterán
FHB probalkozott, meg Citi az utolso eveben. Mivel egyedul maradtak vele, konkretan ongol volt. Citi sztori ismert, FHB most nem tudom hol tart vele, nekem mar nincs naluk kartyam.
Az eves dijba terheles az nem olyan jo azoknak, akik havi 1x vesznek fel kp-t es masra nem hasznaljak, nekem viszont biztos jobb, mint a tranzakcionkenti. Mondjuk nekem a szamlacsomagom utalasra se terheli... -
laszlohu
addikt
Nemcsak a bankkártyások után, hanem az egészségkártyások (javarészt gyógyszertárakban ) után is.
Nyilván aki lehúzza a kártyát( Személy ), annak kevesebbet kell fizetni, de akinél lehúzza,
pl. szolgáltatók (pl. élelmiszerboltok, gyógyszertárak, stb. ) , annál a többszörösét kell fizetni. -
SzGee
aktív tag
a bankkártya éves díjában van terhelve - itt nem tranzakciónkénti adó van, hanem éves fix összeg
-
laszlohu
addikt
ma reggel arról beszélt a
kossuth rádió, hogy a tranzakciós díjakat a kártyás fizetéseknél szeretnék eltörölni, akár már
köv. év januártól, ez üdvözítő, főleg nekünk, mint szolgáltató -
rushty
őstag
11-13h-kor
- bankszámlára utalás idegen bankszámláról
- készpénzbefizetés saját fiókban
- készpénzbefizetés ATM-ből
mennyi idő míg megérkezik? -
m0ski
aktív tag
Azt mondom amit látok, olvasok. Ettől függetlenül persze lehetnek eltérések.
Ersténél van VISA kártyám, a számlakivonaton pl. az alábbiak szerepelnek.
Deviza összeg 50,000 HRK
Elszámolt összeg 6,74 EUR
Árfolyam 320,47 HUF/EURDeviza összeg 16,780 USD
Elszámolt összeg 14,38 EUR
Árfolyam 322,79 HUF/EURDeviza összeg 368,070 EUR
Elszámolt összeg 368,07 EUR
Árfolyam 316,23 HUF/EURItt egyértelmű, hogy a kártya EUR alapon megy.
szerk: egyébként a Hirdetmény is leírja, hogy külföldi vásárlás esetén EUR az elszámolási pénznem.
-
m0ski
aktív tag
válasz
z123456789 #9115 üzenetére
Nem mindegy, hogy VISA vagy MC. Az egyik EUR, a másik USD alapú.
Ha EUR alapú kártyával fizetsz mondjuk az Alin USD-t, akkor egyszer USD=>EUR, majd EUR=>HUF váltás.Ugyanez pepitában az USD alapú kártyával mondjuk egy szlovén vásárlás esetén.
VISA árfolyam
MC árfolyamEzen kívül érdemes hozzánézni a bankod árfolyamtáblázatát.
-
z123456789
addikt
Jó mindegy, nem fogom fel.
Interneten vásárolok eBay-ről Mastercarddal, van hogy $ vételi áron számol (284 vs 274 közül a 274-gyel), lefogalalok egy szállást az EU-ban, és eldási ár felett 10 Ft-tal számolja az €-t. Ugyanazzal a kártyával fizetek.
De OK, elfogadom, hogy ez ilyen és mindennek díja van, csak egyszerűen nem fogom fel, hogy melyiknél miért van díj ugyanazon körülmények között, ellentétben azzal, ahol még kedvezőbben is járnak el.
Most már legalább ezt is tudom, és értem, hogy Aliexpressen is miért jönnek ki eladási ár feletti árfolyamok.Köszi, tényleg köszi.
-
KTU
addikt
válasz
z123456789 #9113 üzenetére
Nem.
(#9109) axioma leírta.valuta:
maga a kézzel fogható bankjegy vagy az érme, (készpénz).deviza:
számlapénz,
banki betét, folyószámla, utazási csekk, utalvány, átutalás, stb.Az mindegy hogy "neten" vásárolsz vagy egy üzlethelyiséggel rendelkező boltban vásárolsz kártyával,
mindkét esetben számlapénz mozog.Ahol készpénz is mozog valamilyen formában a váltásnál, az általában drágább.
-
nimfas
addikt
válasz
z123456789 #9110 üzenetére
Nekem is így volt augusztusban. Horvátországban voltunk, szerintem jobb árfolyamon váltotta a bank a Visa dombornyomott kártyával való tranzakciókat mint egy pénzváltó.
-
z123456789
addikt
-
axioma
veterán
válasz
z123456789 #9105 üzenetére
Sztem azzal kevered, hogy a valutan nagyobb a marzs, mint a devizan (szamlapenzen). Sose volt kozeparfolyamon valtas devizan se.
Az normalis, hogy a valtasnak ara van. Bankfuggo a merteke persze, lehet valogatni ha ez fontos szempont... -
m0ski
aktív tag
Szerintem bankfüggő a dolog.
Nekem az Ersténél a végső összeg esetén is az árfolyam a számlakonverziós közép árfolyam környékén szokott lenni. Soha nem volt nagy eltérés a zároláskori és a könyvelési árfolyam között.
szerk: idén augusztusban a horvátoknál szinte az összes tranzakció 43,6-43,8 árfolyamsávban mozgott.
-
Brave_86
aktív tag
válasz
z123456789 #9105 üzenetére
-
z123456789
addikt
Hm... Hát ezen most megdöbbentem. Én úgy emlékeztem rá, hogy az embereket próbálták a kártya használatra rávenni azzal, hogy ha külföldön vásárolnak, akkor középárfolyamon számol. És ez nálam meg eddig működött így.
Azért lesek csak nagyokat, hogy +10 Ft-os árfolyam?Jó, mindegy, tanulópénz megvolt. Köszönöm midnenkienk.
-
betyarr
veterán
válasz
z123456789 #9102 üzenetére
dehogynem,lehúzás.dehát ugyebár a "szerencsétlen" bankoknak is meg kell valamiből élni
ez sztem mindig így volt.legalábbis amióta külföldi fizetésre is használom a kártyát,azóta így van.sőt,ha nem eur-ban vásárolok,akkor nem csak ennyi a bukó,hanem a kettős konverzió is.ott a kártyatársaság is fog rajta. -
betyarr
veterán
válasz
z123456789 #9100 üzenetére
nem.deviza eladási árfolyam játszik,amit megtalálsz a bankod honlapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- ASUS ROG Strix G512LI I5 144Hz/10300H/1650TI/24 GB ram/512 M2 SSD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest