- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #18176 üzenetére
Egeszen biztosan a kincstaras kormanyablakok csak egy reszenel van keszpenzforgalom, Szentendren pl. biztosan nincs, de mondta is mikor nyitottuk hogy nem lehet csak egyes helyeken kp befizetni. [Az viszont kellemesen meglepett, hogy eleg regota mar kartyas fizetes van a kulonbozo okmanydijaknal a csekk, posta, szelveny bemutatas helyett.]
-
RR-13
őstag
válasz
Mercutio_ #17402 üzenetére
Ezek nekem is egyertelműek alapból , hogy biztonsag stb.
Azt akartam irni, hogy nem általános esetről van szó hanem egyedi esetről.
Nem kellett letiltani az esetemben a kártyát mert akkor az uj kártyák sem működtek volna. Azonos kartyaszám, és CVC kód, és lejarat.
A bank legyártotta ugyanazt a kártyát ismét, és ennyi az egész. Bizonyos körülményeknél biztonságilag ez megengedett. -
KTU
addikt
válasz
Mercutio_ #17221 üzenetére
Már 2db BM CIB ECO-t felmondtunk. Még van 1db.
Épp felhívott egy ügyintéző, hogy ő lesz a személyes ügyintézőm.
Mondtam neki hogy akkor jövőhetén bemennék és megszüntetném a számlám.
Ahh - a válasz.
Sőt lesz még egy számla megszüntetés, így adjon időpontot.Ha nem vettem volna le a pénzt előtte való nap, (Revolut feltöltés) hanem hamarabb,
akkor már az nappal megszüntette volna a számlát.
Így minden papírt megcsinált, aláírtam, 3 nap múlva szűnt meg a számla. -
sifarr
senior tag
válasz
Mercutio_ #17187 üzenetére
Van valamilyen zárlati, felmondási díja, vagy a beérkezést (minden hónap 8. napján teljesül) követő napon tovább is utalhatom az egész 120k-t a CIB-ről?
Zárlati, felmondási díj nincs.
A CIB-ről milyen 120k-t akarsz utalni és hová? Nem azt írtad, hogy a NET-ről utaltad rendszeresen a 120-at a CIB-re?
Ha novemberben felmondod, akkor tisztázd, hogy mikor szűnik meg a kártya- és a számlaszerződésed. Ha csak december végén, akkor nem árt decemberben még teljesíteni a jóváírási feltételt (netto minimálbér), hogy ne számítsanak fel számlavezetési díjat. A végső egyenlegedet úgyis átutalják az általad megadott számlára.
(Bocs, ne utalj a CIB-re pénzt decemberben, nem kell. Elfelejtkeztem a covidos kedvezményről.)Mivel az app-ban nem találhatóak meg az egyenlegek és jó lenne, ha az utóbbi 2 év forgalmát vissza tudnám nézni azt a bankfiókban kérhetem ingyen, vagy plusz költsége lesz?
A régi, javas Internetbankról az utolsó 6 hónap kivonata letölthető, ingyenes. Feltételezem, hogy nem kértél eddig papíralapú számlakivonatot. Ez utólag is kérhető. Mivel első hiteles kivonat lesz, ezért ez is ingyenes. Elvben 6 hónapon túl is. Azért erre is kérdezz rá. Ha pénzt akarnának kérni, akkor vitasd. Mondd, hogy hiteles kivonatra van szükséged (nincs közük hozzá, hogy miért), és az elektronikus nem volt az. -
RR-13
őstag
válasz
Mercutio_ #17187 üzenetére
Esetedben nincs felmondási díj a CIB-nél, de amit írtál nem egészen "értem" én sem.
Az app-ban nem a kivonatok nem találhatóak meg? Nem ezt akartad írni?
Amennyiben elektronikusan kaptad eddig a kivonatokat, akkor papír alapon egy esetben, díjmentesen kikérheted az összes kivonatot, visszamenőleg. -
sifarr
senior tag
válasz
Mercutio_ #17185 üzenetére
Vagy szimplán adjam le a hitelkártyát még novemberben bankfiókban, aztán decemberben (konkrétan melyik napon célszerű) mondjam fel személyesen a számlát?
A bankszámlaszerződés megszüntethető akár azonnali hatállyal, ha a CIB belemegy.
Vagy 15 napos felmondással is, a keretszerződést pedig 30 napossal. (Lakossági Üzletszabályzat 9.1.)
Ha tényleg hitelkártyád van a BM-es ECO-hoz, akkor az akár maradhat a bankszámla nélkül is.
Ha csak elírtad és betéti kártyád van, akkor azt minél előbb add le egy fiókban és mond fel.
Itt a felmondási idő "rugalmas". A felmondást követő hónap utolsó napjával szűnik meg (Bankkártya üzletszabályzat 1.17.6.1.), azaz ha még novemberben felmondod, akkor december 31. Ez a hivatalos, de rövidebb idő alatt is megszűnhet közös megegyezéssel. Értelemszerűen a bankszámla nem szűnhet meg hamarabb, mint a bankkártya.... ezt is szeretném valami kisebb költségűre kiváltani, de lehetőség otp-nél maradva, mivel visszatérítésből összejön évi 35-40k ...
Úgy értelmezem ezt, hogy lehetőség szerint az OTP-nél maradnál a Net csomagnál kedvezőbb csomagra váltva. Konkrét OTP-s kérdésre konkrét javaslat ebben a topicban tiltott, mivel van külön topicja az OTP-nek.
Ami keveset a banki szokásaidról és igényeidről írsz, az alapján a Gránit Digitális vagy a Sztár csomagban tudod a legolcsóbban megúszni a számlaköltségedet. -
RR-13
őstag
válasz
Mercutio_ #12455 üzenetére
Neked VISA Inspire van? És ez általános vagy csak bizonyos helyeken szokott ez lenni, hogy nem tudsz kártyás paypass érintéssel fizetni?
Nekem kicsit vicces, hogy 10 évvel ezelőtt is szinte ugyanilyen kártyájuk volt kinézetre is, mint a mostani VISA inspire...
Családban másnak megjött most a CIB ECO-hoz a kártya, és amikor megláttam rajta a "chipet", mondtam is, hogy 10 éve is ilyen volt...
A többi ismert bank évek óta nem használja már azt a nagyon régi, nagy alakú "chipet".. kíváncsi is vagyok, hogy menni fog-e a paypass fizetés vele -
RR-13
őstag
-
sifarr
senior tag
válasz
Mercutio_ #11968 üzenetére
Bankmonitoros CIB ECO =/= CIB ECO
Ez ebben a formában félreértésre adhat alapot.
A bankmonitoros ECO = a cib-es ECO-val egy promóciós kiegészítéssel.
Azaz minden cibes kondíciós díj és a 2 év alatti díjváltozások érvényesek rá is, csak a díjmentes tételek esetében ezek a 2 év lejártával válnak hatályossá. Azaz ettől kezdve érvényesíti a bank a bankmonitorosokkal szemben teljes körűen az általános ECO csomagdíjszabást. Akik ekkor már nem is bankmonitorosok.
Ezért érdemes a bankmonitorosoknak is figyelni a kondíciós díjak változásait is. Pl. az éppn aktuális jóváírás feltételeinek összegváltozásait. -
sifarr
senior tag
válasz
Mercutio_ #11871 üzenetére
Nem egészen jó az analógia. axioma privátba írt részleteket, ez alapján is mondom.
És azért sem, a Telenor konkrétan nem mondott igazat. A banki szünnapokra fogta, a saját késedelmesen benyújtott csopbeszedési megbízását. Ha más szolgáltató meg tudta oldani, akkor ő is megoldhatta volna.
Azt meg nem merte volna írni, amit te írtál. Ugyanis minden bank igazolhatta volna, hogy ő nem indította el időben, a szünnapok figyelembe vételével a beszedési megbízásokat. Tehát, ha ilyet írt volna nekem, akkor ment volna a levél, hogy: nono! Nem intézkedek az a te dolgod. Büntiről szó sem lehet, mert megy a panasz. Először hozzád, aztán a felügyelethez.
De nem véletlen, hogy nem ilyen sms-t küldött.Na, most már végképp sok vagyok magamnak.
-
sifarr
senior tag
válasz
Mercutio_ #11860 üzenetére
Ezt milyen objektív adatok/mutatók alapján mondod?
Ott a pont pont!
Mentségem csak annyi, hogy próbálok több oldalról tájékozódni.
Szűk családban jelenleg van 2 cib-es, 1 rafis, 1 otp-s, 1 erstés, 4 gránitos. Ez is egy merítés.
Rendszeresen olvasom az index bankos fórumát, valamint a Tékozló Homárt is.
Ezekben nemcsak a CIB-ről írnak időnként kritikát. Olvashatók zaftos történetek a többi bank kapcsán is. Nincs kivétel.Khm, mindkettő Tudjukkik fennhatósága alatt áll, kíváncsi lennék egy nembaráti bank hasonló bakija esetén hivatalból milyen retorzió/bünti repülne
Ebben is igazat adok neked.
Pont ezért, ha váltanom kellene a CIB-ről, akkor a hazai bankok közül nekem csak leánybankok jöhetnének szóba, a többi nem. Esetleg az OTP. A Gránitot is otthagytam, pedig nagyon jó csomagom volt (már lezárt). A családtagokra viszont nem erőltettem a váltást, így ők maradtak. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #11844 üzenetére
Persze értem, hogy nem etikus, de ez ilyen dolog minden banknál.
Még Berettyóújfaluban volt egy egyszerű szociális dolgozó ismerősöm. Ameddig volt állása nem piszkáltak, onnantól kezdve 1490 Ft úgynevezett korrekciós díjat számoltak fel Neki (Budapest Banknál volt az Aegonos ismerőse vitte be). Mondtam Neki is, hogy bárhova megy, ha nincs rendszeres jövedelme minden bank szívatja. Igen igazságtalan, hogy a szegényeket az ág is húzza, de ez mindig így volt. Így van most is, és így is lesz. A Bank nem jótékonysági intézmény. Pénzesebbekhez kedves, szegényebbekhez kevésbé az...
-
sifarr
senior tag
válasz
Mercutio_ #11834 üzenetére
Miért?
Az ECO-nál ott a jóváírási limit: netto minimálbér. Régebben az év elején volt pár hónapos türelmi idő (akciósan), amikor az előző év nettója is elég volt. Idén nem tudom lesz-e ilyen.
Nem teljesítettél egy feltételt, beterhelték. Ez felhasználói hiba.
A Rafi prémiumnál - azt hiszem - egy tizest terhelnek be a jóváírás elmaradása esetében.
Nem jó az összehasonlítás, mert a Rafinál a limitmódosítási díj viszont kivédhetetlen. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #11834 üzenetére
Mert? Valahol meg kell húzni egy határt. Most nem tudom a CIB-nél mennyinél van pontosan, nekem mindig 0 Ft a havi számlavazetésim, mert bőven meghaladja a kjóváírás havonta, de amit Te mondasz, hogy 100K alatt beterelt 2,5 K-t mert hiányzott 700 Ft az egy teljesen érthető dolog. Ha nem terhelné be ott sem, akkor azok sírnának akik mondjuk még 200 Ft-tal kevesebb jóváírást kapnak a számlára. Amikor az ember bankhoz megy megnézi a feltételeket. Nekem a BB-nál is ingyenes volt a havi számlavezetésim.
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #11779 üzenetére
MKB-nal 30-ai utalas vagy 31-ei kp befizetes (12 oraig voltak nyitva) jatszott csak 2019-re szamitonak, de az majd csak utolag lesz bekonyvelve ideinek (azaz lekotes abbol online nem, csak papiron 31-en fiokba bevitellel ment). Csak azert irom le, hogy jovore tudd
En mindent megcsinaltam 29-en, aztan koppantam es kezdhettem ujra, 31-ei fioklatogatassal, mert a sorrend miatt (befiz/lekotes) nem lett volna 180 napos penz bent, ezt elfelejtettem figyelni... de rendesek voltak, megoldottak 31-en me'g a lekotes felbontasat is reggel telefonalva, ok mondtak hogy menjen email-ben be a keres, az alapjan delre mar szabad volt. -
KTU
addikt
válasz
Mercutio_ #11779 üzenetére
+ kérdés:
Már jó ideje QR kóddal lépek be.
Most megpróbáltam a "régi" módon:-- azonosító
-- számlaszám
-- jelszóNem tudtam belépni,
ez azért érdekes mert jelszókezelőt használok, tehát kizárt hogy nem a jó adatokat adtam meg.
Kértem új jelszót, minden kérdést megtudtam válaszolni helyesen, többször kaptam SMS-ben azonosítót amit meg kellett adni, ezek meg is érkeztek most Telekomos (hordozott 003620xxxxxxx) telefonszámomra.
generáltam új jelszót, működik.
Igen, nálad van hiba. -
-
Kobe
veterán
válasz
Mercutio_ #11674 üzenetére
Humbug :) A bankautomatak mindegyike ugy van beallitva, hogy maximum 20 db bankjegyet adhat ki, es a legnagyobb cimlet amit beletoltenek az vagy 10 vagy 20 ezres, eszerint adhat ki 200at vagy max 400at.
Amugy ha olyan atm ben probalod a 400at ahol csak 10ezres van akkor kiirja hogy cimlethiany miatt nem teljesitheto.
Mas korlatozas az atm en nimcs, max ha a kartyara allitott be a tulaj valamit (vagy nem allitotta at a kezdeti limitet) -
RR-13
őstag
válasz
Mercutio_ #11643 üzenetére
Engedd meg, hogy annyiban kiegészítselek, hogy a Bankmonitoros CIB ECO-nál:
"A havi számlavezetési díj 0 Ft, amennyiben a számlára minden hónapban legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő (jelenleg 99 085 Ft,
de akció keretében 2019.05.31-ig elegendő 91 770 Ft) jóváírás teljesül."Vagyis nem kötelező, hogy jövedelem átutalás legyen.
(ez mások miatt lehet érdekes infó, nem a kérdező andrás47 esetében)Lehet egyébként, hogy januártól is lesz jóváírási összeghatár kedvezmény...
-
válasz
Mercutio_ #11535 üzenetére
Csakis dicséret ilyen közel karácsonyhoz...
Nálunk is elkezdtünk használni egy új programot és a kolléganő annyira rápörgött (a jira-ról jut eszembe) és annyi kérdést tett fel, hogy kitiltottak minket az oldalról nem tudtunk új kérdést feltenni a kínosakat meg törölték.
-
Kobe
veterán
válasz
Mercutio_ #11532 üzenetére
Epp azert, amit irtam. Attol, hogy valaki fejleszto, meg legyen egy altalanos ralatasa, gondolkozasi modja azokhoz a dolgokhoz is, ami kicsit tulmutat azon, h papiron mit csinal.
Ez kb olyan, mintha a busz- vagy taxisofornel teljesen elfogadott lenne, hogy nem tud terkepet olvasni es ertelmezni, mondvan neki nem geografus a kepzettsege/munkakore, vagy egy matektanar nem tudna kulonbseget tenni egy picasso festmeny vagy egy szines Heraval lemazolt fal kozott, momdvan azt csak a rajz es muveszettanarnak kell tudni.
Az, hogy tobb ponton is atmegy, a ceget, es a folyamatot minositi. Az, hogy az egyen is egy ilyen pont volt, az pedig az egyent.
Manapsag probalj meg barmilyen munkara egyenkent sikerrel palyazni, vagy egyaltalan csak ugy elevickelni, boldogulni benne, ha a 'think outside the box' mentalitas pontosan 0-hoz konvergal.....
-
Kobe
veterán
válasz
Mercutio_ #11530 üzenetére
Miert utne? Attol hogy egy programozonak munkakori leirasa a programozas, attol meg a jozan paraszti esszel gondolkozas kepesseget ez nem zarja ki.
Vetkesek kozt cinkos aki nema.Az meg hogy egy kb 5-10 fos brigadban senkinek nem jutott eszebe felvetni a kerdest..... Hat, attol meg egy fejleszto levesbe lesz vetkes....
-
Kobe
veterán
válasz
Mercutio_ #11469 üzenetére
Epp ezt mondom: a jelenlegi szabalyozasban siman lehet, hogy a befizeto egy ceges szamlara a telefonszamatvsgy email cimet megadva fog utalni, vagy eppen a fogadonak a szamlaszama helyett ugyanezeket adja meg - mert siman megteheti, szabalyozas alapjan.
Az, hogy egy nagy ceg hogyan fogja ezeket ugy osszematchelni, hogy gyorsan, az azonnali atutalas latszatat keltve kiusson egy vevoi kpvetelest, na az meg nem latszik.
Arrol nem is beszelve h tok jol hangzik az azonnali jovairas, de az hogy a legtobb bank cegeknek napi / napi 2-nagyon max 3 swift kivonatot kuld interfacen keresztul, az mar mas teszta.....
Az uzleti eletet tuti nem ez fogja gyorsitani / ill max ecek mulva -
Kobe
veterán
válasz
Mercutio_ #11467 üzenetére
Bankok kozott de. De attol meg a nagy tranzakcioszamot bonyolito cegeknek ugyanugy ra kell csatlakozni erre.
Attol hogy a bank kinyitja a kaput es megerkezik a penz a szamlara attol meg egy csomo mas uzleti folyamat nem fog tudni igazodni hozza, azonnal lefutniNyilvan gizikenek aki intez havi 2-3 utalast fasza lesz.
De a coca colnak a havi 3-400 ezer utalasaval mar fejfajosabb lesz... -
Kobe
veterán
válasz
Mercutio_ #11462 üzenetére
Ahol megy, ott a Cib withpay szerű megoldása vagy a revoluthoz hasonló megoldás van.
De egy lakossági felhasználó elég más dimenzió, mint egy vállalati.Egy példa: valakinek szeretnél telefonszám / email cím alapján utalást küldeni, magánemberként
Magánszemélyként a telefonodon pl nem vagy köteles a személyes adatok védelmére zárt rendszert fejleszteni, személyes adat címkét alkalmazni, korlátozni a hozzáférők számát és a hozzáférés idejét, és a felhasználás megszűnését követően, de legkésőbb 6 hónap múlva a személyes adat megsemmisítéséről megsemmisítési tervet készíteni, és egy ütemezési terv alapján a megsemmisítést elvégezni. Cégként ezek kötelességeid.Ezeket megoldja helyetted a bank, ő max összenézi hogy a te telefonodon tárolt telefonszám vagy email megvan-e az ő adatbázisában vagy sem, és kb ennyi.
Na nézd ezt egy nagyobb cég oldaláról, ahol van több száz, több ezer ügyfél, van mondjuk vállalatirányítási rendszere, van CRM rendszere, számlázórendszere, stb, ahol több százezer vagy többmillió személyes adatnak minősülő rekord van, azon túl hogy a GDPR miatt a személyes adatokról szóló fenti szopórollert végig kell zongoráznia, még azt is meg kell oldania hogy a fizetéseknél az adatcsere egy bankkal (aki ugyanúgy felült a szopórollerre) ezeknek a szabályoknak megfelelően működjön.
Nagyon extrém eset: van egy nagyobb cég akinek mondjuk vevője vagy / voltál valamikor, és voltál náluk interjún is valamikor.....na nekik a HR rendszertől kezdve CRM-en, számlázórendszeren át a kutya f.....ával mindenhol össze kell fűznie az adataidat, ha mondjuk az azonnali fizetésnél ugyanazt a telefonszámot adod meg referenciaként mint amin pl a HR-es hívott az interjúra
nettó szopás az egész, és a szabályozás nagyon nincs felkészülve ennyi adatra, realitástól elrugaszkodott......mésrészt kötelezik a cégeket a kapcsolt adatbázisok építésére, elég egyet lenyúlni......
-
Oliverda
titán
-
dptrsk
addikt
válasz
Mercutio_ #11444 üzenetére
KártyaKontroll üzeneteket állítsd be netbankban.
A SzámlaKontroll üzeneteket, pedig ha nem kell mondd le.Egyébként OTP SMART csomag hasonló a nethez, nézd meg, ennél van ~300 forintért SMS csomag. Ha munkabér minimál bért elérő összeggel érkezik rá, akkor nincs havidíj.
VISZONT: a webkártya 99ft/hó és a hétvégi kártyák közötti átvezetés TEMPO csomag szerint díjazottak(=nem ingyenes) -
headhunter
addikt
válasz
Mercutio_ #11440 üzenetére
"...NET csomagom van,de mostanság a havidíj (576ft)..."
Nálam "csak" 533Ft/hó, nincs SMS költség, igaz én nem kértem semmilyen értesítést, utalásról vagy vásárlásról.
Kizárólag azonosításra kapok SMS-t (OTP Direkt) és számlák közötti átvezetéskor. (Net számla ---> Web kártya) -
-
dptrsk
addikt
válasz
Mercutio_ #11311 üzenetére
Hirdetmény:
"1. A számlanyitás hónapját követő 3 naptári hónapban a jóváírási feltételeket a bank nem vizsgálja, a havi számlavezetési díj ebben az időszakban minden esetben 0 Ft. Az első számlavezetési díj terhelésére, a számlanyitás hónapját követő 4. hónapban kerül sor."
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #10930 üzenetére
Ezzel kar szamolni, valoban felmondjak. Nem o az elso csak lehet hogy nem pont ebben a topikban olvastam, de sorra kapjak az emberek. A zero-nal is ment a kivaras, de nem volt ertelme (mondjuk en pont akkor a Raiff-hoz mentem at, igaz mert ott meg ertelmes a premium es bele lehet ugyeskedni magad).
Jav. A jelen uzenetben nincs hatarido a megszunesre, ezert azt gyanitom, hogy okt.11 lesz a felmondas napja, es onnan ketyeg a felmondasi ido. De ez mar csak a timeline-on valtoztat. Abban igazad van, hogy mivel utana is batran valthat, ezzel a "valts elotte" javaslattal csak a felmondott szamlak szamat akarjak csokkenteni, nem kell 10.11 elott valtani, eleg lesz a felm.ido alatt. -
fokukac
nagyúr
válasz
Mercutio_ #10813 üzenetére
Hello. Nekem is CIB témakörben lenne kérdésem.
Nekem még nincs mobilappom, csak a mobil tokenem. Úgy tudtam, szeptember 14-éig működik.
Ehhez képest tegnap és ma már nem enged be a mobil token sem.
Beütöm a pin-kódot, és egy másik ország kódját dobja. Ha azt mondom, hogy ez nem az enyém, akkor kilép; ha azt mondom, igen, akkor pedig a generált jelszóval nem enged be a netbankban (a java-s app-ban).Nem tudom, hogy ez azért van, mert már 9-én megváltozott a CIB rendszere (14-e helyett),
vagy azért van-e, mert a hétvégén feltettem a pixelre a 10-es androidot?Az ügyélszolgálat nem veszi fel, mit csináljak? 20 perce hallgatom ezt a sistergős zenét, már elég idegesítő.
Gondolom, a token nélkül nem tudom regisztrálni a mobilappot sem. Vagy lehet, csak úgy?köszi.
-
Brandynew
őstag
válasz
Mercutio_ #10707 üzenetére
Biztos, hogy vannak olyan tanulmányok, amelyek ezt támasztják alá. Én csak informatikus fejjel gondolkozom: egy Linux kernelre épülő Android, vagy akár egy Unix kernelre épülő iOS sokkal zártabb, mint teszem azt egy asztali számítógépre szánt Windows.
Egy asztali operációs rendszer kódja sokkal összetettebb, szerteágazóbb, mint egy okostelefon operációs rendszeréé, hiszen sokkal több funkciót, perifériát kell támogatnia. Ebből kiindulva a hibalehetőség is nagyobb, és a támadásoknak is nagyobb a potenciális felülete.
Egy asztali operációs rendszerre az ember a legkülönfélébb, a rendszer működését alapvetően befolyásoló, háttérben futó szoftvereket telepíti fel, egy okostelefonon pedig csak hivatalos, ellenőrzött forrásból, és a szoftverek sokkal kevesebb rendszerkomponenshez férnek hozzá, mint egy asztali operációs rendszernél.
Továbbá, ha ellopják a laptopodat, amin mondjuk Windows van, akkor az adminisztrátori jelszó könnyedén megtörhető, és a bankolás után hagyott nyomok segíthetnek a támadónak hozzáférni a banki adataidhoz. Egy Androidnál, iOS-nél ez sokkal körülményesebb, és bankolás közben is kevesebb lábnyomot hagy a rendszer.
Persze, ha valaki rootolja a telefonját és/vagy már régi az operációs rendszere, akkor a fentiek nem feltétlenül állnak. (Ne rootoljatok.) Egyéb esetben a mobilos bankolást sokkal biztonságosabbnak tartom, mint az asztali számítógépen történő belépést.
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #10604 üzenetére
Reszben igy van, a tr.ado bevezetese utan nagyot emelkedtek a beteti kartyak eves dijai. De mivel a kartyas fizetes kartyatarsasag fele fizetendo resze pont hasonlo idoben tortent, tulkepp igy valtoztatas nelkul ugyanannyiba kerul nekik, a Visa-Mastercard kap kevesebbet, ill. a kartyaelfogadas oldalon buktak valamennyit ha ott is jelen voltak. A volumenek novekedese miatt lehet hogy ezt nem is kellett nagyon kezelni.
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #10588 üzenetére
Miert allna meg az elet? Csak tarolodnak a tranzakciok, kevesebb ideig mint a kartyanal. Egyszeruen alapveto kozmuve kell tenni az internet kapcsolatot, akkor a teruletileg illetekes szolgaltato koteles minden adott tipusu telekre bevezetni, es adott aron egy minimumot szolgaltatni, ahogy ez van a viz-villany eseteben is. Innentol kezdve mi akadaly van me'g? Kevesebbe lenne mint a kp tovabbi fenntartasa (arrol nem is beszelve hogy nemzeti vagyont emel, mig a kp-gyartas es kezeles nem).
-
Brandynew
őstag
válasz
Mercutio_ #10588 üzenetére
Nem áll meg. A banki rendszereknek olyan erős szabványoknak kell megfelelniük, amelyek nem teszik lehetővé azt, hogy megálljon a teljes rendszer. Az előfordulhat, hogy egy-egy kártyaszolgáltató kártyái pár órán át nem működnek minden ATM-ben, de az nem lehetséges, hogy semmilyen elektronikus fizetési lehetőség ne működjön, és sehogy ne tudj hozzájutni a bankszámládon tárolt pénzhez. Ahhoz nagyobb a redundancia a banki rendszerekben, és a biztonsági protokollok ma már teljesen kiforrták magukat.
Egyébként lesz készpénzmentes társadalom, a két hozzám legközelebb álló országban, Svédországban és Norvégiában sok helyen csak és kizárólag elektronikusan tudsz fizetni, nem fogadnak el készpénzt. Kínában is ugyanez a helyzet, de az egy más világ.
-
KTU
addikt
válasz
Mercutio_ #10396 üzenetére
Igényelj Revolut kártyát / fiókot, ingyen.
Feltöltöd a Revolut HUF számládat CIB kártyával, ez azonnali és ingyenes.
Visszautalod a pénzt, pl. akár reggel 5 - 6 körül, szintén ingyen.
Legutóbb már 9 óra előtt megint a CIB számlán volt a pénz.Revolut topikba azért nézz be, lehet, sőt biztos kapsz azonosítási kérelmet, elküldöd a papírokat szkennelve, és kész.
A hónapra a "csíny letudva".
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Mercutio_ #10396 üzenetére
Jól:
"2. Amennyiben a számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegű jóváírás érkezik átutalással) (saját számlák
közötti átvezetés, készpénzes befizetés nem számít bele), akár több tételben is a bankszámlára, akkor a havi számlavezetési díj nem kerül terhelésre, az 0 Ft.
A jóváírások beérkezését a Bank havi rendszerességgel vizsgálja és annak függvényében a megfelelő díjat a következő hónapban terheli, illetve elengedi.
CIB ECO ForYou Bankszámla igénybevétele esetén a kedvezmény fennállásának ideje alatt a havi számlavezetési díj nem kerül felszámításra." -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Mercutio_ #10369 üzenetére
Letelt a 3 honap, felteteleztem hogy magatol jon a penz. 30 perc szivatas telefonon, ebbol 25 percig zenet hallgattam, haromszor atkapcsoltak mashova. Egyik atkapcsolas utan nem vettek fel, akkor ujra telefonalas. Vegul megmondtak hogy jaaaa, amugy be kell jonni fiokba, mert magatol nem adjuk vissza a penzed. Lol, oke bementem. Ugyintezo nem tudta megcsinalni mert mikor felmondtam, a masik ugyintezo elrontotta, es bepipalt valamit amit nem kellett volna. Ezert eltelt 1 ora mire sikerult megoldaniuk ezt a problemat es a penzt visszaadni.
-
janos666
nagyúr
válasz
Mercutio_ #9932 üzenetére
Nem emlékszem, hogy mikor kaptam utoljára országon belül olyan levelet, ami nyomkövetős, de nem aláírós (a komolyabb féle hatósági aláírós és tértvivényes cucc megint más). Rémlik valami, hogy mikor így akartam feladni valamit pár éve, azt mondták ilyen nincs és azóta nem próbáltam.
De lehet, hogy csak azzal keverem össze, hogy ha nem kell aláírni, akkor is csak kézbe adhatja a postás, nem hagyhatja a ládában úgy, hogy te nem vagy ott.Valami olyasmi volt, hogy ha ők kiállítanak egy papírt (ami persze csak egyszerű nyomat, nem írja alá / pecsételi le senki), akkor az az eredeti, és az eredetit kell megőrizni, a letölthető pedig ilyenkor csak egy nem hitelesített másolat.
Viszont ha úgy van a szerződés, hogy nem állítanak ki számlakivonatot papírra, hanem csak email-ben küldik, akkor az az eredeti és így az az érvényes.
(Azt még meg se néztem kíváncsiságból, hogy van-e bármi eltérés az email-ben küldött és letölthető PDF tartalma közt.)
De még az is lehet, hogy félreértés volt az egész, csak nem lett kibogozva a bürökrácián keresztül, hogy kinek pontosan mi a baja. A lényeg, hogy szerintem láthatóan vesznek néha el ilyen levelek valahol. -
ngaba
aktív tag
válasz
Mercutio_ #9815 üzenetére
Akkor jöttek volna a élettársak közötti / külföldi fintech közbeiktatásával megoldott megoldások stb. közötti pingpongozások. Nyilván egy nyomozócsapat felállítása helyett olcsóbb volt így megoldani, pláne úgy, hogy még a tisztességes ügyfeleken is "nyertek" a lekorlátozással.
OFF: Itt bukik ki a modern társadalmak egy nagy problémája: hogy annyira eljogászosodott minden, hogy mindent megpróbálunk betű szerint leszabályozni (olyanokat is, hogy pl. mi egy becsületsértés), és így csak betű szerint kell betartatni is, a szabály szellemisége nem számít. Az előbb leírt példák akkor teljesen legálisak voltak... Ezt a szemléletet a vezetőink is cinikusan kihasználják mindig, amikor azt mondják egy-egy simli után, hogy minden a törvény betűje szerint történt (úgy, hogy ők alkotják a törvényeket).
Én sokkal jobban örülnék annak, ha a jogalkotás/jogalkalmazás elmenne abba az irányba, hogy a törvény/szabály SZELLEMISÉGE is számít, akár úgy, hogy a paragrafus elé le lenne írva, hogy "ennek a paragrafusnak az a célja, hogy..." És akár lábjegyzetben lennének példák arra, hogy mit szabad / nem szabad. A ma előkerült két példára: "Például 1 millió forint egy órán belül 50 részletben történő utalása egy utalásnak minősül." Vagy "A saját tőke ide-oda utalgatásával előidézett virtuális költés a szerződés felbontását és 100.000 ft bírságot von maga után." Aki egy bonyolult jogszabályt tud értelmezni (pláne kijátszani), az tudná értelmezni ezt is. És a bíró joga lenne megítélni, hogy az adott dolog ellentétes-e a szabály szellemiségével, vagy nem. A legtöbb esetben ez egyértelmű, sokkal egyértelműbb, mint az, hogy mi a becsületsértés, ahol szintén a bíró mérlegel. -
ngaba
aktív tag
válasz
Mercutio_ #9811 üzenetére
Nem a túltöltéssel volt a fő gond... Hanem például több hitelkártyát igényeltek, és csekkes törlesztéssel (egyikkel fizetve a másik tartozását virtuális oda-vissza költéseket generálva) havi százezreket leakasztottak a bankokról. Ezeket a hitelkártyaláncos trükközéseket az érintettek maguk írták le a megfelelő fórumokon. Ha normálisan használattal szedsz össze visszatérítést, azzal talán még a banknak se lenne baja, mert a kártyahasználat után ő jutalékot szed.
És ez csak egy példa. Ilyenek után nem csodálom, hogy a bankok döntéshozói lebutították az egészet, ahelyett, hogy azon agyalnának, hogy vajon még milyen kiskapukat találnak ki az ügyfelek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest