Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple notebookok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Van 2 db döglött Makita 18V akkumulátorom, mind a kettőben 2-2 párhuzamos cellapár mutat döglött állapotot. Arra gondoltam, hogy az egyiket összerakom a régi akkukból a másikba pedig vennék új cellákat és azokkal raknám össze.
Nem vagyok profi, de annál nagyobb lelkesedéssel mentem neki a 18650 cellák keresésének, LG, Samsung Liitokala és társaik, 3000 mAh körüli cellát szeretnék, viszont utána jöttek az amperek folyamatosan terhelőáram, elméleti max. terhelőáram. Az lenne a kérdésem, hogy milyen cellákat érdemes vásárolni? Esetleg aki újított már fel 18V-os Makita akkut ő milyet használt és mik a tapasztalatok vele?
Van itt aprón pár hirdetés elsősorban azokkal szemezek, de igazából bárhonnan szóba jöhet beszerzés (kínai, hazai webshop).Előre is köszönöm és elnézést, ha van erre jobb topik, de nem találtam.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz rednifegnar #91143 üzenetére
2 izzó már 120W, egy 70W-os PC terhelésétől viszont már megnyekken... A több táp próbálkozás volt, konkrétan 3 db gép volt rajta külön, egy ősrégi S775-ös, aztán egy HP szerver, ma egy i5-ös géppel (valami újabb táppal) volt tesztelve, ugyanaz a hibajelenség, kizártnak tartom, hogy a tápok mind inkompatibilisek a szünetmentessel...
Elvileg ennek kellene hibakódot dobnia kijelzőn, de úgy képzeld el, hogy semmit nem dob, túlterhelődik és túlterhelés miatt lekapcsolja magát.
Kimeneti frekit én nem találtam benne, de, átnézem még egyszer majd, csak nincs most itthon.Szerk.: Ahogy nézem csak a bemeneti frekit lehet állítani. A kimenetit ő intézi.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz leweegee #91138 üzenetére
Köszi szépen, kipróbáljuk mindenképpen! Sőt még az is lehet, ha van belső zavarszűrése, hogy az haldokolt el benne.... Jó az ötlet teljesen. Előfordulhat, hogy ez minden kapcsolóüzemű tápnál előjön?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Reggie0 #91135 üzenetére
Zsír új 12V/9Ah aksik kerültek bele, de ha akkumulátor probléma lenne, akkor a 2*60W-os izzónál is előjönne a probléma, de ott nem jön elő semmi ilyesmi, megy, mint a bolond. Amint rákerül a kapcsolóüzemű táp, abban a pillanatban megnő a terhelés, aztán átmegy túlterhelésbe, amitől elköszön és le is kapcsolja magát. Elektronikában nálam jártasabb ismerőseim is csak széttették a kezüket...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tordaitibi #91130 üzenetére
Szinuszos. [link]
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hozzáértőbbektől. Mi lehet a probléma abban az esetben egy szünetmentessel, ha 700W-os maximális terhelésű szünetmentes 120 W-nyi állandó terheléssel (2 db 60W-os izzó), nagyon szépen működik, mind 230-ról, mind aksiról, viszont amint egy kapcsolóüzemű pl. számítógép kerül rá ~70-80W fogyasztással, abban az esetben 230-ról simán üzemel, de amint átvált akkumulátoros üzemre, megemelkedik a szünetmentes által kiírt terhelés akár a 10x-esére vagy még többre és túlterhelés miatt kikapcsol.Segítségeteket előre is köszönöm.
(Szünetmenteses topikban nem hiszem, hogy tudnának segíteni, így inkább az elektronikai vonalról közelíteném meg.)Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tordaitibi #73863 üzenetére
Köszönöm, elkényeztetsz Tibi!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tordaitibi #73857 üzenetére
Tökéletes tényleg, most már csak egy olyan rádiós vevőt kell keresnem (itthon vagy Kínából), ami megfelel a célnak.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tordaitibi #73836 üzenetére
Baszki! Köszi!
Azért ennyit nem kellett volna rajta agyalnod. Remélem nem volt álmatlan az éjszakád!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tordaitibi #73821 üzenetére
Ugyanarról fog menni természetesen. Külön van biztosítva a vezérlés része, ugyanonnan fog áramot kapni, mivel a 230 V-os meg 400 V-os csatlakozók áramtalanítva vannak a lemezszekrényen, ez meg elé van kötve ugye, ha "technika" áramtalanítva van, akkor is legyen világítás.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Rendeltem a Sonoffot Kínából.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tordaitibi #73808 üzenetére
+ razorbenke92
Én már ott tartok írtam is, hogy az sem baj, ha nem kapcsolják egymást, mert több távirányítót fogok venni 1-gyel vagy 2-vel és megoldom azt, hogy aki sűrűn jár oda az kapjon. Utána meg, ha nagyon sötétben megy oda valaki, akkor lekapcsolja a váltót és maximum visszakapcsolja a Sonoff-fal.Szóval akkor beköthetem párhuzamosan és tudja csak a fázist kapcsolni? Sonoffot lehet itthon kapni olyan helyről ahol van hozzá távirányító is, és nem 3x annyi, mint Kínából, hanem esetleg csak 1.5x annyi?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz razorbenke92 #73797 üzenetére
Ennyire nem nyúlhatok bele, nem bonthatok el semmit (ez egy ipari helység), a váltóknak maradnia kell így, ahogy van, ha nem oldható meg párhuzamosan, akkor így marad (sajnos).
Lényeg: a váltók egy mágneskapcsolónak adnak áramot, az pedig kapcsol 3 fázist ennyi, erre akartam én rákötni a Sonoffot (párhuzamosan, úgy, hogy a vezérelt mágneskapcsoló vezérlésére adok fázist vele, semmit mást, ha ez nem megoldható, akkor szívás van.
Wifi lefedettség nincs, okos otthon nem lesz semmi ilyesmi, csak annyi (lett volna), hogy távirányítóval is kapcsolni lehessen esetleg a lámpát. Megvenném a Sonoff szettet, mert nem húsba maró az ára, de, ha bekötöm párhuzamosan és elfüstöl az első olyan kapcsolásnál, mikor valaki váltóról akarja felkapcsolni, akkor adtam a szarnak (meg a pénztárcámnak egy pofont).
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz razorbenke92 #73792 üzenetére
Átbeszéltük a dolgokat.
+ atesss
Ez, jó lehet nekem a távirányítószettes? Ezt beköthetem úgy, hogy csak fázist adjon? Lehet akkor párhuzamos a váltókapcsolóval? Nem lesz baja, ha esetleg a váltókapcsoló fel lesz kapcsolva? Mivel ugye a nullám az folyamatosra van kötve, csak a fázis van szakítva.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz atesss #73790 üzenetére
Nincs nulla a kapcsolóknál ez így van.
Ha mondjuk annál a verziónál maradunk, amit te írtál először (2 külön kör), akkor a kapcsolók egymást tudják kapcsolni illetve a távvezérelt csak saját magát tudja kapcsolni. Távval fel-le, de nincs átjárás a kapcsolók felé. Lehet ez lesz a megoldás. Kompromisszumos, lehet 1-2 távirányítóval több kell azoknak akik többet járnak oda. Erre tudsz valamit ajánlani akkor? Plusz ennek a bekötése akkor annyi, hogy kap fázist, nullát plusz rákötöm a mágneskapcsoló vezérlőszálára?
-
DJ. Ru$y
félisten
+ tordaitibi
Cserélni nem szeretnénk semmit, szóval, ha a meglévő hálózat megbontása nélkül nem lehet pluszba beiktatni, akkor így marad.
Nem vagyok villanyszerelő, hobbista, nem szeretnék a kiépített hálózathoz jobban hozzányúlni, a mágneskapcsolóra még rákötök pluszban egy vezérlőszálat, de max ennyi, ha megoldható, ha nem, akkor tényleg így marad.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz atesss #73780 üzenetére
Nem akartam nagyon belemenni a részletekbe, de, akkor kezdem Ádámtól és Évától, hogy tudjátok miről is van szó.
Van egy rohadt nagy helység, amiben 3 fázisra vannak elosztva a fényforrások. 2 ajtó mind a két ajtó mellett 1-1 váltókapcsoló, ami teljes funkciójában üzemel, egyikkel fel, akkor a másikon simán le tudod kapcsolni. (Pontosabban a mágneskapcsolót kapcsolgatod, ami pedig kapcsolgatja a 3 fázist.)
Na most van olyan, hogy valaki ebből a helységből vagy fel vagy le távozik, ergo nem a 2 meglévő ajtó egyikén megy ki, ezért vetődött fel a távirányíthatóság, mint kérdés.A megtáplálás, mint mondtam nem gond, alu szekrényben ott a folyamatos áram bármit rá tudok tenni. 1, nagyon max 2 embernél lenne távirányító, napi szinten maximum párszor lenne kapcsolgatva a távirányítóval, szóval nem feltétlen kell ipari, inkább otthoni kisüzemi, teljesen nem vagyok otthon a szintekben.
Hatótáv mondjuk 20 méter max, esetleg egy vékony falat / ajtót vigyen át, ki tudja mi lesz még később...
A mikorra kellene, hát tegnapra, de, ha meggyőző az ár különbség, és ajánljátok is hálózati áramra a kínai cuccot, akkor képesek vagyunk kivárni, addig sétálgatnak, mint, ahogy eddig is.
Jó lenne azért 1-2 hazai forrás is esetleg, de jöhet kínai is mellé.Remélem mindent leírtam, ha maradt szürke folt, akkor szólj(atok).
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Van egy 3 fázisú mágneskapcsolóm, amit váltókapcsolóval vezérlek jelenleg, viszont felmerült egy olyan igény, hogy a vezérlőoldalra be legyen kötve egy vezeték nélküli távirányító modul (biztos van rá szakszó, sry). Amit szeretnék elérni: működjön a váltókapcsoló és ugyanazon a vezérlésponton menjen a távvezérlés is (párhuzamosan kötve ugyebár). Innen jönnek a kérdések, megoldható-e ez egyáltalán? Ha mondjuk felkapcsolja valaki a váltókapcsolóról, akkor az áramot ad visszafelé a távvezérlő egységnek is ugye, ez gondolom probléma, jól sejtem? Ha mégis megoldható milyen távvezérlőt ajánlanátok? Nem szeretnék több 10k-s egységet, ha egyáltalán van ilyesmiből olcsó. (Alu szekrényben van minden, kívülre, belülre tudok szerelni stb.)
Előre is köszönöm, ha bárki tud ebben bármi használható infót adni.
-
DJ. Ru$y
félisten
Köszönöm a válaszod!
Szóval akkor nekem ez nem kell, mivel egy fogyasztót fog mérni az elosztószekrénybe lesz bekötve, bekötöm a tápfázist, az elmenő fázist a megfelelő helyre, a nullákat meg úgy látom bárhogy köthetem aztán meg is vagyok?!
-
DJ. Ru$y
félisten
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a GAO 1 pólusú fogyasztásmérő bekötési rajzán a SO + - jelölés mit takar?
Ha csak fogyasztást szeretnék mérni rajta, akkor be kell kötni oda valamit mindenképpen, ha igen mit?Köszönöm.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tvamos #54584 üzenetére
Melyik modell? Nekem YB-647 van, szét lehet ezt bontani valahogy roncsolás nélkül? Vannak itthon szétpattintó "szerszámaim", de nem merek neki esni, nehogy szétbarmoljam....
darvinya
Köszi szépen, fellógattam egy 2A-es töltővel és kábellel. Hátha.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Van egy YooBao 10400 mAh típusú külső aksim, ami gyanúsan túlmerült nem nálam volt, hanem barátnőmnél, van erre bármilyen megoldás, ami bontás nélkül esetleg feltámaszthatja?Köszönöm előre is az esetleges segítséget.
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy ilyen Livolo kapcsolót. Kérdésem az lenne, ha ezt bekötöm és "energiatakarékos" kompaktfénycsővel használnám az tehetne kárt a kapcsolóban? Ugyanis egy villanyász szakember elbizonytalanított, azt mondta, ha ezt bekötöm és kompaktfénycsővel akarom használni, akkor a fénycső tönkre is teheti a kapcsolót. Igaz ez? Mielőtt beszerelném inkább vegyek egy LED égőt?
Köszönöm az esetleges segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DIGI internet
- Path of Exile 2
- Politika
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen NAS-t vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2019 - Használt, szép állapot
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA/INGYENFUTÁR!!!
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest