Új hozzászólás Aktív témák

• Foximaxi101

csendes tag

Sziasztok!

Újra akartam húzni az XP-t, de váratlan dolog történt:
    A telepítő nem ismerte fel a partíciókat (az master winyón 2 partíció, a slave-n 1 partíció van)
    Restart telepítő lemez nélkül, és látom, hogy a BIOS visszaállítódott a default értékekre, és az XP nem indul el –> nem ír ki semmi olyat, hogy pl:
    -DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
    -Invalid partition table.
    -Error loading operating system.
    -Missing operating system.
    Úgy tudom, ha az MBR sérül, akkor ilyesmiket ír ki, bár ez nem tudom mennyire törvényszerű??

Átraktam master winyót egy másik gépbe WIN7 alá. Ez a 250 GB-ból csak 128-at lát, és semmi adat nem látszik, minden műveletre azt írja, hogy előbb formázni kell. A fájlrendszert RAW-nak írja.
    A Slave winyót jól látja.

Ubuntu linux segítségével egy új, formázatlan winyóra átmásoltam a sérült Master winyó tartalmát az alábbi paranccsal (remélem jól):
    dd if=/dev/sdb of=/dev/sda bs=1M (sdb=sérült winyó, sda=célwinyó). 1 óra alatt befejezte a másolást.

A MÁSOLAT winyót betettem a gépbe, és a telepítő cédés javító konzolon kiadtam az alábbi parancsokat, sorban egymás után:
    chkdsk → a kötet egy vagy több helyreállíthatatlan hibát tartalmaz.
    bootcfg /scan → Hiba: nem lehet windows-telepítéseket keresni a lemezeken. Ez a hiba sérült fájlrendszer miatt történhetett meg.
    fixmbr → A számítógép fő rendszertöltő rekordja nem szabványos vagy érvénytelen...
    fixboot → Az indítási partíción lévő fájlrendszer ismeretlen.
    A FIXBOOT megpróbálja felismerni a fájlrendszer típusát.
    A rendszertöltő szektor sérült.
    A FIXBOOT a fájlrendszer típusát ellenőrzi...
    A partíció FAT fájlrendszert használ.
    A FIXBOOT új rendszertöltő szektort ír.
    Az új rendszeretöltő szektor írása sikeresen megtörtént.

Ez után restart, és kiírta:
    ntldr is missing

A javító konzolon lefuttattam a chkdsk-t, azt írta, hogy a kötetcímke: 0000-0000 (vagy valami ilyesmi). Utána lefutattam a fixmbr-t, majd restart.

Most már azt írja ki, hogy érvénytelen partíciós tábla.

Hogyan tovább? Lassan kezdek megőrülni...asszem elég sok mindent megtettem.

Új hozzászólás Aktív témák