Új hozzászólás Aktív témák
-
Foximaxi101
csendes tag
Sziasztok!
Újra akartam húzni az XP-t, de váratlan dolog történt:
A telepítő nem ismerte fel a partíciókat (az master winyón 2 partíció, a slave-n 1 partíció van)
Restart telepítő lemez nélkül, és látom, hogy a BIOS visszaállítódott a default értékekre, és az XP nem indul el –> nem ír ki semmi olyat, hogy pl:
-DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
-Invalid partition table.
-Error loading operating system.
-Missing operating system.
Úgy tudom, ha az MBR sérül, akkor ilyesmiket ír ki, bár ez nem tudom mennyire törvényszerű??Átraktam master winyót egy másik gépbe WIN7 alá. Ez a 250 GB-ból csak 128-at lát, és semmi adat nem látszik, minden műveletre azt írja, hogy előbb formázni kell. A fájlrendszert RAW-nak írja.
A Slave winyót jól látja.Ubuntu linux segítségével egy új, formázatlan winyóra átmásoltam a sérült Master winyó tartalmát az alábbi paranccsal (remélem jól):
dd if=/dev/sdb of=/dev/sda bs=1M (sdb=sérült winyó, sda=célwinyó). 1 óra alatt befejezte a másolást.A MÁSOLAT winyót betettem a gépbe, és a telepítő cédés javító konzolon kiadtam az alábbi parancsokat, sorban egymás után:
chkdsk → a kötet egy vagy több helyreállíthatatlan hibát tartalmaz.
bootcfg /scan → Hiba: nem lehet windows-telepítéseket keresni a lemezeken. Ez a hiba sérült fájlrendszer miatt történhetett meg.
fixmbr → A számítógép fő rendszertöltő rekordja nem szabványos vagy érvénytelen...
fixboot → Az indítási partíción lévő fájlrendszer ismeretlen.
A FIXBOOT megpróbálja felismerni a fájlrendszer típusát.
A rendszertöltő szektor sérült.
A FIXBOOT a fájlrendszer típusát ellenőrzi...
A partíció FAT fájlrendszert használ.
A FIXBOOT új rendszertöltő szektort ír.
Az új rendszeretöltő szektor írása sikeresen megtörtént.Ez után restart, és kiírta:
ntldr is missingA javító konzolon lefuttattam a chkdsk-t, azt írta, hogy a kötetcímke: 0000-0000 (vagy valami ilyesmi). Utána lefutattam a fixmbr-t, majd restart.
Most már azt írja ki, hogy érvénytelen partíciós tábla.
Hogyan tovább? Lassan kezdek megőrülni...asszem elég sok mindent megtettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Videós, mozgóképes topik
- Eredeti játékok OFF topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Borderlands 4
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 980 PRO 2TB nvme ssd eladó /Garanciás/
- 512GB M.2 NVMe SSD Bazár Samsung / WD / Micron / Kingston
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Számlás,garanciás SSD-k! Kèszletről!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 6GB THERMALTAKE VERSAH17 600W
- Apple iPhone 12 (kerett kopott) / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest