Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiMedia lejátszók
- Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
janika16 #11478 üzenetére
Fikázhatja. Nagyságrenddel többet tud Nálad a rendszerekről.
Ezen kívül a dinamikus kötetet ha importálod, vagy csatlakoztatod, vagy mout-olod (ahogyan tetszik), akkor onnan kezdve OS alól is kezelhető.
U.i.: Mentendő drive-ra írni TILOS! A formázás meg ugye írás.
U.i.2: Vannak idegen szakszavak, melyeket szoktunk használni. A magyar nyelvben ilyenkor a ragokat kötőjellel illik a szóhoz kapcsolni. Ez szerintem sokkal kisebb gond, mint a file szót fájl-ra "magyarosítani. Ez annyira "fájl".
Kernel: Ne tegye vissza a régit. Az nem jó megoldás.
-
Kernel
nagyúr
válasz
janika16 #11476 üzenetére
Kipróbáltam, mi történik akkor, hogyha összerakom a régi rendszert, tehát a 160-as (ezen van még mindig a régebbi xp-m) + 320-as winchestert.
Talán a régi BIOS-t is vissza kellene rakni, mivel az LBA-címzéssel lehet kavar (talán ezért akad ki a GDB is), de még akkor sem garantált, hogy láthatóvá válik, mert az új oprendszer belefirkálhatott a régi fájlrendszerbe.
Ma eszembe jutott egy ötlet, mi lenne ha leformáznám (konvertálnám) alaplemezzé és így ismételten lefuttatnám a GDB-t, és talán most már így tudnék copy-ni is.
Elég rossz ötlet, az adatmentés működési elvéből adódóan ettől nemigen lehet jobb, viszont tovább ronthatod a helyzetet, mert bár a GDB formázás (vagyis a fájlrendszer újraírása) után is képes menteneni, hiszen attól függetlenül (is) dolgozik, de ez akkor sem ajánlatos módszer, pláne közben felülíródhatnak kisebb méretű fájlok, amit az NTFS magában az MFT-ben tárol.
Egyébként nem copini kellene, de mégcsak nem is copizni, ha már nem bírod leírni sem, hanem csak simán másolni, mivel magyar ember vagy gondolom, úgyhogy megkímélhetnél az értelmetlen angol majomkodástól... Értek én is angolul, hidd el, de attól még valahogy nem felejtettem el az anyám nyelvét sem, érdekes.
-
liksoft
nagyúr
válasz
janika16 #11004 üzenetére
Basszus! Megmondtam már, hogy a MAXLBA-t kell beállítani. A BIOS-nak semmi köze hozzá, csak a régi tönkreteszi! Ennyi! Tessék feltenni a legújabb BIOS-t, és a drive-ban beállítani a MAXLBA-t! Nem tudom, ezen mit NEM lehet érteni! A kapkodás, idegeskedés csak egy rakás ócskavasat fog eredményezni! Helyette tessék olvasni, ÉRTELMEZNI az olvasottakat, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor a feltételezést leellenőrizni itt a Fórumon, és csak utána babrálni a cuccokat!
Az LBA-t beírva a keresőbe, segítek Neked. [link] De ezt Te is meg tudnád tenni, kapkodás helyett! Ugyanis már írtam, a kollégámmal mi mást használunk, így nekem ugyanannyi időbe került megkeresni, mint Neked!
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Keresek Samsung 870 QVO 8TB SATA SSD-t
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest