Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
phaet0n
tag
Üdv!
Segítséget kérnék. Vettem egy új Samsung F3 500GB-os HDD-t (sata2). Nézelődtem google-ben, hogy van-e lehetőség SATA1-es alaplappal használni, azt találtam, hogy lehet, de amennyiben van rá lehetőség, kényszeríteni kell az alaplapot, hogy SATA1-gyel használja. Ilyen lehetőséget nem találtam (MSI K8N Neo) - sem jumpert, sem bios beállítások között. Végül arra a döntésre jutottam, hogy megpróbálom azért.
Bekötöttem, fel is ismerte a gép, win7 installerrel formáztam, majd elkezdtem telepíteni a win7-et, és aztán a fájlok kicsomagolása rész ~25%-ánál error, nem tudja olvasni a fájlokat. Megpróbáltam újra, nem ment. Tettem egy próbát Vistával is, de az sem volt jó.
Áttettem egy másik gépbe (ez már SATA2-es csatlakozójú alaplappal rendelkezik), és van egy rosszul megcsinált USB-s win7 telepítőm, amivel végigmegy a telepítés, de utána nem indítható a rendszer (ez mindig is ilyen volt). Itt végig is ment, és ahogy vártam, nem is volt indítható a windows, de kicsit megörültem, hogy a másik gépben már jónak tűnik. Ezután ebben az újabb gépben megpróbáltam DVD-ről is, de ugyanaz volt az eredmény, mint az első gépben.
Aztán nem tudom, milyen gondolattól vezérelve, beléptem a win7 installer parancssoros részébe, és diskparttal megpróbáltam megnézni, hogy jól van-e partícionálva egyáltalán.
Konkrétan ezeket a parancsokat írtam be: -diskpart -list vol (erre csak a dvd meghajtót jelezte ki, ekkor néztem nagyokat) -list disk (itt pedig azt írta, nincs lemez) -exit
Ezek után kiléptem a telepítőből, kis idő múlva újra megpróbáltam, de ekkor már a win7 telepítő nem is látta a merevlemezt, csak a bios. (azóta egy harmadik gépben is kipróbálva, ott is ugyanez, sőt ott mellette egy másik HDD-re telepített windows el sem indul ha bent van ez a HDD, kékhalál van bootnál.Ezek fényében az lenne a kérdésem, hogy én okozhattam-e a gondot (beismerem, hogy volt egy kis kavar, de próbáltam nem össze-vissza próbálkozni mindennel), ha igen, valahogy lehet-e rajta segíteni, vagy inkább az is elképzelhető-e, hogy maga a HDD rossz?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Házimozi belépő szinten
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- BestBuy topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG EVO 860 500GB
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Red Plus 3.5 6TB 5400rpm 256MB SATA3 (WD60EFPX)
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3726
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest