Hirdetés
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Hát azt kell észrevennem, hogy az overlay jobb képet ad, mint a VMR9. VMR-el fűrészfogasak a kontúrok és mint ha gerjednének a színek. Overlay-el nincs ilyen probléma. Hogy lehet ez?
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3497 üzenetére
De ez csak encoding, filmek lejátszásához decode kell.
-
Johnny Cage
addikt
Pedig itt azt írja, hogy "ATI Cards have a codec pre-installed to their GPU's capable of encoding H.264, AVC1, VC1, MPEG1 and 2 movie files by NOT installing any codec like MPC-HC or Cyberlink because it is included already in the driver software", bár hogy mennyire megbízható a forrás, azt nem tudom.
-
ArGab
őstag
válasz
Johnny Cage #3495 üzenetére
Ez a DXVA-ra vonatkozik. A HD előtaggal rendelkező összes (kivéve 2900) kártyán van UVD, UVD+ vagy UVD2. A Unified Video Decoder (UVD) végzi a H.264/AVC, VC-1 és MPEG-2 tömörítésű videók dekódolását, de ennek kihasználásához kell megfelelő kodek, ilyen az MPC-HC, a Cyberlink vagy Arcsoft-é. Önmagában nem működik attól a dekódolás, hogy a kártya tudja dekódolni.
-
Johnny Cage
addikt
Ezt olvassátok el , érdekes. Bár arra még nem jöttem rá, hogyan lehet használni az ATI állítólagos "pre-installed" dekóderét.
-
iMaverick
addikt
A BSPlayer-t rákényszerítetted a CoreAVC használatára? Mert nekem gyönyörűen működött a Core2-es gépen... Mondjuk azóta az MPC HC standalone filterével nyomom, így van DXVA.
Johnny Cage: nem szoktam kisérletezni ilyen "moddolt" driverekkel. Egyedül a Radeon kártyákhoz való drivereket nézegettem meg, de mindíg visszatértem a "gyári" Catalyst-hoz...
-
Johnny Cage
addikt
Vagy a másik lehetőség, hogy áttérsz KMPlayer-re, több manipulálási lehetőséget ad a feliratoknak és a kezelőfelülete is jobban testre szabható. Egy nagy hiányossága van ennek a lejátszónak, hogy nem támogatja a hardveres gyorsítást, de ha MPC-HC-vel kombinálod (integrálod az MPC video decoder-ét), akkor lesz hardveres gyorsítás is.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Options/Output legyen VMR7 v. VMR9 (renderless)-re állítva XP-nél, EVR (custom pres.)-re Vistánál/Win7-nél. A Playback-nél az Auto-load subtitles is legyen bepipálva. Ha ezek megvannak, akkor a beágyazott feliratokat a Navigate/Subtitle Language-nél tudod kiválasztani, ha a Haali Media Splitter fent van (vagy annak az ikonjával az óra mellett). Ha nincsen, vagy külső feliratot akarsz (videó mellett ugyanolyan néven), akkor azt a Play/Subtitles menüpontban tudod megtenni.
-
Gismo
addikt
Szevasztok!
Most hosszú lenne kicsit visszaolvasni, ezért inkább felteszem a kérdést, de ha már 600x lerágott csont, akkor bocsi.
Szal mivel érdemes lejátszani a HD filmeket?
Jelenleg Media player Home Cinema-t használok CoreAVC-vel. Mivel 3 magos a procim szépen szét is oszlik a terhelés a magok közt. Ami BSplayerrel és divx codeccel nem volt jellemző. Nem is ez a lényeg, hanem, ha igényt tartok rá, hogy tudom felirattal nézni a filmet? (beépített feliratos) van angol hangsáv és magyar, feliratnak is lennie kéne egy magyarnak, de nincs benne a listában. Arra tippelek, hogy a CoreAVC nemengedi. de vajon miért és hogy lehet ezt kiküszöbölni?Köszönöm előre a segítséget!
Jóéjt!
Hali! -
iMaverick
addikt
válasz
Johnny Cage #3473 üzenetére
Egyetértek PuMBa-val: szerintem is teljesen jó az Audigy 2-höz való Creative driver... A filmnézős gépen XP+Audigy 2 Value, a játék gépen Win7 + Audigy 2...
Ezzel a renderelési problémával még nem találkoztam (sem Xp, sem Vista és most Win7 alatt sem). Pedig a filmnézős gépen XP van...
Szerk.: jelenleg a legújabb Creative driver-t használom, erre értendő, amit írtam!!! (Az előző verzió csinált furcsaságokat, pl. elfelejtette, hogy 5.1-re van állítva a kimenet és csak driver újratelepítéssel volt hajlandó újra 5.1-ben menni...
)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3484 üzenetére
Ez valami WMR9-es hiba lehet. Én is szórakoztam vele XP-n,de nagyon szar renderer. Volt olyan filmem ami 25fps-es volt és csak 18fps-sel vitte,Overlayben viszont ment rendesen 25fps-sel. A legbiztosabb egy Vista / Win 7 EVR Custom Pres. rendererrel,nekem eddig minden ment vele simán,hiba nélkül DXVA-val.
Egyébként eléggé ütős géped van,miért maradtál az XP-nél?
CPT.Pirk: én is erre gondoltam,mert láttam ,hogy egy xvid-es sorozat hangsávja volt és ezeknél mp3 formátum szokott lenni,ami pl. 192kbps-nél 16kHz-nél vág. 320kbps-nél már 22kHz-nél vág csak már nem szokták alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
válasz
Johnny Cage #3454 üzenetére
A VMR9 mixer mode-t kapcsold ki.
-
Johnny Cage
addikt
Egyébként feltűnt valakinek olyan, hogy a kép lassú, konstans mozgásnál (például a kamera körbepásztázza a tájat) mint ha villódzna (nem mint a tearing-nél, nem esik szét, hanem egyfajta darabos villódzást érzek, ahogy a kamera lassan forog)? Vagy ez csak a TFT miatt lehet?
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz
Johnny Cage #3484 üzenetére
Igen, otthoni gépen sokáig XP volt, nem tudtam meggyőzni apámat a Vista telepítésről, és most hogy visszagondolok az elsőként említett hibád mintha pont ott jött volna elő nekem is XP-vel.
Én Vista (most már Win7) alatt, EVR-rel nagyon régóta használom a DXVA-t, és nagyon ritkán van vele gondom, amikor állítgatni kéne. Cserébe 500MHz-en jár a proci filmnézés közben szinte végig kikapcsolt ventivel a szoftveres 2 GHz helyett. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
ArGab
őstag
válasz
Johnny Cage #3480 üzenetére
Az előző hibád vsz egy MPC bug, ami pár verzióval nálam is előjött, de amúgy nem szokott gondot okozni.
Ilyen hibával eddig 70 kiírt és kb. ugyanennyi megnézett 720p és pár 1080p filmmel (plusz 3-4 sorozat epizódjai) egyetlen egyszer találkoztam, az említett Ep3-al. Egy másik filmnél pedig nem megy a DXVA a túl sok refframe miatt, de ott automatikusan átkapcsol szoftveresre. Ezektől eltekintve más DXVA gondom soha nem volt (Vista alatt), szóval azért túlzás hogy folyton kapcsolgatni kelljen.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Rájöttem sok dologra. Pl. AC3 filternél mikor hozzáadjuk az MpcHC-hez, akkor ne a merit 4000000 elött legyen a pont, hanem a prefer opciónál. Így már igaz több példányban (amiből 1 a ténylegesen működő), de mindenféle filmnél bejön az AC3filter, ahogy szeretnénk.
Aztán arra is rájöttem, hogy a 16-18K -s vágást nem a hangkari csinálja, hanem maga a film hangja olyan. Néztem avi fájlokat, egyszerűbb mkv fájlokat, 16-18kHz-nél vége volt a spektrumnak. Aztán elindított az Nytt-es Elit alakulat 1080p HDDVD felvételt a DTS hangjával, ott még 22kHz fölött is mutat hangot az ac3filter. Ezt mind a DTS, mind a sima AC3 2.0-ás hangjával elértem.
Gondolom átlagos filmeknél a sima mp3 tömörítés öli meg a hangot. -
ArGab
őstag
válasz
Johnny Cage #3478 üzenetére
Nem DXVA kompatibilis. Nekem az SW Ep3 ilyen.
Ha ideiglenesen kikapcsolod a DXVA-s x264 kodeket, és csak a szoftvereset hagyod, azzal jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Ez igaz,de csak XP-re. Én is azért váltottam Vistára (most Windows 7),mert a hivatalos driverekkel is jobban szól,mint XP alatt.Az XP gagyi hangkezelő rendszere miatt van ez.
[ Szerkesztve ]
-
sirdond
őstag
én is youp pax drivert használok az audigy 2 zs-hez, volt daniel_k féle is,de nekem nem jött be
sajnos windows 7-hez egyik sem az igazi, mert ugye még nem jött ki hivatalos driver,így nincs mit moddolni
ki kell próbálni mindkettőt és amelyik tetszik az maradamúgy pont ma "jött ki" az új pax driver win7-re:
http://www.driverheaven.net/youp-pax-drivers/185580-pax-pci-audigy-windows-7-alpha-v-1-00-a.htmldaniel_k fórumát valaki be tudja lineklni? meg volt valahol könyvjelzőben, csak nem találom
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Van is topic erre, hogy hogyan kell audigy karikat moddolni audigy4-re, mérések szerint áll. tényleg jobb lesz tőle. A Youpax meg jó, csak azzal ha jól emlékszem, nincs eax...
-
Johnny Cage
addikt
"Én már egy ideje a Creative driverekkel nyomulok,mert semmi bajuk sincs és a hangminőség sem rosszabb a moddolt driverekénél"
Ezzel nem értek egyet, legalábbis az Audigy 2-höz kiadott hivatalos driverekkel ijesztően szól a kártya, akármit csinálsz vele. A Youp-Pax féle moddolt driverekkel nagyságrendekkel jobban szól (amibe eleve az audigy4 drivereit dolgozták bele és kábé ennyiben is különbözik a két kártya: driver-ben).
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz
Cseréld le az MPC-HC-t. Nálam is előfordult már párszor ilyen hiba, volt hogy minden HD-nál, volt hogy csak párnál jött elő és mindig DXVA-val. Vagy visszalépdelve, régebbi bétákat próbálva jó lett, vagy ha kijött újabb abban javították pár verzióval később.
Nálam a most legfrissebb 1161 tökéletes. Persze legyen fent a legfrissebb DirectX és .Net is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már ingyenes? Én még úgy tudtam, hogy pénzbe kerül a használata, de legalább rájöttek... Mind1, majd megnézem mit csinál Daniel_k driver az XP-s alap driverhez képest.
Amúgy a gyári cucc képes stereo surround módban lejátszani zenéket? Daniel_K-s ezt csak Vistán tudja nálam. (vagyis tudta, mert az nincs a gépen és már nem is lesz)
-
Johnny Cage
addikt
Megvan a probléma oka, kerüljétek az esir hddvd ripjeit. Arra nem jöttem rá, hogy mi okozza (mivel hardveres gyorsítás nélkül és/vagy vmr7 renderless-el nincs probléma), de csak ezeknél a ripeknél fordul elő.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azokat a méréseket még XP alatt csináltam hivatalos driverrel, most pl. W7 van fent, de a Daniel_K féle driver, hogy legyen eax játékokban. Holnap majd méricskélek kicsit, teszek majd sima mpc-t, mert ott könnyebb használnom az ac3filtert. Meg majd teszek fel XP-t is holnap.
[ Szerkesztve ]
-
sirdond
őstag
válasz
Johnny Cage #3464 üzenetére
nekem xp alatt volt vmr7 renderlessel dxva-m és ez 100%,mert volt valami gondom és mindent végigpróbáltam,hogy megszüntessem
ha a linkelt guide alapján telepítesz fel mindent, haali splitterrel együtt, akkor sem működik?
megpróbálhatod azt is, felrakod a .net framework-ot 3.5ig és az evr-t választod renderernek
vagy letöltöd az arcsoft total media theatre 3-at és azzal is megpróbálod lejátszani (warezról a platinumot ofc)a kártya topicjában kérdezted már?
hátha valaki talált már megoldást[ Szerkesztve ]
-
-
sirdond
őstag
válasz
Johnny Cage #3461 üzenetére
mpc vagy mpc hc? nem mindegy
vmr7 renderlessel is kell lennie dxva-nak,szóval szerintem a beállításokkal van valami hiba
cpu se volt tuningolva?[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
Bétát nem mertem felrakni, de kipróbálom. Ez egyébként a v1.2.908.0.
MOD: egyébként standalone filterként letöltöttem az MPC beépített kodekjét a sourceforge-ról (szerintem ott is a legfrissebbet kínálja fel) és integráltam KMP-be. De a KMP is ugyanezt csinálja vele, csak ott még annyival rosszabb a helyzet, hogy 1.) VMR7-el sem tűnik el ez az alsó elmosott sáv 2.) a nem DXVA-s h.264-es videókba nehéz belepörgetni (seek-elni), mert míg dxva-s videónál egy kattintásra odaugrik a keyframe-hez, addig dxva nélkül 2-3x is oda kell klikkelnem, mire nagy nehezen odaugrik az adott pontra.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
válasz
sirdond #3459 üzenetére
Monitoron, nincs tuningolva, legfrissebb mpc és semmilyen más kodek nem volt feltelepitve soha (illetve egyszer felraktam a cyberlinket, aztán le is szedtem; mpc még látja a kodeket, de élből letiltottam /block/).
Ja és persze VMR7-el nincs dxva... az a furcsa, hogy overlay-en is előjön, csak egy kicsit másképp néz ki (ott a blur-szerű elmosodás helyett a wallpaper kis szelete látható, de ugyanott).
-
PuMbA
titán
válasz
CPT.Pirk #3455 üzenetére
Windows Vistád vagy 7-ed van? Nekem ez az Audigy driver van fent : [link]
DTS hangnál sincs 12-14 kHz-nél feljebb?Johnny Cage: legújabb beta MPC-HC van fent(1161)?
Mod 2 : Semmi baj sincs a beta-val,én már 4 hónapja használom őket és hibátlan volt eddig mindig
[ Szerkesztve ]
-
sirdond
őstag
ez érdekes
monitoron vagy tvn nézed?
milyenen? erősítő van közbe iktatva?
legfrissebb mpc hc? pontosan milyen codecek/lejátszók vannak feltelepítve?
tuningolva sincs a kártya?[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
válasz
CPT.Pirk #3455 üzenetére
Legfrissebb DirectX 9.0c (2009 march redistributable) és XP. Próbáltam kiguglizni és úgy tűnik, nem egyedi a jelenség, de megoldást nem találtam rá. Catalyst-ot most frissitettem, mindent kiszedtem driver cleaner-el és ccleaner-el safe módban, de a 9.4-essel is ugyanez volt és a 9.6-ossal is ugyanez a helyzet. Egyébként nem minden h.264-es videónál ön elő, eddig úgy vettem észre, hogy csak a dxva-soknál, de ott se mindnél. Ha nincs hardveres gyorsítás, akkor minden oké.
-
sirdond
őstag
válasz
szerintem ez tearing
outputnál a D3D fullscreen-t kapcsold be
nem lehet,hogy a videokártyád melegszik nagyon? -
Johnny Cage
addikt
Sziasztok, MPC-HC-ben találkoztatok ilyennel? (A videó alját tessék figyelni.)
Ez a homályos sáv a kép alsó részén csak akkor szűnik meg, ha VMR7 renderless-t használok, de pont a pixel shader-ek miatt akarok VMR9-et használni. Ha KMPlayer-be integrálom az MPC-HC decoder-t, akkor még problémásabb a helyzet. 9.4 és 9.6-os Catalyst-al is ugyanaz, továbbá YUV mixing módban (MPC-vel) elkezd drasztikusan akadozni a kép.
Őszintén szólva eddig semmi előnyét nem látom a hardveres videógyorsításnak, inkább csak azt, hogy problémás. Kérdés, hogy a VMR vagy az MPC-HC bugos?
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani valamilyen programmal egy egy 8 gb-os mkv-t kettészedjek két 4 gb-os mkvre?
S igy kitudnám irni ugy hogy nem daraboltan.....
-
djyuri
őstag
válasz
iMaverick #3445 üzenetére
Rendben
nem szándékoztam újraindítani.
Én mondjuk használok 6-7 éves vinyókat 90-100%-os healt-al...A mai jobb lemezeim már biztos tovább fognak tartani,de az akkori első generációs lemezek,amik nem tdk,verbatin,traxdata volt,azok már szinte mind meghaltak. Sorozat dvd-m pl szinte az első generációból is van,amikor még 30ezer alatt mégcsak eu-ban is alig kapható volt író és bizony a legtöbb lemezt már újra meg kellett szereznem. (ami nem tdk,verbatin, (50% arita/ridata) )Én mondjuk teljesen úgy kezelném a HD film tárolásra szolgáló vinyót,hogy külső vezérlővel kötném a gépre és csak addig,amíg használom. Egy 3 éve működő rack vinyóm is van és már az kapott annyit az élettől és még mindig 90%-os...Jah és 2 évesen került bele a vinyó.
dvd-k továbbra is maradnak,de nekem több a hibázási lehetőség korongon,mint szivacsdobozba vinyón. A sima dvd-im is rendesen zárt kofferben vannak. És csak én vehetem ki és csak én olvastathatom. jelenleg ez a maximum,amit megtehetek az adatokért. (és a nyugalmamért)
Én mindössze a dual layer-ről mondok le. De ebben egyetértünk
egy kis összehasonlítás:
lemezekben elvesztett adataim: teljes bud spencer kollekció, 40% film dvd-k újramegszerzése(amit lehetett)...12dvd MP3...95-100 dvd sorozat újramegszerzése. 7dvd jéték image megszerzése. (ezek többnyire elöregedés vagy kölcsönadásból keletkezett)
Vinyón elvesztett adataim: Amíg maxtorom volt a kezdetek elején hetente 40GB,de akkor még minden megvolt minden haveromnak is. Azóta get data back és társai + Only Western Digital segítségével talán 100GB veszett el...amiből egyszer én ejtettem le a vinyót (20GB volt a vinyón)és ez 2001 óta nézve. (az adatok 10%-ban eltérhetnek)
Amúgy adatfontosság nálam:
0.-!!! képek,dokumentációk (ez nem xxx és társai)
1.-MP3! (mind dvd) (legfontosabb örökké a gépemen)
2.-sorozat(ez mind DVD)
3.-Játék,programok(ezek fele dvd,fele dual layer (TDK)
4.-HD film (ennek kell most mindössze a megoldás)
5.- divx,mese,egyéb (ezek dvd-n vannak) (ezekért nem idegeskedem)[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Ilyen jellegű vita volt már pár oldallal korábban... Részemről maradok a 4.5-ös TDK DVD-nél. WinRAR-ral becsomagolom a filmeket (természetesen csak TÁROLÁS-ra) és így akár a 3 DVD-s filmet is el lehet rakni mindenféle hangsávkivágás meg hasonlóak nélkül.
A winyóval az a bajom, hogy ha megnyekken (és ki mondta, hogy 100%-san nem lesz baja?) akkor bebukom 100-200 filmet... A lemezeknél ennél kisebb a "veszteség" aránya.
Dual-layer lemezt nem is vennék, mert már az egy rétegű is olyan-amilyen, a 2 réteg meg tiszta orosz rulett...
-
djyuri
őstag
Nah ezt egy picit elírtam...
tehát 400ft-ért tudok TDK dual layer-t,ami megbízható,mert a legelsőt is ugyanolyan gyorsan tudom beolvasni a gépre,mint a 40.-iket.
És a legolcsóbban is 9436ft körül tudom a 320-as WD vinyót nagykerből..de kellemetlen rokon,szal...marad a 11435ft/320GB
tehát,ha most papíron számolom,akkor 320GB az csak 310GB...tehát kb 38 db dual layer...38*400=15200Ft
szóval ez verhetetlen ár. Így én merem bejelenteni,hogy az elavult és rettenetesen könnyen sérülő (főleg,ha kölcsönadod) lemezek világából én végérvényesen kivonultam! Nagy tisztelettel köszönöm a segítséget,amit rendítetlenül adtatok nekem! De sajnos ez a kellemetlen atrocitás rávilágított,hogy bizony ennek lejárt a jövője. Majd visszatérünk talán erre a kérdésre,ha már a BLUERAY lemezek vagy az azt követő 1000GB-os lemezek GB-onkénti ára legalább megközelíti a merevlemezek árát,sőt inkább a hatoda ára lesz,mivel ha azt vesszük 30-ért már lehet kapni multimédia boxot,amire rádugok bármilyen vinyót és lám kint van HD-ben a tv-n a film. Nem beszélve arról,hogy mekkora a sebességkülönbség egy merevlemezes és egy optikai meghajtó között!
Megjegyzésként hozzá kell tennem,hogy nyilván a saját tokjában egy optikai korong nem olyan sérülékeny (kivéve,ha ráülök),így még ez lehet maxmimum a pont a korongok mellett. De mivel én még a rossz hardvert is úgy kezelem,mint,ha különleges érték volna,így tulajdonképpen képtelen vagyok jó pontot felsorolni az optikai lemezek mellé
Ui2.: kérem a normál 4,7GB kapacitású lemezeket ne vegye figyelembe az,aki bele szeretne kötni a meglátásomba,mivel jelenleg HD topikban vagyunk,így az ilyen értelemben kötekedőnek semmi keresnivalója itt!...Flamelni meg húzzon a pékhez...
ui3.: és a gagyi minőségű dual layer korongokat se sorolja fel kérem senki
Tisztelettel. Gábor
-
djyuri
őstag
Rendben...még próbálkozom....de most más miatt fől a fejem...amit kaptam havertől ajándékba 25 dual layer lemezt szülinapomra,az mind rossz...ráadásul már van,amit kitöröltem...úgyhogy tegnap embert tudtam volna ölni,ha nem itthon jövök rá.
De úgy döntöttem soha többet nem veszek cd,dvd,egyéb korongot....jelenleg,ahogy számoltam a merevlemez 50%-al olcsóbb,mint a dual layer...ráadásul akkor nem is kell tömörítenem és szenvednem.
Tehát most nézelődök,hogy milyen WD-t kapok tizenezkerért.
üdv
-
band1103
őstag
válasz
CYBERIA #3440 üzenetére
Azt hogy a dxva nem a szent grál. Ez annyit jelent hogy korlátai vannak a haszálatának, tehát csak akkor lép működésbe ha a film DXVA compatibilis. Ha nem DXVA ready a film akkor nem fog működni a gyorsítás. Te is le tudod ellenőrizni még letöltés előtt hogy a film DXVA ready-e vagy sem a következő képpen:
1. Letöltöd a film sample-ét amit általában a filmhez mellékelnek és azért jó mert kisebb a mérete ezért hamarabb letöltődik. Ez egy kivágott részlet az ominózus filmből tehát minden technikai tulajdonságában tökéletesen megegyezik a filmmel.
2. letöltöd a mediainfo ingyenes progit, és installálás után ha jobb egérgombbal kattintasz a filmre akkor ott a mediainfo progiból megtudhatod a film felbontását és a ref frames-jét. Ez a 2 tulajdonság az amiből kiderül hogy a film DXVA ready-e vagy sem.
3. Majd ellátogatsz erre a oldalra és a táblázatok segítenek eldönteni hogy a filmed DXVA ready-e vagy sem. -
CYBERIA
senior tag
Minden ki lett próbálva, amit ajánlottatok, azonban úgy látszik mégsem működik a dolog.
Tehát még egyszer a konfiguráció tömören: 2,4 GHz Celeron, 1 GB RAM, HD 2400 AGP, Win XP, MPC-HC.
Állítólag driverben nem kell állítani semmit, az MPC-ben meg úgy lett, ahogy írtátok.
Nekem van egy olyan sejtésem, hogy itt DXVA problémák vannak. Erről mit kell tudni? -
djyuri
őstag
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Melyik progit ajánljátok HD filmek lejtászásához és mivel tudom megnézni, h az adott filmenk milyen a felbontsa?
köszi
-
Locsi
senior tag
Ez a progi kell neked. [Handbrake]
-
band1103
őstag
Eltaláltad, olyan procim van. A dolog pedig nagyon egyszerű. Fogom és a biosban átállítom auto-ról (1.35V) 1.0V-ra. Ennyi. mondjuk pár órán át játszottam vele mire megtaláltam azt a legkisebb fesz értéket ahol már primestabil lesz a cpu alapfrekin de nekem megérte.
iMaverick: szvsz azt már nem érdemes lentebb tornázni de a load fogyasztás azért még csökkenthető és ez sem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
Üdv
sajnos nem megoldható minden filmnél,hogy csak levágom a végét. Így is már külön van az összes filmnek az angol hangsáva és levágtam a végeit is,de van még mindig,amit így is 100-200 megával túllóg. nekem nem baj,ha 20 lépésből áll és egy hétig tart
De ki kell már írni,mert sok giga és kell még
köszike;)
-
válasz
band1103 #3420 üzenetére
És mivel vetted vissza az alapfeszt, ha nem titkos?
Nekem is olyan CPU van, mint neked az adatlapon, gondolom szintén Brisbane... érdekelne ez a dolog.
iMaverick:
Szerk: mondjuk ez a 25-26 fok kb. szobahőmérséklet... Ezt még lejebb tudom egyáltalán tornázni[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz
band1103 #3425 üzenetére
No, akkor a hétvégén lehet kicsit szórakozok ezzel a feszcsökkentéses játékkal!
A letöltő-filmnézős Core2-es gépben ugyan eleve passzív hűtés van a procin (Scynthe Ninja) és így jelenleg valami 25-26 fokos a proci, de ha lehet lejebb vinni, miért ne?
Szerk: mondjuk ez a 25-26 fok kb. szobahőmérséklet... Ezt még lejebb tudom egyáltalán tornázni?
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz
iMaverick #3422 üzenetére
Nem is kicsit csökkent. Ja és be van kapcsolva a c&q is. Alapfrekin alapfeszhez képest hatalmas a különbség üzemi hőmérsékletben, de alig 2-5 fok a különbség ha közben bekapcsol a c&q és leveszi a frekit a felére. Ergo a freki downclock minimálisat számít, a fesz down viszont nagyon!!! A procimnak boxos hűtője van de nem számít mert az a legjobb mikor benyomok egy dxva-s 1080p-s filmet és a cooler lekapcsol. Csak 15 percenként kapcsol be akkor is csak 5 percre és csak 800-as fordulatom.
-
djyuri
őstag
Üdv
Kicsit dugig van a gépem HD filmekkel
Köszönöm szépen az eddigi segítségeket a hangcserékhez és fűzésekhez! Csodálatos volt mind!
Most eljutottam ahhoz a ponthoz,hogy van 20-30 olyan MKV-m,ami kiférne egy kis módosítással dual layer-re. Tehát csak annyi,hogy kiveszem mkv tool-al az angol hangsávot.
Nade
Az egyik...név szerint starwars klónok támadása így is 46 megával több lett,mint a maximum
Igazság szerint nem értem miért nem fér ki a 8300MB a lemezre
De a lényeg,hogy szeretném egy a 46 ~~50MB-ot letömöríteni belőle... Létezik valami,amivel át lehet ilyen kicsivel is kódolni?
Köszönöm
szép napot
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz
band1103 #3420 üzenetére
Jómultkorjában a Chip magazinban is ezt feszegették (gyakorlatilag downclock), de nálam nem csökkent a hőmérséklet, ezért hagytam a csudába a dolgot. A feszcsökkentéshez meg be kellett volna menni a BIOS-ba, ahoz meg lusta voltam...
band1103: üzemi hőmérséklet csökkent?
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Pontosan ahogy mondod. De az hogy az AMD-t nagyon jól lehet alapfeszen is húzni arra is utal hogy viszont alapfrekin nagyon jól lehet alulfeszelni és gondolom ez intelnél is hasonlóképpen lehet. Az enyém most alapfrekin megy mindössze 1.0V-on primestabilan mikor alapfesze ennek 1.35V. Tehát az is igaz amit én mondtam hogy tuningolva jobban melegedne és többet is fogyasztana mert alapfeszen kéne hajtani, elenben azzal ha alapfrekin 1.0V-on van. (bocs hogy töröm a magyart)
[ Szerkesztve ]
-
ANT
őstag
válasz
iMaverick #3418 üzenetére
Tök jó, akkor legalább nem lehet azt mondani, hogy bencsmárk-huszár volnék!
Visszatérve a szerencséhez: nem tudom, melyik lehet az az .mkv, amivel nem lenne szerencsém. Mert pl. van egy kb. 8 perces, .ts formátumú rövidfilmem a Jégkorszak Motkányával, ami 36000kb/s bitrátájú, ~1,1 GB-os darab. Namost ez is döccenés nélkül megy. Ennél húzósabbat nem nagyon tudok elképzelni, bár lehet, hogy van olyan.band1103: alapfeszes tuning esetén a fogyasztás növekedése nem számottevő. Ezt konnektoros fogy.mérő műszerrel is csekkoltam.
-
iMaverick
addikt
válasz
kisJack #3417 üzenetére
Hú, ez így kicsit bonyinak hathat. Szóval ha a helyedben lennék, akkor először megnézném, hogy még véletlenül sincs-e benne már a magyar hangsáv is (szoktak ilyen "gonoszságot" elkövetni a RELEASE csapatok, hogy mellékelik is a hangsávot(kat), de bele is van rippelve). Próbáltál hangsávot váltani?
Ha valóban nincs benne, akkor az MKVTool nevü progi lesz a barátod. Lehet hozzá letölteni grafikai felületet is (GUI), mert parancssoros a drágám.
Remélem az angol azért megy, mert gáz lesz használni.
ANT: Band1103 kollégával elentétben én nem merengek ezen az erkölcsi problémán... PERSZE HOGY SZÁMÍT A TUNING! Értsd jól: ha nem DXVA-s a videód, akkor az egészet a CPU számolja. Namost a tuninggal mit érsz el? Hát hogy megnő a proci számolási kapacitása!!!! Azért tuningoltad meg a procidat...
A szerencse alatt tényleg azt értettem, hogy eddig nem szaladtál bele ilyen videjóba... Viszont sirdond kolléga hozzászólása alapján lehet, hogy a munkahelyi gépem ennyire tréé...
Intel Core2 E2140, 1GB ram, Intel 946GZ VGA, WinXP SP3, MPC HC
[ Szerkesztve ]
-
kisJack
aktív tag
Sziasztok!
Leszedtem egy 720p-s filmet, a lejátszással nincs gondom, viszont teljesen új nekem ez az egész, konkrétan ez az első hd filmem, eddig csak egy két demót láttam, szóval: kitömörítettem és lett nekem egy matroska vagy milyen file-om, ez ugye maga a film, angol nyelven fut, magyar felirattal. Ezen kívül van egy AC3 audió file, ami a magyar szinkron. Hogyha magyar nyelven szeretném megtekinteni akkor mi a teendő? Össze kell ezeket gyúrni? Vagy vhogy egyszerre lejátszani? Pls help!
-
band1103
őstag
válasz
fefe172 #3403 üzenetére
Bocs hogy kihagytam pár napot
!
Kár hogy nem sikerült 5050e-t szerezni és ami helyettesítheti az egy Athlon 64 X2 5000+ mert ez is 2600Mhz-es mint a 5050e és ez a lényeg. Persze ha gyorsabb akkor jobb, tehát PuMbA ajánlata is jó illetve jók még a :Athlon 64 X2 5200+ 2600Mhz
Athlon 64 X2 5200+ 2700Mhz
Athlon 64 X2 5400+ 2800Mhz
Athlon 64 X2 5600+ 2800Mhz
Athlon 64 X2 5600+ 2900MHzDe ha ismét beszerzési problémáid lesznek akkor tudd hogy egy X2 5000+-os is elég már ha csak olyat találsz.
ANT:
"...nem tudom, ennek mennyire van jelentősége?..."Sokáig gondolkodtam hogyan fogalmazzak, cikizzelek vagy viccelődjek, de aztán arra gondoltam hogy csak simán közlöm hogy : Van, nem is kicsi!
Ha tuningolonám (könnyedén) az x2 4000+(2100Mhz) -os procim olyan 2700Mhz-ig akkor nekem sem szaggatna semmilyen 1080p-s film csak hangosabb lenne a gépem meg többet is enne.[ Szerkesztve ]
-
ANT
őstag
válasz
iMaverick #3410 üzenetére
Ezt a szerencsét milyen szempontból említed...?
Az összes, neten fellelhető, 1080p-s filmet ugyan nem töltöttem le/próbáltam ki, de gondolom, olyan eszeveszett különbség nem lehet közöttük bitráta szempontjából.
Másrészt még annyit hozzáfűznék, hogy tuningolva van a proci, nem tudom, ennek mennyire van jelentősége? -
iMaverick
addikt
Hirtelen beFTP-ztem pár video SAMPLE-t a céghez... Pl. a Midnight Meat Train 1080p-s RELEASE sample-je kapásból elcsúszott a hang... Idehaza (DXVA-val) semmi baja!
Szóval elhiszem, hogy ilyen procival nézegetsz 1080p-s filmeket, csak ezek szerint eddig szerencséd volt..
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #3408 üzenetére
Mármint a különbségre, mert nekem is nagyon gyanús, hogy nálam ennyire fel kell tolni a magas hangot a "természetes" hangzáshoz. Olyan, mintha valami megenné a magast nálam. A 8-12dB iszonyat sok, pl. egy HI-FI szabványú erősítő belső equalizere maximum 3dB-t módosíthat a hangon, az fölött már nem hifi. (elvileg 3dB, ha jól tudom)
[ Szerkesztve ]
-
fefe172
tag
Hát sajnos nem nagyon értem mit írtál a jó procin kívül, mint mondtam, laikus vagyok. Van jelenleg egy M2A-VM HDMI alaplapom azt akarnám üzembiztossá tenni HD filmek lejátszására. Egy korábbi hozzá szóló band1103 ajánlott nekem egy 5050e-s procit , de beszerzési problémáim akadtak vele és újabban nem látom őt a fórumon. Ajánlottak nekem AMD Athlon 64 5200+ AM2 X2 DualCore DOB
AMD Athlon 64 5600+ AM2 X2 DualCore DOB
AMD Phenom 8650 AM2+ X3 64bit BOX procikat. Nagyon szívesen veszem részedről is a a procira való tanácsot milyet volna érdemes vennem a fenti alaplapba. -
fefe172
tag
Szia !
1080p videókhoz DXVA képes videókártya nélkül: AMD Athlon 64 X2 4600+ vagy Intel Pentium Dual Core E2180
1GB RAM
bármely videókártyaAzt kérdezném tőled ( laikusként) most tervezek proci cserét és az AMD Athlon 64 5200+ AM2 X2 DualCore van tervbe véve ill. javasolták, mit szólsz hozzá? Ugyanis a gépet HD filmek lejátszására használom jelenleg egy 3800+ procival ( ami már megérett a cserére) , de csak a a 720p-s filmeket viszi és a 1080p-nél már sajnos csúszik a hang a képtől v. éppen fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch 32GB. RED & BLUE,Kiváló állapotban,extra tartozékokkal.
- Dell OptiPlex 740 - Athlon64 3800+, 4GB RAM, 80GB HDD, Geforce 6150
- Nintendo Switch OLED 64GB. (+256GB.!) Pokémon Scarlet & Violet Edition Kiváló állapotban.
- Steam Deck 64+512GB.! Kiváló/Karcmentes állapotban eladó!
- Lenovo 500 Performance FHD 4XC1D66055 Full HD Webkamera