-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Kaisho #26598 üzenetére
"Pl nem lehet nyelvet választani"
De lehet, viszont te tudod, hogy mire költöd a pénzed....
(#26599) SunMount3r: Minden 4K TV lejátszója tud 4K lejátszást, azaz egyben HDR-t is, mert nélküle rosszak lennének a színek, mint PC-n egy HDR-t nem tudó lejátszóval
Nagy felháborodás lenne, ha egy 4K TV nem bírna minden 4K filmet lejátszani, hiszen pont ez a TV lényege, ezt tolták le a vásárlók torkán, hogy 4K HDR! Vegyed meg!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kaisho #26596 üzenetére
Biztos vagy ebben? Amúgy egy HTPC-nél van sokkal olcsóbb megoldás is Android-os lejátszók formájában. De csak ha tényleg nem tudja a TV-d a HDR-t és esetleg mélyebb igényeid lennének (pl. némileg jobb képminőség, hálózati lejátszás, több, veszteségmentesebb formátum támogatása). Amennyiben tudja a HDR-t és megfelel neked a felsoroltak nélküli élet, akkor a "koca" házimozihoz jó lehet a TV lejátszója is. HDR Próba volt már a TV lejátszójával?
(#26597) PuMbA: Már csak épp az állandó USB ki-be dugdosás és rohangálás/másolgatás miatt is ajánlanám inkább a dedikált lejátszót. Volt benne részem egy ideig, nekem elég is volt. Amúgy a feltételezésedet még nem igazolja, hogy pl. YT-ról tudja a HDR-t.
Az lehet egy teljesen másik app, Player is a rendszeren belül.
-
Kaisho
kezdő
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
Van egy 4k tv-nk, ahhoz szeretnék egy számítógépet venni vagy összerakni l, semmi komolyat, nem játszanánk rajta csak 4k filmeket játszanánk rajta. De nem igazán találtam semmit arról,hogy mi a gépigénye egy 4k filmnek. Mivel a tv tudja a HDR-t azt tudom hogy olyan kártya kell aminek HDMI 2.0 csatlakozója van.
Tudnátok esetleg ajánlani valamit? -
PuMbA
titán
válasz
golyós #26590 üzenetére
Te se sokszor mész moziba
Ott mindig is ilyen szélesvásznúan mentek / mennek a filmek, mert ez a szabvány képarány, így forgatják a filmeket úgy 1930 óta. A TV adás képaránya 16:9, tehát a TV-be szánt ZS kategóriás filmek, TV sorozatok, természetfilmek, saját gyártású műsorok ilyenek. Léteznek 16:9-es filmek is egyébként, például a Keresztapa.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
golyós #26590 üzenetére
A filmek többsége (persze nem mind) általában 21:9 képarányú, ami persze hogy "fekete sávos" lesz, mert szélesebb és képarányú, mint a 16:9-es TV-d. Lejátszó programtól függően ezt általában "ki lehet nyújtani" teljes képernyősre, ezzel persze torzítod az eredeti képet.
-
golyós
addikt
válasz
SunMount3r #26584 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam, hogy elég bőven a 2.0
Akkor nem görcsölök rajta, a laptopon és a tv-n is 2.0 van, ha elég akkor mindegy. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
golyós #26582 üzenetére
Laptop-hoz ott az Aida, rádugsz egy USB 3-as winyót és a Devices-nél ki kell írnia hozzá, hogy USB 3.0 vagy csak 2.0 a sebességen csatlakozik a portnak. Bár lehet van egyszerűbb app is erre. Ha a TV-de Adnroid-os rendszer van, akkor ahhoz is lehet van valami hasonló app (PlayStore), ami meg tudja állapítani.
Amúgy csak a videó lejátszás szempontjából nincs jelentősége, hogy 2.0 vagy 3.0, mert a 2.0 is bőven elé sávszélet biztosít kb. mindenre.
-
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #26577 üzenetére
+golyós
Minden Dolby Vision kiadás tartalmazza az alap HDR10-et, pont azért, hogy ha nem DV kompatibilis a lánc akkor is legyen HDR. Ha viszont egyáltalán nem HDR képes a lánc, akkor viszont fontos hogy a HDR-SDR visszakonvertálás jól működjön, különben a színek nem lesznek a helyükön. Az összes 4K Blu-ray kiadás már HDR10-es és esetleg Dolby Visionos.
-
golyós
addikt
válasz
SunMount3r #26577 üzenetére
Alejátszóban nem hiszem, elég fapados.
Leszedtem egy másik filmet, majd azon is megnézem az infokat, lehet csak ez volt ilyen.
Laptopon eleve nehézkes mert meghal a proci a lejátszáskor :-) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #26576 üzenetére
Most nézem csak, hogy az első track meg HDR-es, akkor lehet azt játszotta csak le a TV-d, de valahogy a második track felbontás infója szerint... ?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
golyós #26574 üzenetére
De a TV-d és a lejátszója is ezek szerint DV képes, mert az rendes színekkel játszotta le ezt a videót? Nem volt kissé fakó a kép?
Lehet a TV lejátszója összekeveri a két track header infóját és a FHD felbontás szerint lövi be a fő track képét.
Mondjuk nem tudom nem kellene e ilyenkor a DV sávnak is 4K felbontásúnak lennie, mert akkor lehet ez is a baj. Ebben az esetben lehet az is megoldaná, ha valahogy lehetne módosítani a Header-ben a felbontást és átrakni 4K-ra az infót. Csak ilyet nem tudom milyen szoftver tudhat. Már ha egyáltalán működne, mert ez lehet direkt ilyen "1080p only" DV videó, ami azért egy kicsit fura...
A TV-d lejátszójában nem lehet valahogy Video sávot választani lejátszás közben?
-
Joshi
titán
válasz
Fandango #26572 üzenetére
A Video 2 a Dolby Vision képsáv(ezért csak 1080p), ez tulajdonképpen csak egy metaadatként szolgáló képsáv. Ahhoz hogy a DV-t le lehessen játszani olyan lejátszó eszközre van szükség, ami kezeli a DV-t mind lejátszó mind pedig tévé oldalról. Bonyolítja a helyzetet ha mondjuk a láncban egy HDR-t nem támogató erősítő is van.
-
golyós
addikt
válasz
SunMount3r #26570 üzenetére
-
golyós
addikt
válasz
Lacielvtárs #26567 üzenetére
Túl vagyok az elsőn, sajna csak usb 2.0, így több mint 1,5 óra volt felrakni a külső vinyóra a filmet.
De a tv szépen lejátszotta róla.
A hang nyilván lehetne jobb de így este, hogy a gyerek alszik a másik szobában, kénytelen az ember a kompromisszumra . -
golyós
addikt
válasz
Lacielvtárs #26564 üzenetére
Nincs házimozim, tv-ről illetve BT hangfalról menne a hang.
Inkább a képminőség a lényeg. -
golyós
addikt
Üdv!
Kezdő UHD tv-s vagyok, mi a most legegyszerübb megoldás filmnézésre Uhd tv-n?
Külső vinyóról,pendriveról?
Laptop meghal az Uhdfilmtől -
válasz
qpakcovboy #26561 üzenetére
Milyen TV?
szerk.: közben látom már szerkesztetted a hozzászólást.
-
qpakcovboy
őstag
Megoldottam a hanggal kapcsolatos problémát, windows hangbeállítási gondom volt. A 4K miatt kénytelen voltam venni egy új videókártyát. Eddig geforce volt, most radeon lett. Az új driver megkavarta a hanggal kapcsolatos beállításokat és a sorround hagfalakat kicsi helyett nagynak állította be. Így hiába volt 5.1, olyan, mintha csak sztereóban szólt volna.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
qpakcovboy #26559 üzenetére
Miből gondoltad, hogy jobb lenne az optikai? Digitális jelátvitel mindkettő, így lényegi különbség -annyira- nem lehet. De ha lehet, akkor mégiscsak a HDMI, ha csak nincs valami gondod vele.
-
qpakcovboy
őstag
Hanggal kapcsolatos segítség kellene. A pc hdmi kábellel megy az erősítőbe, onnan szintén hdmi megy a tv-be ARC üzben.
A jobb minőség érdekében érdemes lehet optikai csatlakozásra váltani?
-
huskydog17
addikt
"Azért sok hozzászólás kezdődik azzal, hogy vettem egy Sapphire-t és lefagy, nem ismeri föl stb"
Ebből végképp nem szabad általánosítani. 10-ből ált. 9 hiba user error, de min. 8
A különböző webshopokban is nagyon jók (pozitívak) mind a Sapphire mind az XFX kártyái, semmilyen alapja nincs annak, hogy ezekkel bármilyen szériahiba lenne.
Az kétségtelen,m hogy az MSI esetében a Gaming a legjobb, de azt már nem is kapni szinte, illetve ha kapni, horrorisztikus felára van a többihez képest. Az Armor és az Aero ITX változatok is hibátlanul mennek, semmi gond velük, vagyis összegezve:
Mindegy melyiket veszi a user. -
Draken
őstag
Kipróbáltam egy másik lehetőséget: laptopot soundbarra, az továbbít 4k hdr-t. Most már a win-ben is megjelent a hdr kapcsoló (bár hiába állítom, nem marad úgy). Nvidia vezérlőpultban már van rgb teljes, de 10bitet valamiért nem tudtam sehogy sem állítani. A jelenlegi értékek pedig ITT vannak. Még valami ötlet esetleg, amit állíthatnék? köszi!
-
Ribi
nagyúr
Valakinek 5lete erre?
Miért lehet gond a hw gyorsításkor? -
PuMbA
titán
válasz
Valdez #26552 üzenetére
"Sapphire az egyik legjobb gyártó, az msi-nek meg az egyik legjobb hűtése is van, ráadásul közel sem a legolcsóbbak."
Azért sok hozzászólás kezdődik azzal, hogy vettem egy Sapphire-t és lefagy, nem ismeri föl stb
XFX-nek a legolcsóbb kártyája az az 1 slotos variáns, aminek nagyon kicsi a hűtése, MSI-ből is inkább a Gaming széria jó.
-
-
PuMbA
titán
válasz
qpakcovboy #26549 üzenetére
NVIDIA multimédiára rosszabb, mint az AMD, de ha szeretsz egy kicsit jobban leásni a dolgokba, akkor összehozható
MPC-HC-val önmagában rossz színeket kapsz HDR videó esetén, mert nem támogatja. XFX, Sapphire, MSI AMD kártyákkal sok a gond, nem ajánlottak, mert láthatóan olcsóbbak is, mint a többi kártya. BIOS frissítés az alaplapnak egyébként nem árthat, mert az is lehet gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jövedelem
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok