Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valdez
őstag
Sziasztok!
Lenne 1-2 problémám:
Amióta Win11-re váltottam, az oprendszer nem érzékeli HDR képesnek a monitorom, pedig fent van a drivere is (újra is feltettem). Ez igazából csak a játékok miatt volt gáz, mert nem tudtam HDR-t kapcsolni bennük, ami zavart ugyan, de megvoltam nélküle.Filmeknél nem volt probléma, mert a hagyományos mpc-hc + madvr kombót használom évek óta és az ráküldi a monitorra a HDR jelet így is. Viszont, mivel a madvr-t már nem fejlesztik, kipróbáltam volna a mpc-be + mpcvr felállást, de ez sajnos nem küldi ki a HDR jelet monitorra, akármit próbálok. Mi lehet a gond?
Ehhez kapcsolodó probléma, hogy amit a madvr sem képes megoldani az azok a filmek, melyek DV-t és HDR10-et is tartalmaznak. Ezeket a madvr hdr nélkül játszotta le. Az mpc-be + mpcvr kombináció képes megkülönböztetni ezeket a sávokat és azt kiválasztani, ami kompatibilis?
Köszönöm a válaszokat!
-
Valdez
őstag
Sziasztok, cseréltem vga-t rx580-ról rx6800-ra és azóta nem van hdr-em (mpc-hc + madvr). Minden más változatlan a gépben, újratelepítést sem csináltam, csak lepucoltam a régi drivert és újat tettem fel.
Lejátszás közben madvr info azt mondja AMD HDR megy, de a monitor nem vált hdr módba.Mit lehetne tenni?
-
Valdez
őstag
Sziasztok.
Újítottam egy rx 6800-as kártyát és a madvr nem az igazi vele. Eddig Jinc-et használtam az rx580-on, 1-2 egyéb beállítással minden probléma nélkül. De most ezzel úgy akadozik be, hogy a madvr statisztikája ezt nem is jelzi. Az szerint minden ok, kadenciahelyes, nem lesz dropped frame és a rendering time is okés. Van esetleg valakinek tapasztalata vele?
Legújabb szoftver minden.[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Sziasztok.
Próbálok épp egy barátomnak segíteni uhd filmek lejátszásában, de nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredménnyel. Panasonic rendszere van (tv is és blu ray lejátszó).
Vettünk egy usb3 tokot és egy seagate 5tb hdd-t (ST5000LM000), melyre fullos uhd filmek kerültek és a blu-ray lejátszójára (ub9000) kötöttük. Hétvégén teszteltük többfélével (hdr10, dolby vision). Mkv és ts filmeket egyből lejátszott (mp4-et nem), de ami érdekes volt, hogy semmilyen angol hangot (dts-hd, dts:x, dolby atmos) nem játszott le (nem is látta őket), csak a sima ac3 magyar hangokat.
De ami inkább zavaró volt, hogy elkezdtünk nézni egy filmet (interstellar) és az első másfél óráig hiba nélkül ment, utána viszont randomszerűen, egyre sűrűbben elkezdett akadozni, ami alatt hangot nem játszott le és a kép is ugrott. A film végéig nem is javult meg ez az állapot. Lehet-e az oka a hdd? Próbáltam szüneteltetni, várni kicsit, hátha pufferel vagy valami, de nem segített, utána 1-2 mp után megint akadozott. Jól gondolom, hogy nem lehet az oka a hdd? Elvégre még egy 100mbites/sec-es film is csak 12,5 MB/sec, ezt egy 5400rpm-es hdd-nek is tudnia kell.Más filmmel még nem teszteltük és tisztában vagyok a panasonic fapados képességeivel is, viszont próbálnék valami használható megoldást találni ezekre a problémákra, ha lehet. A firmware egyébként a legújabb a lejátszón.
Az ötleteket köszönöm előre is
-
Valdez
őstag
Nem csak 2160p-s filmeket fogok nézni, illetve egy darabig főleg nem azokat. 720p és 1080p, szóval szerintem igenis kell a madvr
Az IPS-nek sajnos ez a egy rákfenéje, de ez mondjuk jobb fajta, 1500:1 körüli kontraszttal. Sajnos nincs tökéletes monitor. Illetve van, csak nem megfizethető. -
Valdez
őstag
Sziasztok!
Beújítottam egy LG 32UD99 4K HDR monitorra, elég baba cucc.
Viszont az RX 580-am igencsak nyögdécsel alatta, tudnátok egy madvr + rx580 + 4k optimális beállítások útmutatót mutatni? NGU-s cuccokat elfelejthetem ezzel.Köszönöm
-
-
Valdez
őstag
Az mitől lehet, hogy az mpc-hc nem játssza le a beágyazott feliratokat (tehát ami az mkv-ban van), valamint azt is "elfelejtette", hogy automatikusan érzékelje a feliratot a film mellett - ha az ugyanolyan névvel van a könyvtárban - hanem külön be kell tölteni?
-
Valdez
őstag
válasz
nemethchek19 #25091 üzenetére
De, ez így van, egyébként 23.976 és többszörösei adják a legpontosabb eredményeket. Tehát 143,856 Hz-en is pontos eredményt fogsz kapni 23.976 fps-es film esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Az filmtől is függ. Ugyanazzal a beállítással valamelyik 720p -> 1080p film 20ms körül renderel, valamelyik 30 fölött. Minél kevesebb a zaj a képen annál kevesebb idő kell hozzá. Minél kevesebb idő alatt renderel, annál könnyebb a kártyának, annál halkabb is a gép.
Nálam NGU sharp very highon van az image és a chroma upscaling is. -
Valdez
őstag
Sziasztok, lenne egy madvr-es kérdésem.
Ez a probléma már régebben is előjött, de akkor valamelyik opcióval meg tudtam szüntetni a bajt, ami a következő: olyan jeleneteknél ahol közvetlen fényforrás látható, beakad a kép. Pl sötét barlangban zseblámpával világítanak. Akkor a legnagyobb az akadás ha pont szembe világítanak, tehát a fénycsóva kamerába megy.
Most viszont semmi ötletem sincs, hogy mivel lehetne ezt megszüntetni. -
Valdez
őstag
válasz
huskydog17 #23724 üzenetére
Hát ha szalagra van véve a film, akkor eleve van film grain ez nem a rendező sara. A digitális technikával felvett filmeknek sokkal letisztultabb képe van már (egyébként ezek pont emiatt kevesebb helyet is foglalnak).
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
válasz
nemethchek19 #23206 üzenetére
Raknál be egy képet mpc-hc-ból amikor 50hz-en van a monitor és megy a filmlejátszás? ctrl + j gombokkal jönnek elő az infók.
-
Valdez
őstag
válasz
nemethchek19 #23204 üzenetére
És megy 50hz-en a monitor? Mert ez még mindig nem derült ki.
-
Valdez
őstag
válasz
nemethchek19 #23193 üzenetére
A fentebbi képeden látom, hogy engedi az 50 Hz-t kiválasztani alapból. Működik is úgy? Mert onnan már csak egy köpésre van a 48 Hz, szerintem van rá esélyed. De ha mégse megy majd a 48, már az 50-el is jobb élményt fogsz kapni, mint az alap 60 Hz-el.
-
Valdez
őstag
válasz
nemethchek19 #23190 üzenetére
Az akadozásmentes lejátszáshoz szükséges, hogy olyan frissítésen menjen a monitorod, ahány fps a film (vagy annak többszörösén). A 60 hz az pont semmire se jó, illetve csak a 30 fps-es anyagokhoz.
Első körben azt kellene kiderítened, hogy képes-e a monitorod 60hz-től eltérő frissítésre, itt érdemes a 48-at, illetve a 72-öt megcélozni.
Van erre egy okos kis program, de előbb próbálj a neten kutakodni: [link] -
Valdez
őstag
válasz
Gallac #23161 üzenetére
Sajnos ezekkel a kártyákkal csak a gondok lesznek, ugyanis ezek natív pci-e kártyák már, csak valami chipet tettek még pluszba rá, hogy meg tudja kapni az agp csatlakozót is. És ezekkel mindig kompatibilitási probléma szokott lenni.
Az RV630 az amúgy valóban HD2600-as, sima UVD-vel.
RV635 a 3650-es (UVD+). De lehet csak rosszul ismeri fel a driver. -
Valdez
őstag
válasz
Balerik #22845 üzenetére
Az is fura, hogy az xbr nem változott, sőt lejjebb is ment egy picit.
Tudnál nekem egy olyan profilt "összeállítani", ami passzolna a gépemhez? Elég bonyolult lett a madvr már, ezzel a sok image enchancements cuccal, igaz próbálgattam őket, 1-2 be is van kapcsolva, de nem vagyok biztos benne.
Sd-t nem nézek, csak 720p mkv és fullbd (tehát nem encode) van. -
Valdez
őstag
válasz
Balerik #22835 üzenetére
Nem vagyok egy nagy madvr mágus, de úgy gondolom mivel benne van, hogy upscaling, ezért ezeknek akkor van értelme amikor felskáláz? Tehát ha kisebb felbontású anyagot nézek, mint ami a natív felbontás.
Vagy ezek akkor is működnek és van hasznuk, amikor fullhd anyagot nézek fullhd kijelzőn? -
Valdez
őstag
Le tudná nekem írni valaki, hogyan tudom belőni a 64 bites madvr-t a 64 bites mpc-hc alatt? Már töröltem a 32 bites mpc-t is miatta, de még mindig nem látja.
Megoldottam: Rendszergazdaként kell futtatni az install.bat-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Nekem sehogy se enged madvr-t 64 biten.
-
Valdez
őstag
válasz
general #21491 üzenetére
Here, the LG W2420R delivers more than the datasheet promises. As well as the judder-free display of 50 Hz and of course 60 Hz signals, 24 Hz signals are also supported correctly. Only for playback at 48 Hz did the electronics have to pass: although there is a picture, strong disruptions arise again and again.
Prad.de nagyon nem szokott hazudni. Azt javasolom HDMI-re dugd rá, nézz rá drivert az LG honlapján és tedd fel. Ha így sincs 24hz, akkor CRU-val add be neki (akár 23.976-ot vagy 24.000-t is megadhatod), aztán próbáld az mpc-hc-t.
-
Valdez
őstag
válasz
general #21144 üzenetére
nem kell restart. Miután beadtad neki a HZ-t, az mpc-hc-ban állítsd be, hogy teljesképernyős módban a 24p-s filmekre 24hz-re lőjje be. Ezután mindig 24 hz-re (vagy 23,976-ra) rakja film közben, aztán ha kiléptél magától visszaugrik 60-ra.
DP nincs rajta? Elvileg az is tud 10 bitet.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PHILIPS Series 5500 LatteGo EP5549/70 - ÚJ, BONTATLAN!