Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz BBéci #158205 üzenetére
Már megállapodtunk mettek-kel; úgyhogy nekem nehogy lebeszéld róla
Premier-ről vélekedett; nekem meg pont olyan kell forráshoz; persze erősítőhoz is jó, de ott inkább a sequelt favorizálom jobban.
Én sem tapasztaltam anomáliát. Definiáltabb lett a hangzás, ezáltal a térérzet is javult. (persze elhiszem hogy aki házimozizik, az megvan nélkülük).[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #157952 üzenetére
Én is a hifishow-kon hallottak miatt mozdultam pl. dynaudio irányba.
Meg ha azt nézem az svs-ek az emotivákkal is mindig hoznak egy szintet (ha már hm fórumon vagyunk); szóval azért rögzülnek a pozitív benyomások.
Az meg hogy én pl. csóró vagyok, az a kiállítók szempontjából gond; de azért nem mindenki az. (fejest pl. vettem újonnan a tavalyi hifishow hatására (meg használtan is); azért a dolog szépséghibája, hogy az árkülönbözet miatt viszont nem az audiopartnertől; de ha jobban állnék nem tököltem/vártam volna leértékelésre)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Dorian #157950 üzenetére
Azért nem csak milliós hifis dolgok fordulnak elő (és most nemcsak sol-ra + tmp-re gondolok) és nem is kell mindenkinek komplett rendszert cserélnie. Meg ugye nálunk a használtpiac is játszik, szóval sok-sok évvel ezelőtt hifishown halott dolgokra azért elég sokaknak futhatja; de biztos vannak szépszámmal olyannok is akik a mostaniakat újonnan is megengedhetik maguknak.
Nálam az is fontos hogy a magasab kategóriás rendszerek mennyire győznek meg, mert ugye ha a magasabb se mutat semmit akkor mit várjunk az alattuk lévőktől.
Persze tudom hogy nem törvényszerű hogy fordítva, oda-vissza is működjenek ezek a dolgok, de akkor is kell valami támpont. Nálam itt is alakulnak azok a dolgok, hogy mely márkákkal kell foglalkoznom.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #157947 üzenetére
Folytatás.
Ha meg mozi is volna, akkor jobban teszik ha nem játszanak be zenei részletet egy szálat se.
Sosem felejtem el, amikor a mozira még tűrhető klipsch-ek mekkorát égtek pont emiatt
(amúgy lehet hogy a koncertfelvétel volt maga annyira pocsék, de igazából ez is az is blama). Amúgy tűrhető hm-et, csak filmekre, nem akkora nagy vasziszdasz összehozni; szóval nagy szakemberek lehetnek akiknek még az sem megy. Érdekes módon az "svs-es fiúk" elmegy színtű zenét még a mozis cuccaikkal is tudnak csiholni. Sajnos ez több állítólag hifi cucc gyártóra viszont már nem igaz. Szóval nekem az is elég ha már azt ki tudom gyomlálni, mi az amit végképp sohasem.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz exception #157712 üzenetére
Én ugyan nagyon olcsón vásárolt hulladékokkal gurítok, volt és van sztereó erősítőm is, de ennek ellenére hm vasakat használok kétcsatornára is. Általánosságban lehet igaz amit mondasz de vannak azért kivételek főleg ha mindkettőből a nagyon régi használtakat nézzük (ha már egyszer használtat hoztál fel példának). Szóval én elég kizártnak tartom hogy amennyiért meg lehet manapság venni egy rx-v3800-ast vagy egy avc-a1d-t annyiért te jobbhangú sztereót kapnál . Úgyhogy kb. pont ezért nem szabad használtakat bevonni a buliba az ilyen általánosításokkor.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Callisto #157706 üzenetére
Ha olyan kell amiben van dac, akkor erre is vethetsz egy pillantást: Atoll SDA 100
Bár igaz, hogy ez inkább "all in one" készülék[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Wiz Khalifa #157586 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
válasz Quqesz #157263 üzenetére
Ha olyanok a frontjaid, akkor lehet a többitt se ártana cserélni.
Vedd meg ezt az Acoustic Energy Aegis Evo 5.0-át.
És ha lehet akkor inkább a belépősnél kérdezz. -
fehér_ember
addikt
válasz ctrlaltdel13 #157099 üzenetére
Mondom, nem ellene szólni akartam (legfeljebb azért , hogy igenis írjon ki valami Ft/km díjat is, és azt is, hogy honnan, mely helységtől számoljunk). Ha végül mégis kevesebb lesz, az nem annyira bosszantó, mint amikor pl. mi magunktól valamiért alákalkulálunk.
Persze lehet alapból nem csóróknak szól, akkor meg ezek nem összegek (ígyse meg úgyse).[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #09634560 #157094 üzenetére
Nem ezért írtam (nem kérdőjelezem meg a tudását és azt hogy simán megéri), hanem azért mert akkoriban nem volt képes kíírni a honlapjára kiszállási díjakat, csak a csábító Budapesti végösszeget.
És ha most azt válaszolod, hogy azért nem, mert nem tudja pontosan hány kiszállással tud majd összevonni. Erre azt mondom, elég naív vagy ha azt hiszed hogy pl. azért, mert a te városodban lenne 2 ügyfél 1 helyett, akkor majd felezni fogja a kiszállási díjadat. Max. talán egy nagyon minimálissal lesz kevesebb a végösszeg.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Hát lehet hogy valahol annyi. Én viszont pl. 80km-re lakok a fővárostól és nekem bő egy évvel ezelőtt fapaci azt mondta: a mérés 15e + a kiszállás 17e. Mindez úgy, hogy össze lettem volna vonva egy ebbe az irányba de messzebbre történő kiszállással.
Persze nincs ezzel semmi baj, itt a haladóban ez bőven belefér. Csak azért szóltam, mert biztos van akit eléggé tudna zavarni az, hogy kedvezőbb árral kalkulál és valójában mégse annyi. Ezek után viszont remélhetőleg ilyen már nem fog előfordulni.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
(#156950) Quetz
Jó a példa, minden kábelen ugyanaz a hang megy át, csak épp azok eltérő befolyásoló paraméteri miatt lesz más és más a hallható végeredmény.[ Szerkesztve ]
-
-
fehér_ember
addikt
válasz espi38 #155568 üzenetére
Nekem is valami 2.1 van a tv alsó részébe gyárilag és tényleg tűrhetően sikerült; vállalható akár még zenénél is. De pl. egy alapból sokcsatornás közvetítésnél (BL. meccs, forma 1, ...) mindig röffentem az avr-t; filmnél pro logic meg kedv függő. Jelenleg csak régi vasaim vannak úgyhogy optikaizok, de amikor modernebbem volt, akkor is maradtam annál, mert nálam az hogy az egyik készülék kapcsolgassa a másikat nagyon nem járja.
-
fehér_ember
addikt
-
fehér_ember
addikt
válasz VGYke #155458 üzenetére
A maradékokat meg gyorskötegelővel a tv állvány polcának hátsó oldalára/élére ragasztott kötegelő talpakhoz huzatod/rendezed. Az öntapadós van hogy nem marad rajta, ezért inkább rendes ragasztóval tedd fel őket.
Nem tudom mennyire látszik de valami hasonlóra gondolok. Persze ez sem szép, hátulról; de nekem a falhoz van betolva.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz VGYke #155458 üzenetére
A tv állvány alá tegyél lábakat vagy görgőket és akkor alágyömöszölheted a kábeleket.
Én pl. ilyenekre cseréltem a tv állványom alatt lévő gyengus műanyagokat. -
fehér_ember
addikt
válasz allein #154606 üzenetére
Nem igazán olvastam utána az előzményeknek, de azért remélem hogy ezeket a meghallgatásokat úgy végzed, hogy előtte azért beleteszel te is az erősítőkbe vagy tizenvalahány órát.
Persze tudom hogy ez a haladó topik meg minden, de azért megfordult a fejemben hogy előfordulhatnak itt azért olyanok is (ne vedd magadra) akik pl. nem tudják hogy igenis sokszor rossz szokott lenni az első pár órában az erősítő hangzása (függgetlenül attól, hogy újonnan vagy használtamn veszi az ember és akkor is ha a saját jól bejáratott és bevált tápkábeleddel kezded el használni), aztán meg hirtelen feljavul (megjön a hangja). Szóval mindenképp érdemes ezeket valamennyit üzemeltetni mielőtt fülvégre kapnád mert magukban az erősítők is igényelnek valamennyi járatást az új helyükön/környezetükben/rendszerben is.Ne kérdezd tőlem a tudományos magyarázatát, én ezt csak saját magam és mások tapasztalata alapján mondom.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz attiss66 #154588 üzenetére
Nálam az AVC-A1D-nél felül kell abba az Y jelölésű zöldbe bedugni a sima rca-s sárga videokábelt.
De persze ha annál nem jött elő a kép, akkor nem tart semmiből kipróbálni a pöttyözött részen lévőt.
Haverom szintén ezer éves Yamaha RX-V2095RDS-én a saját kijelzőjén is tök könnyű elboldogulni. Egyszer viszont alaposabban belenéztem a használatijába és kiderült, hogy annál is megvan már a tv-s menü is.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz arcitec #154215 üzenetére
Amúgy lehet hogy tényleg nem olyan gáz az üveggyapot a patkánykísérletek alapján (olvasd el ezt). Találsz benne elektronmikroszkópos felvételeket is, az alapján a szálak méretét is megtudod (19. oldal).
Arra már én is gondoltam, hogy tekercsbe veszek a boltba és beteszem a sarkokba basszus csapdának, mert a szivacs sarokelemeket nem tartják megfelelőnek a hozzáértőbbek.
Persze húznák rájuk még nagy kukazsákokat és ragsztószalaggal hermetizálnám. Végül valami tetszetős színű szövettel burkolnám, úgy dobnék egymásra min. 2-2 tekercset a sarkokba. Mivel basszuszcsapda lenne a funkciója, a neylon nem számít és ennek a tömör üveggyapot hengernek aztán tényleg jónak kell lennie, ilyen célra.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
És így kezdődik egy mozizás: Megkérném kedves vendégeimet, hogy a vetítés ideje alatt senki ne nézzen a projektor tartóra, akkor sem ha épp visszatér a mellékhelyiségből vagy az elintézett fontos telefonhívás után, mert az egy kalap kakin lóg.
Persze nálam lóghatna, itt nem számítana, na de ott.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Nem semmi. Nincsenek is megfelelő körülmények a vetítéshez (világos falak, világos nappal, tűző napsütés) és mégis tök jól látható a kép. Ez már döfi.
Vajon hány lumenes lehet az a vetítő és a vászon értékeire is kíváncsi lennék.
Nem kötözködés, de ilyen pazar környezetbe az a projektor tartó/mozgató szerkezet elég tré-ül néz ki. Csak kéne léteznie valami pofásabbnak is; vagy legalább elrejteni 2-2 fehér üveglap közé a "bosch profilokat", menetes szárakat ...stb.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
"Higgyem el, mert azt mondja?"
Dehogy kell bármit is elhinni, meg bemondásra megvenni. Nem ez a lényeg. Az a lényeg hogy halljál róla, hogy ilyen is lehet, és ha gondolod akkor próbáld ki. Letét ellenében elhozottal, kölcsönkértel, valami használtpiacos jó vétellel vagy valami olcsó ajánlottal esetleg internetes rendelésűvel (elállási lehetőség). Aztán ha te is tapasztalod, akkor eldöntöd hogy mennyit tudsz/akarsz rászánni.
De ha még azt sem hagyjuk hogy ilyet egyáltalán szóba lehessen hozni, akkor a legtöbben nagyon le lennénk maradva, mert fogalmunk sem volna egy csomó dologról, amivel jó sokat ki lehet hozni a rendszerünkből.Aztán ha megtapasztaltál vagy épp nem, akkor majd eldöntöd hogy ki(k)nek érdemes hinni (ha annyira hívő szeretnél lenni). De inkább legyél kételkedő, de nyitott.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #150036 üzenetére
Nehogy már azért ne oszd meg a tapasztalataidat, mert egyesek annyira szerencsések hogy "jó áramot" kapnak (esetleg a "végen" is normálisabb vezetékekkel) vagy mert pl. nem képesek kivárni a bejáratódáshoz szükséges időt, ...stb. illetve passz.
Hidd el, hogy nagyon sokan örülünk ha tippeket kapunk az előrelépegetést illetően. Úgyhogy én tőled is szívesen veszem a hasonló jó javaslatokat a jövőben is.
Meg különben is; mindig szoktunk olcsó(bb) alternatívát is mondani.
(#150032) m3ss
Úgy-úgy, érdemesebb volna először a filléres rca kábelt cserélni .[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz ctrlaltdel13 #150002 üzenetére
Próbáld ki. Egyszer kell megvenni, "örök" darab; egész életeden át élvezheted a hatását.
-
fehér_ember
addikt
válasz ctrlaltdel13 #149998 üzenetére
Elég egyértelmű volt. Igen, azt írta hogy arra az új áron 89000Ft-ba kerülő tápkábelre is még olyan gyárilag "ráöntött műanyag csatlakozók" kerülnek, mint az alatta lévő kategóriásokra. Ezért is jutott eszébe, a hálózati és iec csatlakozó csere/"tuning". De legalábbis, mivel kettévágta, amúgyis kellett valami rájuk A drágábbakon meg tényleg külön(bb)/szerelhető csatikat használnak.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz zsoika #149991 üzenetére
Tök jó így találgatni(#149992) migabi24
Mondták már hogy a gyári az nem szerelhető?
Legalább annyit "megnéztél", ha már "szétszedted", hogy van-e valami érdekes a bekötésében. Gondolok itt olyanra, hogy pl. az "árnyékolás" gyárilag be van-e kötve esetleg a védőföldhöz (és ha igen, akkor mindkét végen)?Közben látom szerkesztetted
"Nyomozónak is elmehetnél😁"
Csak megpróbálok figyelni[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #149981 üzenetére
Hogy tuningoltál meg egy gyári szerelt tápkábelt?
És mi a másik? Vagy kettévágtad és így lett 2db. 1 méteresed?[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz ctrlaltdel13 #149969 üzenetére
Nem tudom a kérdésedre a választ (a tippelgetést meg kihagynám) , sőt még más kismillió kérdésre sem.
A lényeg hogy már sokszor megtapasztaltam, hangfal és készülék összekötőkkel is vagy akár csak egy erősítővel. Csak annyit kell tenned ha ilyen hülyeségeket olvasol és kíváncsi vagy, hogy te is kipróbálod.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #149953 üzenetére
Akkor végülis pontosan mely Isotek tápkábelek vannak betéve a rendszeredbe ( EVO3-as sequel vagy valami EVO3 előtti) és milyen hosszban? Használtpiacról vetted szerelten vagy szereletlenül újonnan?
A premier tényleg látványos javulást hoz, de úgy éreztem a hosszan hallgathatóság terén azért még lehetne kicsit javítani. Mindenesetre nem vetettem el, csak félretettem és most a furukawát járatom/hallgatom. Ez is jó, még ha nem is annyira "feltűnő", viszont méghosszabban hallgatható. Nemsokára visszateszem a premiert és utána cserélgetéssel felmérem melyik is jobb összességében számomra.
(#149952) zsoika
Amiket próbáltam, azok mindegyike hozott a mélyeken a "sima" hálózati kábelhez képest bejáratódás után; mind mennyiségben, mind minőségben. "Frissen" betéve viszont még simán el is maradhatnak. -
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #149825 üzenetére
Na jó, ha nem is 50, de 60cm azért már elég kell legyen ha odafigyelünk hová lépünk.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Gondoltam hogy átjárás van, ezt írtam már múltkor is.
Viszont átjárogatáshoz bőven elég 50 cm széles parketta felületet hagyni. Szerintem egyáltalán nem gáz ha 2 szőnyeg van és nem 1, ráadást szerintem nem muszály egyformának lenniük, semmilyen szempontból; attól még nem néz ki rosszul; meg ha úgy nézzük most is elüt valamennyire a parketta meg a szőnyeg, mennyivel lenne rosszabb egy másik szőnyeg? (kersess parketta mintásat)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
"centerig semmikeppen se akarok"
Vagy úgy. Végülis te hallgatod. Én sokkal jobban bíznék a jelenlegi mellé egy plusz szőnyegben, mint azokban a függönyökben amiket amúgy be sem akarsz majd húzni (meg amúgy is, de mindegy is).
Persze cserélhetsz majd LCR hármast vagy csak a magasaikat , az is javíthat.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Addig amíg nincs meg a szub és nincs újraméretve a telepítése után a rendszer, addig nem variálnék.
Amúgy meg pl. egy jó zárt szubból soha nem fog semmilyen helyiség egy "puffogós" béna reflexeset csinálni.
Ha mindkétféle hangsugárzókábeled sima natúr réz, akkor amiatt sem biztos hogy aggódni kell.
Viszont a szőnyegről hallgatsz. -
fehér_ember
addikt
Beméréskor majd automatikusan feljebb lesz véve a jelszint az erősítőn. De ha netalán alapból túl magasan volna akkor meg feljebb tekered a potikat az aktív szubokon.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz tomic #149763 üzenetére
Megértelek, én is így vagyok vele miután kipróbáltam öcsém svs sb12-nsd-jét. Jó, meg pontos, meg minden, de nem éreztem azt egy percre sem hogy hozzátenne valamit is ahhoz mint amikor csak a frontjaim 4db. ~22cm-es mélysugárzójára bízom a mélyek megszólaltatását. Persze azt mindenképp hozzá kell tenni, hogy nálam sajna csak egy bizonyos mértékik szabad felvenni a hangerőt. Ennek ellenére amikor megvolt a REL Q201-em az az 1db. 25cm-es mélysugárzójával bizony így "relatíve" alacsonyabb hangerőn is hozzátett. Kár volt eladnom, jó nagy hülye voltam, már egy csomószor megbántam. (Persze az erősítő tehermentesítése szempontjából mindenképp ildomos volna számomra is egy szub, lehet veszek valamilyen "vackot" filmnézéshez, meg persze külön szubbal könnyen meg lehet növelni annak mennyiségét a többi hanghoz képest ha valaki úgy szeretné; frontokkal nem lehet kivitelezni, nem lehet annyira felborítani az adott "egyensúlyt"; nem lehet annyira "mozis hangzást" elérni.)
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Dorian #149788 üzenetére
Akinek csak a mozi a fontos, azt igazából meg tudom érteni, hogy számára a frontok fejlesztése sokadrangú szempont. Akinek meg a zene a szívügye, annak meg úgyis a frontjai a legbecsesebbek vagy legfeljebb azért töri 2db. szub vásárlásán a fejét hogy a monitordobozai mellé vagy alá tegye őket.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
-
fehér_ember
addikt
válasz python1 #149569 üzenetére
"Mindenki használjon azt amit jónak ítél,talál de ne nézzük hü.....,a másikat mert mást preferál,nincs itt senki olyan helyzetben,hogy a másik felett álljon."
Úgy-úgy.
Te meg láss is, ne csak nézz : 1; 2;
"Mindenki használjon azt amit jónak ítél,talál de ne nézzük hü.....,a másikat mert mást preferál,nincs itt senki olyan helyzetben,hogy a másik felett álljon."
(#149523)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz VoidXs #149559 üzenetére
"Már régóta akarok írni egy cikket arról, miért és hogyan rakj össze könnyen egy PC-alapú mozit, csak túlságosan elfoglalt vagyok hozzá, hogy megfelelő minőségű legyen. Majd egyszer."
Jó lesz az majd a jövőben is. Pár év múlva be fogjuk vasalni rajtad
Elfogadom a pc-s alapú hm-et is, de te is próbáld meg elfogadni, hogy nem mindenkinek az azzal való kütyüzéshez van kedve. Meg amúgy is sokaknak már megvannak a külön készülékeik és azokat akarják használni nem pedig helyettük becsavarozni egy blu-ray olvasót a pc-be. Persze biztos azoknak a becsatlakoztatását is meg lehetne valahogy oldani, de a hm vas hátulján már alapból ott figyelnek erre a célra az aljzatok. Úgyhogy igen, ára van a kényelemnek is; de ez mindig is így volt.
Amúgy a te mozis hájpolásodat meg a legtöbben úgysem tudjuk hová tenni, mert sokunk még életében nem halott minőségi, de mégcsak elfogadható hangot sem, mozikban. Én is csak max. a nagy kép és hangerő miatt jártam néha (de sajnos a legtöbben már hangerő sincs). Szóval ha rendes mozira hivatkozol, meg mozis cuccokra, arról mi nem minőségre, hanem torz hangzásra asszociálunk. Ilyeneket emlegetni nem jó referencia, és nem is támad tőle kedvünk, olyanokat vásárolni .
Szokott lenni a hifishow-n is moziszoba, ahol pl. tök jó filmet hallgatni/nézni, de pl. amikor benyomtak a klipsch rendszerre egy koncertrészletet, akkor nagyon csúnyán beégett az addig "jó mozi". Ezzel csak azt akarom mondani hogy ami jó mozira az még lehet totál alkalmatlan zenére (fura, de így van; a mozi az nem minőségi hangzás, a mozi jó esetben is csak megnyerő/lehengerlő hangorkán folyamatos aláfestéssel, de nem valóságos, a valóságosabbat sokkal unalmasabb lenne végigülni).
Viszont amit mi úgy-ahogy próbálunk magunknak összehozni az általad lenézett hm erősítőinkkel, az általában zenére is jó. Szóval rendes, profi mozis cuccokra hiába is hivatkozol, nem tudsz minket meggyőzni, hiába is emlegeted azoknak vagy pc-s hangkariknak a mérési eredményeit.
Sokan próbálgattunk pc-s hangkarikat (persze csak a becsapós hallásunkkal, bizonyító erejű vakteszt, meg mérés, meg tudományos magyarázat nélkül ) és valahogy szinte mindig rosszabb minőségűeknek tűntek mint a külső hangkarik, meg a "rendes" dac-ok.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz VoidXs #149553 üzenetére
"Ezek bár drágák, még mindig olcsóbbak, mint házimozival hülyéskedni,"
Azért ilyet nem kéne egy házimozi fórumonAmúgy meg nem mindenki ad ki sok pénzt. Én is pl. 52000Ft-ért vettem használtan a Denon AVC-A1D-t, a Yamaha RX-V3800-ast meg 70000-ért. Kétlem hogy ezt a minőséget olcsóbban kihoznád, bármilyen használt PC-s dacból meg 5 csatornás végfokból.
Aki meg megteheti hogy újonnan veszi, az neked miért fáj
És azt is be kellene látnod, mint már említettem, hogy nem mindenkinek van kedve beletanulni új dolgokba.
A hm vas használata egyszerűbb, nem beszélve azokról akiknek már nem ez az első erősítőjük; különben is pl. a pc-s bemérőprogramok rejtelmeivel a legtöbben abszolút nem vagyunk képben.
Erről jut eszembe, ha rá akarsz venni embereket a htpc használatára akkor inkább írhatnál egy jó kis magyar nyelvű használatit egy pc-s bemérőprogi használatához és a korrekciók véghezvitelének menetéről ; hasznosabb lenne mint a feszültséget szítani.Meg persze az is jó lenne, ha elszakadnál egy kicsit a számoktól meg adatoktól meg mérési eredményektől és inkább meghallgatás után/útján mondanál véleményt.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #149551 üzenetére
Persze, az.
Amit írtam azt az előzményekre írtam. Bocs ha nem voltam világos és összekevertelek. Nálam megesik[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #149549 üzenetére
Nekem is bajom volt az alu-mangan magasaimmal, de komolyabban kábeleztem, jobb erősítőt használok és vettem egy vastagabb szőnyeget a parketta azon részére ami még csupaszon volt: Kipipálva.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #149545 üzenetére
Ami még kimaradt:
Mielőtt valakinek megtetszenek a Dynók, azt azért illik figyelembe venni hogy általában min. 4 esetleg 6Ω körül vannak és elég rossz az érzékenységük is. Kell alájuk rendesen a vas. Szóval főleg házimozira igencsak átgondolandó.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #149544 üzenetére
Azért a hátsó rész eléggé be van rendezve; előre a parkettára kellene még egy nagy vastag szőnyeg. Persze ha nagyon muszály akkor közvetlen a vászon előtt lehet egy ember szélességnyi helyet szabadon hagyni (ha szükséges az átjárogatás miatt).
Ezenkívül ott jobb oldalt az a sok csupasz üvegfelület sem a legjobb, minimum a napellenzőket kellene mindig leengedni vagy valami vastagabb függönyöket felszerelni.
De lehet hogy a + nagy szőnyeg is már mérsékelne annyit hogy elfogadható lesz a magastartomány.
Persze le is lehetne cserélni az összes dobozt pl. ferrofluidos szoftdómosakra (vannak is most fennt olcsón használt dynók 1; 2 ) de minek ha nem muszály.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Lacielvtárs #149540 üzenetére
Az is biztos jó megoldás, csak azért oda kell már valamennyi szakértelem is. Nem mindenkinek van kedve és/vagy ideje beletanulni.
-
fehér_ember
addikt
válasz Steady74 #149534 üzenetére
Ha teheted akkor próbálj meg valakit rábeszélni, hogy adjon kölcsön vagy legalább vigye el hozzád a sztereó erősítőjét vagy végfokát, hogy kipróbáljátok azzal a dobozaid. Vagy vidd el valakihez te a dobozaid. Lehet hogy úgy felesleges kiadástól mented meg magad.
Nem ismerem a dobozaid, nem gondolom hogy bármi baj lenne velük, csak szerettem volna felhívni a figyelmed más lehetséges megoldásokra is.
Természetesen a "pre out"-okra tehetsz önálló végfokot vagy komplett sztereó erősítőt is. Ez utóbbi esetben pl. a hm gép nélkül is tudnád hallgatni az Ariakat (csak nem szabadna elfelejteni előtte mindig visszatekerni a hangerőpotit); viszont házimozizásnál + 1 előfok részen menne át a jel (ami azért nem biztos hogy akkora tragédia mint amilyennek hangzik, hisz többen így használják, de azért ezt sem árt nem figyelmen kívül hagyni). Ha viszont szoftveresen lehet szabályozni a médialejátszód hangerejét, akkor mehet közvetlen végfokra is.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Steady74 #149532 üzenetére
Az nem lehetséges hogy egy kicsit túlzottak az elvárásaid az állványos dobozaidtól?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy előtte nem ártana átgondolnod, hogy mi is a jelenlegi problémád; mert azt nem biztos hogy megoldja egy végfokként használt cumó. Persze biztos javulhatsz, de előfordulhat olyan is hogy a frontok cseréjébe jobban megéri invesztálni vagy esetleg két "zeneibb mélyláda" beszerzése tehet elégedettebbé. (nem néztem milyen szubod van, ezt is csak úgy általánosságban mondtam).
(#149534) Steady74
Bocsánat, még szerkesztettem rajta.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
-
fehér_ember
addikt
válasz BBéci #149373 üzenetére
Persze hogy nem mind hasonló, de azért lehet találni annyira hasonlókat, hogy ne legyen zavaró. Persze egyéni toleranciától/igénytől is nagyban függ.
Az én katyvasz frontjaimhoz is egy Tannoy center van, és nincs különösebb bajom vele, számomra van annyira hasonló hogy el tudok vele lenni, zenei dvd-nél is. Persze filmeknél el tudnék viselni jobb/nagyobb centert is; hisz ott középen történik a legtöbb dolog.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz BBéci #149365 üzenetére
Ha így nézzük akkor azért van elég sok alu-mangan magassugárzóval, meg "papír" vagy "prolipropilén" ...stb. mélyközéppel szerelt doboz. Szóval a hasonló hangzást meg lehet bőven találni még csak nem "házon belül" is.
De ha pl. regi Heco-kat, Canton-okat ... stb. nézünk, akkor azokból márkán belül is van dögivel a használt piacon. Szóval attól hogy régen nem 5.0-ra, 7.0-ra készültek, simám össze lehet válogatni belőlük sok kész szettnél jobbat, olcsóbban.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #149358 üzenetére
Azért filléres centerek közt is lehet olyat találni ami nem dobozhangú. Senki sem gondolná, de egy kis vacak, műanyagdobozos Yamaha NS-C60 se volt az.
Amúgy tök jó hogy sokszor az egységesség van felhozva ellenérvként, aztán meg időnként felvetődik hogy háttérnek más márka is simán jó lehet, meg hogy centerből is el lehet térni felfelé
Nekem ez persze nem gond, nem nagyon volt egységes cuccom sosem, mégsem zavart soha Össze-vissza, de normálisabb hangú dobozokkal is simán el lehet lenni. Ezért a kezdők is jobban járnának ha az egységes olcsóbb dobozszettek helyett régi használt hifis hangdobozpárokat vennének. Persze az is igaz, hogy azok általában úgyse kellenének nekik mert nem elég trendiek. Átfóliázni vagy lefesteni, meg nem veszi senki sem a fáradságot azok közül, akik annyira a külsőségek mellett kardoskodnak, inkább vesznek jól kinéző hulladékot, dobozhanggal.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #149035 üzenetére
Amikor volt állványos dobozom és állványom is, próbálgattam a dobozok alá tüskét és "szilikonszerű" lábakat is. Nekem a mélyekre gyakorolt hatást tekintve az utóbbi jött be, ráadást úgy mégjobb lett, amikor a "gél" lábak alá filckorongot is tettem.
Ezt azért írtam le, hogy lásd, nem biztos hogy mindenkinél, minden esetben "tüske" a nyerő.
Amúgy a soundcare-rel még nem volt dolgom. Én pl. egy ilyen isoacoustics-ot tervezek venni a centerem alá; a kismértékű dönthetőség miatt is. Ezeknél is "gumiszerű perselyeket" alkalmaznak a távtartó rudak végeinél, és úgy látszik mintha a felfekvő felületeknél is az lenn. Persze tudom hogy felesleges és nem a legjobb egy ekkora teherbírású, de sajnos nincs másuk ami egy center alá is jól passzolna. Ha 1 db. állványos doboz alá valót tennék a center alá, akkor az csak a közepénél lenne (elég hülyén nézne ki)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #148810 üzenetére
Ez nagyon király Elképzeltem ahogy a hifistánál ott figyel a bojleren, a fűnyírón és a szivattyún a furutech iec aljzat is, és néha lessloss vagy acoustic zen tápkábelek viszik a kraftot. Meg ahogy jössz-mész a fünyíróval, kezedben az a isotek tápkábellel .
Persze gondolom, hogy csak valami iec aljzatos elosztóról van szó. De akkor is tetszett. És leleményes.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #148798 üzenetére
Általában ezek nem napok alatt járatódnak be, főleg ha újak. Kivéve ha napi 24 órában járatod.
Amúgy nálam is egyből feltűnt hogy kicsit jobban "elkülönülnek, kivehetők" a hangszerek az említett isotekkel; de mélyekben még a sima egyszerű kábelhez képest is visszaesés mutatkozott. Persze ez nem meglepő, sokszor így van az elején; nem kell aggódni; hagyni kell járatódni. Majd úgy min. 60-70 üzemóra elteltével talán már szabad kritikusabban "szemlélni". Visszatenni a régit, azt is járatni valamennyit; aztán megint csere. Szóval el lehet vele "szórakozni". Ezek után még a furukawával is össze akarom mérni. Ráadást abból szereltem egy rhodiumos csatisat meg egy aranyozottat is. -
fehér_ember
addikt
válasz titanium_100 #148742 üzenetére
Na, a kedvedért kipróbáltam.
Iszonyat gáz az lg tévém hátulján a füles aljzat. Valamiért nem lehet eléggé beletolni a dugót (2-3mm "kilóg") és ezért be sem akar pattanni. Szóval csak mint egy csőbe betoltam valamennyire mindenfajta szorulás nélkül, csoda hogy érintkezett valamennyire.
Amúgy a hangminősége meglepett, sokkal rosszabbra számítottam; simán hallgatható (youtube zenékkel is próbáltam).
Ha kis impedenciájú, "mobileszközökhöz is szánt" fejest teszel rá, akkor külön fejeserősítő nélkül is használható. A filmeknek elég halk a hangja, úgyhogy ott még 100%-ig is fel tudtam tekerni a hangerőt (akg k550 mk3-mal hallgatva) és nem volt túlontúl hangos, youtube-nál már jóval kevesebb is elég volt.
Azért a fejessel filmnézés közel sem olyan élmény mint rendes hm rendszeren. Viszont egy zárttal megvan minden apró nesz és egy jobbféle fejessel a hangminőség is vállalható.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz titanium_100 #148730 üzenetére
Szerezz egy siket szomszédot; Ne ikerházat vegyél; Mozizz fejhallgatóval; Építs egy moziszobát a kert alá ... stb.
-
fehér_ember
addikt
válasz Tonyka 2 #148248 üzenetére
"A szeretett márka csúcsának a meghallgatásának az eredménye már eldől jó előre 10/10 embernél."
Ez szerintem nem így van. Nálam pl. egy jónak gondolt cucc mondható hogy inkább még hátrányból is indul, egy nem ismerthez képest; mert azt amitől sokat várok azt még kritikusabban hallgatom; alapból túlzottan nagyok az elvárásaim irányába. Többször csalódtam már olyan dolgokban amiket szerettem volna birtokolni (nem kell értékes dolgokra gondolni).(#148251) VoidXs
Akkor te nem láttad az említett Lamborghini-s videót.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz xxlongikaxx #143451 üzenetére
Ott van a forgalmazói oldalon a név, mail, telefon.
Ha email-be megkérdezed azoknak a kábeleknek az árait amire szükséged lenne, megírja.
Bár azt fel nem foghatom, hogy miért nem lehet egy árlistát feltenni valahová az épp raktáron lévő valamikről, de biztos nagyon szeret állandóan ugyanazokra a simán megkerülhető, tehát igazából felesleges kérdésekre is minduntalan válaszolgatni. Rólunk meg azt feltételezi hogy nagyon szeretünk kérdezősködni.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz ctrlaltdel13 #142918 üzenetére
Van még remény, még nem néztem meg az eurojackpot ma sorsolt nyerőszámait
-
fehér_ember
addikt
De jól néz ki ez a hangfalszett
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #142905 üzenetére
Na jó, úgy látom valamennyire az az öntapadós is állítható volt, úgyhogy akár olyannal is szerencséd lehetne.
Még jó hogy van aki fejből tudja kinek milyen cuccai vannak -
fehér_ember
addikt
válasz Dave567 #142904 üzenetére
Ha van alatta gyári, főleg úgy hogy ráadást alsó membrános, akkor mi szükség lecserélni? Túl jól szól?
Azt hittem hogy csak úgy rá van dobva a szőnyegre, azért akarsz alá valami tüskét, hogy ne szívja fel a "nedvességet" szőnyegtisztítás után
Legalább majd próbálj pont ugyanolyan hosszt beállítani rajtuk, mint amilyen gyárilag van; öntapadóssal elég nehéz lenne.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Dave567 #142890 üzenetére
Simán jó lehet. Mint ahogy kácsától soundcare
de akár ebay-en is nézelődhetsz, pl.: precisiongeek cuccai; solid_spikes cuccai
És erről mi a vélemény?
Na jó, persze ez csak vicc volt a részemről, nem kell válaszolni. Amúgy díszítőelemnek sem utolsó. -
fehér_ember
addikt
válasz Quetz #142872 üzenetére
Annyiban igazad van, hogy aki főleg csak "filmeket" néz, azok legtöbbjének ezek tényleg lényegtelen dolgok.
De lehetséges hogy átlagosan megy rajtuk annyit zene mint film és ezért nem baj ha a hangminőséget befolyásoló "külső" tényezők is előkerülnek, időről-időre.
(persze ezzel nem azt akarom mondani hogy minden számít, de nem baj ha tudják hogy pl. régi építésű aluvezetékes panelben mindenképp érdemes külön tápkábelt használni).
Zenére pedig szerintem amúgy sem sem érdemes külön rendszert fenntartani, csupán kivételes esetekben (azt nem nevezném külön rendszernek, ha pl. valaki betesz a pre out-ra a frontoknak egy külön végfokot)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz ctrlaltdel13 #142847 üzenetére
Itt inkább az a kérdés hogy vajon mit számíthat a hangkép szempontjából, ha mondjuk csak 1mm²-es hangszórókábelt használunk 4mm²-es helyett?
Amúgy sehol nem találtam utalást a kácsás vezetőér keresztmetszetére, úgyhogy ez csak egy tipp egy fotó alapján, meg annak tudatában hogy a kábel külső átmérője 8,5mm. -
fehér_ember
addikt
Részemről kijár részedre egy ÓRIÁSI KÖSZÖNET AZ IGEN HASZNOSNAK BIZONYULÓ MEGOSZTOTT TAPASZTALATOKÉRT!
Furamód, de nagyon úgy néz ki, hogy ezidáig ez a legjobb erősítőm, egy technics su-3500, egy arcam diva p75+ és egy yamaha ax-1070 "elfogyasztása" után.
És szerencsére már nem először "hallgatok rád". -
fehér_ember
addikt
válasz Lacielvtárs #134794 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
válasz szpali #134690 üzenetére
Érdekes?! Ja, így is nevezhetjük. Végülis tényleg nehéz ennyire érdekes elrendezést találni. Úgyhogy a remekül megválasztott és elrendezett hangsugárzókról nem is mondanék inkább semmit, úgyis mindenki látja a szakértelmet.
Gondolom a TV-t is irtó fontos elrejteni, elvégre biztos lépcsőháznak is használják a hálót és mit szólnának az arra járók, meg egyébként alvás közben is mennyire zavaró lenne. Meg amúgy is milyen csodásul néz így ki a magasra tett kistévé a széthúzott mázolmány és a fehér falon cseppet sem feltűnő odaillő ezüst sínek látványa közt; az odaillő undormány fotelt és pl. a gyönyörűen "szögelt" műbőrözésű kisszéket már meg sem említem. A James Bond családi fotókon meg beszartam a röhögéstől. Akkor már inkább egy átlagos Magyar panelszoba látványa, ott legalább látszik hogy nem az agyatlanság a probléma forrása.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz mettek #134509 üzenetére
"Ha az Isotek egy 450 meg 900ezres hálózati szűrőbe is az evo 3 kábelt teszi gyárilag akkor rossz nem lehet"
Itt is a Premier-re gondoltál? Gyorsan szétnézve többet is találtam az "olcsóbbakból is": initium; premier; sequel-szereletlen;
Ezek a kábelek belsőleg különböznek egyáltalán[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Heffi #131573 üzenetére
Hát van változás; az erősítőt is lefestetted ?; és a hátterek is jobb helyen vannak.
Ha még majd unatkoznál, akkor festhetnél mindenhová a megmaradt sima falakra rönköket.(#131567) Krystal_s
Nem lehet hogy a fejeskimenet csak azért halk, mert nem tekerted fel a hangerőt? Általában a hangerőszabályzó annak a hangerejét is növeli (igaz, én a minősége miatt nem foglalkozom vele).
Persze ha van a jelenlegi tv-den külön rca hangkimenet, inkább azt használd.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz darnics #130485 üzenetére
Vegyél valami beépíthető szub erősítőt hozzá vagy ha van elfekvőbe egy sztereó erősítőd akkor azzal is meghajthatod. A jelenlegi erősítődnek hosszú távon ez biztos nem fog használni és idővel akár még be is adhatja a kulcsot, nem véletlen kapcsolgat le a túlterheléstől, túlmelegedéstől.
(#130496) mivamma
Emlékeztem nem is annyira túl régről egy hasonló irományra, de nincs kedvem visszakeresni, annyira nem érdekel. Adtam valami választ, vagy stimmel vagy nem, legyen ennyi elég. Lehet hogy csak szórakozik valaki, más esetben pedig talán nem tehet róla.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz PrinceHerceg #130139 üzenetére
Jelkábelnél asszimetrikus csatlakozásnál nagyon nem szerencsés az ilyen hossz; még az abszolút nem hifi mágia hívő, pro audio-s, Vandamme-ot áruló Pintér Krisztián is 5m-ig ajánlja (én már készíttettem vele subkábelnek valót és fogok is). És pl. szívtam is már meg csupán 3m-es készülék összekötő kábellel, szerencsére végül véletlenül kiderült hogy a kábel hossz az oka a pocsék hangzásnak és amikor visszatértem az 1m-esemhez, rendbe jött.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest