-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
rodi81 #55082 üzenetére
Igen, az a lényeg, hogy a robbanás hangosabb legyen, mint a beszéd. A dynamic volume ezt kivasalja, megszünteti az eredeti hangkeverés dinamikáját -> esti tévé nézéshez ajánlott.
Ez pedig a Dyn EQ hatása:
A Fletcher–Munson görbéken alapul:
-
Rp526
aktív tag
válasz
rodi81 #55045 üzenetére
Olvasd el ezt a jól bevált cikket, szerintem sokat segít: Útmutató a basszus hangok kezeléséhez
-
törölt tag
válasz
rodi81 #54864 üzenetére
Szia!
Általában a zárt, polcba beszorított elhelyezés okozza a jelenséget.
Viszont nagyon sok center alapból iszonyat dobozhangú, függetlenül az elhelyezéstől.Volt nálam egy 150000ft-os B&W center, és még az is dobozhangú volt.
A vágás ezen nem segít, nincs összefüggésben. -
BBéci
legenda
válasz
rodi81 #44740 üzenetére
Kérlek, olvasd el a topik összefoglalóját! Abban benne foglaltatik, hogy nincs, nem létezik 8 ohmos erősítő. Honnan vetted ezt a csacskaságot?
(#44741) Voice24
Mindegyik ki- és bemenet képre, hangra külön konfigurálható, ezek a beállítások nyilván eltérőek, azért hallasz különbséget. -
jézusom
addikt
válasz
rodi81 #44709 üzenetére
Nekem is diamond 8 szet van plusz 2db valamilyen taga harmony a plafonra. Yamaha rxv-683 hajtja, de őszintén szólva a régi 620-as erősebb volt. Nagyon jó ez a 683, hogy musiccast meg atmos, hdmi 2.0 tényleg f@szán működik, de szerintem erőtlen
De aztán lehet, hogy más márkában sincs ennyiért erősebb, minden esetre a netes képességek miatt nem válok meg tőle.
-
BBéci
legenda
válasz
rodi81 #44524 üzenetére
5.0 szettet keresel? Ha igen, 90000 forintból leginkább olyan újakat tudsz venni, amiktől már az is szép teljesítmény, hogy egyáltalán szólnak. Ez persze enyhe túlzás, de a lényeg benne van.
Használtak esetén jobb a helyzet, ha neked tetszik a Diamond 8 hangja, akkor vedd meg! -
törölt tag
válasz
rodi81 #44510 üzenetére
Marketing bullshit!
Egy gyenge minőségű center valóban hazavágja a hangzást..
Azonban ha eltérő, nem a szetthez tartozó centert építesz be a láncba, azzal konkrétan hazavágod a térérzetet, ami a házimozi lényege.
Magyarul amit az egyik oldalon nyersz, azt a másikon elveszíted.
Hidd el, ez tapasztalat..A kezdeti lelkesedést egy idő után letöri az idegesítő érzés, hogy felfigyelsz arra, mennyire máshogy szól a center, mint a frontok.
Egyszer ha lehetőséged nyílik hasonlítsd össze, az egységes, illetve a bontott hangzást. El fogod vetni az ötletet, én konkrétan a fejem vertem a falba, hogy nézhettem így filmet évekig.
-
migabi24
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
rodi81 #33803 üzenetére
Az a szett 33000 forintba kerül, nem csoda, hogy elégedetlen vagy a hangjával.
Az erősítő 50000 forintba kerül, hozzá 100000 forintért illene 5.0 szettet választani. Tehát a teljes cserét ajánlom, ha a mostaninál jobb hangzás a cél.
Nagyon nem mindegy, hová, hogyan helyezed el a hangdobozokat, különösen érvényes ez a centersugárzóra. -
BBéci
legenda
válasz
rodi81 #33791 üzenetére
Kevés információt közöltél.
Mit jelent az "olyan tiszta" és a "nem annyira szép"?
Add meg a szett pontos típusát, mióta nem vagy elégedett a hangzással, mit szólaltatsz meg rajta, hogyan van elhelyezve a centersugárzó? A többi hangdobozzal elégedett vagy?
"Valahol olvastam,hogy a hangfalaknak jobb ha egy márkából származnak.Igaz ez?"
Gondolom a topik összefoglalójában olvastad, ez a házimozi egyik ökölszabálya. Nem csak azonos gyártótól, hanem azonos családból kell származnia mindegyik hangdoboznak!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest