Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz feketebirka #478 üzenetére
- szerintem nem, ha a vinyóid csak 800 Mbps-t tudnak, akkor a hálózatra sem fog kimenni több. De egyébként sem hiszem, hogy ezek az atomos csodák olyan hálózati kártyával vannak szerelve, hogy rendesen lehessen tolni rajta a biteket.
- nincs. az ethernet bondinghoz olyan switch kell tudomásom szerint, ami támogatja, de az többe fog kerülni, mint az egész atomos lomod. sokkal.
- a szambát egyébként is nehéz rendesen konfigurálni, van prociigénye is, úgyhogy atomon nem fogsz vele gigabiteket szolgáltatni.
- mi az extrém nagy bitráta? attól, hogy a full gigabit nem megy ki a szerverről, még 400-600 Mbps-t simán ki lehet tolni, ennyinek elégnek kellene lenni *minden* filmhez, nem csak a dvd rip minőséghez.
- zenét lehet lejátszani linuxon tv nélkül
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
K6000
aktív tag
válasz feketebirka #478 üzenetére
- tudja-e tolni egy 2 magos atom csoda pl 525-ös ~900Mbit/s sebességgel sambával a gigabiten?
Nem! (mindenféle magyarázat nélkül ez a tapasztalatom)a vinyó vason belül képes ~100mbyte/s-ra
Természetesen igen! Megfelelő raid kártya és merevlemez esetén!
Ha az alaplapi sata felhasználásával szeretnél valami szoftveres raid tömböt akkor nem!!!van-e megfizethető áron gigabitnél gyorsabb kapcsolat?
Nincs! Bár pontosíthatnád a megfizethető kategóriát...
Amire te gondolsz ahhoz kell még 1 háló kártya amit nem tudsz hova rakni mert abba az 1 PCI bővítőportba ugye a raid vezérlőt rakodwindózer alatt megy az olyan?
Létezik.amit akarok: 24/7 linux,
Hmmmm akkor minek is a windózerASUS PSCH-L 3.2GHz HT Intel. 4db Corsair 1GB ECC DDR ram 400MHz dual channel, SCSI U320 Seagate 73GB 16mb 15000rpm 2db (raid 1) + 2x WD160 RE (sata raid 0) + HP SCSI Dat72
-
bambano
titán
válasz feketebirka #482 üzenetére
Napok óta motoszkál bennem a kérdés, hogyha mindent ilyen jól tudsz, akkor minek kérdezel?
Egyébként, ha már e-perót lengetünk:
dd if=/dev/md1 of=/dev/null bs=128k count=128k
131072+0 beolvasott rekord
131072+0 kiírt rekord
17179869184 bájt (17 GB) másolva, 2,15864 mp, 8,0 GB/mp[ Szerkesztve ]
-
K6000
aktív tag
válasz feketebirka #482 üzenetére
gondolom női megérzés
Látom nem figyelsz! TAPASZTALAT!!!birka ~ # dd if=/dev/sda of=/dev/null bs=8k count=64k
65536+0 records in
65536+0 records out
536870912 bytes (537 MB) copied, 4.82599 s, 111 MB/s
És ez mi? Min, max, átlag? Látom nagyon nem vagy képben még az alapvető fájl kiszolgálással kapcsolatban sem.
Csak egy aprócska gondolat, szerinted a közben pl torrentezni is akarok rajta fenti hdd írás közben milyen olvasási értéket fog adni? Sőt ha ezeket olvasnám egy-két kliensről egyszerre mind a két gépről olvasod az adatokat torrentezés közben?
Na ezért kell a raid...inkább pci-x portba tennéd.
Na ez az igazi öngól. Én még nem láttam intel atom processzoros alaplapot amin pci-x lett volna Pci-x slotot jelenleg is használok, van benne jóféle pci-x (133 MHz) raid vezérlő meg vagyok vele elégedve.Link? howto? vagy ez is női megérzés?
Nem nagyon értem ezt a női megérzés dolgot, ha valakinek a tapasztalata kell akkor miért nem hiszed el amit mond??? Az egyik céges szerverünkben van egy Dual-Port network adapter Intel (talán pro/1000 de a héten megnézem neked pontosan). Semmi bűvészkedés vagy howto nem kell hozzá csak annyi hogy a hozzá kapott utility programjában beállítod, hogy fűzze össze. Ennyi néhány kattintás az egész a többit megcsinálja a driver, meg az adapter.P.S:
Ahogy nézem teljesen mindegy ki mit mond, vagy kinek mi a tapasztalata, nem érdekel téged. Te tökös legény vagy, vedd meg, állítsd össze, konfiguráld be, lássuk neked mi jön össze. Őszintén kíváncsi vagyok a végeredményre, a többi úgy is csak lányos szócséplés.ASUS PSCH-L 3.2GHz HT Intel. 4db Corsair 1GB ECC DDR ram 400MHz dual channel, SCSI U320 Seagate 73GB 16mb 15000rpm 2db (raid 1) + 2x WD160 RE (sata raid 0) + HP SCSI Dat72
-
bambano
titán
válasz feketebirka #489 üzenetére
Sok atomos alaplapban összesen egy pci busz van, azt használja a vinyó is meg a hálókártya is. Ettől rögtön a fele alá esik az elvi teljesítmény. A ramba másolástól történő gyorsulás erre utal.
-
K6000
aktív tag
válasz feketebirka #489 üzenetére
1: Azért ez még messze van a kívánt 900Mbit/s sebességtől...
(ettől függetlenül fenntartom azon irányú Linux-os tapasztalatomat, hogy a 900Mbit/s nem fog sikerülni)
2: Tegyük hozzá, hogy nem tudod milyen irányú tapasztalattal rendelkezem...
3. Ez igaz de eredetileg nem is volt feltétel csak az, hogy lehetséges-e. A válaszom továbbra is az, hogy lehetséges. Megfelelő eszköz és driver feltétel ahogy írtad...P.S: A 488. hozzászólásodat megfogadtam volna, de a 489. mégis írásra késztetett. Elnézést érte.
ASUS PSCH-L 3.2GHz HT Intel. 4db Corsair 1GB ECC DDR ram 400MHz dual channel, SCSI U320 Seagate 73GB 16mb 15000rpm 2db (raid 1) + 2x WD160 RE (sata raid 0) + HP SCSI Dat72
-
bambano
titán
válasz feketebirka #492 üzenetére
szerintem egy downclockolt matx intel cuccal járnál legjobban.
nekem van itthon opteronos gép, az azzal szerzett tapasztaltatok után amd többet nem lesz a házban.
-
j.bravo
addikt
válasz feketebirka #498 üzenetére
Nagy teljesítmény nem is kell. Megnézem majd közelebbről azt a routert.
Mille grazie mindkettőtöknek!Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
Rush77
aktív tag
válasz feketebirka #508 üzenetére
Tehát akkor elvileg elég lenne a Brazos is. bár inkább hajlok akkor a Athlon II felé és akkor ezek szerint a 250e lenne a befutó (mondjuk majdnem a duplája a simának).
Az Asus lap meg ugy is mini ITX tehát ezzel nincs méretbeli probléma.OS-ből meg azért Win mert nem értek nagyon a Linuxhoz (próbáltam már az Ubuntut többször is de mindig arra jutottam, hogy ez nekem magas bármennyire info-t tanulok)
Az SSD-nél én is gondoltam erre, hogy az OS-t segíti.
A táp az nekem is egy probléma mert nem nagyon tudok olyan helyet ahol normális "kis teljesítményű tápot lehet kapni" (gondolok it max 100W). Paneltápokban meg nem tudom melyik jó meg melyik nem...
-
longwild
aktív tag
válasz feketebirka #569 üzenetére
KOszi a tippeket!
Tapot maris nezek, hatha talalok vmit :p
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
bambano
titán
válasz feketebirka #570 üzenetére
tartok tőle, hogy a 3-as usb jelenleg drágább és ritkább, mint a gigás ethernet, a keresztbekötő kábelről nem is beszélve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest