Új hozzászólás Aktív témák
-
gabesz79
csendes tag
Én teljesen amatőr vagyok, csak azért írok, mert most felmerült, hogy a dropbox már nem elég négy embernek, mivel nem látjuk, ha egy excelt használ valaki, és akkor az a mentés nyer, aki utoljára nyomta. erre az apró de lényeges megoldásra (a többi fájl ritkán van írva-olvasva, egyszerre meg pláne). szóval erre feltételezem kár lenne házi szervert építeni. mit javasoltok, mi lehet erre a legpraktikusabb, tulajdonképpen egy fejlettenn dropbox kellene, amit bárhonnan el lehet érni, és ami jelzi ha egy fájl használatban van. köszi a segítséget.
-
Chabee
tag
Sziasztok!
Mivel a vas oldala a kérdésemnek még nagyon képlékeny, így elkezdtem más platformokat is nézegetni. Arra is gondoltam, hogy egy ilyen masina is bőven elég lehet: TP-Link TL-WR1043ND router. Ezt tuti hogy tud torrentezni, még csak annak kell utánajárnom, hogy DLNA szervert is tudna üzemeltetni. Persze ezt csak moddolt szoftverrel tudja, de ebben a fórumban, ahol majd húszezer hozzászólás van csak tudnak segíteni.
-
Chabee
tag
Üdv Mindenki!
A történet a következő: Nemrég boldog tulajdonosa letten egy Samsung SmartTV-nek. Ezzel az otthoni filmnézés egy új dimenzióba emelkedett. Mivel a TV képes hálózatról fullHD-ban filmet lejátszani, így igény jelentkezett egy olyan gépre amely 0-24-ben megy hálózatra kötve, képes egy fájlszerver feladatait ellátni és torrentezni.
A segítséget, tanácsot, tippeket egy olyan gép összeállításban kérném, amely a kis számok bűvöletében születne meg: legyen olcsó és fogyasszon nagyon keveset.
Sajnos a PC-re az AllShare PC-s szoftverét kell feltenni és ez csak XP/Vista/W7 alatt fut. Ha esetleg valaki tud olyan szoftvert, amivel képes kommunikálni a TV AllShare programja és netán elmegy linux alatt is azt is szívesen venném!
Tehát összefoglalva ami szeretnék:
- kis fogyasztás
- csendes, lehetőleg hangtalan működés
- olcsó komponensek (a HDD most nyilván nem tud olcsó lenni, de ezt majd megoldom valahogy)
- képes legyen XP-t vagy W7-et futtatni
- esetleg lehessen rajta netezni
Amit NEM akarok: a gépről filmet nézni (azért van a TV), tehát NEM HTPC-t akarok. Van rendes asztali gép is, ha játszani akarok, vagy ha át kell konvertálni valami filmet, mert nem eszi meg a TV, akkor azon fogom megtenni.
Vitaindítónak ezt az alaplapot néztem ki: http://www.pcx.hu/termek/asrock-pv530-itx-alaplap-93899
Egyébként meg itthon elfekvő kacatként van egy 815-s alaplap 1000-es Tualatin cerkával. De ennek azért erős korlátai vannak: max. 512 MB RAM, PATA, USB1.
Remélem jó helyen kérdezősködöm, előre is köszi! -
RudyD
tag
Üdv!
Pardon....
... A számokat még nem tudtam eljuttatni a buksimig. A megszokott KV mennyiségem alatt vagyok...
Gyanítom hogy több ilyen fürtözése sem oldja meg a problémát. Sőt - itt már lehet hogy kapásból többszörözi a fogyasztást....
Csak hogy ne legyen az egész hozzászólás önostorozó: a supermicro -t ajánlgatták. Nem biztos hogy a legolcsóbb kivitel de általában jókat írnak és mondanak róla.
(Sajnos még én sem jártam részletesen utána mert én inkább amd-apu-opencl megoldást keresek és a supermicro inkább intel-nvidia vonalon tevékenykedik...) -
RudyD
tag
Üdv!
Ha a redundancia és az adattárolás méret nem számít annyira akkor egy kisebb NAS célgép?
Egy másik fórumon elkezdtem a fenti linkemen lévő témával kapcsolatban egy diskurzust, bár az kicsit erősebb, direkte home server -nek készülő dolog lesz. Itt kérdezés nélkül nem akarok máshova linkelni (nem tudom hogy a moderátorok mennyire vennék rossz néven) de ha úgy jó akkor priviben szívesen átdobom a linket.
Viszont ha elég 1-2 lemez kiszolgálása és fontosabb a fogyasztás akkor megkérdezhetek egy kollegát, egy kis NAS otthon neki pár wattból megoldja a dolgot file-, ftp-, web-, satöbbi server -nek.
-
bambano
titán
tudnátok tippeket adni, hogy fájlszervernek:
- nem szeretnék atomot
- valami alacsony fogyasztású
- de elsősorban csendes
- ha nagyon nincs jobb, amd jöhet, de inkább intel
- legalább 6, ha több, jó, sata 2
- méret mérsékelten fontos, elég nagy hodály ház van kéznél hozzá.ha van rajta hdmi-s video, az plusz, de a hiánya nem kizáró ok...
thx
-
RudyD
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni - komolyan és sajnos sokminden más miatt sürgősen - kellene beszereznem egy összetákolt home server -t.
(Külön témát nem mertem indítani mert mindet átirányítottak...)A koncepció és az elgondolások:
Sajnos elég sokfele kell most figyelnem, ezért ezt a témát nem biztos hogy tudom követni, ha van rá egy mód akkor a hirdetésnél, esetleg magánban zargassatok!
Előre is Köszönöm a segítséget!
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Bocsi a kissé off-ért de nem találtam olyan fórumot ahol ezzel foglalkoznak. A problémám a következő lenne:
Tegnap a gépem bekapcsolássakkor fura dologra lettem figyelmes és kiderült h egy elég erős vírus áldozata lettem, és távolról tudják irányítani a gépem, ezért azt reinstall-ig nem is fogom használni. Csak hogy a routerem ami a géphez csatlakozik egy TP-Link TL-WR1043ND készülék és abban nem vagyok biztos h amikor én laptopon wifizek akkor az illető a roueteren keresztül tud vmit csinálni vagy ilyenkor csak a gépemmel ha be van kapcsolva? -
TitiRii
senior tag
jó régen jártam erre
2007 ben építettem a házi szerverem, egy antec nsk 2400 házba egy 500w psuval, egy kis gigabyte am2 lap, sempron proci 2*512 ram és egy 400 gb társaságában , 3 zalman 12cm es extra halk ventivel(tápban is erre let cserélve) és egy artic cooling freezer 64pro cpu coolerel, aminek a ventije le van szerelve gyakorlatilag passzívként van jelen.
Most jött el az első upgrade ideje, de előtte a tapasztalatok: untig sok... előszór linux futott rajta, majd win2003 server. de gyakorlatilag mikor munka állomásként használtam, és sok net ment rajta, akkor sem bizonyult nagyon kevésnek. az esetek nagy többségében torrent, file sharing,és printer server ezen kívül az első 2 évben mint router is funkcionált. ezt később sajnos el kellet felejtenem, mert tökömék egy uj modemet hoztak amiben integrálva van egy router...
ftp és samba file server is megy rajta, linuxos időkben még LAMP is (azaz linux apach msql php server) ddns el bárhonnan elérem, és az esetek 95% rendelkezésre állt. a gép bár nem fiatal,hibátlanul teljesít mai napig, annak ellenére hogy élete 90% át bekapcsolva töltötte(uptime rekord 14 hónap, ez is csak egy áramszünet miatt szakadt meg.)
nagyon sok múlik a megfelelő hőmérsékleten, és tápegységen.
a fogyasztása 28W idle és torrent 32-38w körül ha aktívan kiszolgál(pl valaki másol róla vagy filmet néz róla) 82w volt idáig a csúcs, (azóta se sikerült megközelíteni se) még egy észrevétel, linuxal kicsit kevesebbet eszik. ott 26w idle átlagban, és normál használatnál sem megy nagyon 30-32w fölé fölé.
az upgrade ram bővítésben nyilvánul meg (semmi baja a 2 noname ddr533 ami benne van csak lett itthon feles 2*1gb 667) és a 400+időközben hozzá csapott 500 as vinyókat, 2 db 2TB ra bővítettük. és kapott egy külső usbs Xefi hangkarit ami távirányítós, és rá lett kötve a tvre, így amit letöltünk akár meg is nézhetjük
azon még gondolkodok, van e értelme össze hozni a digit beltérivel, valamilyen rögzítési opcióval (szvsz nincs) operációs rendszer most van össze állítás alatt, valószínű megint linux lesz rajta. valószínű ha ma venném akkor max kisebb lap, proci párost keresnék. de gyakorlatilag minimális lenne a megtakarítás(akkor is nézelődtem via epiák között, de majd 1,5 annyiba volt a legolcsóbb is. és sokkal sokkal gyengébbek voltak..
a házon nem változatnék, nagyon tetszetős, megy a hifihezés baromi jó a szellőzése, ritkán voltak a nyári hőségben is 45 fok fölött (és ezek a régebbi vinyok azért tudnak melegedni) nem utolsó sorban nagyon nagyon halk!
köszönöm hogy elolvastátok, csak ennyit akartam megosztani veletek -
Drag77
senior tag
Szia!
Én egy ilyen alaplap köré építettem fel a dolgot: Intel BLKD525MW - D525 ATOM CPU
15-18 ezer ft ért megkapod 3 év garival. + egyilyen ház Antler Supercase MI-008 8-9 ezer.
Két Green HDD-vel nekem 25-30 Watot fogyaszt, és az általad fesoroltakra tökély és még garid is van rá.üdv.Drag
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék a szakemberektől :
Home servert szeretnék építeni :- Első és legfontosabb : Lehető legkevesebb fogyasztással !
- File server
- Torrentezés
- 0/24 üzemÚgy gondoltam, hogy vaterán egy használt PC-t vennék, 20 ezerért kb.
Elsőre ezt néztem :
EZT- ebbe még raknék egy 1 GB memóriát, valamint tápcsere szerintem , 150W-ra.
Erről mi a véleményetek ? menne ?
EZT
Ez jobb lenne, de sajnos eléggé fel fog menni az ára. gyanítom 30 körülira.De ha nem ezeket veszem :
Ajánljatok kérlek valamit , hogy mit rakjak bele mindenképpen , proci, memó, táp
hogy a lehető legolcsóbból jöjjön ki, a lehető legjobb.Nagyon szépen köszönöm !
Vagy ezt : [link]Természetesen ubuntu lenne rajta, ami nagyon keveset fogyaszt mindenből.
-
Krix
őstag
válasz
Mexildos #717 üzenetére
Amit linkeltél az egy expander és nem vezérlőkártya. Ehhez kell még egy vezérlőkártya is. (SAS controller)
1. Ezt kérdezd meg a gyártótól. Jelen esetben a HP-től. Szerintem mennie kell neki, de a leírás szerint csak szalagos meghajtót ajánlanak az expander külső portjára. Lehet, hogy nem véletlenül.
2. Nagy általánosságban igen, de megnézed a kártya leírását és kiderül.
3. Nem tudsz rákötni 32-t csak 24-et. De ezt már kétszer leírtam, sőt az általad linkelt oldalon is ott van. ld. #716 és #705
4. Erre meg a #704-ben válaszoltam: a vezérlőkártyától függ, hogy hány HDD-t képes kezelni és általában azt is leírják, hogy a max. HDD szám milyen konfigurációban érhető el és hogyan kell kiépíteni.
-
bambano
titán
válasz
Mexildos #718 üzenetére
nem hinném, hogy így működik a piac... már most is van annyi felhasználó, hogyha mind rádesne, beleszakadnál...
a népszámlálási adatok szerint nagyjából 2.2 ember lakik egy családban (ez azért fontos, mert egy család vesz előfizetést és megosztja lakáson belül, nem vesznek minden családtagnak külön). Van 700 ezer-1 millió kábeles meg vagy 800 ezer adsl előfizető. Ez kapásból 4.5 millió user, több nemigen várható.
Semmi másra nincs statisztika. Pláne, hogy senki nem tud semmit arról, hogy mire is kellene regisztrálni nálad, milyen piaci versenytársaid vannak, mibe kerülne, amit akarsz, stb.
Szóval korrekten megjósolni a bővítés ütemét esélytelen szerintem. Megjósolják, aztán vagy úgy lesz, vagy nem.
-
Mexildos
aktív tag
Tervezni lehet a bővítés ütemét. Például, hogy hány regisztráció várható Kishazánkból, mennyi internetező van, és hogy mennyire aktívak etc...
Például hogy az induló tároló kapacitás (most mondok egy számot) 2 GB legyen vagy több is lehet vagy kevesebb. Nyilván szépen mindig bővülne fokozatosan. De a bővítés gyorsasága és a kihasználtsága függ az internetezők aktivitásán.
Vagy rossz az elméletem?
-
Mexildos
aktív tag
Továbbra is elnézést az értetlenkedésem végett de amíg nem világos számomra valami addig nem állok le
De ne vedd sértésnek csak nem értem.
Készítettem egy ábrát is. Itt tudod megnézni
Jelenleg a SAS kártyát illetően nem tudok dönteni. A házhoz ezt ajánlották: LINK itt.
De ez olcsónak számít vagy én nem tudom?1, Tehát az ábra alapján a kérdésem az, hogyha a feljebb linkelt kártyának belül 8 portja van és mind a nyolcat rákötöm HDD-kre akkor az egyetlen 9. portal ami a kártya hátlapján van meg lehet-e csinálni, hogy egy HDD tárolóhoz kötöm be és így egy számítógép további 24 HDD-t tud kezelni.
2, Nagy általánosságban a piacon kapható összes SAS kártyával meg lehet ezt csinálni, hogy további HDD tároló köthető hozzá? Nyilván csak arra aminek van hátul portja.
3, Miért ajánl az oldal egy olyan SAS kártyát egy 24 HDD-t fogadni képes kártyához amibe 32 HDD-t lehetne tenni ha az elméletem jó?
4, Mitől függ az hogy mekkora mélységig lehet újabb és újabb HDD tárolót fűzni lefelé? Miért 128 HDD a határ és miért nem mondjuk 256?
Bocs ha értetlen voltam de érdekel a téma és sajna ilyen vagyok minden részlet érdekel.
-
Mexildos
aktív tag
Na igen ez az a rész ami kicsit zavaró. Szeretnék emellé egy kezdetleges kis tárhelyű felhőszolgáltatást ami folyamatosan bővülne. Nem tudom van-e valamiféle statisztikai adat a Magyar internetfelhasználókról? Például, hogy hány fő az aki a neten lóg és nagyjából hogy lehet í bővítéseket tervezni, hogy ne rohadjon bele azért az ember? Vagy ez nagyon mulatságos inkább amit írtam?
-
Mexildos
aktív tag
Nem, dehogy. SMS ftp-t semmiképpen sem szeretnék. Zűrös etc.
Több oldalt szeretnék egy szerverre tenni, de az garantált, hogy 1 gép nem fogja elbírni. Egy fórum rendszert szeretnék, blogolási portált, 2 webáruházat - jellegében eltérőeket egyben lennének itt cikkek, hírek etc.. tehát egy információs portál is lenne egyben.
Ehhez 1 számítógép nem lesz elég. Jelenleg nem tudom hogyan lehet erőforrást megosztani a gépek között. -
Mexildos
aktív tag
Köszönöm, ezek tényleg elég hasznos tanácsok voltak. Tuti megfogadom őket.
Látom ezekhez értesz rendesen.
Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne még. Sarkítva tegyük fel van egy weblapom és azt nagyon sokan látogatják. Annyira, hogy egy szervergép már szűk neki. Ilyenkor ha beteszek még egy szervert akkor hogyan tudom összekötni a két gépet, hogy megosszák egymással az erőforrásokat? Tehát, hogy szerver2 tudja, hogy nekem a szerver1-et kell kisegítenem.Ez a gyakorlatban hogyan néz ki? Illetve hogyan néz ki több weblap esetén? Illetve fájl letöltések esetében?
Az nem világos számomra, az összekapcsolás és az erőforrások megosztása hogyan történik? -
bambano
titán
válasz
Mexildos #708 üzenetére
nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne más gyártók házaival. szerintem alapvetően bármelyik szekrénybe belerakhatsz bármilyen szervert.
a különbség, hogy bírni fogja-e a tartóoszlop a csavarási nyomatékot, hogy elfér-e a szekrényben a ház és hogy mi fér még el mellette. egy tisztességes szekrény 500-600 kilónyi szervert elvisel gond nélkül.
optimális esetben a házhoz kapott rackbe építő keret olyan, hogy elöl és hátul is tartása van, mert jobb az, ha 4 ponton van megtámasztva a ház. egy rendesen megtervezett szerverház kihúzható síneken van, amit úgy ki tudsz húzni, hogy a kábelezést megfelelően (egy z könyökkel) utánaengedi.
azok a rackek így szemre messziről 600x800-asnak néznek ki. Ebben elfér a szerver és semmi más. Ilyet nem vennék (hanem szélesebbet). Olyat vennék, amiben van még hely arra is, hogy a kábelezést tisztességesen elvezessem, különben úgy fog kinézni a hátulja, mint egy vízesés és kupleráj lesz benne. A méretét leszámítva nem néznek ki rosszul. Nekem rittal szekrényem van, abból sikerült összerakni olyat, ami minden igényemnek megfelelt, igaz, nem gombokért.
A gyártói (ibm, hp), rackek annyival jobbak, hogy azokhoz adnak méretre szabott kábeleket, normálisan elhelyezett 230-as elosztókat meg ilyesmi.
A kábelezést egyébként is érdemes előre végiggondolni, illik dupla betápot tervezni, switcheket, ilyesmit megtervezni.
Az a szerverház biztos jó, még nem volt a kezemben. Az én kacatszállítóm a chenbro-t preferálja.
A szerver szekrénynél egyébként azt kell nézni, hogy hogyan fér el és hogyan végzed el az összes munkafolyamatot, amivel jár:
- ha megjött az új szerver, akkor először belerakod a rack síneket.
- utána kihúzod teljesen a rack sínt, amire felülről ráteszed a szervert
- ebből mindjárt következik, hogy a szekrény előtt kell annyi hely, hogy kihúzva elférjen a szerver
- az is következik, hogyha egy magasabban elhelyezett szervert kihúzol, az nem ránthatja pofára a szekrényt, tehát jó, ha alul van kihúzható borulásgátló
- az se baj, ha ilyen esetekre könnyen le tudod kapni az ajtót
- utána betolod a szervert
- hátul kábelezel.
- mivel hátra nemigen huzogatsz semmit, hátul lehet kevesebb hely, ezt a jobb szerver rackek megtört hátsó ajtóval támogatják.
- valahova tervezned kell a 230-at, ezt pl. az ibm rackekben oldalra felcsavarozható elosztókkal oldják meg.
- rendes szerver duplatápos, tehát mindenből kettő kell
--- azért kell kettő, mert sok szerverhotelben az elektromos karbantartást úgy végzik, hogy az egyik táprendszert lekapcsolják, akkor a másikról menni kell a cuccnak
- ha sok a gép, akkor konzol monitort és kvm switchet is illik tervezni bele, bár szerintem jobb megoldás a remote monitor adapter.ilyenek. ne aggódj, a harmadik szerverhoteledet már te sem fogod elrontani
-
Mexildos
aktív tag
Értem, köszönöm a szerver szekrényekkel kapcsolatos gyors válaszodat.
Én azt hittem, hogy mind a HP, DELL meg az ilyen nagy gyártók speciális méreteket használnak. Például egy DELL 1-3U magas ház nem megy bele akármilyen szerver szekrénybe csak pl.: Egy DELL által gyártottba. Vagy ez így van a valóságban is?
Ezekről a szerver szekrényekről mi a véleményed? LINK
Ezek mennyire jók? Egyáltalán egy szerver szekrénynél mit kell nézni? Az előző post-ban linkelt házakról mi a véleményed?
A kártyás kérdésre mindig várom a választ akárkitől és ezer hálám
-
bambano
titán
válasz
Mexildos #706 üzenetére
ismereteim szerint a felfogató fülek szélessége (pontosabban a ház szélessége a felfogató fülek között) szabványos szokott lenni, 19 coll. a rack szekrények mélysége és a tartórudakon túli szélessége változhat.
az általad linkelt ház szélességben biztosan jó, a 650-es mélység az kérdés, 800-as szekrényben már elfér.
-
Mexildos
aktív tag
Szia!
Na most az eddigiek alapján kinéztem magamnak ezeket:
4U Számítógép ház 399 dolcsi
Ehhez a gépházhoz ezt a kártyát ajánlják: LINK 399 dolcsi (miért ilyen olcsó?)
Na most itt az a bibi, hogy ezen a kártyán 8 darab belső SAS konnektor van ami 32 darab HDD-t jelent de a házon csak 24 darab meghajtó hely van. Akkor ezt most hogy? Van 1 darab külső is.
A kérdésem az lenne, hogy a külső portot fel lehet használni arra, hogy egy ilyen sorba kapcsolt külső SAS tároló jöjjön létre mint ami a képen is látszik: LINK (Csak a rajzot nézd a képen szereplő írásokat ne.
Kérdés még, hogy ahány külső port van a kártyán annyiszor 128 HDD csatolható külső tárolókban a kártyához?
Ezt a külső tárolót néztem ki bővítésnek: LINK Ez megfelel ennek? A házba épített SAS expander (képen bal alul) ami lényegében mindenféle alaplap nélküli vezérlőkártya ami 24 HDD-t kezel le?
Ezt a sok HDD-t milyen programmal lehet szépen kezelni? Miért pont 128 HDD a felső korlát?
Sok a kérdés tudom de már közelebb kerülök a dolgokhoz.
Rack szekrény terén ezek a tároló dobozok univerzális méretűek szélességben? Tehát a tároló szekrény szabványos?
-
Krix
őstag
Na, pont egy ilyen kártyát telepítettem tegnap egy HP DL380 G7 szerverben. Az alaplapon van egy integrált 2 portos P410i vezérlő. Alapból ez kezeli a szerverben lévő 8 vinyót. Ezt a két portot rádugom az expander kártyára és utánna az expanderhez kapcsolódik az összes vinyó. Ennek 6 belső portja van és egy külső. A belsőkre portonként 4 vinyó mehet, a külsőre meg szalagos meghajtó, vagy további külső tároló(k). Konfigurálni ugyanúgy kell mintha nem lenne benne expander.
-
Krix
őstag
válasz
Mexildos #702 üzenetére
...egy SAS vezérlő kártya mennyi HDD-t tud lekezelni?
Ez a kártyától függ. Én négynél kevesebbet még nem láttam.
Mindezt egy darab vezérlőkártyával?
Igen, de mint írtam a kártyától függ. Megnézed az adott kártya leírását és ott benne kell lennie.
Mitől függ az hogy egy kártya hátulján egy vagy kettő darab port van?
Hát attól, hogy a gyártó külső vagy belső portot rakott-e a kártyára. Az hogy hány port van rajta az meg a vezérlő chiptől függ.
-
Mexildos
aktív tag
Senki, egy legény sincs talpon a gáton?
Örülnék a helpnek. -
Mexildos
aktív tag
Szia!
Köszönöm a választ. Sok apró kérdés merül fel bennem ezért kérlek a továbbiakban is segíts nekem kérlek.
Tulajdonképpen egy SAS vezérlő kártya mennyi HDD-t tud lekezelni? Nem világos számomra hogy hány tárolót lehet csatolni. Azt értem hogy a SAS expander segítségével lehet további tárolókat csatlakoztatni na de mennyit? Valahol 128 HDD-t írnak valahol 256 HDD-t. De volt hogy többet is. Tulajdonképpen itt el is veszek. Mindezt egy darab vezérlőkártyával?
Kérdésem még az is, hogy SAS expandert házba építve is lehet kapni vagy lehet külön is venni? Ha igen tudnál mutatni ilyet?
Mitől függ az hogy egy kártya hátulján egy vagy kettő darab port van?
Nagyon kezdő vagyok a témában de át szeretném látni mert érdekel. Ezért kérek segítséget. Sajnos ilyen HW-król nem hemzseg a magyar irodalom, ezért ezer hálám bármiféle segítség végett bárkinek.
Előre is köszönöm.Ezután biztos lesz még kérdésem, de egyelőre ennyi
-
Weißturul
senior tag
üdv!
szeretnék építeni egy házi szervert és kéne segítség:
feladatai:
-24/7 működés
-levelezőszerver
-központi háttértár (biztonsági mentés, képek, filmek, usw)
-tűzfal
-Warcrat III hostbotSzempontok:
-olcsó
-kicsi
-keveset fogyasszon
-csendesNos, kérdések:
-mivel nem szánnám hűdekemény feladatokra ezért összerakhatom régebbi cuccokból? ha igen mit ajánlanátok
-nem nagyon szeretem a linuxot, ezért Windows Servert alkalmaznék (valahol van WS2003 lemez is), megérné?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- EAFC 25
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Battlefield 7
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest