Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Mitől lehet az, hogy van egy 2.0 szettem, aktív erősítővel, és amint rácsatlakoztatom RCA kábellel a passzív falat, erős zaj-sistergés hallatszik a passzív részből csak? Gondoltam földelés hibára, de nem egy gagyi kábel van hozzá, és hiába mozgatom, akkor sem hagyja abba. Olvastam, hogy közelében lévő 230V is bezavarhat, nincs semmi az RCA közelében.
Tudtok rá valami megoldást? Elég zavaró tud lenni.
Köszi
-
joccadoki
senior tag
milyen hangsugárzókat használtál a dobozhoz?
-
O$zkł
aktív tag
a pd207/s típusú orion hangszóróról van valakinek valamilyen adata ? azon kívül ,hogy hány ohmos meg hogy hány W-os ? én nem igazán találtam semmit és gondolom megmérni azért annyira nem egyszerű
bár ha az, és nem kell hozzá sok speciális eszköz akkor még meg is mérném ha segítene valaki
-
Giot
addikt
válasz
#10726912 #17942 üzenetére
Én is örülök, tartottam tőle hogy egy csomó időt beleölök és a vége nem lesz az igazi.
Itthon a szoba akusztikája eléggé beleszól, mélyeken kiemel mivel a sarokból nem tudom igazán kivenni, olyan 35/40cm-re van a hátlap az oldala meg max 20cm.
Ez így kevés. Bent a műhelyben nyugodtabbak voltak a mélyek, itthon hajlamos kiemelni. -
törölt tag
Az a legrosszabb a zene hallgatásban, hogy minél magasabb szinten űzöd, annál jobban meghallod a rossz felvétel, forrás, s.t.b. hibáit...illetve a hallás is tényleg nevelhető, megtanulja az ember, hogy hogyan kell valójában szólnia a zenének.
Ha nincs kiemelése, az már egy eszméletlenül dicséretes dolog, örülök, hogy jónak ígérkezik a végeredmény -
Giot
addikt
válasz
blattida #17940 üzenetére
Még ott a műhelyben bekötöttem, még az erősítőt is bevittem.
Ahogy a képen is látszik.
Más világ, kiegyensúlyozott, nyugodt de ha kell rádönti az emberre a falakat.
A helyére kerültek a dolgok, nem érzek idegesítő kiugrásokat. A loudnes-t úgy tűnik végképp elfelejthetem összekeni a hangját.
Így egy nap után ennyi. Pozitív valami ilyesmit vártam, igen.
Talán annyi hogy az egyik magasam sajnos, alig észrevehetően, mintha kilógna a sorból. Lehet rosszul raktam össze mivel szétszedtem hogy megtakarítsam.
És nagyon érzékeny a forrásra, CD-ről az igazi.
Majd ami fogalmazódik bennem még később, azt is leírom, -
Deenor
csendes tag
Üdv! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok
Van 2 darab Omnitronic BX-1550-es mélyládám (tudom nem egy remekmű de a célnak megfelel). Hát nem éppen a minőség példaképe, nagyon berezeg az egész láda. Gondolom ez részben ront a hangképén ezért arra gondoltam, hogy ha akusztikus rezgéscsillapító szivaccsal beborítanám belül az oldalait talán kicsit többet tudna produkálni. Ez persze még csak az én képzelőerőm szüleménye. Tehát a kérdés az lenne, hogy megérné megpróbálni? Vagy csak rontanék rajta? Mert azt sem akarom hogy nagyon visszafogja a hangszórót. Illetve nem akarom szétszedegetni 15ször mert nem úgy lett ahogy elképzeltem
-
Goose-T
veterán
válasz
k.istvan80 #17933 üzenetére
Köszi, ezeket már néztem. Igazából 8Ω-os változatban szeretném megépíteni, és jó lenne valami hozzá való hangváltó is. A házimozi-erősítőm nem szereti a 4Ω-os hangfalakat.
-
k.istvan80
csendes tag
válasz
Goose-T #17932 üzenetére
Itt megtalálható az AB1011-es doboz leírása. A gyári doboz 1,6 literes, kb. ekkora effektív űrtartalmú fadobozt kell méretezni hozzá.
A hangszórókészlet:
Mélyközép
Dóm magas AB1010-hez
Papírmembrános magas AB1011-hezSzerk.:
Visszaolvasva láttam, hogy 8 Ohmos hangszórókat használnál, azok szintén megtalálhatók a H2000 kínálatában. -
joccadoki
senior tag
válasz
k.istvan80 #17930 üzenetére
egyetértek k.istvan80-al hallottam szólni
-
k.istvan80
csendes tag
válasz
Goose-T #17928 üzenetére
Hali!
Goose-T:
AB 1010-et (az 1011-es elődmodelljét) szedtem már szét, abban egy komplett 6 dB/okt váltó volt (1 kondi a magas előtt + 1 tekercs a mély előtt). Az alkatrészek pontos értékeire sajnos már nem emlékszem.ozzy711:
A maga kategóriájában nem olyan rossz kis doboz ez az AB1010 - 1011 ! Házimozi szatelitekhez több mint elég, magasan veri a legtöbb gyári "tejfölösdobozt", főleg ha a hangszórókészlete bekerül egy normális fa dobozba.
-
ozzy711
őstag
válasz
Goose-T #17928 üzenetére
Pedig akár azt is el tudom képzelni, hogy egy szál kondi megy a magashoz a mély pedik direktben. Ez a "doboz" nem képvisel valam nagy minőséget!
Itt egy bekötés egy azonos mélyközépből álló 2,5 utas centerhez, itt pedig egy párhuzamosan kapcsolt változat.
Szokták még sorban ( egymás utáni +/- összekötéssel ) is összekötni a két mély-közepet, de azt ritkábban, mert a lengőtekercs induktivitás beleszólhat a váltási frekvenciába. -
Goose-T
veterán
Szasztok!
Szeretnék házimozihoz hangfalakat építeni. Mivel nem nagy a lakás, ezért csak kis dobozokban gondolkozom, négy egyforma doboz és egy center. Arra gondoltam, hogy a klasszikus AB 1011-es hangszóróit használnám fel hozzá, csak 8 Ohmos változatban. A dobozt még csak-csak meg tudom tervezni hozzá, de a hangváltóval bajban vagyok. Tudja esetleg valaki, hogy milyen váltó van gyárilag az AB 1011-ben? Mivel a H2000 gyártja, ezért azt gondolom, hogy talán megtalálható a H2000 hangváltók között. Gondolom, csak nem egy szál kondenzátorral rakják össze ezeket.
A másik kérdés, ami mindig érdekelt: két középmélyes centernél hogy kell kötni a hangszórókat és a hangváltót? Ahhoz már érdemes esetleg új hangváltót tervezni?
Lenne még egy harmadik kérdésem is, de az nem teljesen kapcsolódik a témához: a tesómnak van egy gránitlapokból készített mélynyomója, ami brutálisan szólt, amíg el nem füstölt az erősítője, de amúgy sem nagyon használta. Lehet valahol kapni olcsó subwoofer erősítőt? A kis lakásba nem kell nagy hangerő, aztán lenyúlnám tőle, ha lenne erősítő hozzá.
-
Giot
addikt
válasz
ozzy711 #17918 üzenetére
Ez valójában egy kész dobozomnak a finomítása, amin lassan túl leszek (Már nem is tudom mikor szedtem szét de több mint egy éve).
Többek között a váltót is átépítettük. L-pad-ot kapott a közép és a magas, Szélesebb frekin dolgozik a közép, a mély sem megy fel olyan magasra. A magas pedig fentebbről indul.
A doboz éleit lekerekítettem, újraterveztük, újragyártottam a reflexcsövet a mért hsz adatok alapján.
Stb stb de a váltó áttervezése, átépítése nem az én kezem munkája hanem egy hifis kollégámé. Innen is köszönöm a segítségét!!(#17919) Tiger.huhhhh:
A hangját ismertem és szerettem, ez finomítás a hangfalakon, gondolom jobb lesz.
De az eredeti sem volt szörnyű.
Szerk már marhára hiányzik a hangja. Alig várom hogy megszólaljon
-
Bitpalace
senior tag
válasz
fero02 #17912 üzenetére
Most próbálgattam, és ha csupaszon van rajta a vezeték, akkor csinálja. A laptopomnak amúgy is vanna efféle gondjai, de az most más tészta. Konkrétan csak ennyit várhatok egy majdnem 200k értékű laptoptól...
Ami furcsa nekem ha gépről megy, akkor zene alatt sem szűnik meg a pattogás, ha telefont csatlakoztatok rá, akkor ameddig megy a zene megszűnik, de amint leállítom a zenét csinálja tovább.
Magnós rádióról viszont nem csinálja, ami egy őskövület, szépen tisztán hallgattam az adást.
Innentől kezdve tényleg nem tudom mi lehet a baj
-
Bitpalace
senior tag
válasz
fero02 #17910 üzenetére
Nem hiszem, mert ez egyenletes azonos időközönkénti pattogás, és a ház akármelyik pontján helyezem hálózat alá, ugyan azt produkálja. De ami érdekes nekem, hogy akkor kezdi el ha az RCA kábel mindkét csatakozóját rákötöm a hangfalra, ha rá van csatlakoztatva eszköz ha nincs.
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Van egy aktív 2.0 hangfalam, aminél egy olyan hiba jött elő, hogy a hangfal egy bizonyos időközönként pattanó hangot ad ki. De emellett teszi a dolgát, ugyan úgy szól, csak üresjáratban elég zavaró a pattogás. A furcsa az, hogy mikor az RCA jelkébelt lehúzom a hangfalról, akkor ez megszűnik.
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki nem tud budapest környékén elektroműszerészt ajánlani? Egy rendes szakembert nem találtam eddig!
Üdv!
-
blattida
nagyúr
válasz
joccadoki #17896 üzenetére
Ezt az orbitális tévedésed ne nagyon terjeszd, mert néhány embernek fizikai károkat fogsz okozni azzal, hogy kapítálisan nagy baromságot állítasz!!
A lényeget ozzy már leírta, a kisebb terhelő impedancia miatt, rosszabb esetben, elszállhat a hangszóró lengőtekercse, leéghet az erősítő végfokozata!
Jobb esetben elfogy a tápfeszültség, kiolvad a biztosíték vagy működésbe lép az erősítő védelme.Giot
Használhatod, de csak óvatosan, és csak maximum addig növeld a hangerőt, míg el nem kezd torzítani a hangdoboz.
A nagyobb impedancia semmi problémát nem okoz, csak halkabb lesz. -
Giot
addikt
válasz
ozzy711 #17900 üzenetére
Végül is nem vettem meg!
Nekem csak annyi rémlett hogy nem egészséges a kisebb ellenállás, ha jól tudom még a nagyobb impedenciát is jobban tudja kezelni az erősítő (? igazíts ki ha nem így van, azt sem bánnám ha leírnád ezt is részletesen, mint ahogy tetted) nem vagyok szakértő a témában.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest