- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz alufelni #56848 üzenetére
Szörnyű ár-érték aránya van..
1 db 32 Gigás SD kártya 6e+ Ft, 10db 60e+, +ennek a konverternek az ára.
65e forintból van egy 320 gigiás max 350mb/s írást tudó "SSD"-d aminek a halálozási lehetősége több tízszerese egy normális SSD-nek. (ezek a mem cellák nem a folyamatos írás-olvasásra lettek kitalálva, nincs semmi cella pótlási és védelmi lehetőség)65e -ből már 512Gb-s nagyon tuti SSD-ket lehet venni aminek az írási sebessége két, háromszorosa ennek az izének.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
macko20
őstag
válasz alufelni #56848 üzenetére
Szia olvasd el a leírását ,nekem nem jön be 35-350MB/S
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
bucihost
senior tag
válasz alufelni #56668 üzenetére
Nincs mellette sima 4 pin csati amivel össze pattintható a 20-as? Ha nincs akkor ~200 Ft kb egy molex>4pin átalakító. De teljesítmény növekedést ne várj. Max akkor kellhet nagyobb táp, ha sok hdd/ssd van rákötve.
elvileg a DDR3 RAM (1.5 V) ~2-3W-t esznek, 3,5 hdd meg 6-10W-ot, wifi kártya meg elenyésző
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz alufelni #56668 üzenetére
Nem kizárt, hogy a Mini-ITX topicban otthonosabban mozogna a kérdésed, de néhány gondolat:
Attól, hogy másik házba teszed, vagy erősebb tápot teszel alá, a gép számítási teljesítménye nem nagyon fog változni. Ha a korábbi táp lenne neki kevés, akkor egyszerűen leállna, amikor a tápot éppen túlterheli. A szellősebb ház esetleg adhat okot teljesítmény növelésre, amennyiben a processzorban van önkontroll, azaz throttling. Ez egy olyan mechanizmus, ami visszavesz a számítási teljesítményből annak érdekében, hogy a túlmelegedett processzor lehűljön. Nyilván, ha a ház szellősebb, és a proci kevésbé melegszik, úgy erre nem lesz szükség, folyamatosan tartható a névleges számítási teljesítmény. Bár ez processzortól is függ.
A 20 és 24 pines ATX tápcsatlakozók kérdésköre engem is zavarba ejtett anno. Aztán megtudtam, hogy a 20 tüskés aljzatú alaplapba nyugodtan bele tudom dugni a 24 tüskés tápot (nem eltéveszthető, mert a tüskék egyedi formára szabottak, így csak egyféleképpen lehet rászúrni), de a 24 tüskés aljzatú alaplapba nem szerencsés csak 20 tüskés tápot dugni, mert az a hiányzó 4 tüske pont a szükséges mennyiségű plusz energiát vinné a nagyobb fogyasztású rendszernek.
-
szab.tam
nagyúr
válasz alufelni #36276 üzenetére
alap:
76,6 - 77,2
67,8 - 68,2magasság:
42 - 446 fajtára mértem rá.
értelem szerűen a kisebb adatokat vedd vigyelmbe, hogy biztos "beférjen".fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz alufelni #36264 üzenetére
ha az alaplapi furatközéppont távolságokra vagy kíváncsi:
[link]
(amd-nél értelem szerűen a sztenderd, műanyag lefogatóizé nélkül...)
48 / 96 mmde ugye a táblázatban csak a lefogatók furatközéppont távolságai láthatóak.
a "hulla körberajzolása" más tészta. (tehát a szabványos alak, amin belül nem lehet "térbeli kitüremkedés az alaplapon.)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz alufelni #35604 üzenetére
HP NetServer 4d/66 LM.
Kidobnám az erkélyről, lyukat ütne a betonba... Főleg, ha belerakom azt a 3 ilyet, ami itthon van...
szab.tam: Nagyon nem.
tajcsi: A gyári kártyahelyekre sehogy. Mert amekkora a konverter, annyival megemeli a kártyákat.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
macko20
őstag
válasz alufelni #34884 üzenetére
Gyorskőtőzővel,teljesen más a lik kiosztás ,ha viszont olyan fajta ami "talpas" azt lehetne két lemezzel,ezt nem,a képekből nem derűl ki h a lamellák alatti résznél tömör anyag van-e ahová a 775 furat kerülne,ha az van levágod a lamellát és fursz 4 lyukat,majd M3 csavarral rögzíted.
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
FatalEror
addikt
válasz alufelni #34886 üzenetére
Ez a hűtőm van jelenleg ami rajta van,arra gondoltam,a kétoldali vastag rézlapkát lebontom(flex )
És kifurkálom a 4-db lukat rá,eddig okés is,csak a talpa egybe van,és az egyik oldalon beleér a kondiba,amire tenném egy MSI PM8M3-V lap.És egy Intel Pentium
Tehát a 2db vastagabb lapot lebontod,és átfúrod.Csak beleér egy kondiba a talp,és ha levágod a talpat,hogy ne legyen útba a kondi,akkor pedig már nincsenek meg a talpon a felfogatási lyukak?
Ilyen az alaplapod.[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
LarsR
tag
válasz alufelni #34830 üzenetére
1 hét, de volt olyan nap amikor nem tudtam vele foglalkozni, mert be whiskyztem =), kb 3-4 nap ha folyamatosan csináltam volna. Rengeteg türelem kellett hozzá, örülök hogy befejeztem. Lehetett volna még szebb is, de jelen pillanatban, ez volt a kölcséghatékonyabb, főleg hogy a vga hűtő lamellákat kisollóval vágtam rövidebbre
http://ge.tt/7JbBk5Z?c
-
-
imrex6
tag
válasz alufelni #34827 üzenetére
Köszönöm szépen!
Hát csak így eléggé gyorsan repül a garancia meg a garanciáztatás lehetősége is!
Inkább érdemesebb egy rendes artic-os hűtőt venni vagy akármilyet persze ha találsz!
Sajnos a 4870x2-höz csak 1 fajta készült articosból direkt ehhez a kártyához tehát eléggé nehéz volt összevadásznom ezért is vettem a kezembe a dolgokat! -
-
macko20
őstag
válasz alufelni #28132 üzenetére
a cpu foglalatban az érintkezőket azt el szokták hajlítani az userek ,pl vissza ejtik a cpu-t,v tárolásnál nem rakják fel a védő műanyagot ,és ha rá kerül vmi az kárt tesz benne
a 604 est nem könnyű 775 re alakítani,figyelj arra h ahol túl log a cpu-n ott az alaplapi alkatrészekre ne feküdjön felVillanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
törölt tag
válasz alufelni #27927 üzenetére
Abbizony lehet hogy kuka... amúgy próbáld itt, hátha nagyobb szakik vannak mint itt....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest