- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davidof92
senior tag
Off: hmm, jövőhéten lehet hozok egy videót egy 775/478 cooler szétpréseléséről, ahogy kipottyan a közepe a coolernak
on: Nem biztos hogy ide kellene, de nem tudna valamelyikőtök mérni nekem egy olyat, hogy a gyári 1366 cooler belső magja hány mm átmérőjű? [link] tehát itt a középső mag (ez 775, csak példa)
[ Szerkesztve ]
-
Davidof92
senior tag
válasz FatalEror #27973 üzenetére
nem helyettesíthető a pasztával a csiszolás. Nekünk filckorong+paszta van, tükröt ehet vele csinálni, de! a processzor kupakja nem sima, ha ezt te a pasztával tükrösíted, akkor annyi lesz a különbség, hogy nem hullámos procikupakod lesz hanem tükör hullámos procikupak. Tehát a megoldás: papírral simára, homogén felületűre csiszolni, majd a pasztával tükörré tenni.
-
Davidof92
senior tag
ööö
megnéztem jobban amit kaptam alkatrészeket, és a pentium az enyém, amit kaptam processzor az egy SL54Q Celeron 850/128/100/1.75V
itt azt írja steppingnek, hogy D0... -
Davidof92
senior tag
-
Davidof92
senior tag
-
Davidof92
senior tag
Sziasztok. Nem igazán számítógép meg annyira nem gány, de gondoltam megmutatom :[link]
(elvileg látnotok kellene) -
Davidof92
senior tag
válasz zalman90 #14636 üzenetére
KB annyi mint gyárival, nem lett hűvösebb tőle. Esetleg úgy lehetett volna, ha a gyári leveszem, mert forgott az is és ellendolgozott ennek. Egyenlőre megy rajta, szóval nincs gond. Mindegy, majd kap vizet a szája azt jóság lesz .
Mi csak ketten voltunk, felénk nincs senki más aki eltudott volna még jönni, mindenesetre jó volt. Ez már a 2. volt, majd csinálunk még az tuti. Bár a vizes cuccomat nem tudom hogyan fogom elcipelni majd.
-
Davidof92
senior tag
rövid történet: Tegnap este havernál lan, szenvedtünk a hálózattal meg ő a cod5-el. Én portal-oztam, kiléptem, néztem everestbe, 90 fokos a gpu, húha mondom ez jófelmelegítette. Ülök még vagy 2 percig, vissza akartam veni az órajeleket ne menjen csőgázon fölöslegesen, látom 90!! fok üresbe a gpu. Visszaveszem minimumra 89 fok, mondom mi a rák ez(venti mindvégig 100%-on hajtva). Oldallap lekap, kártya oldalához kéz odanyom, megégetett! Telefonnal alávilágítottam, látom hogy emgállt rajta a venti! Forgatom kézzel, nem szorul, de nem pörög fel. WÁÁ gép off de piszok gyorsan. VGA kivesz, tűzforró, venti jól csatlakoztatva van pedig. Mondom, ez így nem játék, burkolat lekap, haver gépházának oldalának a ventije lekap, CM 12 centi, cérnával rákötöz. Nehogymár félbeszakadjon a lan . Bezzeg utána mindig forgott rajta a venti.
VGA: ASUS 8800gtx
Kép a cuccról:Meg kell tudakoljam másnál is csinált-e ilyet a 8800gtx-je.
-
Davidof92
senior tag
válasz pc-user #14497 üzenetére
Én igen. Ha szerencséd van, amivel bekapcsolod potméter, oda majd be tudnád kötni a bemenetet, csak vissza kell keresni. Nekem szerencsém volt, külön volt az erősítő része a magnó+rádiótól, igaz egy nyákon. Csak sajna véletlenül kinyírtam az IC-t rajta így azóta pápá van neki . Érdemes lekötni a magnó rész tápját, hogy ne menjen feleslegesen. Én leszedtem róla minden alkatrészt. Amúgy ne számíts egy hatalmas teljesítményre tőle.
-
Davidof92
senior tag
-
Davidof92
senior tag
válasz Kombat #14485 üzenetére
Ez így igaz, de! Sulinkba vettek anno csocsót, annak is golyós csapágyazása volt. Egyszerű, volt 2 fél egybecsavarva 2 oldalról, közöttük a golyók, ebbe csúszott a rúd és forgott is, tehát maga a rúd volt a csapágy forgórésze. Ilyet lehetne otthon is csinálni csak bonyolult egy picit. Mondjuk a suliba ami volt az konstrukcióhibás volt és szétesett a csapágy mindig, de nem lehetett összeszorítani mert szarul volt megtervezve. Maguk a golyók nem esnek ki mert volt nekik egy kis házuk a 2 fél között, közöttük meg a rúd volt ezért nem esett szét. Persze ehhez a ródnak egyenesnek és simának kell legyen.
-
Davidof92
senior tag
válasz Pista0001 #14482 üzenetére
Azt én nagyon jól tudom, csak azok majd 1000ft darabja, olcsón rudnék szerezni coolink pwn ventiket. 300 forint körül lehet darabja. Na azok nem tudom hogy viselkednének együtt. Elvileg teljesen egyforma a 2 szóval ugyan azt a fordulatot kellene hogy vigyék, csak nem tudom, hogy viselkednének egymáshoz a ventik illetve a kártya. Mondjuk hogyha csak a pwn szálát kötném be, a többit meg külső áramforráshoz kötni, már is más lenne.
-
Davidof92
senior tag
Próbált már valaki olyat csinálni, hogy 2db pwn-es ventilátort összekötött egy közös vezzérlésre, tehát mind a 4 szálát összekötötte a 2 ventinek és úgy szabályozni? Csak mert gondolkozok, hogy lehetne javítani a majd megjövő gtx-em hűtésén . Arra gondoltam, hogy szereznék egy plusz borítást(csak borítást, hogy az eredetit ne gányoljam szét), levenném a mókuskereket, az új borításból elöl a "kopoltyúknál" kivágni a műanyagot hogy egy nagy lyuk legyen rajta, és rárakni oda egy 92 milis ventit megy egyet a gyári lyuk felé, a gyárinál nyomna befele, hátul meg leszívná a meleget a bordáról(csinálni hozzá egy tölcsért, hogy azért kinyomja a házból). Ehhez kellene ugye a 2 pwn venti, hogy a kártya vezérelhesse őket csak nem tudom mennyire örülne a dupla légkavarónak.
-
Davidof92
senior tag
Próbált már valaki házilag az otthonlévő dolgaiból vízhűtést csinálni? Ilyen jó gányolósat .
-
Davidof92
senior tag
Én azt tanácsolnám, hogy mivel micro atx a lapot, a házon alul lévő 8 centis ventirácsot vágd ki, és rakj a helyére egy 12 centiset. Ezzel megvan oldva a befelé szálló friss levegő gondja. a hátsó, 2 kis ventihely rácsait vágd ki csipőfogóval, így nemlessz szélzaj. bepattintassz oda 2db 8 centis ventit, értelmes fordulatút, a hűtőt meg úgy felrakni hogy hátrafele fújjon, és már ki is lett szippantva a meleg a házból. Ja igen, a vga-n lévő bazinagy bordát vagy elkellene fordítani hátrafele, magyarán a hátlaplemez fele, és kifújóra rakni, mivel a ház hátulja eléggé rácsod, kimenne a meleg, frisslevegő meg az említett alsó 12-estől lenne. ja még vmi, ha hátrafordítod, akkor a ventit belűre rakd h tuti elférjen. Vincsihűtésre még nem jutott eszembe semmi.
-
Davidof92
senior tag
válasz Vasinger! #10471 üzenetére
Gond nélkül, csak eltart 1 darabig mire végigvágogatod+ reszelővel leszeded a kis maradványokat. Reszelésnél vigyázz, a vaspor bele ne essen vmi elektronikába mer aztán lesz ott tűzijáték világnak.
Én táp valagából vágtam ugyanevvel az elvel ki a 8 centis "rácsot" aminek a rácsdarabjai 4x szélesebbek voltak, de vékony lemez és elvitte gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Davidof92
senior tag
Mivel mérted le? Mert beépített szenzora úgy tudom nincs. Nem egyforma a lapunk, enyim ES2C a tied S2C, de hasonlóak nagyon.
Dany007: Nekem is hasonló szokásom van, én gagyi tápokat bontok szét apró darabokra, csak az ellenállásokat és egyéb dolgokat hagyok a nyákon. 2-t már apróra szedtem
-
Davidof92
senior tag
Melege volt az északi híd apró bordájának, nem csoda, nem játék+tuningra lett kitalálva a g31: [link]
Nagymamamadzaggal van felkötve, 5 volton. Nem vmi nagy gány, de megkellett oldani
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest