- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PLC programozás
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Androidos tablet topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
digitalentum #1821 üzenetére
Akkor hajrá, nincs tovább keresgélnivaló. Ha input-outputban kiszolgál, akkor ez lesz a te kártyád.
-
válasz
digitalentum #1819 üzenetére
Hány bemenet, hány kimenet?
ESI MAYA 44e?
-
válasz
digitalentum #1817 üzenetére
Mennyit szánsz rá, is mi a feladat? Csatornák, csatlakoztatott eszközök, interfész, stb.
-
válasz
rootkiller #1804 üzenetére
Amerikai jellegű hangzást kedveled: api klónok
Európait: Neve bácsi cuccaiHa bármelyikbe bemegy egy jó hang, akkor ki is jön belőle. Ha egyet kéne vennem ezek közül, és nincs előítéletem, akkor megvenném a legolcsóbbat. Azután a másikat, majd a harmadikat, usw, ennek sosincs vége. Aztán lehet mindent összevissza dugdosni.
-
válasz
Peti_seth.d #1790 üzenetére
Itt kérdezd, ide való: [link]
-
válasz
rootkiller #1784 üzenetére
Amíg be nem döglik. Utána hibás.
-
válasz
rootkiller #1762 üzenetére
Oké
-
válasz
rootkiller #1760 üzenetére
Az sm58 azt a középszar kategóriát képviseli, amire a közönségből senki sem fog paradicsomot dobálni, de senki sem fogja mondani, hogy hú de jól szólt ez a koncert. El lehet vele lenni. A próbateremben én is használok ilyet, jól állja a gerjedést, de ez a legfőbb erénye. Szerintem ehhez képest drága. A pro31 sem gerjed nálunk jobban, és nem szól számottevően szarabbul (a múltkor énekeseknek tartottam egy kis tesztet, és szerintük az AT jobb volt - mondjuk szerintem nem). A béta mindkettőhöz képest űrhajó. A
középszar kategóriában nekem ez az AT a kedvencem. -
válasz
szabifotos #1754 üzenetére
PG-t nem vennék. Olcsó dinamikusnak én AT PRO31QTR (kábel->kuka) mikrofonokat használok. Amúgy a Bétát imádom. PG meg a béta között akkora hatalmas luk van, hogy az hihetetlen. Egyébként meg nincs olyan, hogy egy mikrofon valakinek/valamire elég. Az MD421-emet még jobban szeretem, bár az hangszermikrofon, de énekre is zseniális, csak kissé viccesen néz ki egy koncerten)
-
válasz
rootkiller #1746 üzenetére
Én is hat magos xeon gépeket használok, egy 150-200 sávos projekt simán felzabálhat bármit. Valóban gyenge az uad dsp-je, de azért nem lehet egy az egyben összehasonlítani a Gigaflopsot egy célhardver és egy általános cpu között. De nem is a dsp hatalmas ereje miatt érdemes uad-ot használni (bár némi terhet azért képes elvenni), hanem a jó minőségű pluginek miatt. Van jócsomó, amit hangminősége miatt nem lehet kiváltani semmi másik fizetős pluginnal sem, pedig rendszeresen járok virágboltba, hogy kipróbáljak mindent vásárlás előtt. Analógban mindent megoldani dáriusz kincse, és a világ összes ideje sem elég. Az viszont tény, hogy az egymagos uad használati szinten is elég korlátozott, azzal sok feladatot nem lehet megoldani.
A beépített la2a kombó nagyon gyöszös.
-
válasz
PapaMaci #1743 üzenetére
Sok éve van uadom vagy 100 vásárolt pluginnel. Nem mindenható. Van pár jó cucc benne, de van jó csomó, ami a free pluginek szintjén van. Rendszeres akcióban érdemes plugint vásárolni. Ha veszel egy plugint, akkor az összes plugint egy hónapig ingyen használhatod. Minden vásárlás után újra és újra. Ezt szeretem benne leginkább. Ha így nézem, már nem is olyan drága.
-
válasz
MineFox54 #1732 üzenetére
Éneknél nem gond a fázis.
Én nem a latencytől félnék, hanem a megbízhatóságtól. Élőben a megbízhatóság életbevágó. Mi történik, ha beszarik a Behringer, az usb kapcsolat, vagy lefagy a gép vagy a vst? Szerencsétlen ott fog tátogni, mint a hal. Egy usb drótos hangkártya megbízhatósága béka segge alatt van. Ezt tetézi, hogy Behringer. Én ilyen vackokkal nem is kísérleteznék, ezek gyerekjátékok óvodába. Professzionális felhasználásra alkalmatlan.
-
válasz
MineFox54 #1725 üzenetére
Minden attól függ, milyen késleltetése (latencyje) van a hangkártyának. Egy gyors hangkártyával simán belefér. Nem hiszem, hogy egy usb-s behringer alkalmas ilyenre.
Én szoktam énekfelvételre még konvolúciós zengetőt is használni, hogy minél "élőbben" hallja magát vissza az énekes, pedig ott aztán kulcskérdés az alacsony késleltetés. Szóval nem megvalósíthatatlan, csak erős hardver, és gyors hangkártya kell hozzá.
-
válasz
rootkiller #1717 üzenetére
Mondjuk igen, valóban. Ha magamnak kéne vennem 40-ből egy ilyen cuccot, én is ezt a csomagot venném. Csak sokan nem szeretik a kütyühalmazt maguk körül, ezért népszerű az usb miki.
-
válasz
rootkiller #1711 üzenetére
Egyébként a random usb miki vásárlással óvatosan. Most kukáztam ki egy 100k-s Editor Keys SL600 belét, mert használhatatlan a usb rész, pattog, és semmi sem bírja jobb belátásra.
(#1714) PapaMaci
Csak kiskapszulás.Egy t.bone 450 nagykondis, és egész jó darab. 30-ból megvan. [link]
-
válasz
csabyka666 #1694 üzenetére
Bocs, ne vedd sértésnek, de a 40-80 ezer forintos kategória nagyon messze van a komoly stúdiómunkától. Ezek a podcaster termékek kezdő podcastereknek. Értem én, hogy te szeretnéd olcsóbban, meg minden. Persze lehetséges, de csodát ne várj. Sima 500 forintos trust mikrofonnal is lehet felvételt csinálni, nem is katasztrofálist. Én tuti nem vennék ilyen 5000 forintos vackokat, amik semmivel sem jobbak, mint az 500 forintosok.
(#1698) Perijon
Ilyen BM800-am van nekem is. Sosem hallgattam meg a hangját. Csak donornak vettem a háza és kengyele miatt. A belét kihánytam belőle, és építek bele egy használható belsőt. De egyébként azt hiszem a vicc kedvéért kipróbáltam, és nem sikerült hangra bírni. Hibás darab volt, vagy mit tudom én, annyira nem érdekelt. De egyébként ebben is egy filléres elektret kapszula és egy mezei FET van, semmi más. Pont annyi az egész, mint az 500 forintos, csak csecse házban. -
-
válasz
csabyka666 #1664 üzenetére
A mezei hangkártyákhoz elektretmikrofont lehet csak csatlakoztatni. Mindegy hogyan néz ki kívülről, belül mind ugyanaz. Lehet, hogy abba beletettek egy kicsit drágább kapszulát, de nem valószínű, és amúgy sem ott megy el a hangminőség, hanem a hangkártyák rokkant erősítőjén.
-
válasz
csabyka666 #1662 üzenetére
Nem ide való téma. Ezeknél az elektreteknél nagyjából mindegy melyiket veszed. Egy mezei fet és szinte mindig ugyanaz az egy filléres kapszula az összes. Csak a külalakban térnek el egymástól.
-
Az asio 3 réteg: hardver, driver, szoftver. Ha a felvételt készítő szoftvered egyáltalán nem ismeri az asiot, vagy te nem állítod be a használatát, akkor nem fog működni. Reaperrel csinálj felvételt, de állítsd be az asio használatot. A pattogás nagy valószínűség szerint NEM hardveres probléma, hanem a beállítások nem passzolnak. Okozhatja rossz mintavételi beállítás, órajelcsúszás, túl szűk késleltetés, és dpc hiba a windows usb alrendszerében. Az utolsót hagyjuk a végére, a másik hármat az asio jó eséllyel kezeli.
-
válasz
kaposznyak #1616 üzenetére
Klotz az Elimextől [link]
-
válasz
SunMount3r #1611 üzenetére
Az Audmax kisker webáruháza a Hangshop [link]
-
válasz
PapaMaci #1592 üzenetére
Értek én mindent, igazat is adok, de nem látunk bele a költségvetésbe. Ha jut rá, vegye a pro szoftvert, igazad van, de ha a pénzügyi osztály a középső ujját mutogatja, akkor azért ne kelljen már a kollégának 2016-ban cd játszóval bohóckodni, mert elvi kérdést csinálunk belőle. Bízzunk benne, hogy a talpraesettsége és az érdekérvényesítő képessége (addig veri az aszalt, míg megunják) elég lesz arra, hogy megvegyék neki ezt az egyébként egyáltalán nem drága szoftvert.
-
válasz
Vegitaa #1566 üzenetére
Ilyen zenéket a HDtracks, a Linn Records és az Acoustic Sounds boltjából tudsz vásárolni.
Ehhez szükséged van olyan dgitális eszközre, ami le is játssza ezeket, valamint olyan erősítőre és hangsugárzóra, vagy fejhallgatóra, ami képes átvinni 20 kHz fölött. Ilyened van? (Nem tartom valószínűnek, ha eddig nem merült fel a probléma). Ha nincs, akkor mekkora pénzösszeget szánsz a projektre, valamint elsősorban hordozható/fejhallgatós vagy inkább telepített megoldásra van szükséged?
-
válasz
Vegitaa #1543 üzenetére
A youtuberól minden veszteséges tömörítéssel jön. Nincs mit ellenőrizni ezen, nincs kivétel.
A wav egy konténer. A belső tartalom lehet tömörített (akár mp3), de lehet tömörítetlen pcm is. Általában a tömörítetlen belső tartalomra gondolunk, amikor csak úgy, simán wav-nak hívjuk, der attól ez még nem 100%
-
válasz
Calogero #1424 üzenetére
Az összes komolyabb pult pilótavizsgás. Az analóg pultok egyszerűbbek, ha ott állítasz valamit, akkor az úgy történik, ahogy tekered. Ilyen a Yamaha.
A digitális keverők sokkal több mindent tudnak. Előzetes beállítások alapján automatikusan beállítják a hangerőket, digitális kompresszor is van bennük, amivel automatikusan nagyjából egy jelszintre hozzák a különböző mikrofonok hangerejét, csomó villogó extra, számítógépre felvételt készítenek. Sőt, a Behringer X32 Producer akár egy külső usb eszközre kétcsatornás felvételt is készít. Ha nagyon sok extrát akartok, akkor a digitális konzol a megoldás. De oda a pilótavizsga is kevés, ha minden szolgáltatását ki akarjátok használni, akkor űrhajós kiképzőközpontban egy páréves gyorstalpaló már felkészítést nyújt az alapokra
Szóval ha minden extra kell, amit felsoroltál, akkor Behringer X32 Producer lesz a barátod (vagy ellenséged).
-
válasz
Calogero #1420 üzenetére
Az X32 egy analóg jellegű vezérlésű digitális keverő, az X32 Rack padig egy számítógép által vezérelt digitális keverő. Kerülném mindkettőt. A Fonestarról sok mindent nem tudok. Gugli alapján valami spany márka, de ennyi. Sennheiserrel nem lősz mellé. Jó ár-érték arányú dinamikus mikrofonjaik vannak, jobbak is mint a Shuré. Ha ezek a választék, a Yamaha + Seni kombó kielégíti az igényeiteket.
-
válasz
SunMount3r #1418 üzenetére
Ha egyszerre, akkor bizony puff
-
válasz
SunMount3r #1416 üzenetére
Nincs
Egy 50k Ohm már elég. Optimális a megaohmos tartomány, de nem muszáj. A hangminőség meg természetesen nem csak a DI impedanciáján múlik, hanem az őt követő mikrofon előfok és az AD konverter hangminőségén. Ezekben a Scarlett egész jó.
-
válasz
SunMount3r #1414 üzenetére
Most megnéztem a nagyobb típusokat, és azokon sem jelzi külön a Focusrite a nagy impedanciás bemenetet. Úgyhogy még az is előfordulhat, hogy alapból ilyen van neki. Eszköz nélkül nem tudom megmondani biztosan.
-
válasz
SunMount3r #1411 üzenetére
Hó't mindegy, hogy 48 vagy 96. A sok felvételt még sokmilliós láncon is 48-on csinálok, nem azon múlik a végeredmény.
Igen, valóban mögé.
(#1412) nlpK
Akkor te is pontosan tudod mire gondoltam. A pad egy fixre állított poti. Egyáltalán nem vagy vele kisegítve. Technikailag nem fog clippelni, ennyit tud. -
válasz
SunMount3r #1409 üzenetére
Elméleti szinten én inkább egy trafós DI-t vennék. Vagy a Behringert, vagy ha belefér, akkor leginkább a Palmert. Aztán mehet elé egy Focusrite konverter.
-
válasz
SunMount3r #1406 üzenetére
A probléma elsősorban nem a clipping, arra bőven elég a pad is, hanem hogy nem megfelelő hangminőségű lesz hang, elvesznek a magasak, tompa lesz a gitár hangja. A másik, hogy a különböző hangszedőknek különböző maximális jelszintje van. Egy aktív (mondjuk EMG) pickup sokkal nagyobb kimenő jelszintet ad (+30dBU is lehet), mint egy hagyományos passzív, de a passzívok között is hatalmas szórás van. Egyébként pedig pad a gitárodban is van, úgy hívják hangerő poti. Az egy állítható "pad", ha clippel, lejjebb tekered, és pont ugyanott vagy, mintha egy pados (vagy nagyobb pados) bemenetbe dugtad volna. Szóval ha hangminőség érdekel, akkor a pad meg se forduljon a fejedben, ennél sokkal jobb hangminőségű konvertereken is szarul szól a padon keresztül a gitár. Hidd el, süketekkel tele van a gitár. Nem egyszer keresnek meg olyan felvételekkel kiadás céljából, amitől sikítófáraszt kapok, mert kiderül, hogy valami vacak hangkártyába direktbe bedugták a gitárt, rázavartak valami effekt plugint, oszt jónapot. Ha legalább egy DI-be dugott felvétel lett volna, akkor tudok valamit kezdeni vele, mert reampoljuk egy csöves erősítő + Vintage 4x12, és lesz belőle hang, de egy ilyen szarral nem lehet mit kezdeni. Ennek se örülnék felhőtlenül, mert egy normális kiadható termékhez rendes DI, előfok és AD is kéne, ha már reampolunk, de ez tényleg túl komoly elvárás egy kis zenekar házi stúdiójától.
-
válasz
SunMount3r #1404 üzenetére
Sajnos a probléma olyan, hogy közvetlen, reális összehasonlítás szinte megoldhatatlan. Aki valóban tudja, hogy mit hall, az nem használja ezt a kategóriát, aki meg ezt használja, annak sincs egyszerre mind a három, hiszen minek.
-
válasz
SunMount3r #1402 üzenetére
Steinbergről csupa jókat olvastam, az nem jó?
-
válasz
SunMount3r #1398 üzenetére
A hangminőségét nem ismerem, de az szinte biztos, hogy nem nagy impedanciás a gitárbemenete, mert sehol sem szerepel ez az infó, és az UX8-nál direkt kihangsúlyozza a hiz bemenetet.
Persze ettől még nem kell kukázni, jár hozzá egy pár közepes minőségű gitár szimulátor és effekt, amivel lehet otthon gyakorolgatni erősítő és láda nélkül is. -
válasz
iAmMeforReal #1397 üzenetére
Ez itt a pa (professional audio) topik, ez pedig a hangkártyás: [link]
-
válasz
SunMount3r #1395 üzenetére
Ha nagy impedanciás lenne, akkor azt biztosan kiírnák, mivel impedancia illesztést vagy drága trafóval, vagy speciális (szintén nem olcsó) műveleti erősítővel lehet megoldani.
-
(#41455) nlpK - DAC topikból
A különbség a transzformátor minőségében van. Ez egy komolyabb darab, jobb trafóval, nyilván jobb hanggal. Egyébként szolgáltatásban ugyanazt tudja. -
válasz
SunMount3r #1389 üzenetére
Ha helyfüggő a probléma, akkor a hellyel van gond. Meg kell keresni
-
válasz
SunMount3r #1387 üzenetére
Márpedig valahonnan felvesz valami nagyfrekis zajt. Ledes monitor?
-
válasz
SunMount3r #1385 üzenetére
Van valahol ott a környéken egy ledes lámpa?
-
válasz
SunMount3r #1382 üzenetére
Annak DI-Boxnak nem kell táp, full passzív, gyakorlatilag egy impedancia illesztő szimmetrizáló trafó.
A geniuson pedig valószínűleg elszállt egy kondi⇨ gari.
-
válasz
SunMount3r #1379 üzenetére
Mi a gond azzal a 8000 forintos trafós DI-vel, amit linkeltem?
-
válasz
SunMount3r #1368 üzenetére
Ha gitárra kéne, önmagában nem igazán ajánlom. Mivel nincs DI bemenete, a gitár egy nonstop szívás lesz. Kelleni fog hozzá egy DI-box [link] És még így is olcsóbb, mint egy másik DI bemenetes AD. És ez egy trafós DI, valószínűleg jobb, mint egy olcsó konverter DI bemenete.
-
Elkészült a Sommer Mistral kábelem:
Tapasztalatok
Szerelhetőség:
A legbelső szigetelés nagyon érzékeny, a középső köpeny eltávolításakor könnyen megsérül, nagyon óvatosan kell kezelni. Amúgy könnyen, gyorsan szerelhető a fóliaszigetelés miatt.
Fizikai tulajdonságok:
Nagyon merev és nehéz kábel, a Mogaminál sokkal merevebb. Mivel egyszerre merev és nehéz, ezért a DB25-ből merőlegesen hosszan kiáll, a nagy erőkarral és nagy tömeg miatt nagy nyomatékkal forgatja ki a helyéből a konverter csatlakozóját, és ez nem tetszik benne. Amennyire tudtam meggyötörtem, hogy minél rövidebb szakaszon forduljon lefelé, hogy ne feszítsen annyira, de még így is sokkal jobban feszít, mint a Mogami a saját esésével.
Hangja: Kicsit keményebb, mint a Mogami, ami az abszolút (talán túlságosan is) puha hangzást képviseli. Azt mondhatom, hogy ez valahol egy optimális félúton van a Klotz fémessége és a Mogami puhasága között. Szóval a hangja csillagos 5. -
válasz
PapaMaci #1356 üzenetére
Analóg csoportkábelre gondolsz? Én Mogami W2932 szoktam használni, de most rendeltem 10m Sommer Mistralt, kíváncsi leszek. Biztos létezik jobb, de nem tudom, hogy melyik lehet az. Az alacsony érpár-kapacitású kábeleket szeretem, mert a magas kapacitás belevisz egy magas frekvenciás torzítást (színezést) a hangba. Ezt a Mistralt is csak katalógusadatok alapján rendeltem. Két hete várok rá, a napokban megjön. A héten ki akartam próbálni, holnap lesz egy pop énekfelvételem, arra szántam, de most kimarad, marad a Mogami holnapra.
-
válasz
PapaMaci #1353 üzenetére
Egész biztos, hogy csöves, de a legfetesebb hangú mikrofon az összes létező miki között. Olyan tranziensei vannak, hogy az ember hátán feláll a szőr. Én is azért csinálom, mert szerelmes vagyok a hangjába. Az enyémet meghallgatod, dobsz egy hátast. Nem véletlenül van benne már majd milliónyi alkatrész
A tápja 10 kiló
Jelenleg, a peltier nélkül már most 102 dB dinamikája van. Nem papíron, meg elméletben, hanem nálam a stúdióban, a saját erősítőmről, 10m-es kábelen. Pedig a peltier elméletben még lejjebb viszi majd a zajt. De az erősítőm a gyenge láncszem már most is.
-
válasz
PapaMaci #1350 üzenetére
Egyébként a C800 maga is egy klón. Szögről szögre lemásolták a Neumann K67 (U67-é) kapszulát, a hártyafeszességet csökkentették kicsit, az U67 topológiát lemásolták, majd szanaszét moddolták a piacon beszerezhető legdrágább alkatrészekkel, raktak bele egy japán csövet, csináltak egy aktív peltier hűtést a csőre, lecserélték a tápot egy olyanra, ami csak a cső fűtésére használ fetet, az audió részen és a tápban nem, raktak bele egy szekérderéknyi simítókondenzátort, és elnevezték Sony C800g-nek
-
válasz
PapaMaci #1348 üzenetére
Hol szoktál felvenni a Schöpsökkel? Hozzájutottam egy olyan helyhez, hogy ihaj. Ott akarok kamarafelvételeket is csinálni. Sajnos hangszermikrofonban még vékonyka vagyok.
(#1350) PapaMaci
Tudod mennyire van csöves hangja a klónomnak? Nulla. Fetesebb hangja van, mint bármelyik fetes mikrofonnakDe ez énekmikrofon, nem hangszerfelvételre való. Létezik fetes Sony C800?
-
válasz
PapaMaci #1348 üzenetére
Nem létezik, mi fejlesztjük éppen
Egy vagyon van már benne csak alkatrészben
Már csak mikrofonház és peltier hűtés hiányzik, a táp és a teljes elektronika készen van van. Jelenleg egy BPM CR-76 (70-as évekbeli félig Neumann gyári U67 klón) donorházban van, 70-es évekbeli öreg Neumann K67 kapszulával. A véglegesnek szánt, új K67 kapszulát csak a végleges házba tesszük be.
Schöpsök, hmmm, fincsi
Milyen az a fetes c800 klón? A c800 tulajdonképpen egy végletekig fejlesztett U67 klón, tehát a fetes c800 klón tulajdonképpen egy U87 klón
-
Ezt le kell írnom, annyira örülök magamnak. Összeállt a szuper énekes rendszerem az új 500-as preampommal, és a fejlesztés vége felé járó továbbfejlesztett Sony G800c fullcsöves (a táp is csöves) klónommal. Ma teszteltem a rendszer abszolút zajszintjét, és a süketszobában -103 dB (!!!) a teljes végső zajszint olyan beállítással, amikor -1 dB a peak beleénekelve. Ez 17 bit dinamika egy mikrofonból. Gyakorlatilag a Lynx Aurora konverterem korlátait feszegeti. És hogy szól ...
-
válasz
gyulank #1341 üzenetére
Egy hangkártyát nem a bitek és a kilohertzek tesznek jobbá. Egy vacak hangkártya 384/32-n is vacak, míg egy jó 44/16-on is jó. Egy 40ezres stúdiós hangkártyával teljesen fölösleges helypazarlás 44-48/24 fölött bármi. A 24 is csak a headroom miatt. Még a 192/24-et is csak különlegesen értékes (milliós mikrofonokkal bemikrofonozott jazz és komolyzenei felvétel) projektek esetén használom a millás stúdiókonverteremen (tkp hangkártya). Végleges, nemzetközi kiadásra szánt mezei anyag esetén 96/24 egy jó kompromisszum a hely, a feldolgozhatóság, a késleltetés és már a úgyis fölöslegesen pazarolt sávszélesség között. Szóval neked bőven elég a 44-48/24, a többi mókusvakítás párszázezer alatt.
-
Kazettáról szeretnék mp3-ba digitalizálni.
Ígérd meg, hogy nem zenét.A deckből a Line Out 2 jackes - viszont a gépbe
egy Line in van. Használjak egy olyat ami a
jackből csinál egyet? (Elvielg van ilyenem)
Kézikönyv nélkül csak tippelni tudok, hogy ez két sztereó kimenet, vagy egy pár mono. Ha egy pár mono, akkor kell az amit írtál, ha két sztereó, akkor csak egy jack-jack kábel kell.Vagy használjam a deck Phones jack kimenetét
Véletlenül se. -
válasz
TechN7ne #1244 üzenetére
Összeszedem, amit mondani szeretnél, mert ez alapján más sem fog tudni segíteni. (Ha egyáltalán válaszol itt még valaki rajtam kívül néha néha.)
Szóval a problémád, hogy van két gép, az egyiken windows xp fut, és van benne valami ősöreg SB Live hangkártya, és van egy másik gép, amiben csak alaplapi hangkártya van, és windows 7 fut rajta. Azt tapasztaltad, hogy az XP-s, diszkrét hangkártyás gépben nagyobb hangerővel, és általában jobb minőségben tudsz felvenni ugyanazzal a darab USB csatlakozós mikrofonnal, mint az alaplapi hangkártyás géppel. Ezért azt gondolod, hogy vagy a hangkártya, vagy az XP okozza a különbséget a felvételi minőségben. Erre szeretnél segítséget kérni, hogy mit tegyél.
Hogy ne befolyásoljak másokat, nem válaszolok most itt erre a kérdésre (megtettem másik topikban), hogy mástól is megkapd a választ és nyugodtan aludj.
-
Elég kihalt, de a fő gond, hogy olyan problémával jöttél, amire errefelé nem nagyon tudjuk a választ
A keret nagysága és a feladat típusa is mind olyan, amivel nem tudok mit kezdeni, számomra ismeretlen terület. Ha jól értem, a lényeg, hogy a legolcsóbb PA hangdobozokat keresed.De ott biztosan nem vásárolnék. Inkább muziker, friendly house, mezzoforte, zaj, hit space.
-
válasz
PapaMaci #1228 üzenetére
Több megoldás létezik:
1. DSD eredeti felvétel, jelszintek beállítása, keverés, végeredmény DSD-ben. Öröm és boldogság. Kiemelkedő felszerelés és szaktudás kell hozzá.
2. DSD felvétel, DSD visszajátszás, külső analóg szűrők, analóg összegzés, DSD újrarögzítés, végeredmény DSD-ben. Szívás, és a DSD zaj +6dB.
3. PCM eredeti felvétel, digitális szűrők, részben digitális keverés, visszajátszás, analóg szűrők, analóg összegzés, DSD újrarögzítés, végeredmény DSD-ben. Szívás, de legalább nem zajos.
4. Minden PCM-ben, a végeredmény is, majd PCM mastering után DSD konverzió. -
Illetve a Mytek 8x192 nyolccsatornás konverter hajlandó még DSD formátumban kiköpni a végeredményt. Kell hozzá egy Mytek dsd-sdif dio kártya, és egy (négy) Mykerinos PCI/PCI-e kártya sdif opcióval. A teljes költség több mint tízezer európai egység. Abszolút hasznosság? Hááát...
-
válasz
PapaMaci #1225 üzenetére
1. A linkelt Mytek csak DA koverterrel rendelkezik, azzal DSD-t nem veszel fel. Ilyen Mytekem van, de hifire használom, elsősorban arra való.
2. Felvételhez Korg
3. Nincs, sőt. A DSD a formátumból adódóan 20kHz fölött egy nagyfrekvenciás, a frekvenciával erősödő intenzitású alapzajt generál. Ezzel szemben a PCM transzparens.
4. A DSD-hez másik munkafolyamat szükséges. A hagyományos DAW-ok nem kezelik, csak a Pyramix.
5. A DSD formátumon a hangerőn kívül semmilyen egyéb szűrő nem értelmezhető. Tényleg, matematikailag. Bármilyen szűrő (eq, kompresszor) használatához először pcm-be kell konvertálni, majd vissza, ezzel ugrott a natív DSD felvétel. (Komolyzenei felvételnél ez a legkisebb gond, ott úgysem kell szűrő.)
6. A SACD formátum divatból kimenőben van/volt (a letöltve megvásárolható DSD viszont tempósan jön divatba).
7. A normál DSD munkamenet hagyományos PCM felvétellel kezdődik, és csak a legvégén érdemes konvertálni a PCM-met DSD-be Korg Audiogate szoftverrel.
8. A teljesen natív DSD felvétel a mai hifista világban erős marketingértékkel bír, ez indokolhatja a DSD felvevő vásárlását, és a szenvedést a formátummal. A PCM⇨DSD konverzió eredményéről sem mondja meg senki, hogy nem natív... -
-
Nem, a hagyományos analóg keverő erre nem alkalmas.
Léteznek párezer eurós digitális keverő(szerűsége)k, daw controller néven futnak, de tízezer euró alatti költségvetésssel nem ilyenekre költeném a pénzt, hiszen erre a daw is képes, inkább jobb hangminőséget, jobb analóg és digitális eszközöket vásárolnék. -
A Pro 40 egy elég kellemes jószág, a konvertere és az előfokok is nagyjából rendben vannak rajta.
Milyen keverőről van szó? Önmagában egy 10 csatornás keverővel valóban megoldható, hogy 10 darab mikrofon be legyen kötve, de attól még mindig csak 8 független csatornád lesz (ennyi jelenik meg a dawban), mivel ennyi konverter van benne. Ahhoz, hogy további mikrofonokat tudj párhuzamosan felvenni (nem pedig összekeverve), ahhoz (mondjuk) egy ADAT rendszerű konverter-előfok párosra vagy kombóra lesz szükséged. Az ADAT eszköz a Pro 40-re csatlakozik optikai kábellel, és a daw-ban lesz újabb 8 (tehát összesen már 16) rögzíthető csatornád. Ilyen ADAT-rendszerű konverter például a Behringer ADA8000, vagy a Focusrite Octopre. Az első nyolc csatornán megmaradnak használatban a Pro 40 konverterei, a maradék mikrofonok pedig az ADAT.konverter előfokain mennek keresztül. Ezek vagy jobbak, vagy rosszabbak (ADA8000) a Pro 40-nél. Ha fontos a jó minőség (mindig fontos, tudom) az összes mikrofonnál, akkor bizony jobb ADAT-konvertert kell választani, nem lehet megúszni olcsón.
-
válasz
WolfiMusic #1180 üzenetére
Az a Scarlett sem egy förgeteg. Nagyon gyöszös preampjai vannak, a konvertereiről pedig ne is beszéljünk. Ha már normális mikrofonokra költesz, másik interfészt is vegyél a bevásárlólistádra
-
válasz
szabifotos #1164 üzenetére
Ennek sok analóg, de csak két digitális bemenő csatornája van. Szóval egyszerre több mindent dughatsz rá, de azokat összekeveri 2 csatornára, és azokat rögzíti a számítógépen.
-
A stúdió megvan már? Mert ha nem, a költségvetésed a stúdió rendes kialakítására is nagyon vékonyak tűnik. Én is épp egy stúdió összerakásán filózok, de a tervezett költségvetésem nem áll meg 5 millából, ezért pihentetem még egy kicsit, mert nehéz gazdaságosan üzemeltetni. De ha esetleg gondolkodhatnánk közösen is, ha gondolod, akkor jobb lehetne a kihasználtság. Pár millányi felszerelésem már most is van.
Privát?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest