Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)

(#3001) jozsi252

jozsi252
(őstag)

Sziasztok

Azlenne a kérdésem hogy Gigabyte P67A-UD3-B3 lapomra azvan írva hogy

Realtek ALC889 codec a hangkari benne

Namost kerestem a manual-ba de nemtaláltam hogy tudna-e dolbyt, viszont realtek oldalán rákerestem erre a hangkártyára ott meg írja hogy tudja, most akkor tudja vagy nemtudja a DD DTS-t?

iPhone 4 8GB white

(#3002) os!

os!
(újonc)

Üdv Nektek! :R

1 órát keresgéltem, de nem találtam megoldást a hszek között.

Kérdés:
Van egy Audigy 2 ZS SB0350 oem karim Win7 x64 Ultimate alatt, asus p5k pro lapban (PCI). Eredeti driver, minden defaulton van, semmi mod.

Néha rákezd és szőrös elektronikus alapzaj kezd el hallatszani a fejhallgatómból. Ha átdugom a másik hangkártyámba (5.1 noname PCI), ott minden ok, de a hang mégsem egy Audigy.....visszadugom, ismét van alapzaj. Kipróbáltam mindenfélét, reinstall, letilt/engedélyez, átír, muteol mindent ami nem a fő output csatorna, stb...de semmi. Néha megy 5percig frankón, néha 1 órát, de elkezd utána szőrözni.
Most is hallom, olyan hang mint amit akkor hallunk amikor a rádióval 2 adó között áll a tuner. Tehát űrzaj, vagy mi :)) bár nem pont olyan, de nagyon nagyon hasonlít. Tüskés szőrös zaj.

Viszont ha winampban felrántom a hangerőt hirtelen maxra majd hirtelen le, akkor megjavul egy időre. Fejhallgatón, hangfalon egyaránt ugyanez...bár hangfalon kevésbé hallani/érezni.

Mi lehet a gond?

Hm. Köszönöm szépen annak aki elolvasta, és erőt fordít segíteni :)

Szép napot! :R

hál'istennek pogány vagyok

(#3003) MasterMark válasza os! (#3002) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Hello

Esetleg valami kontakt hiba, vagy por? :U

- "We're at war. No one wants to admit it but Humanity is under attack." - Gamertag: IdnaMark

(#3004) os! válasza MasterMark (#3003) üzenetére

os!
(újonc)

Régebb tettem már be az igaz, de akkor pipec jól nézett ki kívülről és a szépségem mindig tisztán, pormentesen tartom :D :B ;]

:F

Szerk: kontakt hibát nem tudom hogy lehetne kimérni, de sztem akkor nem is működne akkor amikor "jól szól". Amúgy kipróbáltam kx driverrel is és ugyanaz. Közben amúgy észrevettem hogy a noname 5.1 pci-os karim sokkal tisztábban szól. Minden szám ha egy kicsit erőteljesebb hangot ad ki, akkor totál eltorzítja az erősebb hangokat. Mindez fejhallgatóban. (másik hangkártyán ugyanez a fejhallgató pipec). Hangszórón viszont az Audigy2zs-n sem hallani annyira a torzítást. Mintha a hangszóró leszűrne egy részt...persze azért hallani így is.

[ Szerkesztve ]

(#3005) MasterMark válasza os! (#3004) üzenetére

MasterMark
(őstag)

KX-ben vedd lejjebb a fő hangerőt, 90 fölé ne tedd mert torzít.

Esetleg lehet, hogy simán már rossz, mivel elég régi.
Talán próbálj meg egy másik kimenetet használni, ne azt amit eddig.

- "We're at war. No one wants to admit it but Humanity is under attack." - Gamertag: IdnaMark

(#3006) os! válasza MasterMark (#3005) üzenetére

os!
(újonc)

Hát semmi előrelépés.
Egyéb ötletek esetleg? Csak vannak itt még prok :C :C

(#3007) Zaja2

Zaja2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szevasztok!
Win XP-t raktam fel,aztan ac97 drivert.
Az ikon normalisan kijelolve van a talcan,de nincs hang!
Probaltam headsettel,stereo hangszoroval.
Elkepzelheto,hogy ha sokat all a gep uzemen kivul,akkor esetleg beparasodik a ''cucc'' es oxidalodik?
Garazsban volt egyebkent...

I ♥ PH! Shoodilliwadilididilliwudilidi­­lliwoooooooh-SWING! / http://www.youtube.com/watch?v=x3M-ORrqk_0&feature=related

(#3008) regener válasza Zaja2 (#3007) üzenetére

regener
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Honnan raktad fel a drivert?
Weboldalról?

Akkor a legjobb valami, ha tudod mi is az pontosan, főleg ha a számítógépről van szó.

(#3009) mpeto7

mpeto7
(újonc)

Sziasztok!
Alaplapi hangot szeretném kiváltani PCI hangkártyával. Korábbi tapasztalatom, hogy MSI-KT4V alaplapi (9éves) hangrendszere után szinte megelevenedett minden, amikor egy Compaq Premier Sound CT5805-ös Creativ kártyára álltam át, de sajnos 64xWin7-re ehhez már nem találtam driver-t.
Nem tud valaki segíteni (driverDetective, stp. ... nélkül) ?!!

(#3010) MasterMark válasza mpeto7 (#3009) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Milyen hangchip van rajta?

(#3011) sklopp válasza mpeto7 (#3009) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Tessék: [link]

Az élet halált okozhat!

(#3012) mpeto7 válasza MasterMark (#3010) üzenetére

mpeto7
(újonc)

Az everest ilyennek látja az alaplapot:
Realtek ALC662 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller
... 5.1-es !!

(#3013) mpeto7 válasza sklopp (#3011) üzenetére

mpeto7
(újonc)

Ott már jártam és egyszerűen nem értem, mindig ugyanaz a vége: fizetős driverDetective ?!!

(#3014) sklopp válasza mpeto7 (#3013) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Akkor esetleg ez: [link], vagy ez: [link]

[ Szerkesztve ]

Az élet halált okozhat!

(#3015) MasterMark válasza mpeto7 (#3012) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Ez sztem az alaplapi.

(#3016) mpeto7 válasza sklopp (#3014) üzenetére

mpeto7
(újonc)

Köszönöm a segítséget (bár csak az egyik link élő), kártyát hétfőn visszarakom, kipróbálom.

(#3017) tdd587

tdd587
(őstag)

Sziasztok,

Egy olyan problémám van, hogy alaplapi realtek hangkártya analóg kimeneteit szerettem volna használni, de az erősítőre kötve nem szól a jobb oldal (front), a hátsó sugárzóknál meg a bal. Nézegettem a beállításokat és a balance mindenhol középen van. A kábelek nem hibásak, szoftveres hibára gyanakszom, de nem jöttem rá, hogy mi a fene csinálja.

Legfrissebb realtek hd audio driver fent van, win7 x64.

Látott már valaki ilyet, mi a fene lehet? Kereső talál hasonló témákat, de megoldást még nem találtam.

[ Szerkesztve ]

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#3018) JoinR

JoinR
(tag)

Hi!
A napokban vettem egy Audiotrak Prodigy HD2 Advanced DE hangkártyát. Asus Xonar DS-ről váltottam, aminek volt natív ASIO támogatása, ennek nincs, ezért ASIO4ALL-t használok.
Korábban az Asus-szal ha zenét hallgattam (foobar, asio), teljesen érzéketlen volt a windows hangerő csúszka mozgatására, csakis a foobar-ra reagált (ha leállítottam a zenét, nyilván működött a hangerő csúszka pl. youtube videónál).
A mostani HD2 viszont, bár megy az ASIO (és mellette pl. nem hallatszik a youtube videó, szóval tényleg fut), mégis változik a hangerő a windows hangerő csúszka mozgatására. Ez normális?
Köszi a válaszokat!

ae86 ftw

(#3019) MasterMark

MasterMark
(őstag)

Mi az az ASIO?

(#3020) JoinR válasza MasterMark (#3019) üzenetére

JoinR
(tag)

Röviden annyi, hogy a zene a HDD-ről a windows-t (és annak 48 kHz-es mintvavételezését) megkerülve egyenesen a hangkártyára van kiküldve, ami viszont azon a 44,1 kHz-en mintavételez, ahogy az 99,9%-ban tárolva is van. Elvileg így pontosabb a hangkép, "jobban szól".

ae86 ftw

(#3021) Shing válasza JoinR (#3018) üzenetére

Shing
(kvázi-tag)

Nem hiszem, hogy akkor működik. Bár hallottam már olyat, hogy valakinek zenelejátszón sem megy a hangerő. Nekem csak windows-ból nem lehet. Szóval érdekes. Amúgy te hallasz különbséget ASIO-val? Mert elvileg nincs különbség.
MasterMark:
http://logout.hu/cikk/zene_erintetlenul/teljes.html

(#3022) MasterMark válasza JoinR (#3020) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Köszi. :R

[ Szerkesztve ]

(#3023) JoinR válasza Shing (#3021) üzenetére

JoinR
(tag)

Arra tudok gondolni, hogy az ASIO4ALL mégiscsak egy "külső" szoftver, ezért befolyásolja a windows keverője. Egyébként nem látszik zöld csík a hangerőszabályzónál (mint amikor windows-os hangok mennek), szóval úgy tűnik, mintha a teljes csendet hangosítanám.
Lényegi különbséget nem hallok (azaz vakteszten szerintem nem tudnám megkülönböztetni, illetve nem érezném rosszul magam, ha "simán" kéne hallgatni a zenét). Igazából úgy vagyok ezzel, hogy lehet, hogy nem jobb, de biztosan nem rosszabb, akkor miért is ne legyen bekapcsolva. :)

[ Szerkesztve ]

ae86 ftw

(#3024) Shing válasza JoinR (#3023) üzenetére

Shing
(kvázi-tag)

Igen, egyébként nekem is be van kapcsolva, én is így állok hozzá. :)

(#3025) JoinR

JoinR
(tag)

Közben kipróbáltam a WASAPI-t (Microsoft saját ASIO-ja) és azzal is változik a hangerő a csúszka mozgatására...ez ilyen.

ae86 ftw

(#3026) JoinR

JoinR
(tag)

A gépem újratelepítés után is kékhalálozik leállításkor és altatáskor, mióta Audiotrak Prodigy HD2 hangkártya van benne. Valaki tud megoldást? Gyári driver van rajta, legújabbal és régebbivel is csinálja. BIOS-ban le kéne tiltani valamit hogy jó legyen, vagy hasonló?

[ Szerkesztve ]

ae86 ftw

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.