Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PapaMaci #1348 üzenetére
Nem létezik, mi fejlesztjük éppen
Egy vagyon van már benne csak alkatrészben
Már csak mikrofonház és peltier hűtés hiányzik, a táp és a teljes elektronika készen van van. Jelenleg egy BPM CR-76 (70-as évekbeli félig Neumann gyári U67 klón) donorházban van, 70-es évekbeli öreg Neumann K67 kapszulával. A véglegesnek szánt, új K67 kapszulát csak a végleges házba tesszük be.
Schöpsök, hmmm, fincsi
Milyen az a fetes c800 klón? A c800 tulajdonképpen egy végletekig fejlesztett U67 klón, tehát a fetes c800 klón tulajdonképpen egy U87 klón
-
Ezt le kell írnom, annyira örülök magamnak. Összeállt a szuper énekes rendszerem az új 500-as preampommal, és a fejlesztés vége felé járó továbbfejlesztett Sony G800c fullcsöves (a táp is csöves) klónommal. Ma teszteltem a rendszer abszolút zajszintjét, és a süketszobában -103 dB (!!!) a teljes végső zajszint olyan beállítással, amikor -1 dB a peak beleénekelve. Ez 17 bit dinamika egy mikrofonból. Gyakorlatilag a Lynx Aurora konverterem korlátait feszegeti. És hogy szól ...
-
Tharkoul
tag
válasz
PapaMaci #1345 üzenetére
Gondolkodtam félpasszív/passzív tápokon is, de ott a gond a cicergéstől való félelmem, ami azért nem teljesen alaptalan. Meg ugye ott van az, hogy ha már költenék 45-55e forintot (jó, kezdőtőkének ott lenne ebből 20e, amit a mostani tápegység ér), abból nem csak tápot akarnék venni, egy normális asztalnak azért több szerepe is van, így jó lenne abból kihozni a legtöbbet.
-
Tharkoul
tag
Ha már a stúdió is szerepel a topic címében, talán több értelme van ide írnom, mint a modding részlegbe. Tervbe lett volna véve egy új asztal (szín csak az első, amit találtam a listában, lényegtelen is igazából), azonban elbizonytalanodtam.
Jelenleg csak egy egyszerű asztallapom van, nem rendes asztalom, az alatt van a gépház. Az egyedüli (számomra hallható) zajforrás már csak a tápegység ventillátora, ami bár nem hangos, azért hallható, és míg pl. régi videokártya által kibocsátott zajt javarészt képes volt az asztallap elnyomni, a táp hűtője által generált frekvenciával már nem boldogul. A fenti linken látható, hogy a gépház nem csak balra kerülne tőlem, de jelentősen mélyebbre is (jelenleg kilóg egy picit az eleje/egy vonalban van az asztallap végével), ezzel a hanghullámokat arra kényszeríteném [papíron], hogy tőlem teljesen más irányba rezegjenek. Igen ám, de előfordulhat, hogy továbbra sem fog megbírkózni ezzel a tartománnyal (próbáltam behajolni az asztallap fölé, nem nyeli el és kész), tehát az a cél, hogy 50-60%-ban emiatt akarnék egy rendes asztalt, egyszerűen meghiúsulna. A kérdéseim a következőek lennének:
1. Ha pl. 4-5cm vastag lenne a bal oldalfal, akkor az már nagyobb eséllyel nyelné el a rezgéseket, vagy fa-fa, teljesen mindegy, nagy százalékban át fog rajta jönni a hullám, deal with it, felesleges rá költeni is?
2. Ha esetleg azt mondanám, hogy bal szélre még betervezek egy szekrényelemet is, akkor ez elméletileg nem csak több anyag lenne, hanem lenne egy plusz tér is, talán működne a "decoupling" is. Ennek lenne bármi haszna, mármint működne, vagy azért ez nem ilyen egyszerű?
3. Amennyiben még javítana is a helyzeten a plusz elem, mondjuk a szekrény bal belső falát beburkolnám pl. gumival, az javítana még pluszban az eredményen, vagy teljesen mindegy lenne, mert csak tévhit, hogy egy vastagabb gumiréteg jó bármire is? Van, ahol bólogatnak rá, van, ahol cáfolt mítosznak tekintik.
4. Esetleg eleve rosszul közelítem meg az egészet, mert az egy dolog, hogy a balról érkező hangokat igyekszem kizárni, viszont attól még a szobában máshonnan is verődne a hang, tehát közel sem érnék el normális tompítást ezzel az egésszel?Remélem érthetően fogalmaztam, és előre is köszönöm a választ.
-
válasz
gyulank #1341 üzenetére
Egy hangkártyát nem a bitek és a kilohertzek tesznek jobbá. Egy vacak hangkártya 384/32-n is vacak, míg egy jó 44/16-on is jó. Egy 40ezres stúdiós hangkártyával teljesen fölösleges helypazarlás 44-48/24 fölött bármi. A 24 is csak a headroom miatt. Még a 192/24-et is csak különlegesen értékes (milliós mikrofonokkal bemikrofonozott jazz és komolyzenei felvétel) projektek esetén használom a millás stúdiókonverteremen (tkp hangkártya). Végleges, nemzetközi kiadásra szánt mezei anyag esetén 96/24 egy jó kompromisszum a hely, a feldolgozhatóság, a késleltetés és már a úgyis fölöslegesen pazarolt sávszélesség között. Szóval neked bőven elég a 44-48/24, a többi mókusvakítás párszázezer alatt.
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Összekötöttem a tv-t egy Sony 5.1-es erősítővel (a tv Samsung H6400), optikai kábellel, de nincs hang.
A hangbeállításoknál csak a Tv hangszóró, és az audio kimenet aktív, a házimozi nem. Ha átrakom az audio kimenetre, nincs hang erősítőn keresztül.
Ötlet?
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Itt volt egy link egy oldalról, ahol azt írták, hogy sok CD játszóban 1bites DAC van.
Engem az érdekelne, hogy honnan tudom, hogy mondjuk a hangkártyában milyen van?
Ha rögzíteni akarok valamit 24bit/192kHz-el, akkor honnan tudom, hogy az eszköz tényleg olyan?
Egyébként olvastam, hogy van már 32bit/384kHz-es DAC, és hogy vannak programok, amikben 64bites hangokat szerkesztenek. Viszont a hangkártyáknak, és amiket találtam hangrögzítőket, a maximuma a 24/192.
Szóval az érdekel, hogy van-e lehetőség 24/192 felett felvenni valamikkel 50 és/vagy 100eFt alatt?
Természetesen minél olcsóbb érdekel, de egy kis zajú ilyen hangkártya 40e körül van.
De még arról se tudom, hogy tényleg 24bit ADC van-e benne. -
flushman88
tag
Üdv....: Hogy tudom elérni egy Zenénél hogy a Z5500-am Dekódere Átváltson DTS re ahogy a filmeknél? Hiába töltök le 8 gb os zenét Foobart próbáltam de semmi nem vált át a dekóder sima PL II musicban tolja a zenét... Optikaival vagyok összekötve PC vel... valakinek valami ötlet? amugy a FHD filmeknél tökéltesen működik a Digital és a DTS Mód is de zenénél nem vált át... Ez normális?
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Keresek Apogee DA-16x konvertert. 1-2db érdekel, lehetőleg hd opcio nélkül!
Ha tud valaki eladót, kérem, írjon! -
Krissz80
senior tag
válasz
flushman88 #1335 üzenetére
Mpc-hc nál próbáld az audio outputot beállítani a sajátjára és akkor az is wasapit fog használni. Vagy foobarhoz kell plusz plugin.
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok!
SACD-t szeretník kiírni DVD-re, valaki tud ebben segíteni, hogy hogy kéne ezt megcsiálni?
privátban is jöhet a help, köszi!
-
flushman88
tag
válasz
Krissz80 #1333 üzenetére
Kipróbáltam a JetAudio-t is Az is csak súg. A Foobar is csak Súg. Egyedül a Classic Media Player HC tud vele mit kezdeni de szerintem az nem a legjobb minőség amit az tud. Lehet én csináltam valamit rosszul a fennt említett két programmal hogy csak zajt képez a Logi?
A zenei Fájl például ez.
Kraftwerk 5.1 DTS FLAC \ [WAV] [08:53] Kraftwerk - Neon Lights </44 kHz/1411 kbps/89,59 MB/>
-
Krissz80
senior tag
válasz
flushman88 #1331 üzenetére
Foobar vagy MPC HC.
És Wasapi.
-
PapaMaci
őstag
válasz
flushman88 #1331 üzenetére
Hali
Próbáld meg a Jetaudiot! Egész jó hangú. Nem tudom, mi kezd az 5.1-el, én csak sztereot hallgatok, de biztos tudja! Videót is szépen játszik. (Érdemes keresni egy régebbi verzsönt a 8.0-ás szériából, abban kevesebb a reklám!) -
flushman88
tag
Sziasztok! Logitech Z5500 am van egy Sound Blaster X-fi Xtreme Gamer SB0770 7.1 Hangkártyával használom aztán optikaival bele a Z5500 ba... A filmek power dvd vel 1080p ben DTS tökéletesen szól Viszont ha csak zenével próbálkozom... az annyira nem sikerül.. :\ És Infot szertnék kérni van e valakinek egy Bevált 5.1 DTS Flac zenét lejátszó szoftvere mert VLC illetve MP viszi de szerintem fele annyira sem szól részletesen mint amennyire kellene egy ilyen zenéknek. A többi Aimp illetve elterjedtebb zene lejátszók csak zajként játszák le és súgnak-- előre is köszi a segítséget!
-
Krissz80
senior tag
Szerintetek van érdemi különbség hangra egy TC Konnekt 24D, vagy az újabb TC Impact Twin között?
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
5.1-et szeretnék Jack-es TV-re kötni, viszont az 5.1-et csak scart csatlakozóval tudnám a tv-be dugni, mert scart végű az 5.1. Lehetséges Scart-> Jack átalakítót kapni, vagy más megoldással kell próbálkoznom?! -
PapaMaci
őstag
válasz
Krissz80 #1324 üzenetére
A ff800-ashoz vettem 3 szintén RME octacic II-est, és beraktam egy hordozható rack-be, de elég gyakran nem volt otthon, meg sok munkához elég lett volna kevesebb is, így vettem egy ff400-ast, meg egy quadmic-et, és ha nem kell 6 mikrofonnál több, akkor elég azt vinni, amugy meg azt hallgatom otthon.
-
PapaMaci
őstag
Ne sajnos. Rengeteget olvastam, meg konzultáltam kollégákkal, mire döntöttem, és ez tünt a legjobbnak szolgáltatás, minőség és ár viszonylatában. lassan 4 éve, hogy megvettem az elsőt, és annyira nem bántam meg, hogy vettem még egyet.
-
-
Krissz80
senior tag
válasz
PapaMaci #1319 üzenetére
Mondjuk a TC termékeknek pont az volt az előnye, hogy igen jü ár/érék arányt képviseltek.
Bár a stúdiós használhatóságáról nem tudok nyilatkozni.Illetve nekem még az tetszett, hogy firewire-t használ, ami egy jó PC kártyával veri az összes USB-s transzportot, és nem kell hozzá + 10-20 ezres USB kábel.
-
Krissz80
senior tag
válasz
PapaMaci #1317 üzenetére
Köszi, az új ára a Konnekt-nek is valahol ennyi lehetett, az utódját az Impact Twint most olyan 90-100 körül lehet még kapni (utolsó darabok).
Mondjuk nem tudom, hogy az USB-je mennyire erős, az általam említettek egyik nagy erőssége a firewire (DICE II chip), mellesleg az analóg kimenetük is elég jó.
-
PapaMaci
őstag
Valakinek van tapasztalata ezzel a termékkel?
-
PapaMaci
őstag
Szia
Nem vagyok nagy hifista, de még megvan a lemezmászóm. A lossles szerintem még nem érte utól az analógot. Egy DSD már talán, de abban még elég kevés anyag van, és nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak eg rendszert hozzá.
A fejhallgatót nem preferálom, mert megváltoznak benne az irányok. Lévén a zenék nagyrészét hangfalra keverték, ahhoz állítják az irányokat is. Természetesen a kényszer nagy úr! Nekem is van fejhallgatóm. (bár inkább munkára, mint zenehallgatásra) -
Krissz80
senior tag
Sziasztok!
Én új vagyok itt ezen a fórumon.
Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok e ajánlani TC Konnekt 24D vagy Imapct Twin helyett jó minőségű alternatívát.
Elsősorban zenehallgatásra használom, mivel az ár amin ezeket az interface-eket be lehet szerezni baráti a többi DAC-hoz képest amik hasonló hangreprodukcióra képesek.
Csak a múlt héten megtudtam a TC forgalmazójától, hogy a cég befejezi a termékvonal gyártását, és érdekelne, hogy van e hasonlóan jó termék a piacon, vagy érdemes egy tartalékot beszerezni arra az esetre, ha a jelenlegi megadja magát.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Avalon
tag
Sziasztok!
Szeretnek lassan osszeallitani otthoni zenehallgatasra egy rendszert. Nagyon tapasztalatlan vagyok, ezert barmilyen olvasnivalonak orulok. Elore is elnezest ha butasagot kerdezek. Eloljaroban annyit, hogy komolyzenet hallgatok.
Kerdeseim:
Nagyon vonz a bakelit vilag, de nem tudom, hogy a mai loseless formatumok vilagaban mennyire igaz az az allitas, hogy jobb hangjuk van mint a digitalis formatumban. Hangulat az utanozhatatlan, de a hangzas azert fontosabb.
Bakelit lejatszot vennek elsore, de ehhez meg ha jol gondolom, akkor kell erosito, meg fejhallgato vagy hangfal. Itt a kerdesem az lenne, hogy mivel erdemes kezdeni (milyen bakelit lejatszo, milyen rendszer, etc...)? Hangfal vagy fulhallgato? Fejhallgato parti vagyok, mert a tarsashaz nemi korlatot tamaszt a hangerovel szemben.Koszi a valaszokat elore is!
-
Crinos
tag
válasz
Revox66 #1308 üzenetére
Hali!
Aktív, az tuti, a gondom az, hogy digitális az egész rendszer.
Próbáltam analóg módon beüzemelni, de nem sikerült. Egyébként ez az XLR 5 lehet a hiányzó kábel.
Otthon rálesek majd, most melóba vagyok.Kötési rajzokat találtam, meg nekem a centre fal hiányzik, illetve az 511-es patch box sincs benne.
Az a komoly, hogy próbáltam a hangfalakat direktbe rátenni 2RCA-3.5mm Jack-el, lévén a falakba benne vannak az erősítők is, de úgy sem sikerült megszólaltatni őket.Valószínű, hogy el lett állítgatva a programozása is.....
Olvasgattam a manual-t, hát nem 1xűKöszi a segítséget!!
-
Revox66
tag
Hali
Aktív hangfalakat látok első körben, ahogy nézegetem a rendszert, egy jelkábelt kéne vinni az egyik dobozhoz, majd onnét a másika. Érdekesnek tűnik mind kialakításban, mind összességben a hangdobozra való csatlakozások nekem RCA - 5 ös XLR nek tűnnek. Akkoriban ez biztosan igen drága szett lehetett már csak a kettős erősítés miatt is.Képeket itt néztem.
[link]
Kábel
[link]
Ez lehet még segítség :
[link]Üdv.
-
Crinos
tag
Üdv!
Remélem jó helyre írok. Ha nem akkor vki irányítson a megfelelő helyre plox!!!
Hozzá jutottam egy Meridian hangcucc összeállításhoz, de nem akar megszólalni
Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz. Olyan emberkére lenne szükségem aki vágja ezeket....
A lényeg, hogy adott egy Meridian DSP5000-es hangfalpár, egy Meridian 562-es vezérlő, egy Meridian 504-es rádió, illetve egy Meridian 500-as CD lejátszó egység. Megvan a távvezérlő, a rádióhoz az antenna egység is. Tehát komlpett.Nagyon patent állapotban, őseim hozták az USA-ból.
Szóval 110 Voltos az egész hóbelebanc. Amit biztosan tudok, hogy 2-3 darab kábel hiányzik. A Comm csatikon össze tudom kötni az egységeket egymással, viszont a hangfalakhoz nem találtam meg azt amivel a vezérlőre kötném....
Esetleg valami tipp, hogy merre lehetne kábeleket beszerezni, vagy ha valakit netalántán érdekel a dolog, még lehet meg is válnék tőle. Szeretném elsősorban felhasználni.
Ha jól olvastam, van egy kábel ami a vezérlőből a Master hangfalba megy, majd onnan egy ugyanolyan kábellel a masterből át kell menni a slave-be. Na ez a kábel hiányzik. Az egyik fele 5 lábas, kerek csatlakozó amiben félkör alakban vannak a lábak, illetve a másik is 5 lábas de itt más az elrendezés...(talán DIN240 a csati?
Illetve a DSP5000-es valószínű el is lett "programozva".
Na szóval ha valaki jártas a dologban, és lenne türelme, illetve lenne olyan kedves, szívesen venném a segítségét, telefonon, vagy akár személyesen is.
Székesfehérvártól 30km-re vagyok.
Köszi előre is!!!! -
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de nem igazán találtam a témára megfelelő topikot.
Adott egy PC, mezei integrált hangkártyával. Van egy hangfal szettem és egy fülhallgatóm. A problémám az, hogy iszonyat macera állandóan a sarokban a gép mögött ki be húzogatni a jack-et, hogy mikor melyik szóljon. Ha a hangszóróba dugom a fejhallgatót, akkor nem tökéletes a hang, zúg. Milyen hosszabbító kábelt érdemes venni amivel mindkét eszköz megfelelően szólna? (belépő fejhallgató és hangszóró szett)
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #1304 üzenetére
Időközben megoldódni látszik a probléma.
DIY isolator-t kipróbáltam... Az én esetemben ez kevés, mert nagyon érzékeny a mikrofon.
Viszont van egy Edirol stúdióminőségű felvevőm, amiben van zajszűrés effekt. Ezen keresztül engedem a miki hangját (keverővel) és valami eszméletlenül jó szűrést csinál. Úgyhogy a probléma ezzel meg is oldódott.
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mivel ezen a szinten nem vagyok jártas a hangtechnikában, hogy ezt meg tudjam oldani.
Egy online rádióban kell hamarosan műsort csinálnom saját technikámmal.
Ami jelenleg van: multimédiás PC hegyek, Rode NT1-A nagymembrános stúdiómiki, kis Yamaha keverő, M-Audio FW 410 külső hangkari. A mikrofon jelenleg pop up szűrővel rendelkezik és gyári gumis kengyellel. Nem ezzel a résszel lesz kapcsolatos a kérdésem, mivel ezek kiválóan működnek így, ahogy vannak, semmi probléma nincs velük, DE:
Panelben lakom, főút mellett és az i7 PC gépzaja sem csekély. Magyarán a zaj kiszűrése a problémám. Nem szeretném ezt utómunkában megoldani, mert én azt nem tartom igazán jó megoldásnak minőségileg sem.
Szeretném valahogy technikailag, hardveresen, illetve akár mókolgatással megoldani a dolgot. Mivel ingyenesen csinálom majd a műsort, bevételem nem származik belőle, nem szívesen költenék egyelőre célhardverre, de ha tudtok esetleg egy olcsó és jó cuccos megoldást, akkor az is érdekelhet akár.
A lényeg: hogyan tudnám megoldani a lehető legjobban a zajszűrést már a felvétel során úgy, hogy a felvett hang minősége a lehető legjobb maradjon és ne kelljen utólag szűrögetni sem?
A miki köré tervezek készíteni valamiből (hangszigetelő szivacs lenne a legjobb) olyan félhengeres megoldást hangszigetelés gyanánt, amit sok mobil stúdiók használnak, ahol nem megoldható a tökéletes hangszigetelés. Gyanítom azonban, hogy ez önmagában nem lesz elég.
Milyen megoldásokat javasolnátok még?
-
Ricsi79
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topicban kérem segítségetek. Pc-ről HDMI-n keresztül nézek filmeket, hangot a tv hangszórója adja. Kép ok viszont a hangerő nagyon vàltozik, folyton halkítani-hangosítani kell. Tv hangbeàllítàsait módosítgattam, különböző mediaplayerekkel illetve annak audio beàllìtàsaival is próbàlkoztam eddig eredmenytelenül. Van esetleg valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Crypto Trade
- Építő/felújító topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest