Hirdetés
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
f_sanyee
senior tag
válasz
haromegesz14 #2899 üzenetére
fel lehet osztani barmit.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
haromegesz14 #2897 üzenetére
ha egy kicsit reszletesebben kifejtened... nem ertem mit akarsz csinalni.
-
haromegesz14
aktív tag
Segítségeteket kérném subnettingel kapcsolatban! ( másik topicba is rákérdeztem, csak itt nagyobb a forgalom )
Multicast-re használt IP-t kéne subnettingelni. Lehetséges? Van egyáltalán értelme? Egyik feladatban találkoztam vele, de ez előtt még sose láttam hasonlót se. Mindig csak az első 3 osztállyal kellet számolgatni. Rá gugliztam, de nem igazán találtam semmit.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Hogy oldanátok meg a következő problémát?
Adott egy laptop.
XY munkacsoportban otthon.Adott egy iroda.
XZ munkacsoportban irodában.
Nyomtató. Ez egy szgéphez usb-n csatlakozik. A gép egy vezetékes routerhez.Otthon router, nyomtató, még egy gép, azonos munkacsoport, megy is minden, mint a karikacsapás (nyomtatás főleg).
De az irodában más a munkacsoport. Bár még nem kötöttem rá a laptopra a lan kábelt a routerből, de szerintem addig nem is menne a nyomtatás, míg nem lennének XZ munkacsoportban. Ekkor viszont XY munkacsoport nem fog működni otthon.
Van lehetőség két munkacsoport létrehozására? Nem találom ezt az opciót. Csak egyet enged.
Hogy lesz így a nyomtató a laptopon az irodában?
Köszi.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Jelenleg Litvániában vagyok egy kolesz hálózatát használom. Problémám, hogy source-on kívül semmit nem tudok neten nyomatni, mert nat type strict-re panaszkodik. Gondolom le vannak tiltva a portok a hálózat által. Kérdésem az lenne, hogy van-e valami egyszerű és biztonságos módszer arra, hogy ez megszűnjön, illetve, hogy ne terheljem vele a rendszergazdát nagyon. Akár csak az én gépemre vagy ilyesmi.
Nem pont ilyesmire jó a DMZ?
Vagy felesleges vergődnöm, nem fog belenyúlni a rendszergazda?Előre is kösz!
-
Dyingsoul
veterán
Üdv! Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok:
Külföldről szeretnék játszani egy játékkal (böngészős), de úgy, hogy kb 5 accounttal tudjak játszani. Az oldal tiltja egy ip-ről több account használatát, ráadásul magyar ip-t kellene látnia. Megoldható-e a dolog?
Eddig arra jutottam, hogy egyik ismerősömnél Magyarországon beüzemelünk egy VPN routert és azon keresztül csatlakozok. Egy accounttal még okés is lenne a dolog, de többel hogy tudom megcsinálni? -
spiritex
veterán
válasz
Gubek-Einste #2888 üzenetére
Kedves segítőkész fórumtársaim!
Sikerült! Nem tudom hogyan, de "felső" segítség volt a dologban az biztos... Igen, lemondtam a dologról, hogy ez nekem magas, sajnálom, megtettem mindent, de nem tudom megcsinálni. Valószínűleg hibás 1-2 kondenzátor ezért nincs rendes kapcsolat az USB host és a CPU között.. Reggel fél 10-kor kezdtem, ott voltam 15 óráig, az 5.5 órát, akkor mondtam magamnak, hogy itt az ideje feladni. Kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam, kivettem a vadi új Tenda LAN kártyát, újra áram alá tettem a gépet, beléptem a BIOS-ba, újra engedélyeztem az integrált LAN kártyát, feljött az xp, kiírta, hogy új hardver, NVidia Network Controller, rámutattam a MyDrivers-el korábban lementett driverére, felinstallálta, és lőn NET... azóta is van! Hát ennyit kellett volna, reinstallálni az integrált hálókártyát... Tanúlságos. Hogy miért nem ment a külön pci-os kártyával letiltott integrált lan kártya mellett és miért szakadozott az usb-s wifi adapterrel, az már engem qvára nem érdekel. Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget! Sziasztok![ Szerkesztve ]
-
-
spiritex
veterán
válasz
kraftxld #2885 üzenetére
Köszi...
A barátnőd véletlenül nem egy grafikai stúdióban dolgozott a Mars tér környékén?.. mert akkor lehet ismerjük egymást...
új fejleméééééények!!!!!!
usb-s wifi vevővel bejött a net... de csak 1-2 percre.
aztán megszakad...
aztán repair...semmi, nem kezd el új ip címet keresni, aztán megint repair, végre elkezd ip címet keresni és kap is, örül, jó a net, de csak 2 percig...... mi ez???eseménynaplót? hol? routerben?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
kraftxld #2875 üzenetére
Sajnos másik router nincs a közelben...
Most telepítettem fel rá egy usb-s D-Link wifi adaptert, de az is csak keresi keresi az ip címet, és nem kap..............A wifi adapteres kapcsolat is Limited or No Connectivity és ezek az ip címek:
169.254.172.220
Subnet Mask: 255.255.0.0Igen, az alaplapi lan kártyát letiltottam bios-ban. Fix ip címet állítva dns-el és anélkül sincs net. És pingelni se tudom a routert a 192.168.0.1-en...
[ Szerkesztve ]
-
-
spiritex
veterán
-
club1
veterán
-
Carbonara
csendes tag
150 useres hálózat, WIN7 64bit workstationok, szerver Ubuntu, Domain nincs, nem is lesz....
Hálózati nyomtatók ip címei átállításra kerülnek, van-e arra vmilyen módszer, hogy ne kelljen minden usert körbejárni egyenként, hanem windows domain gp-hez hasonlóan megoldani a problémát. Remote desktop és társai nem játszanak.
Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
MacCaine #2820 üzenetére
Ma lesz a nagy nap! Megyek apóshoz "szerelni" a windows-t! Ubuntu a táskában, laptop, kábelek, stb...
Lenne még előtte egy kérdésem! Az általad adott linken van egy ilyen mondat:
"1) Your Network or DSL router may have bad or missing information. Powercycle your router and/or rebuild the configuration in your router."
Azt értem, hogy ki és be kell kapcsolni a routert, de mit jelent újraépíteni a router konfigurációját? -
drika
tag
válasz
Carbonara #2849 üzenetére
Nem tudom, ki a kolléga, de egy UPC-s srác tette fel az UTP-s csatlakozó dugaszt 4 kábelre. Most néztem, mikor használtam volna, hogy az egyiket elrontotta. A fali aljzatokat csak most cseréltem, mert a drága építtető sporolás okán telefon aljzatokat tett fel.
[ Szerkesztve ]
-
Carbonara
csendes tag
Az UTP csatlakozó-n kellene megnézni a színsorrendet, s összehasonlítani a faliajzatéval.
Sima 100as hálózatnak elég két érpár, az 1-2 és a 3-6 megfelelő "színhelyes" bekötése, azaz, ha "hátára" fordítod az RJ45 csatlakozót ( kis pöcök alul van, felül pedig látod az érintkezőket) akkor láthatod melyik érpárokat kell a faliajzaton ellenőrizned.
Krimpelőfogó drága mulatság, egy dugó felszereléséhez pláne...) -
drika
tag
válasz
MacCaine #2842 üzenetére
Próbáltam, de nem jelentkezik senki, hogy kölcsön akarna nekem adni egy ilyen eszközt. Pedig a youtube-on már meg is néztem, hogyan kell használni.
Holnap veszek egyet. Hol lehet ilyet kapni? Praktikerben vagy Media Marktban van pl.? Remélem tényleg csak ez a baj, mert falbontás kizárva. Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
-
drika
tag
Sziasztok!
Otthon megy a falban egy UTP kábel, aminek egyik végén UTP csatlakozó dugó (ez megy a routerbe), a másik végén pedig egy fali aljzat van. Az UTP kábel rosszul lett befűzve a csatlakozó dugóba, a kék-fehér és a zöld drót fel lett cserélve a szabványhoz képest.
Mivel nincs krimpelőm, ezért a fali aljzatban is felcseréltem a két drótot, hogy helyre álljon a rend. Sajnos eredménytelenül, a router továbbra sem látja a gépet. Összesen még 3 ilyen vezeték megy a lakásban, és azok tökéletesen működnek (ott nincsenek felcserélve a drótok).Lehetséges, hogy ennek a két drótnak a felcserélése annyira legyengíti a jelet, hogy a 6-8 méteres kábelben teljesen megszűnjön?Remélem érthető volt a leírásom.
Előre is köszönöm a segítséget!
Drika
-
moonguru
őstag
válasz
MacCaine #2833 üzenetére
Igen, a modem után az, a többit PM-ben írtam le!
Pinging nl.real-vpn.com [212.7.192.29] with 64 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.Ping statistics for nl.real-vpn.com
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz
moonguru #2832 üzenetére
"Nem publikus IP-ről működhet VPN?"
Ezt kicsit fejtsd ki bővebben. Nem publikus IP, azaz 192.168.x.x?
Pingelni tudod?(#2831) spiritex
"De lassan kezdek itt unalmas lenni úgy érzem..."
Szerintem nem. Engem is érdekelne egyrészt, hogy mi volt a gond, másrészt, hogy mi volt a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
Sziasztok!
Csak egy egyszerű kérdésem van!
Nem publikus IP-ről működhet VPN?
Pontosabban VPN kliens tud csatlakozni egy publikus VPN szerverre?
Mert nekem nem akar...
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
bugizozi #2829 üzenetére
Evvel a hozzászólásommal kezdődött minden.
Mindent megpróbáltam, visszatelepítettem az Avast-ot, továbbra is üres ip cím és alhálózat, letelepítettem Safe Mode-ban a külön erre való Uninstaller-rel, semmi változás, de a fõ gond az volt szerintem, hogy a Sygate tûzfalnak nem volt ikonja a jobb alsó sarokban annak ellenére, hogy eddig mindig ott volt, mert Autostart with windows-os program. Na, letelepítettem azt is, újraindítás, semmi változás, még mindig üres ip cím, stb. Repair-nál TCP/IP hiba. Megpróbáltam a két netsh parancsot (NETSH INT IP RESET, NETSH WINSOCK RESET), újraindítás, semmi változás, hálózati kapcsolat varázsló, újraindítás, semmi változás, továbbra sem jöttek vissza az ip számok.. Szóval letettem a régi windows-ról. És ekkor jött a legnagyobb meglepetés, ami most van... Limited or No Connectivity...Nem ugyanavval raktam vissza egyébként. Annak idején a Ghost 12-vel készült a mentés, most pedig a Ghost 15-el raktam vissza, mert sokkal gyorsabban működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
spiritex
veterán
válasz
bugizozi #2827 üzenetére
Még nem jutottam oda, hogy kipróbáljam a LiveCD-t, és megnézzem mi van, de gondolkozok azóta is mi lehet...
Persze, ki kell próbálni amiket itt javasoltatok, ki is fogom, de most itt nem is a megoldáson gondolkodom, hanem egyszerűen szakmailag érdekel, hogy mi történhetett... Mert ugye annak idején amikor a ghost file készült, tökéletes volt a rendszer, nem csináltam volna ghost mentést, ha ott a sárga felkiáltójel, és különben is volt net gépindítás után azonnal és ez így volt mindig. Tehát mivel a ghostolás teljesen új file-rendszert hoz létre, vagyis a létezõ file-rendszert állítja vissza, ezért a jelenlegi registry- vagy windows hibák mind el kell, hogy tűnjenek. Tehát továbbra sem világos mi történhetett 2-3 év alatt... 1 dolog változott csak, a t-home doboza, és a csomag, tehát gyorsabb lett a net...
-
pecze
aktív tag
Ha már szóba került itt az APIPA, APIPA-n belül lehet címütközés?
Elméletileg kb. nodeszám a 65536-hoz az esély rá, de lehet be van építve a szabványba valami ütközésérzekelés -
spiritex
veterán
válasz
bugizozi #2824 üzenetére
Én most vagyok az 1. este után, úgyhogy úgy döntöttem, hogy még megpróbálom az sp3-at felrakni hátha, ha nem, akkor reinstall... Csak nehogy akkor is xar legyen, mert én még azt sem tartom kizártnak... Bár a hozzászólásaitok miatt én már nem is merném felrakni az sp2-t, hanem egyből az sp3-at.
-
bugizozi
őstag
válasz
spiritex #2821 üzenetére
Vagy ha nincs rajta sok minden, akkor tedd újra...az megvan max egy délután alatt, ezt a hibát meg lehet hetekig keresgethetnénk, tapasztalat
-
spiritex
veterán
válasz
MacCaine #2815 üzenetére
Köszi a tippet, de ezek közül csak kettőt nem néztem:
Contact your ISP service - ezt azért nem, mert a laptopomon volt net,
Run the Network Diagnotics tool - ez pedig megér majd egy próbát.bugizozi:
köszi neked is a tippet, ezt a keresztkábeles dolgot ki fogom próbálni. De akkor a router lan-ja sehova sem megy be, csak a két gép van összekötve? Mind a két gépnek fix ip-címet kell adni? És a többi mező: Alhálózat, Átjáró?[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz
spiritex #2814 üzenetére
Olyan hülye ip címet kapott
Azt a hülye IP címet az oprendszer osztja ki, ha nem lát DHCP kiszolgálót, vis jelen esetben a routert...
Ha esetleg van a közeledben keresztkábel megpróbálhatod összekötni a gépet a laptopoddal, beállítani valami fix ip címet, hogy látják e egymást...
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz
spiritex #2814 üzenetére
Akkor ezt nézd meg.
-
spiritex
veterán
válasz
MacCaine #2813 üzenetére
Nem, sajnos a router-t nem tudtam elérni a gépről. Olyan hülye ip címet kapott és a Subnet Mask sem passzolt a routerével (255.255.0.0), így esélytelen volt a találkozás. A rákötött laptopomról simán.
Hogy a fix ip cím állítással miért nem volt szintén net, azt nem értem. Lehet, hogy újra kellett volna indítani a routert?Igen, egy angol XP SP2 van rajta.
-
MacCaine
őstag
válasz
spiritex #2810 üzenetére
Szerintem a ghostolás közben a partíció törlődik, ami ugyan nem jelenti azt, hogy az adat is törlődik, de ha új partíciót hoz létre, akkor az új fájlrendszert is jelent, tehát felülír mindent.
A routerre be tudsz csatlakozni a géppel?
Milyen op. rendszer? XP SP2?
Egy Ubuntu Live CD-vel is megpróbálhatnád a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
bugizozi #2811 üzenetére
Köszi a reagálást!
A LiveCD-t még nem próbáltam, gondolom a Ghost15 recovery disk is jó erre a célra, mert van neki Networking opciója.
Hát igen, a szolgáltató az ugyanez volt (t-hóm), de akkor még nem ez az iptv-s egybe modem-router volt a gép előtt, amibe most a tv, telefon is be van kötve, hanem csak egy sima kábel-modem. De az új háló-kártyát mondom a ghostolás előtt tettem be, tehát úgy indult a rendszer, hogy Új hardver és driver telepítés. Nem beszélve arról, hogy múlt héten még volt netje... igaz akkor is mindig felkiáltójeles, Limited or No Connection-nel indult a gép, de egy idő múlva csak eltűnt az ikon, és helyreállt a kapcsolat. Most nem sajnos nem áll helyre bármennyit várok[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
MacCaine #2809 üzenetére
Hát mivel új hálókártyát raktam a gépbe, egy pci slot-ba, így kénytelen volt a rendszer egy teljesen új kapcsolatot létrehozni magától az alapoktól, de semmi változás. Amúgy zölden világít a lan kártya ledje.
Az ugye nem lehet gond, hogy a két újraghostolás elõtt nem formáztam le a C-t, csak simán rányomtam a Recover my computer-re, elõször a két évvel ezelõtti mentéssel, majd amikor az sem volt jó, akkor a három évvel ezelõtti, teljesen friss rendszerrõl készült file-al?
Kérdés, hogy a Registry hol tárolódik? Tényleg hol?? És ha nem formáztam a C-t, esetleg megmaradhattak a hibás bejegyzések a ráGhost-olás ellenére is?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
MacCaine #2807 üzenetére
Amikor Auto-n volt az ip-cím és a DNS lekérés mindkét gépen, akkor semmi különbség nem volt. Mást nem is lehet állítani, nem? Azért írom, hogy akkor amikor Auto-n volt, mert próbálkoztam fix ip-cím adással is a nagy pc-n, de nem segített... A laptop végig Auto-n volt, és 5 másodpercbe telt mindig ip címet kapnia, amikor újra és újra rádugtam a routerre.
-
spiritex
veterán
válasz
MacCaine #2804 üzenetére
Nem az enyém, após gépe, após netje. Ezer éves a gépe Athlon xp 2500+ os, a net pedig T-home, és nem is akármilyen, hanem iptv-s tripla csomag cisco epc3925-ös egybe modem-routerrel. Lehetséges, hogy az öreg gépben valami már nem kompatibilis evvel a kütyüvel?? Mert felraktam a gépre a 3 éves tiszta ghost file, ami akkor tökéletesen működő, frissne telepített gépről készült, de ugyanaz a hiba. Aztán beleraktam már végső elkeseredésemben egy ilyen kártyát is, BIOS-ban letiltottam az alaplapit, de nem segített, továbbra is Limited or No Connectivity., net pedig nincs. A cisco hátuljában 4 lan van, ebből kettő foglalt a 2 tv-nek, 1-be van a gépe, az utolsó 4-be pedig bedugtam a laptopomat, és azonnal kapott ip-címet.
Vannak még dolgok, amik talán fontosak egy szakértőnek, ezeket most leírnám, hátha befolyásolnak valamit:
Fura, de van egy Local Area Connection3 is a gépben, ami vagy megjelenik újraindítás után vagy nem és az a neve, hogy Microsoft TV/Video Connection (EZ MI A FENE LEHET??), az adatai pedig ipconfig /all-nál:
Autoconfiguration Enabled: Yes
Autoconfiguration IP Address 0.1.0.4 - hülye ip cím
Subnet Mask: 255.255.255.255 - hülye Alhálózat
Default Gateway: ............. üres. ?Aztán van a Device Managerben egy valami ilyen: PCI modem, ami sárga felkiáltójeles és nincs hozzá megfelelő driver.
Segítsetek, kérlek benneteket![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Azonnali segítséget kérek szépen! Apósnál vagyok..
Sajnos nem segített semmi sem. Újra kellett ghostolnom a képet, de most meg amikor elindul a gép kiírja, hogy Limited or No Connectivity! Amikor ipconfig /all-t kérek ezeket írja:
Autoconfiguration Enabled
Autoconfiguration IP Address 169.254.152.86 tehát teljesen hülye ip cím
Subnet Mask: 255.255.0.0 ez is rossz szerintem
Default Gateway ---------- semmiHa fix ip címeket állítok az sem jó, nincs net.
DNS-eket is megadom, de semmi.Próbáltam már winsock resetet, netsh int ip resetet, de semmi sem segít.
Mit csináljak, hoghy legyen net??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Megtollasodik középkategória
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GTA V
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Subaru topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest