Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
Ez a cím elég fura. Szerintem ennek tuti nem így kéne kinézni. Az NVR menjen a routerre közvetlenül vagy switchen keresztül, így az NVR-nek a router ad majd címet. 192.168.1.x valami lesz.
Ezután az alhálózatnak megfelelő címet fog adni az NVR a kameráknak. De csak akkor, hogy ha a kamerák közvetlenül az NVR-be vannak kötve. Na akkor lesz a kameráknak 255.valami majd a címe, amit természetesen nem fogsz tudni elérni kulsőleg, csak az NVR-ből. -
Zaji
őstag
Sziasztok,
Egy Hikvision NVR internetre csatlakoztatásával akadtak gondjaim. Egy Vidanet-es modemen (Arris CM3200) "érkezik" a net és egy TP-Link switch osztja szét. A switchre csatlakoztatott laptopon elérhető az internet. Sajnos ez nem mondható le az NVR-ről. Amikor a platform hozzáférést állítanám be offline marad a státusz és a hik-connect fiókban az eszköz hozzáadásánál a sorozatszám megadása után offline eszköz üzenetet kapok.
Az IP cím beállítás nem biztos, hogy jó. IPconfig-ban kiolvasott alapértelmezett átjáró: 94.248.214.128. Én az NVR-nek 94.248.214.220-as IP címet adtam.
Port tesztelésnél zárt az alapértelmezett átjárón zárt a 80-as port, ami az NVR-ben van beállítva. A modemen nem tudok nyitni portot.
Vidanetnél kérdeztem nincs NAT-olva.
Mit rontottam el?
Válaszokat előre köszönöm. -
windlord
őstag
Annke POE NVR -rel van tapasztalat?
Merjem megvenni a 16ch poe nvr-t? -
4D4M
senior tag
Úgy tűnik az Annke supportnak sincs sokkal több sütnivalója, mint nekünk (:
De legalább adtak egy C800 FW-t:
https://download.annke.com/firmware/4K_IPC/I91BM_I91BN_I91BL/5.7.1_230210/digicap.dav
Nem tudok róla semmit, de mindenesetre én feltettem és működik.
Csak saját felelősségre (: -
Jimbo75
tag
IMOU Cell 2-nél hogy tudom megoldani hogy mondjuk munkahelyen nézzem az otthoni kamera képet? Most visszajátszási hibát ír, valamit át kell állítanom esetleg?
Köszi! -
AMDPista
tag
Sziasztok!
2db TpLink Tapo kamerát hazunálok. Nas-ra rögzíti a felvételt.
Vettem egy Reolink kamerát. Ezt már nem engedi csatlakoztatni a NAS-hoz. Nincs elég licensz.Max 2 kamerát enged a NAS csatlakoztatni?
Mi ilyenkor a teendő?
-
4D4M
senior tag
válasz
Marci112233 #26180 üzenetére
Én? Mit?
-
4D4M
senior tag
válasz
Marci112233 #26178 üzenetére
Ehhez be kell, hogy kapcsolva legyen a Virtual host:
-
Marci112233
addikt
-
Digger
senior tag
Van egy kis Annke rendszerem ami N44PAM típusú NVR-ből és kettő I51DN kamerából áll. A kamerák magasra fel vannak szerelve, nehezen férek hozzájuk, POE tápot kapnak.
Szeretnék böngészővel bejelentkezni közvetlenül rájuk, de nehézséget okoz a táp megoldása, mert most éppen nincs POE - LAN splitterem.
Az otthoni LAN hálózatom 192.168.0.X címen van, az NVR pedig a 192.168.254.X című hálózaton osztja DHCP-vel a címeket a kameráknak.
Rá tudok dugni az NVR-re egy laptopot úgy, hogy az NVR osszon neki DHCP címet a 192.168.254, X tartományra, de természetesen nem szeretném a laptop RJ45 portját a POE feszültséggel tönkre vágni.
Le lehet kapcsolni átmenetileg az NVR egy portját a POE feszültségről? -
S.Zoliy
tag
Sziasztok.
Modemet cseréltek nálam, a Tapo kameráknál csak úgy tudom újra beállÍtani a hálózatot ha fizikailag resetelem a kamerákat?
-
válasz
aprokaroka87 #26143 üzenetére
Az Imou kameráknak nincs webes felülete!
A közterület megfigyelésre:
Keress rá itt a topikban a rendőr szóra és találni fogsz több olyan hozzászólást, ahol a rendőr megköszönte, hogy az utca frontot is vette a kamera, mert így volt bizonyíték!
Viszont mivel a délutáni hozzászólások nagyon elmentek a hivatalos irányba, ezért nem mindhatom én sem, hogy a házad előtti utca részt vedd, csak a szomszédba ne lásson a kamera, de tégy a legjobb belátásod szerint! -
-
motrola
aktív tag
válasz
hevepapa #26160 üzenetére
Ez a hova lát a kamera egy meddő vita. Az elmúlt évben a szomszédom tőlem kért segítséget, mert rendszertelenül de több alkalommal becsengettek hozzá 02:00 körüli időben. Mire kiértek bármijen gyorsan még az ablakon kinézve sem láttak senkit. Volt felvétel és adtam fotót is amin a rolleres gyerkőcök látszanak, de nem voltak felismerhetők csak a ruházatuk és a rollerek. Tudták kik azok a közelben lakó gyerkőcök voltak. Szóltak nekik és azóta nincs szívatás. Volt már rendőr is aki a közelben elkövetett betörés nyomozásához kért volna felvételt de már kicsúszott az időből.
Ha 1 ingatlanra aminek a homlokzata, és 1 oldalfala utcán van előkert nélkül, kamerát szereltetsz azért mert lefestették a falat, azok a kamerák mást sem látnak csak közterületet. Nekem még egyik szomszéd sem kifogásolta. Kamera GP-280 óta számtalan formájú volt felszerelve, általában csak megbámulják. -
mokus1
addikt
Bitvision appba mit rontottam el? Otthoni hálózaton lógva mindent látok, viszont ha lecsatlakozom nem látom.
Mit kéne újra konfigurálni? -
4D4M
senior tag
válasz
sambenez #26157 üzenetére
Egyébként azt hogyan ellenőrzi bárki, hogy átlát-e a kamera a szomszédba/utcára?
~
Én speciel elküldtem egy-egy képet a kamerából, hogy okézzák le, vagy ha szeretnék, még fordítok rajta (:
(kerítés látszik, meg egy fél méteres sáv a telekből)#26156 hevepapa:
Na igen, ki ellenőriz engem, aki adminisztrálja a rendszert? Úgy érzem szükség lesz itt valami 23:58-as rendeletre... -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
sambenez #26157 üzenetére
Ahogy írtam is már: az életszerű gyakorlat és a rendelet betűje nagyon sok esetben köszönő viszonyban sincs egymással. Ne rajtam kérd számon.
A kitakarás egyébként szerintem teljesen rendben van, ha technikailag jól megoldható.
Tudok még abszurd dolgot mondani: ha az utca frontra (közterület!) néz a kamera és rögzíted = jogsértő. Ha csak élőkép megy rögzítés nélkül = jogszerű.
Függetlenül attól hogy ki tudja azt ellenőrizni hogy egy kültéri kamera nem rögzít vagy egyből felhőbe tolja a képet.
Fokozom: a 2023-as GDPR módosítások óta a kamerés megfigyelésre vonatkozó adatkezelési szabályzatban fel kell tünteni a kamerák pontos helyét és a látószögüket is.
Amit viszont tisztázni kell: ha csak a saját tulajdonú területeket figyeli a kamera (udvar, kert, stb) akkor arra nem vonatkozik a GDPR!
Ha közterületet, más tulajdonát is látja akkor már vonatkozik rá. Normálisabb szomszédok közt 99 %-ban nem szokott konfliktus lenni ilyenből. -
sambenez
addikt
válasz
hevepapa #26156 üzenetére
Akkor ablakom sem nézhet a szomszéd felé, mert a képfelvétel készítésének lehetősége akkor is fennáll.
Egyébként azt hogyan ellenőrzi bárki, hogy átlát-e a kamera a szomszédba/utcára? Ahhoz ugye látnia kell a kamera képét. Na most ha látja a kamera képét akkor azt is láthatja ki van maszkolva vagy nincs.
-
hevepapa
senior tag
Vékony jég az is
Egy ügyvédi blogban hasonlóra ezt írja:
"A bíróság konkrét ügyben meghozott ítéletében kimondta, hogy ha a kamera látószöge átnyúlik a telekhatáron, akkor jogsértő az olyan területvédelmi gyakorlat, mely térben és időben is ellenőrizhetetlen megfigyeléssel gyakorol behatást a szomszéd ingatlanra úgy, hogy emellett ráadásul képfelvétel készítésének lehetősége is fennáll."
https://drabrok.hu/kamera-a-szomszedban/Kiegészítés: a szoftveres maszkolásba simán bele lehet kötni, mert attól a "képfelvétel készítésének lehetősége fennáll"
-
sambenez
addikt
Teljesen hiszen a felvételen csak a fekete maszk látszik.
Mondjuk amióta bedobáltak a kutyáimnak húsokat, meg tejes dobozt, különösebben nem érdekel senkinek a nyomora, mert kilát a kamera az utcára. Persze tudom a hatóságokat meg az én nyomorom nem fogja érdekelni adott esetben.
-
sambenez
addikt
válasz
hevepapa #26146 üzenetére
A gyakorlat meg az, amíg nincs valami okoskodó aki feljelent mindenki örül ha nagyobb biztonságban érzi magát.
Persze jó tisztában lenni vele, hogy bármikor gond lehet.
De amekkora viharok vannak mostanában a szél is elmozdíthatja az eredetileg a közterületre nem látó kamerát. -
hevepapa
senior tag
válasz
aprokaroka87 #26143 üzenetére
Az utcára kilátó kamera baromira síkos pálya a GDPR miatt. Van egyszer a rendelet betűje és van a józan ész és valóság. A kettő ebben a témában nagyon nem egyezik.
Kezdem a gyakorlattal: ha nem lát át a kamera a szomszéd előtti utcarészre akkor kb. senki sem fog belekötni akár van kirakva tábla akár nincs.
Az elmélet: mivel a ház előtti rész is közterület amin bárki járhat és ezért felveszi/felveheti az arcát a kamera ezért betű szerint csak akkor jogszerű a dolog ha kinn van a "Kamerával megfigyelt terület" tábla, ezen kívül egy adatkezelési tájékoztató amiben fel van tüntetve (azaz az utca népe által elovasható) :
A személyes adatok, felvételek rögzítésének és tárolásának célja
A személyes adatok, felvételek rögzítésének és tárolásának jogalapja
Ki fér hozzá a megfigyelőrendszer által rögzített adatokhoz
A személyes adatok, felvételek tárolásának helye
A személyes adatok, felvételek tárolásának időtartama
Ezen kívül azt is hogy kit milyen úton lehet elérni abból a célból hogy a rögzített adatait törölje stb.
Mielőtt bárki.... nem, nem én vagyok a hülye - ebben legalábbisPontosan tudom, hogy leírva is baromság és teljesen életszerűtlen az egész!
Amikor bevezették a GDPR-t olyan cégeknek csináltuk meg az adatvédelmi szabályzatot ahol kültéri kamera is volt. Pontosabban: az alapokat egy olyan erre szakosodott cég csinálta ami nagy cégek szabályzatát is csinálta, mi a mienknek csak személyre szabtuk.
A teljes adatvédelmi szabályzat cégtípustól függően 60-100 oldal voltA céges email használat szabályozása még egy ennél is nagyobb agybaj
Elég sok megbeszélés is volt akkoriban GDPR témában, lényegében mindenki fogta a fejét hogy sok témakörben mennyire nem életszerű és gyakorlatilag szinte betarthatatlan a szabályozás, de ez van.
-
Luser2000
addikt
válasz
sambenez #26141 üzenetére
Ráadásul az Annke webshop a raktárkészlettel hadilábon áll... Én 3 hete rendeltem egy kamerát ("ugyanebben" az akcióban), nem érkezett meg. Írtam a supportnak, jelezték, hogy "jaaaa.... nincs is raktáron, majd november végén vagy december elején lesz újra"). Ez csalódás.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Ismerősnél tegnap be lett uzemelve egy imou típusú kamera.
Kérdés hogy az appon kívül van-e más mód elérni a kamerát, gondolok itt webes felületre, mert én néztem de nem találtam hozzá.Illetve a másik kérdés hogy ha szeretne egyet az utcai részre tenni, annak vannak speciális szabályai?
Azt tudom hogy nem láthat át a szomszédba, de ki táblázás is kötelező vagy inkább ajánlott csak? -
4D4M
senior tag
Facepalm ON:
Regarding this issue, may we confirm if you have set up the motion detection recording plan or 24/7 recording plan for your N48PAW system?
If you have set up the motion detection recording plan, please note that the system will only record the motions.
If you have set up a 24/7 recording plan, we advise you can restore the system to the factory setting and then set up the recording plan as the article below to test if the issue persists.
(elküldtem az összes érvényben lévő beállítást is csatolva)
-
Balázzs
senior tag
ANNKE Cyber Monday Sales
Biszu 50% Rabattauf Überwachungskameras
Biszu 15% Rabattauf Überwachungskamera-Set
Code: BFKITOFF85 -
Sziasztok,
van itthon egy régi MAZI IMVR-04A rendszer 4 kamerával.
November 14-e környékén jelszóváltoztatás volt a wifi-n, kb szerintem azóta a 4 kamerából 3 nem vesz fel. Semmilyen beállítás nem lett változtatva rajtuk.
Kismilliószor csekkoltam őket a Mazi-n és a saját webes felületükön keresztül is (már amelyikbe be tudok lépni, de ez hosszú).
A egyetlen működő kamerá-n megy a motion detection felvétel. A többin sehogysem. Ha manuálisan indítom őket, akkor mindegyik folyamatosan felvesz, hiába van sheduled beállítás, ami motion-ön van.
Van-e esetleg valami ötletetek még a mazi hard resetjén kívül? Kérdés utána vissza tudom-e állítani úgy, hogy működjön...
Kicsit már elegem van ebből a régi szarból amúgy is, esetleg tudtok ajánlani egy modernebb, könnyebben használható felvevőt? 4 kamera, FHD-ban vesznek fel, LAN-on kapcsolódnak rá. Régebbi 1TB HDD van most benne.
Jelenleg is tudok mobilon felületen ránézni (Guarding Vision), ezt nem engedném el, de szintén pozitív lenne, ha valami olyan lenne, amit mobilról is tudok távolról vezérelni (iPhone).
Keret passz, jelenleg a "kibaszomafrancbaazegészet" fázisban vagyok, szóval bármi jöhet, mondjuk 50k?Totál nem vagyok képben.
Valamint ha egy kamerának az istennek se tudom a belépési jelszavát, hogy tudom resetelni? Másszak fel hozzá és lesz rajta egy gomb? Azt hiszem Mazi IVN-21VRL a 3, az új, ami most is működik valami más... Mondjuk most abba se tudok belépni, éljen az x ezer eszköz, annyi féle jelszó és a hülye feledékeny én...
Ja és a másik: A kamerák közvetlen menedzselése már alig megy böngészőn, ugye régi explorer alól mennének ilyen-olyan faszom pluginekkel, na erre már nem vagyok annyira vevő. Esetleg az újabb normális kameráknak van már rendes, chrome alól is nézhető-vezérelhető felülete?Köszönöm szépen!!
-
Blackmate
őstag
válasz
sambenez #26136 üzenetére
Ez érdekes. Én nem nézem rákötött monitoron, csak a beállításoknál használtam, akkor nem volt ilyen gond. HDMI-n rá van kötve viszont a TV-re és ott szépen megy 720p-ben. nem lép ki. Ha jól rémlik, akkor ez egy beállítás a console UI-on.
Egyébként én v4.71.000 build 220627- ről upgrédeltem v4.71.000 build 230809-re. -
tovades
csendes újonc
Sziasztok, remélem jó helyre írok. Van egy DVR-unk, amiben visszaállt az idő 1970-re. Észrevettük és beállítottuk újra a dátumot (lehet elemet is kell cserélni de ez részletkérdés). Viszont később jött a felkérés, hogy vissza kellene nézni a felvételeket még hozzá azt, ami 1970-es dátumon rögzült... Viszont a dvr nem enged 2004-nél jobban visszalapozni. Ha PC-be rakom a HDD-t nem ismeri fel. Van erre esetleg erre valami megoldás?
-
tzimash
őstag
Üdv.
Van egy 3+ éves Hiseeu 2mp POE kamerarendszerem, 4 kamerával. Tegnap du fél5 körül, kb amikor kapcsolt az infra, offline lett az egyik kamera. Ma kihúztam a kábelt meg vissza többször is, volt hogy elindult, volt hogy nem. Ha éppen elindult és rátettem a kezem a szenzorra, hogy kapcsoljon az infra, megint offline lett, sőt egy másik kamera is követte őt.
NVR restart után felélednek, legalábbis 3 mindig, néha a 4. is. Mintha nem bírná a 4 kamerát az NVR, vagy ha esetleg infra is működik valamelyiken akkor már a 3-at sem. Lehet táphibás lesz? járt már valaki így? -
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #26128 üzenetére
Ez is egy megoldás. Bár én csakis olyan NVR-t vennék ami nem POE-s.
Most is olyan van.
Hikvision DS-7608NIK1C.
Illetve most készülök uprgadelni, Reolink RLN 36 lesz helyette.
RLN-36.Szóval nálam csak olyan jöhet szóba ami nem POE-s NVR, nem is tudnám máshogy megoldani.
-
kunberci
senior tag
válasz
AMDPista #26122 üzenetére
Azért nem szeretem az ilyen előreszerelt változatot, mert úgy sem tudod átfűzni a falon, vagy a kötődobozba befűzni a csatlakozó miatt, de amúgy jó lenne. Gondolom cca kábel, nem tiszta réz. De kamerának jó lenne, főleg úgy ha nem vágod le az egyik végét, tehát gyári állapotban marad.
-
Blackmate
őstag
Ha érdekel valakit, itt egy friss firmware az Annke N48PAW rögzítőkhöz:
https://download.annke.com//firmware/N48PAWN46PCK/V4.71.000_230809/digicap.dav
Nálam 2 hete gond nélkül fut.Ugyanakkor keresem Annke AC800-hoz az alábbi vagy frissebb firmware-t:
V5.7.10 build 220830Ha valakinek meg lenne, kérem tegye közkinccsé.
-
kunberci
senior tag
válasz
AMDPista #26118 üzenetére
A kamerák táplálásához POE-s switch kell, vagy ha minden kamera mellé tudsz rögtön tenni egy 12V 1A-es tápegységet akkor az általad használt sima menedzselhető switch is jó lenne.
De három kameránál a POE-s switch jóval egyszerűbb megoldás lenne a táplálásra.Igen. A POE-s switchen megy a kameráknak szükséges táplálás, és az adat is egyszerre.
Az alin vannak most elég kedvező árak, honnan rendelnél kamerát?
-
AMDPista
tag
válasz
kunberci #26117 üzenetére
ilyen van most nekem: TL-SG108E
ez nem jó?1: POE switch:TL-SG1005LP.
vagy TL-SG1005P.
ez adja az áramot is? -
kunberci
senior tag
válasz
AMDPista #26116 üzenetére
Szia!
Igen.
Amennyiben rögzíteni szeretnéd a kamerák adását, akkor NVR, vagy micro sd kártya szükséges.
A tápláláskoz:
1: POE switch:TL-SG1005LP.
vagy TL-SG1005P.Másik megoldás, minden kamerához raksz egy 12V 1A-es tápot.
Kell még UTP kábel, UTP csati, kötődoboz.
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok jártas a témában, ezért kérném a segítségeteket!
Az alábbi kamerából tervezek 3db-ot vásárolni:
https://reolink.com/hu/product/rlc-811a/A kérdésem az lenne, hogy elég-e csak kamerát venni és az otthoni hálózatra (switch) rákötni? Vagy esetleg kell-e még hozzá valami?
-
4D4M
senior tag
válasz
Patice #26107 üzenetére
Nem tudom hogyan végzi a letárolást, de nem hiszem, hogy a memóriába tartaná az 1 GB-ot, hogy aztán egy mozdulattal kiírja.
#26108 gozso:
esetleg egy másik hdd-vel nem tudod kipróbálni?
~
Bármit ki tudok próbálni, csak mostmár megvárom, hogy a support mit gondol.#26110 Marci112233:
Volna egy kérdésem. A képen nem látom, így kérdezem pontosan hol nézed és éred ezt el?
Nekem H800-as szettem van 5 kamerával és ránéznék én is.
~
Webes elérésen keresztül Playback fül, majd Download gomb: -
Jimbo75
tag
Sziasztok!
Vettem egy IMOU Cell 2-t, de elakadtam a telepítésnél. Azt írja, hogy lépjek a telefon wifi beállításaira, csatlakozzon az eszköz hotspotjához az alábbiak szerint, majd térjen vissza az oldalra:
SSID:xxx-123456789
Lépjen a wifi beállításokra
Itt beadja a wifi-hálózat választását, ezzel az SSID-s cuccal kell kezdenem valamit, hozzáadni a hálózathoz vagy mi a pálya? Köszi!
-
4D4M
senior tag
Mondjuk ez téged most nem vigasztal, de szerintem nálad lesz valami hiba.
~
Az lenne csak az érdekes, ha máshol lenne (: Írtam nekik amúgy.Még annyit vettem észre, hogy minden alkalommal ezek között az 1 GB-os szegmensek között van blackout. Tehát befejez egy szakaszt, aztán a következőt a szünet után kezdi. Valami a fájl letárolása alatt / közben / után történik.
Pl itt az extrém 7 órás kiesésnél:/Volt s.m.a.r.t meg felület teszt, nem talált semmi különöset/
-
A topikban a visszajelzések alapján legalább 15-20 ember vett már Annke rendszert (+ a többiek, akik nem írnak semmit róla), de még senki nem említett hasonló hibát!
Mondjuk ez téged most nem vigasztal, de szerintem nálad lesz valami hiba.
Esetleg írj a supportnak is, hátha tudnak tipped adni!maxika2004:
Szerintem ne akard átállítani, mert jobb a H265!
Nézz youtube videókat! -
maxika2004
őstag
Bocsi de csak ugy jönnek elő kérdések :
Dahua Imou Ranger 2
Leirásban azt láttam hogy H264 ben is rögzít ...
Segítsetek lécci hol lehet ezt H265 ről átállitani,, ezt se találom . -
válasz
maxika2004 #26098 üzenetére
Ha nincs külön zoom gomb, akkor próbáld meg, hogy az egér bal vagy jobb gombját nyomva tartod és kijelölöd a képen azt a részt, ahova nagyítani szeretnél.
-
4D4M
senior tag
válasz
sambenez #26100 üzenetére
Ehhez az kellene, hogy vigyek oda áramot, ahova semmi szín alatt nem akartam...
A 2-3 sorszámú kamerák egyforma hosszú kábelen vannak és sokkal rövidebbek, mint az 1-4. Arra számítanék, hogy a rövidek esnének ki utoljára, de nem igazán van erre utaló séma és nem is egyszerre.
Azt viszont lehet, hogy még bevállalnám, hogy kettőt lehúzok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest