- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
yx
csendes tag
up
-
Balinov
titán
Sziasztok
-
taylorp
senior tag
válasz
bendeguz 76 #15992 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
Füleske
addikt
válasz
VinoRosso #15990 üzenetére
Most mondhatnám azt hogy én megmondtam...
Kábelből egy szolgáltató van , itt viszont a 2 - es kábeltv csomag nélkül nem kötnek netet , ez 3500/hó. Viszont pár hónap ingyen van , bekötés ingyen , 5200/hó a baby csomag , 2.5M/0.18M / 60G korlát. Ha jobb kell 5M/0.48M/korlátlan 8500/hóért.
[TV]
[NET]
Ja a kábelnet nálam nem rosszabb mint az adsl.(Ping szempontjából még jobb is) -
VinoRosso
veterán
helló!
na körülnéztem amit irtatok adsl piacon, de nem túl rózsás a helyzet, mindenképpen kéne hozzá telo vonal, mert anélkül bekötési díjjal együtt már drága. Esetleg még megfontolandó lenne, hogy külön beköttessem a telot, de akkor mindenféleképpen valamim olcsaó megoldást kell találni, mert amugy sem fogom semmire használni. Valkinek van valmi ötelete erre? Vagy ha más nem akkor marad a kábel, de ebben mégannyira se tudom, hogy milyen szolgáltatók vannak, illetve hogy milyen minőségű a szolgáltatás, ebben is várom a tapasztalatokat! Főleg arra lennék kiváncis, hogy a sávszélesség mennyire állandó, nem szokott e visszaesni esetenként, amikor sokan használják a netet.
-
taylorp
senior tag
Sziasztok!
CB rádiót keresek, antennával.
-
Jazzos
őstag
Samsung 250 GB SATA2 vinyó 1 év gar van még rajta 9.000.-
-
Jazzos
őstag
Nekem hazai pálya Tényő-Spátka-Gic, betéve tudom az összes gödröt.
A Gicre "belejtő" út elég szar minőségű, és hátszeles támogatással ki dagasztani kell, hogy 60 fölé menjen az ember. G@ben ha tuti túrát akarsz, akkor Tényőn felmész a Dombi felé, majd tovább ki az erdőbe. A végig maradsz az úton, akkor Ravazdra érsz, ha úgy 10km után egy sorompó után közvetlenül elfordulsz jobbra, akkor Sokorópátkára jutsz ki. Tuti kis túra, nem lehet unatkozni. Vagy emelkedik, vagy lejt.
-
Flow
senior tag
Sokorópátka és Gic között tudtommal egy egyenes út van. Aztán pl győrújbarátról ha lejössz a tényői út fele... bár abban van kanyar, de nem vészes. Sokorópátka egy domb "csúcsán" van, szóval ha visszafele (Tényő) irányába indulsz el róla, akkor is jó lejtős, és ha a másik irányba, Gic fele, szintén.
-
G@ben
addikt
Sokorópátka és Gic között csak egy út megy, azaz nem téveszthetem el? Tényő felé merről? Azon a környéken még nagyon nem vagyok ismerős. Az útminőségről meg annyit, hogy a gumim kőkeményre van fújva és tegnap Pannonhalma előtt olyan 35-40-es tempónál leráztam az összes esetleg meglévő vesekövet, illetve kapaszkodtam mint állat, mert majdnem kiesett alólam a bicaj.
-
G@ben
addikt
válasz
helkis #15967 üzenetére
Ahhoz kéne keresnem valami szakadékot.
Jazzos: tudom én azt, de hagyományos rövidnadrágban, pólóban (olyan bicajos cuccokat nem veszek fel, mert nem akarom, hogy alternatív nemi irányultságúnak nézzek
), hátizsákkal és egy öreg bicajjal ez nem annyira megoldható. Az iszonyú széles vállaimról nem is beszélve!
-
G@ben
addikt
válasz
Jazzos #15954 üzenetére
1 nap alatt (általam) megtehető út kéne, de a kép láttán a nyáltermelés megindult.
Mod: a 40 km-t úgy értem, hogy Győrtől max 40 km.helkis: a 70 amúgy is meglesz, a 75 talán a vége, a 80 az álom, a 92 az elméleti maximum (legkisebb fokozatban sík úton elért sebesség szorova a legnagyobb fokozat áttételével). De ahhoz kéne egy normál napszemüveg is, mert a mostaninál ilyen tempó mellett bevág a szél és könnyezve nehezen lát az ember.
-
G@ben
addikt
Reggelt!
Max 40 km-en belül mondjatok nekem olyan lejtőt, ami:
-a Pannonhalmi Apátság mellettinél meredekebb, hosszabb, egyenesebb
-jó az útminőség
-nem túl forgalmasAz Apátság melleti lejtő 69,3 km/h-ra van hitesítve, mert tavaly is és tegnap is ennyit értem el rajta, bár mindkét alkalommal egy Ford akadályozott a rendes haladásban.
Illetve érdekelne olyan szakasz, ahol jó hosszú hegyi szerpentin található sok lejtővel!Egyszer voltam olyan bicajtúrán, ahol 20 km emelkedő megszakítás nélkül, aztán ugyanez lejtőben, csak már nem emlékszem, hogy hol volt. De egy ilyet szívesen megcsinálnék újra!
-
Weaver
senior tag
Reggelt a rövid héthez!
a hét első kérdése: kiment a divatból a külső DVD, vagy mi a rák !?
hírdetem a fél országban, aztán még egy röpke alku se volt, még egy kedves hiénázás sem... furcsa. -
zabu
tag
Örömmel tudatom mindenkivel hogy lelkes újonc rangot kaptam.
Most a jómunkásember a célom -
Jazzos
őstag
GeForce™ 8800GT Sonic 34.800.-ért új, számlásgaros.
-
Dryman
őstag
Eladósorban:
Gigabyte 754-es AMD-s alaplap PCI-E-s, benne egy sempron 2600+ al és hűtőjével együtt valamint MSI 256MB 7300gs videokártyával 18K
Asus via kt890-es chipsettel rendelkező 939-es alaplap szintén PCI-E-s benne egy asus 8500GT-vel 3000+A64-as venice magos procival hűtőjével együtt 21KDDR1-es ECC-s szerverram 2x256MB/266MHZ szintén eladó, a 939-es lapban alapból ECC ficsör is előjön, a 754-*esben az ECC-t nem lehet bekapcsolni.
Kingstone DDR2 667-es rampár 2x1GB 6000 pénz
ABIT NF7 alaplap benne egy fix 6-os szorzóra beálllt TbredB magos athlon xp, tud mindenféle frekit, 100-as fsb-n 600MHz 133-as fsb-n 800, 166-os fsb-n 1GHz, 200-as fsb-n 1,2GHzen hibátlanul üzemel...olyan tesztprocinak való ha valaki megszállott....hopp a lényeg lemaradt, az L1 cache is csak fele a ténylegesnek, a másik fele megszünt létezni.....
A lappal együtt 7000Ft lenne az áraAztán komplett irodai gép is van, ez egy asus A7V8X-MX alaplap, benne 1300-as Duron, 256MB DDR rammal, cd íróval, floppyval, 20 vagy 30GB-os vinyóval, megkímélt DTK házban 12K fix.
másik masina:
Valami asrock kt400 alaplap, benne egy 2200+os Athlon XP, 512ddr ram, fx 5200 128MB videókártya, dvd olvasó, kisfloppy 80GB hdd, megkímélt ház+táp 20K-értNa tessék szépen vinni a dolgaimat, mert kell a pénz a szuzu műszakijára
-
taylorp
senior tag
Sziasztok!
Socket 775-ös procit keresek.
-
zabu
tag
Jó reggelt!
Végre én nem megyek sluiba, de a többiek meg igen. Ez jó érzés főleg az után hogy húsvétkor, volt suli ami +4nappal többet kapott.
Örömmel jelentem be egy újabb win újratelepítés van a hátam mögött, mely eddig még nem produkált semmi mellékhatást.
Még az asztalomat kell újra megcsinálnom, és készSzép nap ez pattanjunk nyeregbe, tökéletes idő bicajozáshoz!
-
G@ben
addikt
válasz
helkis #15933 üzenetére
Ebben az a jó, hogy 3-ig vannak nyitva és 2 előtt nem igazán tudok eljönni melóból, szabadnapot meg nem veszek ki egy ilyen miatt. Vagy talán mégis, de akkor összekötöm a költözéssel!
Kösz az infókat!Jazzos: holnapra én is tervezem, nagyon remélem, hogy az idő is jó lesz!
-
G@ben
addikt
Jó reggelt, szép munkanapot!
Ki jártas az okmányirodai dolgokban? Jövő héten új albiba költözünk és be szeretném jelenteni magam ideiglenes lakcímre oda.
Kérdések:
-hol van az okmányiroda?
-mikor van nyitva?
-előzetesen be kell jelentkezni vagy sima sorbanállás van?
-milyen papírok kellenek, hogy be tudjam jelenteni magam? Albérleti szerződés, egy sima meghatalmazás a tulajtól, hogy ott lakok, vagy csak bemegyek és bemondom a címet? -
Dryman
őstag
válasz
helkis #15929 üzenetére
Jól beszélsz, a mai rohanó világban egy céges gépjárműves nem tudja követni 300 autójának hogylétét, pláne nem vidéki gépjárművekről lévén szó, de hogy én mint melós viszem szervízbe, javíttatni, árajánlatot kérek rá, esetleg gumicsere, ha van egyáltalán az autora váltógarnitura.....
Munkavédelem során kimundják hogy munkabaleset ha a cég tulajdonában lévő gépjármű balesetezik, a gépjármű állapotát a munkáltatónak kötelessége biztosítani, mivel ez ebben az esetben munkaeszközként funkcionál....és én mint a munkát végző munkavállaló maximum külső szemrevételezéssel tudom megítélni az adott jármű állapotát, innentől ki a jóisten felelős ha teszemazt megsérülök egy elöregedett nyári gumival vértezett (előzőleg javított fékrendszerű) gépsárkánnyal..
Borzalmas mennyire meg lehet kerülni bizonyos céges szabályzatokat, na ja ha meg bajvan majd a melós fizet..... srácok ezt a pénztinkább elisszuk mint hogy kifizessem..... -
Dryman
őstag
Nem fogom megtenni, mert nem állok le a céges szervízvezetővel vitázni, az annyira nehézkes ember, a projektvezetők meg xarnak az ejonos dolgoktól szóval tudom hogy pótolhatatlan ember nincs, de azért a xar melót csinálja meg már olyan ember, aki ért is valamennyire a lovakhoz, különben meg mégxarabb végeredmény várható..... elven remélem nem tesznek keresztbe az értelmesebb feljebbvalóim.....
Különben meg unom ezt a lótifuti foltozzuk meg melót...valahogy ez az eladjuk a szolgáltatást, de az üzemeltetéssel szívjon más, ez nem én vagyok.....
Ha megsérültem vólna a balesetbe a gépjárműves kollega már repült volna a cégtől, mert ezt a felelősséget lehet másra hárítani, de valaki azért pesten tudhatná hogy a céges autók milyen állapotban futkoznak vidéken... -
Dryman
őstag
Fáj is a fejem miatta, rám akarják verni az önrészt...hát így van ez jól, ha az én autom lenne állandóra, de mivel ki volt a bele szegénynek, és éppen hogy csak gurult, na ja meg semmi hivatalos szervíze nem volt a baleset előtt, azaz hiányzott a 120ezres, majd a 135ezres szervíz is, így kényszerültem járni vele ameddig gurul addig gurul alapon....
Aztán pont én törtem össze.....aztán jön a java, az autot gazdasági totál kárra vették, mert a javítási összeg 412K majdnem összemérhető volt a megsaccolt piaci árával....480K, így a javítását csakis akkor végzik el ha a főnökség hoz egy eléggé "furcsa" de inkább hülye döntést.....
ja és emikor a baleset előtt 2-3 héttel fékjavításon volt, akkor összeírtak még vagy 150K-nyi javítandó dolgot, amit a gépjárművesünk szépen lehuzott, most meg olyan dolgok is javításra kerültek ami a baleset során nem is sérülhetett.....szóval tarkabarka tehén esete amit a szürkületbe a cigány fej....
Annyira utálom ezt a senki sem felelős sak én mert megtagadhattam volna hogy 5 fokban kopott öregecske nyári gumival vidékre járjak a tragaccsal....gépjárműves emberkék meg mossák kezeiket....na de sebaj, majd kifizetem az amúgy ki nem fizetett túlóráimból....lehet ezt a követeléses fizetéses dolgot forintosítani, pont arra az óratöbbletre amit nem tud kifizetni törvényes keretek között...
Azota meg alámvágtak egy Toyota Avensis kombit...csak mert nem a hülye gépjárműs előadónál jeleztem a problémát, hanem azt átugorva a projektmanagerhez mentem sírni....
De semmi baj, annyi hülye ember van még a világon, aki hagyná magát lehúzni, én inkább kirugatom magam, aztán ha megteszik, akkor meg tulórák elszámolásának elmulasztása, és a kötetlen munkaidő különleges értelmezése miatt munkaügyi bírosághoz adok be keresetet, minezt ugy hogy minkét céges álláspontot bizonyítottan cáfolni tudom.....innentől lehet elgondolkozni....ilyen ez ha utánanézel a jogi lehetőségeidnek....
na erről ennyit..... -
Coyot
őstag
válasz
DelArco #15917 üzenetére
ilyen komoly hozzászólást sem olvastammég tőled
hát jah hei érdekes figura, az anyagot őis leadta visza is kérte, csak ő azokat az apró kis dolgokat szereti kcismepészni minden témából, pont amik apróságok de nagy buktatók, hát jah ilyes a stílusa
hálóval énis szívtam annyit mint állat, kékbibliát kb 2szer olvastam el, meg hozzá ezer feladat meg minden, szal ja.
énmeg nem tudtam h nő termelésből ekkkora geciláda, tavaj is az volt vállgazdal nőnél ne cisnáljuk mert nehét, hát mi kaptunk 3asokat, aszán levők meg 2est, ilyen alapon gondoltam a nőre, de amit ez művel az kemény...
valahogy úgyis megcsinálom max tényleg tanulok rá -
hát arról nem tehetek hogy heki olyan amilyen. egyáltalán nme nevezném normálisnak amit ő csinál nálam az nme mérce ha vki igy "tanít"...
egyébkéntmeg ez a faszi is leadta az anyagot és vissza is kérte az egészet. az más kérdés hogy olyat is kérdezett amit tudtam. sokkal inkább normál tanárnak tartom azt aki lead egy anyagot rendesen aztán megmondja mi a követlemény és abból kérdez. no ez tanítás.
az meg megint más hogy egy hetet tanultam rá kb. mindennap éjjel 1-2-iga termelsről meg mindenki tudta hogy a faszihoz kell jelentkezni mert a nőnél sokkal nehezebb. több okom is volt rá hogy a könnyebb utat válasszam. talán a legfontosabb az hogy ez a tantárgy a mi szakunkon kb. semmire nem jó. sztem az egetlen aki úgy gondolja hogy mégis az a tanszékvezetőnk dehát ő meg hát izé..
no mind1 én nem sajnálom hogy a bme-s arc tanított minket hálóból megkockáztatom annyit értett hozzá mint heki csak kivételesen ezen kívül még tanár is volt..
-
Dorien
veterán
Egy kis szex a hétvégére:
-
Coyot
őstag
válasz
Dryman #15913 üzenetére
na igen anyáztam is miért nem a faszihoz vettem fel nefálj, de nem baj a nőnél lehet 4-5öst is kapni csak tanulni kell
merthát DelArco koma megint megúszta a tanulást, faszinál ugyanis nincs elégtelen soztlyzat mert nem szeret javítani... és ha már ad be az ember fia beadandót akkor az +1 jegy
, hálókról meg ne is bezséljünk, én tavaj váért izzadtam azért a háló kettesért, ezekhez uj tanár jön aki az anyag felét nem kéri vissza, és még olyan kérdéseket is tesz fel amire van válasz! a pofám leszakad komolyan mondom, hígul az infó szak, hol vannak azok a jókis szivatások mint mikor még én voltam a sűrüjébe
azt kell mondjam én már meguntam a tanulást, diplomunkám is elkezdem írni lassan, mer le kéne adni
-
Dryman
őstag
Ez mind mind-olyan mint a politika...így volt ez régen is és ma is
Rendszeregyenlőtlenség van abban a fene nagy szociális hálóban....
Nem mindegy ki méri fel a tudását az adott hallgatónak....
Elővizsgázni meg általában mindíg előnyös volt...
De ha így folytatod akkor Delarco szépen beelőz, és jövőre neki lesznek csillivilli hardverei abból a fene nagy ösztöndíjból... -
hát van a nő meg a faszi. legalábbis mi igy hívjuk őket.
no én as faszinál voltam.
az tök karaj arc megajánlott 3ast adott.Coyot:
Ezzel a tudással Hekinél is siműán átmentem volna az az igazság..tudod kurv@jóagyokegyébként asztem most csak elővizsgán volt ennyire könnyű átmenni hálóból többi nehezebb lesz..
te a nőnél voltál termelésből nem? ma megnézem mire kaptam 3-ast mert vhogy sehogy nem jön ki azok alapján amiket írtam. dehát nekem mind1 a lényeg hogy megvan -
Flow
senior tag
Reggelt! Olyan létezik, hogy bt headsetet használjak a géphez? Nem érdekes, ha csak mono... Igazából skypeolni kéne.
Aktív témák
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest