Hirdetés
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
den89
tag
válasz
focvis
üzenetére
Pedig sokan vannak, akik otthon kézzel elmossák üzenem a feleségednek.
Én múlt csütörtökön mostam el a gyerekekkel, nem tudom hány fok lehetett, 6-8 körül kb. Nyilván utána ugráltak a pocsolyában, mert megállt a térkövön a víz, és combig vizesek lettek.
Bő 1 napig hagytam száradni utána. Addig ne zacskózd be, amíg meg nem száradt teljesen. Autómosással belülről nem mosódik le a fékpor, stb. Tehát ha valaki precíz akkor már pedig kézzel kell, vagy elvinni mosóba, csak hát akkor a vizes kerekeket/gumikat kell hazavinni az autóban. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez a sima, teljesen jó, nekem is az van R16-ban. Jól tapad, kicsit hajlamos nyikorogni lassú kanyarodásnál.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
G Astrára keresünk 4évszakost, szerintem 185/65 r15 lesz a méret, azt hittem rámegy a kommersz 195/65 r15 is, de nincs ilyen gyári mérete.
Vredi Quatrac 88T jó? Tavaly olyat vettünk más méretben, de az pro vagy max vagy valami ilyesmi volt, ez meg sima. Vagy van jobb vétel? -
gippazoid
őstag
Létezik olyan gumi, amit teljesen kereknek gyártanak és tényleg teljesen kerek?
Azaz nem üt, nem emelkedik a síkja fel-le a centrír gépen? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ohh igen. Tenyleg.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Voltál az eszemben reggel 8 körül, néztem, hogy 0°-ban biztos élvezni fogod.
Nálunk csak eső, havaseső volt, reggel nem láttam nyomát, de minden út és mellékutca sónedvesnek tűnt a Villányi útig bezárólag. (CaCl2 oldat? Azt "szereti" az autó.) A Normafa irányából érkezőknek viszont havas volt az autója.
-
ncc1701
veterán
Abszolút ontopik leszek, reggel 9-kor leb@szott az asszony, h nem vagyok normális, h mosom vödörből a gyerek nyári gumijait. A hóban.
Mondtam neki, h q sok idő lesz, míg a 0 fokban leszárad... Kb most tudom behozni, gumiápolózni, de még nem zacsizom be, h tuti teljesen leszáradjon. -
ncc1701
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pontosan, nem bukik semmit azon, ha jófej.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Fontos kiemelni, hogy ez csak HIBÁS termékre vonatkozik, tehát reklamáció szavatossági/jótállási címre hivatkozva.
-
-
BaLee
addikt
Végre esett egy kis hó itt Szombathely környékén is, mentem is ki tegnap este tesztelni az új Nexen n blue 4 season 2-ket. Nos nem kellett csalódnom, bár alapból is a téli teljesítménye kiemelkedő volt teszteken, de nagyon jól fogott hóban. Igaz max fél-1 centi hó volt csak...
Ennek ellenére az egyik városból kivezető úton egy tök egyenes szakaszon találtunk az árokba egy Fabia-t, nem nagyon értettem ezt hogy sikerült összehoznia, a gumiira kíváncsi lettem volna, de már sötét volt így nem láttuk, megkérdeztük segíthetünk-e de azt mondta már szólt a bátyjának és úton van...
-
-
Szerintem te a 3 munkanapos cseregaranciával kevered.
-
kenguru99
senior tag
Számomra releváns méretben, pont fele annyiba kerül mint a legjobbak. A tesztek szerint szárazon az egyik legjobb, nedvesen vállalható, havon gyenge (de az nem érdekel).
A hangnak nem örülök, a komfort nálam fontos tényező. Kíváncsi leszek bevállalja e más is. Nekem olyan februárig kellene dönteni.
#70280 Qru
"A 3 nap akkor is él, ha offline vetted!"
Csak akkor ha hibás a termék. Téves vásárlásra nincs jogszabály. A kereskedő jóindulatán múlik. -
t1
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Van már
Nagyjából 300km amit eddig mentünk vele viszont volt itt hó jég eső -5 + 12fok között minden. Eddig 8/10 amit hoz sokkal többet mint amire számítottam. Szárazon parádés nem mondod meg, hogy budget gumi ( tesztben is ez a tulajdonsága volt az erőssége ) vízes úton is teljesen stabil. Ma volt vele tapasztalat jeges havas úton simán felment egy nagyobb dombon különösebb lendület nélkül bármikor elmernék vele menni havas körülmények között is. Ami nem "tetszik" 80-90 körül van egy kis búgása nem olyan halk gumi talán ez amit negatívként emelném ki. A kocsi amira ment egy 2005 Opel Meriva. Nagy eséllyel tavasszal a másik kocsinkra is megveszem. -
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez nem netes volt sajnos.
-
-
Sziasztok!!
Tegnap vettem négy új gumát sógorom autójára. A méretet benéztem, itthon láttuk, hogy nem jó. Nem lettek feszerelve. Szerintetek kicserélik??
-
rbalint88
veterán
Tegnap reggel kis rasegitessel (mecha kezi ftw!) ugy elcsusztam a kuka Primacy4-ekkel, hogy orom volt nezni
aztan felkerultek a Conti ASC2-k (mert Pirelli csak december kozepere lett volna), azota mintha kicsereltek volna az autot. Esku mintha meg a dct valto is kevesbe lenne szar
-
tasiadam
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Mondnuk vizes teszteknel nemtom mi szamit. 1 centis vizalllas? Vagy a tiszatavon keresztbe mennek? Mert ha nedves, a BMW ugy veri el a segget egy jobb gazra, ahogy az illik, de siman jottem szakado esoben 130-al legutobb, es egyszer sem ereztem, hogy feluszna, vagy instabil. Pedig a TR1 Toyo minden, de nem egy esogumi. Az EQ+-ra is azt hittem, hogy nem lesz jo, de szerintem egy alap kisauto osszes loerejehez eleg az, amit a Laufenn is kinal. Raadasul korabban a BMW-n egy szett Wetproof volt, ami meg eleg jolsikerult vizre, de haljon meg a lovam, ha erzem a kulonbseget. Vagy en vezetek ovatosan
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Telente a lehető legratyibb, fix tesztutolsó, kínai négyévszakoson (Goodride) parkoltatom az MX-5-öt, időnként megjáratom. Így tettem csütörtök-pénteken még a lehetséges sózás előtt.
Normálisan közlekedve teljesen jól viselkedett vizes útburkolaton (is), pedig ott nagyon lehúzták minden tesztben, tök utolsó helyezett szokott lenni. És még a seggét se rakta, amit nyárival könnyű összehozni bármikor.
Veszély helyzetben nem tudom milyen, csak városban használom ilyenkor. -
válasz
ncc1701
üzenetére
A gumiápolóra nem volt ma időm, indulnunk kellett. Majd hamarosan, a pince takarításakor megejtem, a lakásfelújítás miatt (is) ott még őskáosz uralkodik.
rbalint88: Te név szerint meg lettél említetve.
Mást nem tudtam példaként felhozni.
Hozzáfűztem, nem csak az autó "érdekében" jó elmosni, hanem amikor elmész mellette, nem piszkolja össze a ruhád. Ez se hatotta meg különösebben, általában engem küld a pincébe, mondván az az én feleségterületem. -
-
ncc1701
veterán
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Érdemes elmosva eltenni szezon végén*. Szintén érdemes beruházni egy felnitartó állványra (~4000 Ft). Nedvesen nem jó bezacskózni.
*Ma délelőtt mostam el a nyári kerekeket (+4°C), a feleségem azt mondta, nem ismer még egy
hülyétembert, aki kézzel elmossa a szezon végén a kerekeket. 🤷♂️
Kérem erősítsétek meg, hogy Ti is elmossátok.
(Mindkét autó kerekeit elmosom, apám autójáét csak kb. minden 2. alkalommal.) -
tasiadam
veterán
Egyebkent a BMW javitas miatt, es az alkatreszek arai miatt, a leghamarabb elerheto teli gumi kerult fel a fabiara ami pedig a meltan hires es minosegi Laufenn I fit+, a hatso tengelyre meg ment a masik neves es minosegi Sebring 601, ami 5 eves. Hat, az biztos, hogy ha nagyon akarom, akkor megtudom az I fitet nyikkantani, de egyebkent nem erzem a kiporgesgatlo hianyat. Magyar, friss gyartas. Teljesen jo eddig. Vizben sem igazan kinlodik, pedig ma aztan kapott boven. Sot, meg ott se futott fel, ahol a nyari eddig igen, ami pedig S fir EQ+.
Igazabol az auto valoszinuleg 2 even belul bontoba megy, vagy eladasra
-
ncc1701
veterán
válasz
BlackV
üzenetére
Nem akarok izé lenni, de nekünk (gyerek kocsija kivétel, most vette, épp 1 órája cseréltük le szerelő havernál a télire) már kb 1 hónapja fent van a téli. Aztán majd szinte hibátlan mintával fogják eldobni 4 évesen, mert már repedezik. Haver is mondja, h nem is ér rá szerelni, mert megbolondult mindenki, vasárnap is gumizik.
A 4S-el abszolút egyetértek. -
BlackV
őstag
(SF3 lett volna, ha megtartom)
Lehet nekem is SF3 kellett volna a maximális teljesítményért, mert itt szinte mindenben jobb (kopás nem érdekel), mint az ASC2, de aztán azzal nyugtattam magam, hogy valszeg lágyabb keverékkel érik ezt el, és a forró aszfalton valszeg nyúlósabb is. De lehet nem. -
válasz
BlackV
üzenetére
Én rajta vagyok a témán, közeli rokonnak adtam el a Focus-t, így megegyeztünk, hogy kapnak még egy szett új CC3-at rá, nem a 7 éves (bár ránézésre hibátlan) nyári + téli szettel adom át
nyugis vezetője lesz, így inkább a kopásállóság a fontosabb, mint a teljesítmény (SF3 lett volna, ha megtartom).
Ráadásul a Michelin promó ad most egy 25k-s kupont (OMV üzemanyag, Alza vagy H&M), így árban is jobban megérte, 54k-ra jön ki darabja a kupon után szállítással, ebben a méretben ez minden prémium 4S-nél jelentősen olcsóbb.
Kedden rakják rá, átadás előtt azért kipróbálom mit tud
-
diegho
nagyúr
Most mentem 2x30km-t dombos környéken. Borzasztó mi megy az utakon, 30-al vánszorognak a nyári gumis birkák. Egy meriva előttem dombon felfelé konkrétan átcsúszott a másik sáv közepére folyamatosan pörgő kerékkel... ha jön szembe valami, tuti elkapja. Meg is álltam mögötte, megvártam amíg felszenvedi magát. Nem értem miért kell ilyen időben nyári gumival elindulni.
-
gergo5991
őstag
megjött a kumho wp52+ 205/65/15 méretben
mennyire igaz, hogy kell neki 100km bejáratás hogy valami védő réteg lekopjon róla?
reggel a parkolóban 20-30cm hó volt, simán kijöttem kaparás nélkül, kb 5km van a gumiban, szóval ha van is valami védő réteg, még nem kopott le.
reviewekben azt irták még, hogy hangos, 72db van rá irva, de őszintén, 1.6 os 5 sebességes szívó benzinben a motor hangja mindent elnyom
kb 3-5k km fog rámenni a téli szezonban, nem láttam értelmét drágább guminak, 27k huf volt dbja a méretemben.
-
tasiadam
veterán
Most hoztam fel a pincebol a BMW teli szettet. Zold es feher peneszes. Mennyire rossz omen ez? Hideg a telefonom es nem tud rendesen fokuszalni
-
rajzol01
tag
Sziasztok,
Peugeot 3008 225/55 R18 téli gumit keresek ha tudtok valami jó ár-érték arányban.Eredetileg 4évszakosat akartunk (télen ritkán megyünk nagyobb távolságra), de most van egy jó Good year nyári szettünk, nem adnánk el, hanem ha "kiöregszik" kb a télivel együtt
akkor váltanánk majd 4 évszakosra.köszi
-
krono.
tag
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
A 215/50 és a 225/50 nem ugyanolyan magasság, az 50 egy arányszám a gumi adatoknál, tehát összességében a 225/50 felszerelésével egy nagyobb átmérőjű kerék+gumi-t kapsz.
Egyébként én is a 225/45 17 felé terelnélek, olcsóbban kijössz, illetve a km/h órád felfelé fog csalni 2%-ot, nem lefelé.
(példának egy TS870 Contit nézve 54ezer vs 61ezer /db) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Rendőri igazoltataskor (főleg nyugaton), műszaki vizsgán és a biztositó is bekeköthet a nem gyári gumiméretbe (elvileg a felnibe is de azt nehezebb ellenőrizni). Ennek fényében maradnék a gyári gumi méretnél.
-
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Ha már nem gyári méret, akkor magamnak a barátságos árú 225/45-öt választanám. Ez kicsit kisebb, a 225/50 pedig kicsit nagyobb átmérőjű a gyári méretnél.
De én csak a "játékautómon" variálok a mérettel, és legközelebb arra is gyári méret kerül majd - egyrészt mert úgy gyári, másrészt most a műszakira kénytelen vagyok mindig másik szett kereket feltenni.
Erre is nézz rá az összefoglalóból: [link]
Jut eszembe, holnap délután fel kell tenni a téli szettet.
-
válasz
thefreeman
üzenetére
Elég csendes az SF3, nálam 245/40 R19-ben is az.
-
BlackV
őstag
Hát ez eléggé ilyen kis lakossági, reggeli beszélgetős tv műsoros anyag volt, nem az PH-s nagyon belemenős, rákockulós.
"Ne induljunk el az Alpokba síelni 4évszakossal"
Miért ne? Hányszor volt vajon síelni az Alpokban. Én elégszer és az esetek kb 80%-ban vagy száraz, vagy letakarított aszfalton mentem végig kaputól kapuig. Amikor meg friss hó esik a hegyi szerpentinre, na ott a téli gumival is megáll a tudomány, ha elölkaparós a kocsi. Félreáll, audi rs6 avant elenged, lánc fel.
Nem tökmindegy hogy a télire teszem fel a láncot, vagy a 4S-re?
Én simán nekivágok ezzel a conti 4évszakossal síelésnek, bár most már AWD van, de FWD+4s is bevállalnám, lánc így is úgy is a kocsiban.
-
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Tiszta lelkiismerettel a 215/50R17-et.
Gazdaságosba' pedig az olcsóbb 225/45R17-et.De egy ennyire új és értékes autóhoz magamnak az első opciót választanám.
-
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Akkor:
1. a gumi passzol az autóhoz,
2. a felni el fog férni (99%), hiszen bár 17-es, a többi mérete megegyezik a gyári 18-aséval.A 215-ös gumihoz nem optimális a 8" széles felni, de szódával elmegy. Ne add el, próbáld ki először.
(Nekem 7,5" széles felnin van 215/45, tök oké ránézésre, ehhez képest +0,5", azaz +12,7 mm még nem a világ vége. Ugyanezen a felnin a 205/45 láthatóan terpesztett, kb. ez a hatás lesz a Te esetedben is.)
Szerk: Ha változtatsz, akkor inkább a felnit cseréld szűkebbre, a gumi maradjon.
-
Dooonfrigo
tag
Köszi!
A teljes történet az, hogy van egy 11. generációs Civicem: wheel-size link
Az OEM felni méret 17x7J ET45 illetve 18x8J ET50.
Vásároltam egy 10. generációs Civic felnit, aminek a mérete viszont 17x8J ET50.
A gyári ajánlás a 7.5 széles felnihez 215x50, ez már le van foglalva a gumisnál.
A kérdésem az, hogy érdemes-e ezt a gumit felrakni a felnire vagy vadásszak szélesebbet esetleg gondoljam újra az egészet? Köszönöm!

-
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Érdemes azt megnézni, abból kiindulni, mi a gyárilag jóváhagyott gumiméret az autódhoz. (A wheel-size.com egy majdnem tökéletes adatbázis.)
-
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
8" széles felnire sztem keskeny a 215. Oda kb 225-235 a megszokott méret.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Adott egy 17x8J et 50 Honda Civic felni.
Az lenne a kérdésem, hogy 215x50 R17 téli gumi jó lehet rá vagy inkább más méretet nézzek?
Előre is köszönöm!
-
Egy kis okoskodás Palik Laci féle műsorból (sponsored by Continental...)
-
BlackV
őstag
Csak úgy, illetve a tegnapi beszólós gumisnak szeretettel:
ADAC 2025-ös téli vs 2025-ös 4s nedves féktáv top10.
A kocsi elvileg ua, a kerékméret sajnos nem, az aszfalt hőmérséklet ismeretlen.
De igazából annyi a lényeg, hogy amikor mondtam a gumisnak, hogy bizonyos körülmények között a 4S jobb, mint a szezonális, felhúzta a szemöldökét.
Téli:
4s:
-
-
den89
tag
válasz
BlackV
üzenetére
Azért pofám leszakad ezektől a 25-30 ezres gumicseréktől. Csodálkoznak, hogy egyre többen térnek át 4 évszakosra. Nyilván nem csak emiatt, de ez egy plussz.
Nekem 12k-ért cseréli, úgy ha felniről-felnire is le-fel kell szerelni + centrír. Sima kerékcsere+centrír 8k, ha jól emlékszem, bár az tavaly volt utoljára a régi autómon, de most már az újon is úgy lesz tavasszal. (megyei jogú város) -
BlackV
őstag
Megjött az ASC2 a maxigumiról, fel is került rendben a kiválasztott gumisnál. Azóta tovább erősödött a forint, most érdemes lehet onnan rendelni. 2025 40. hetit kaptam.
(A gumisnak azért futotta 30 rugóért még egy frusztrált megjegyzésre is:
"ugyan milyen megfontolásból lett ez a négyévszakos gumi?" ) -
qltsar
veterán
Ne kovezzetek meg - elso 4 evszakos szettem -, de honnet tudom meg, hogy a Kleber Quadraxer 3 (205/60/R16) guminak megvan e a 3PMSF3 tanusitvanya?
A hivatalos oldal Google talalatra kidobja, de az istenert sem talalom meg a linken.
Benezek valamit?
(Ausztriaba mennek, es nem szeretnek meglepetes-buntit
).Koszonom
!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Várhattam meg, de már megvan, leápolóztam. Pár napot hagyom még azért száradni zacsizás elött.
Írtam nekik (mechanicalgumi.hu) remélem segítenek.
aztan felkerultek a Conti ASC2-k (mert Pirelli csak december kozepere lett volna), azota mintha kicsereltek volna az autot. Esku mintha meg a dct valto is kevesbe lenne szar