Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
válasz
pasadenas #27998 üzenetére
Nem veszélyes a konfigra. Már a hozzászólásod elején tudtam, hogy fsp tápod van
.
Túl zajos tápokat gyártanak, ami miatt nagyobb az esély arra, hogy elkezd ciripelni vagy sercegni a táp.Nekem is látszott d-subon a vibrálás sötét háttereknél, de részben a v-sync segített, másrészt, pedig ha szerzel digitális bemenetű monitort, akkor megszűnik a jelenség. Szerintem táp cserével is csillapodhat a vibrálás.
-
pasadenas
csendes tag
Tisztelt tagok!
A probléma. Van egy ASUS DC2-es GTX 760 a családban. Játékoknál, benchmark programoknál, egyszóval akkor amikor "izzad a kártya" vibrál a képernyő a sötét részeknél. Igen csak a sötét részeknél észrevehető. Minnél sötétebb a textúra, annál észrevehetőbb a vibrálás. Vizszintes irányban csikok keletkeznek és ezek a csikok hullámoznak, vibrálnak. Érdekes, össze vissza csinálja: AC Black Flag-nél nagyon látszik, COD Ghosts-nál nincs ilyen probéma. 7 éves játéknál ("régi gépigényű") szintén jelentkezik a probléma. Játéka válogatja...
A config: i5 4570, GTX760, 2X4 GB HyperX ram, FSP Raider 550, Seagate 1TB, Gigabyte H81 D2V lap, LG 22' fullHD TN led monitor.
Na már most a monitor csak DSUB-ot támogat, egy DSUB-DVI átalakitóval csatlakozik.
Amit kirpóbáltam:
A kérdéses gép öcsém gépe, nekem van egy koppra ugyanilyen config, csak más VGA meg +SSD.
Első körben cseréltünk monitort öcsémmel, az enyémmel is csinálta.
Második körben frissitettem öcsém gépén a VGA driverét, az sem oldotta meg.
Harmadik körben átraktam az én gépembe a GTX760-at, itt már javult a helyzet, de ugyanűgy maradt a vibrálás. A harmadik lehetőségnél ugye kilőttem a DSUB-DVI átalakitó cserét is, hisz nálam már másik van (nekem is csak DSUB-os a monitorom).
Nálam a legfrissebb BIOS van fent, illetve nálam Win 8.1, öcsémnél Win7.Összegezve, másik monitor nem oldotta meg, DSUB-DVI átalakitó csere nem oldotta meg, legfrissebb driver nem oldotta meg, bármilyen másik alkatrész cseréje nem oldotta meg (amikor átraktam a kártyát egy másik környezetbe).
Egyet nem próbáltam még meg, megnézni egy olyan monitorral, ami nem DSUB-al csatlakozik.Táp okozhat ilyet? Minkettő gépben az FSP Raider 550-e szolgál. De bakker, gyári adatok alapján elméletileg elégnek kell lennie, én egy HD7950-et hajtok vele, és nincs hiba. Elméletileg a 7950nek még egy picivel nagyobb is az áramfelvétele.
Monitor... az enyémmel is megnéztük ugyan, de ez két ugyanolyan monitor, talán a monitor?
Olvastam olyat elég sok helyen hogy eleve a GTX 7xx széria nem szereti a DSUB-ot, azért van ez a vibrálás mert eme csatlakozáson használják. Tehát akkor kellene egy átalakitó mentes megoldás ami közvetlenül DVI-on, vagy HDMI-m csatlakozik?Szoftveres rész. A monitor 60Hz-en megy, a monitoron nincs olyan beállitás, amivel meg tudnám változtatni ezt. Sehol máshol, sem a vezérlő pultban, sem a VGA grafikus programjában, nem tudom átállitani. Van opció, de csak 60Hz van a listákban.
Játékokban, a VGA grafikus programjában ha beállitom a vertikális szinkront, akkor egy picit javit, de nem oldja meg. Játékoknál amúgy, ha leveszem abszolút minimumra a grafikai beállitásokat, akkor is csinálja (7 éves játékot abszolút minimumon futtatva...). A fényerővel és a gammával lehet játszani, ha "világosabbra" veszem, akkor javit a problémán, de sajnos ez sem oldja meg.Kezdek kifogyni az ötletekből, még az a DVI-os monitor várat magára..
Köszönöm szépen előre is a tippeket!
-
shteer
titán
válasz
MaxxDamage #27994 üzenetére
nem a legjobb ha neked a legjobb a magas érték
nem garancia semmire
-
asvald
senior tag
válasz
eLit-MiLan #27989 üzenetére
már megy az e-pénisz méregetés , különben nekem meg 75,4
-
Loha
veterán
-
Loha
veterán
válasz
Shifty01 #27980 üzenetére
Minden kártyának még azonos szérián belül is változó lehet ez az értékelése? Ugy értem, hogy pl 1 Asus Gty 760 lehet 60% és 90%is?
Igen.A kibaszás nézőpont kérdése, mert a garantált boost és alapórajelet megkapod a gyengébb minőségű GPU-val is, tehát megkapod azt amit ígérnek, amiért fizettél.
-
axwel18
senior tag
Gyengén.
Szerintem nagyon kevés neki a procim. De már folyamatban van egy i5 vagy i7.
-
Shifty01
aktív tag
Minden kártyának még azonos szérián belül is változó lehet ez az értékelése? Ugy értem, hogy pl 1 Asus Gty 760 lehet 60% és 90%is? Változó? Mert ha igen akkor elég nagy kibaszás hogy sokkal rosszabb minőségűt adnak el ugyan annyiért mint a jókat. Szerencse kérdése az egész jol értem...?
-
axwel18
senior tag
Kíváncsiságból megnéztem én is az Asic-ot. Msi GTX760 Gaming kártyám van. Silent módba volt a kártya azért alacsony az órajel.
-
embe
nagyúr
válasz
TomiLi #27968 üzenetére
Ha elkezded kérdezgetni, hogy jó-e, akkor ingoványos talajra tévedsz.
Olvass vissza kicsit! Ellentmondásos ennek a százalék értéknek a megítélése.
-
TomiLi
addikt
Miket tanulok itt a fórumból!
(nem is tudtam, hogy van ilyen funkciója a gpu-z-nek... sőt azt sem tudtam, hogy a gpu-kat így osztályozzák....
)
-
-
shteer
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T #27948 üzenetére
Van az a haz biztos amin szepit, az enyem nem olyan
-
Shifty01
aktív tag
válasz
Jocika84 #27953 üzenetére
Azt nagyon megköszönném. Privát ment.
Madn!ght
Lehet a G.skill-el igy fogok megprobálkozni de a gyári mindig jobb
Jó ötletet adtál lehet megfogom magam és csináltatok 1 ilyen szép nagyot:
Plexire: [link]
Elöl pedig lesz 1 kicsike sorban a többivel együtt. Még a másik oldalra kitalálom mi lesz. A kicsi matrica azért lenne jó mert ugye már van 2 a cpu hűtővel jön 1 zalman igy lesz 3. Hiányzik Intel G.Skill nV.
Tehát elöl lenne sok kicsi a plexin meg egy szép termetes -
juve600
nagyúr
beléptem a klubba [link]
5 év amd kártya után......
kiváncsi leszek -
Faterkam
addikt
válasz
B.Á.L.!.N.T #27948 üzenetére
Én a gépre max 1db. cetlit ragasztanék: Eladó! Mást nem nagyon
-
shteer
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T #27943 üzenetére
én nem is gondoltam volna, hogy valaki még ragaszt ilyet a gépházra. legutóbb a wd red-hez adtak, azon is meglepődtem
-
Shifty01
aktív tag
válasz
JoolsNOS #27944 üzenetére
Azt néztem én is, de gondolom erre rájönnek még a vámok + szállitási költség.
Intel proci uton van(i5) Ahhoz jár elvileg nem? No meg a ram mellé is illene adniuk. Olvastam G.skill forumon hogy valaki kap valaki nem, de aki nem kapott az mutat 1 számlát és elküldi e-mailben kiküldik ingyen.(Persze mindezt USA-n belül Europában nem tudom van-e ilyenre lehetőség.)
Van valakinek esetleg G.skill ramja?
Valószínűleg marad akkor ebay, csak elsősorban valahonnan MO-ról szerettem volna szerezni. Intel az ad a procikhoz matricát ugye?Zalmanhoz jár:
http://pics.computerbase.de/3/1/3/8/8/23_m.jpg -
Shifty01
aktív tag
Valaki esetleg tudja, honnan szerezhetek nV matricát a gép elejére?
Asus alaplaphoz és Seasonic táphoz járt, elvileg Zalman hűtővel is jön majd matrica és ha jol tudom minden intelhez adnak gyárilag matricát. nV matrica hiányoznak csak és G.Skill
G.skill ramokhoz adnak matricát, vagy azt is valahonnan szerezni kellene? Valaki tud ebben segiteni nekem? -
Asbee
veterán
válasz
dergander #27935 üzenetére
Most alacsonyabb vagy magasabb? Az alacsony asic, magasabb alapfesz, kevésbé melegedik több feszre. A magasabb asic alacsonyabb alpfesz, jobban melegszik + feszre.
(#27938) dergander: Nem. Az alacsonyabbat könnyebb hűteni. mivel kisebb a szivárgási áram. De annyiszor ki lett már tárgyalva ez a téma vagy 5-6 topikban.
-
dergander
addikt
Nézd meg hogy látni fogod a különbséget,az alacsonyabb picivel jobban melegszik majd,fogyasztása is magasabb,és az alacsonyabb minősítésű GPU több feszt fog kérni mint az ellentetja,ugyanazon órajelen.
A tesztre pedig kiváncsi leszekMegsúgom hogy sok külföldi fórumon elég sok a 40-50% közti AsiC. De ahogy látni a magyarok ebbe is jobbak
-
-
biacsia
tag
Itt elég jól leírja egyik kolléga az asic-ot.
-
dergander
addikt
Én egy Giga 770GTXbe választottam bele jól 83.2% ASIC
-
Goblin12
őstag
Szaisztok,
Asus GTX 770 tapasztalata van vele valakinek? Jó választás?
-
Shifty01
aktív tag
-
juve600
nagyúr
üdv
MSI GTX 760 GAMMING 2GB vagy MSI GTX760 HAWK 2GB ??
3k csak a különség árban,melyik éri meg jobban,mekkora a különbség ?? melyik csendsebb ??
thx -
smiti
veterán
válasz
Bjørgersson #27916 üzenetére
Nálam több mint egy hónapig gond nélkül ment és direkt nyúzva is volt rendesen.
-
FLATRONW
őstag
válasz
FLATRONW #27912 üzenetére
Mértem egy 1 GPU-s 3Dmark 11-et. Minden külső eszköz le volt kapcsolva (monitor is). Abban a tesztben ahol a CPU is le van terhelve 390 W volt a maximális teljesítmény felvétel. Minden más esetben 320 W környékén mozgott. Bőven el kell bírnia, figyelembe véve, hogy egy tuningolatlan újabb generációs Intel jóval kevesebbet fogyaszt, mint a 4200 Mhz-en hajtott Sandy. Plusz kb. 10 W-ot lelehet vonni még ebből is, mert a 2. kártyám annyit fogyaszt tétlen állapotban.
-
tibur5555
csendes tag
Sziasztok! Az ASUS GTX 660TI-t szeretném lecserélni egy 770-re (valószínűleg Gigabyte WF3), de nem vagyok benne biztos, hogy elég neki a tápom: Chieftec ctg 500-80p. I5 4670-es processzor, 2x4GB ram, 2TB merevlemez, semmi tuning. Mit gondoltok? Előre is köszönöm!
-
St0keR
tag
válasz
Bjørgersson #27906 üzenetére
hát mikor játszom a kártya 50% on megy a proci meg 98% megy lehet az a baj hogy a proci nem birja
-
Shifty01
aktív tag
-
St0keR
tag
azt mondják milyen jó a gtx kártya 760 bf4 alatt nekem össze vissza dropol az fps fx 6100 al meg 8gb ram al
-
vakond5
őstag
válasz
Faterkam #27901 üzenetére
Még jó, hogy töredéke, mivel a vsync csak annyira engedi terhelni a kártyát, amekkora kraft elég a 60 fps stabilan tartásához. Ezért is mondom mindig, hogy vsync nélkül értelmetlen játszani. Másik ok, hogy gyakran a nem stabil 60+ fps-t én például úgy látom, mintha lag-olna.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest