-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csonti97
csendes tag
Jaja tudom csak akkor azt nem értem hogy miért kell egy porszívót csinálnom a gépből hogy játszható legyen
-
Shifty01
aktív tag
Terhelés alatt 1 asus gtx 760 direct cu hömérséklete rendben van ha 75 körül megáll a növekedésben? (Furmark) Automatán
100%on pedig 71 fölé nem megy.
Játékok alatt pedig 60-70 között tetőzik.
Tuning nélkül. -
Csonti97
csendes tag
Helosztok
Van egy Gainward GTX 760 2gb kártyám és ha afterburnerben ha nem veszem fel a Fan Speedet legalább 80%ra akkor irgalmatlanul elkezdenek akadni a játékok. Ez miért van ? (Minden játéknál ez van ) -
-
biacsia
tag
válasz
ALONSO11 #28280 üzenetére
Ha a kisebb fogyasztás a cél akkor igen, ha a nagyobb teljesítmény akkor nem.
Én itt szoktam megnézni. 7% ír a gtx javára.Ez kb egy 80 mhz-es tuning a jelenlegi gpu-don.
Ahhoz hogy érezhető legyen , hogy jobb kártyád van 30-40% legalább kell, ellenkező esetben csalódott leszel.Én a tdr-rel az gtx 5xx szériában találkoztam, ezért is váltottam. Azóta nincs.
-
Shifty01
aktív tag
válasz
dergander #28282 üzenetére
i5 4590
asus gtx 760
G.Skill 2x4Gb CL9 1,5V 1600-on(1866ot nem enged alaplap)
Asus B85 Pro Gamer
Egyszerűen nincs benne a menuben a cucc.
Olvastam 1 oldalon 1250 / 7ghz simán mennie kellene. Felrakni felengedi a magasabb órajelet, de játékból ki lép.
Visszaveszem gyárira akkor meg simán elindul.Majd probálok csinálni 1 fur markot, bár szerintem ki fog lépni.
-
dergander
addikt
-
Shifty01
aktív tag
Nem tudom bekapcsolni a PHYX-et Assasin's creed Black flagben. Miért? Legujabb driver van fent meg minden. Program listában is bene van hogy telepitve a PhyX
Hogyha 1200-ra állitom a Core-t és 6000 helyett 7000-re a memoriát akkor elindul a játék majd kilép? Tul sok lenne ez neki ?
72%os ASICALONSO11
Nekem tegnap 1x előjött, de tuning miatt valószinuleg. Tuning nélkül eddig nem. -
Shifty01
aktív tag
Legujabb driver.
http://www.geforce.com/drivers/results/76513Amugy ma raktam össze véglegesen a gépet, egyelőre nem bántom majd kitapasztalom. Nem huzom "szénné"
Még
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Gyerekek, most próbáltam először ezt a ShadowPlayt, le a kalappal, nagyon pöpec!
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Van egy GTX680-DC2T-2GD5 - ASUS karim melyből szeretném kihozni a maximumot.
Jelenleg egy 4770k procival hajtom 4,7Ghz-en.
A melegedésétől nem félek,hisz nagy és szellős házikóban lakik.Segítséget kérnék hogy milyen programmal és milyen beállításokkal próbálkozzak,mert sajnos még nem próbáltam ilyesmit.
Valamint az is érdekelne hogy lehet-e,érdemes-e biost frissíteni a vga-n?(nem Asus alaplapom van)
Előre is köszi -
zeee
senior tag
válasz
regener #28272 üzenetére
Mindent elkövettem, kitakarítottam a rendszerleíró adatbázisból is az összes gpu tweak bejegyzést, mert az uninstall utáni újratelepítés nem oldotta meg. Így tisztán telepítve is ugyanaz a helyzet. Ötletem sincs hogy mit csináljak. Csak ezért nem akarok windows reinstall-t. Viszont jó lenne ha működne a profilok miatt.
-
zeee
senior tag
Valakinek van valami ötlete, mi lehet az oka annak, hogy a felső kettő értéket nem tudom változtatni? Hiába állítom át, ill váltok valamelyik profilra, 12345SG, azonnal vissza ugrik ebbe az állapotba a két csúszka. Játék közben semmi gond, toltam egy valley tesztet is, hozta a várható eredményt.
-
Stonerice
őstag
-
scream
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Asus DirectCU-s GTX 760-at érdemes-e venni? Vagy van esetleg halkabb/jobb hűtésű kártya?
-
Shifty01
aktív tag
-
dergander
addikt
válasz
BomiBoogie #28255 üzenetére
Úgy tünt mert most használtam mindkettőt,de lehet csak a szemem csal,gaming teszteket is kerestem,de azok vegyes érzelmeket adtak. Szóval kiváncsi vagyok ki mit használ jobban a Keplerhez
-
dergander
addikt
Ti milyen oprendszert ajánlotok jobban GTX770 alá?
Már volt fent 7 és jelenleg 8.1 de mintha játékok alatt a 7 erősebb lenne,nemtudok dönteni,csakis játék a cél semmi más...
-
embe
nagyúr
válasz
Shifty01 #28249 üzenetére
Ha biost keresgélsz akkor itt érdemes szétnézni.
Techpowerup
Nekem volt Asus 7870-es, és GTX680-as is. Mindkettőre feltettem a Top verzió biosát és nem is tuningoltam tovább. -
Shifty01
aktív tag
Hi!
Ehhez, valami faja kis BIOS-t tudnátok mondani?
http://prohardver.hu/teszt/geforce_gtx_760_asus_es_msi_kivitelben/asus_gtx_760_directcu_ii_oc.html
Most lesz össze szerelve pénteken aztán letölteném előre, hogy meglegyen. Olyan kellene amiben van tuning.
Érdemes mondjuk 1 TOP bios-t rárakni, vagy nem igazán? Hagyjam azt ami rajta van aztán tuningoljam ugy? -
törölt tag
Sziasztok!Köszönöm a sok hozzászólást.A probléma továbbra is fent áll.Minden egyes komolyabb játékban előjön a hiba,de nem mindig ugyan ott és azonos időközönként.Az Enemy Front nevű játéknál minden alkalommal előjön mégpedig akkor amikor a grafikai beállításokat Very High-ra rakom ekkor még nem indul újra,de mihelyt bekapcsolom a v-sync-et és rámegyek,hogy apply ekkor azonnal újraindul a gép pedig még el sem kezdtem játszani,ezt nem értem mert nem is játszás közben jön elő a hiba hanem már a grafikai beállítások menüjében.A metro Last light-ban és a Sniper elite 3 ban van,hogy 10 másodperc játék után van,hogy 10 perc után jön elő.Ja és 1,5 éves minden cucc és kb 1 hónapja jött elő ez a dolog,akkor még a Metro Last light-ot is végigvittem hiba nélkül több mint 1 éve,de most annál is előjön a hiba.Az egész az egyébként úgy kezdődött,hogy egy sima bekapcsolásnál egyből újraindult a gép és nem is adott képet.Tehát nem csak játékban csinálta ezt a gép,hanem sima gépindításkor is.És ilyenkor mikor a gép újraindult akkor nem adott képet a monitor és csak a POWER gomb nyomvatartásával tudtam kikapcsolni a gépet mert a resetre nem reagált.
-
Asbee
veterán
válasz
biacsia #28243 üzenetére
A GPS-t ne hasonlítsuk a CTG-hez. Más belső. Évek óta ajánljuk a ctg-t a tápos topikban és ennél nagyobb fogyasztású gépnél sem kapcsolt le. Külön van a cpu és a vga ág. Egy 2x 8 pines vga és egy 4-8 pines cpu power kábel. Külön ágról.
A teljesítményre visszatérve. Emlékeim szerint 40 C-on tesztelik a tápokat és az ezen a hőmérsékleten mért adatokat láthatod a táp oldalán feltüntetve. A valóságban ennél működhetnek melegebb környezetben is(például ha a proci+vga páros fölött kapnak helyet) ami hatására csökken az átvihető teljesítményük is,egyszerűen kisebb az a maximális teljesítmény aminek a hatására túlmelegszenek.
Téves. Még mindig nem a teljesítménye hanem a a hatásfoka csökken melegedés hatására, egy újabb tápnál az sem vészesen. Van benne túlmelegedés védelem ami lekapcsol ha gond lenne. Nyugodtan nézzél meg egy nevesebb oldal tesztjét ahol pont ezért van cold és hot teszt.
További tápos témával kapcsolatban javaslom az adott topikokat, ne itt offoljunk.Valóban majd az illető megírja mi volt a helyzet.
-
biacsia
tag
Lassan jó lenne, ha az is hozzászólna, aki feltette a kérdést!
Nekem élénken él a fejemben, hogy a ketté osztott tápegységeknél az egyik ág közös a procival és ez okozhat problémát. ?
Elfogadom, amit mondtok!
Megtaláltam közben egy jó régi cikkben olvastam ilyesmiről , ezért élt bennem a dolog."Itt futottunk bele az első váratlan eseménybe, mégpedig a Chieftec táp kapcsán. Az egyetlen PCI Express tápcsatlakozóval ellátott GeForce GTS 250 és Radeon HD 4850 hajtásakor is közbeszólt a táp védelme, amikor a VGA ellátásához az erre való hattűs csatlakozót használtuk. Ellenben, amikor átalakítóval négytűs perifériacsatlakozókra kötöttük a VGA-t, akkor minden rendben volt. Minden bizonnyal az egyik 12 voltos részleg 168 wattos (14 A) vagy 180 wattos (15 A) határába futott bele a CPU és GPU közös terhelése, amit az ágak átvariálása (négytűs csatlakozókra) helyrehozott."
A teljesítményre visszatérve. Emlékeim szerint 40 C-on tesztelik a tápokat és az ezen a hőmérsékleten mért adatokat láthatod a táp oldalán feltüntetve. A valóságban ennél működhetnek melegebb környezetben is(például ha a proci+vga páros fölött kapnak helyet) ami hatására csökken az átvihető teljesítményük is,egyszerűen kisebb az a maximális teljesítmény aminek a hatására túlmelegszenek.
Szerintem engem már jobban érdekel a megoldás, mint azt , aki feltette a kérdést!
-
FLATRONW
őstag
válasz
biacsia #28237 üzenetére
Az alaplap és a VGA-hoz szükséges 12V-os ág szerintem biztosan két külön ágon van. Ez azt jelenti, hogy biztosan mindkét ágat terheli a VGA, mert a PCI-E csatlakozóból is vehet fel áramot. Ebben az esetben pedig szerintem biztosan elégnek kell lenni a tápnak minden esetben, hogyha nincs valami baja.
-
Asbee
veterán
válasz
biacsia #28237 üzenetére
CTG-n úgy van elosztva, hogy vga-nak megy külön. Nem csak egy ág terhelődik ebben biztos lehetsz. A hatásfoka csökken nem a leadható teljesítménye. Ha egy bf4 alatt nem kapcsol le, akkor nem hiszem, hogy kisebb terhelésen lekapcsolna.
Nagyon egyszerű amúgy a helyzet. Ha a védelem lép közbe a gép nem kapcsolható vissza azonnal, hanem ki-be kell kapcsolni a táp kapcsolójával, vagy ha nincsen akkor hálózatból ki-be húzni. Ha nála így van akkor biztos valami gond van táp téren, de akkor sem hinném, hogy azért mert kevés, hanem valami a táppal van, vagy más komponensel van probléma és ezért kapcsol a védelem. Másik táppal ezért kéne kipróbálni.
Mint írtam ezek a ctg-k a két águk ellenére elég jól terhelhetőek. Én az 500-as változattal hajtottam húzott 480-at és húzott 2500k-t. Igaz nem furmalkoltam, de játékok alatt gond nem volt.
-
biacsia
tag
A gyári érték "jelentésével" tisztában vagyok. Nem a maximális teljesítmény a gond, hanem az, hogy az nem egy ágon érhető el.
Itt egy ágra 25A van. Persze nyilván túloz az ajánlás (45A), de nem közel 2x arányban.
Én csupán arra gondolok, hogy 2X25A- es ág nem egyenlő teljesítményben egy 1X50A -sel.
A vga-nak elég is lehetne a 25A, de van más komponens is a gépben ami a 12v os ágat/ágakat használja, például a processzor.
Valószínű, hogy közös ágra került a cpu a vga-val és a "kettőjük" fogyasztása eléri a 25A-t és lekacsolja a tápot a beépített védelem, ahogy a kolléga is említi.
Továbbá a táp melegedése során a maximális leadható teljesítmény csökken. Így a maximális 25A is kevesebb.
A leírt tünetek alapján ez tűnik valószínűnek.
A kollégának továbbra is javaslom, hogy próbálja megcserélni a használt 6 és 8pin-es csatik forrásait.(Korábban 4és 6 ot említettem hibásan)
Amennyiben a proci külön ágra kerül a vga-tól működhet jól. -
Asbee
veterán
válasz
biacsia #28235 üzenetére
Ne viccelj, hogyne lenne elég. A 770-nek 230W a TDP-je, játékok alatt 200W-ot sem eszik. Én húzott feszelt 480-at hajtottam ctg 500-al. Szerintem is táp a ludas, de nem azért mert nem elég neki. Gyári 45A-t azért írnak, hogy aki nagyon gagyi minőségű tápot venne ne füstöljön el azonnal a fél konfigja vele. Tuning nélkül játék alatt 45A-be majdnem 3 db 770 beleférne.
-
biacsia
tag
válasz
#85154688 #28229 üzenetére
Szerintem simán beleütközöl a tápegység korlátaiba és azért indul újra a géped (ahogy írtad is ,"mintha áramszünet lenne") Google kereső alapján ketté osztott a tápegységed 12 voltos ága.
Hiába 550W-os a táp, abból 450W et tud 12 volton, de egyszerre áganként maximum 300W-ot(25A).Ez majdnem a fele a gtx770 mellé ajánlott 45A -nek. (Persze nekem is elment egy olyan táppal ami csak 35A-et tudott, de az is határeset volt.)
Megpróbálhatod, hogy a tápegység arra az ágra dugod a vga-hoz használt 6 pines csatit, amin eddig a 4-es volt és fordítva. Így külön ágra kerülhet a vga éhesebb csatija a procitól és nyerhetsz egy kicsit, feltéve ha eddig nem így volt. -
törölt tag
Az az érdekes,hogy az Enemy Frontnál akkor indul újra amikor az Advanced optionsban mindent very highra rakok és ás amikor a v-sync-et bekapcsolom már újra is indul.Tehát nem is kezdek el játszani hanem a menüben a grafika beállításoknál újraindul.Mihelyt on-ra rakom a v-sync-t rámegyek,hogy apply és már újra is indul a gép pedig még nem is játszottam.
-
törölt tag
Sziasztok! Furcsa esetről kérném a véleményeteket korábban már volt róla szó.Szerintetek mi okozza azt,hogy a nemrég megjelent Enemy Front játék esetén már a játék menüjében újraindul a gépem mintha egy pillanatra áramszünet lenne,a pár napja megjelent Sniper Elite 3 játéknál pedig hol 20 perc hol pedig 5 perc játék után ugyan így újraindul a gép (2 hete még gép bekapcsoláskor is eljátszotta ezt).A BF4,Wolfenstein,Call of Duty Ghost,Sniper Elite V2 hiba nélkül fut.Na ez mitől lehet.Amúgy GTX770 VGA-ról van szó,CTG550-es Tápegység,i5 3470 Proci és 8gb-ram,Asus p8 Z77M alaplap.Múlt héten bevittem a szervízbe a gépet azt mondta a csávó,hogy kifújatta az egész cuccot és BIOST frissített.Haza is hoztam erre az említett két játéknál ugyan úgy csinálja.Tegnap beszéltem a szervízessel,azt mondta többször is lefuttatta a 3d mark-ot és nem indult újra a gép.Amikor meghoztam a gépet én is lefuttattam az Aida 64 stabilitástesztjét 3,5 órán keresztül és semmi hibát nem dobott a gép.Most mi a francot csináljak.A szervizes srác azt mondta ő nem ér rá órákat játszani,hogy előjöjjön a hiba.
-
Asbee
veterán
válasz
BomiBoogie #28226 üzenetére
Nekem amúgy az a tapasztalatom, hogy nagy többségben komponenstől függetlenül táp vagy vga csinálja. Amelyik táp nálam csinálta, az több konfigban is csinálta. Ami vga coil whineos volt, ki lett próbálva 3 másikban és ott is az volt. De sajnos kiszámíthatatlan, hogy az adott vga fogja-e vagy nem.
-
regener
veterán
Üdv,
mennyi igaz az hogy a 770-nél szinte mindegyiknél észlelhető a coil whine jelenség?Ellenpéldának olvastam hogy a PNY 3ventis 770 nem csinálja.
-
asvald
senior tag
Nyomna nekem valaki ezekkel a beállításokon + 100mhz-es gpu oc-val egy unigine-t ?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Shifty01 #28219 üzenetére
A 3DMark GPU-s részei majdhogynem azonos eredményt adnak mind Core 2 Duo, mind i7 mellett, ha ilyesmire gondolsz. Meg úgy kábé mindenhol így van, a többi komponens nem igazán befolyásolja a teszt eredményét, már amennyiben a GPU dedikált. Csak azért hoztam fel a 3DMark-ot, mert az nem nyal be semmilyen hardvernek.
-
Shifty01
aktív tag
Nincs valami Pure GPU benchmark? Ahol csak minimálisan befolyásol a környezet.(Teljesen kizárni a többi komponenst ugysem lehet egy ilyen teszt alatt)
-
Archeres
tag
770-ről tud valaki egy érdemlegeset linkelni? Esetleg úgy is, hogy húzva van a kártya mondjuk 1250/8000-re?
-
Faterkam
addikt
válasz
dergander #28208 üzenetére
Megemelve egy kicsit jobban megy! Igaz, az alap órajel sem rossz!
-
dergander
addikt
-
Wucky
senior tag
válasz
BomiBoogie #28203 üzenetére
Nekem pont a hang nem lényeg. Fontosabb lesz a 2 VGA.
Meg a K-s proci :-) -
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
bandi0000
nagyúr
válasz
BomiBoogie #28200 üzenetére
én is inkább mindig az aktuális gen közép/felső kategóriáját veszem meg ami elég nekem, lehet ebbe ölni pénzt csak legyen
Wucky: Persze már a leggagyibb lapba is van SLI lehetőség, csak azért mondtam hogy játéknál nincs értelme bár lehet a te esetedben van de ezt csak te tudhatod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest