Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsirimiri
csendes tag
Sziasztok! Pixel 8 Pro, Pixel 9, illetve Pixel 10 közül ti melyiket választanátok? Nagyjából mindegyik megfelel a keretemnek, a Pixel 9 a legolcsóbb újonnan. Fontos a kamera, üzemidő.
(Pixel 9 Pro-ban látom a legtöbb fantáziát, de az jóval drágább.)
Köszi!
-
-
Gabesz87
veterán
Tokot ill. fóliát mit használtok? Ma szerintem bemegyek a Telekomhoz, és veszek Pixel 10-et, ha van, úgyhogy szereznék hozzá tokot meg fóliát is. Tokból a hátlapi, és puha (vagy legalább is puha tapintású) fajtákat preferálom, ami nem hajlik fel túlzottan a kijelzőre (nem akadályozza a gesztusvezérlést). És a vez. nélküli töltés is gond nélkül működjön persze. Spigen tokokat nézegettem, ebből aztán van jó sok féle (mind MagSafe-es):
Liquid Air
Thin Fit
Nano Pop
Parallax
vagy esetleg a gyári Google tok!?
Fóliából meg ilyen esetleg? Vagy a mostani, amit használok, az ilyen zselés tapintású, hidrogél fólia, ezt szeretem. Ilyesmi is jó lenne. Keret nélküli! -
axioma
veterán
Igazabol ha lenne pont passzolo megoldas akkor aka'r beleferne, azert volt kinai mert eddigi telefonokra boven eleg volt es van a hulye izlesemre valasztek (sot, sajat kepes is kifizetheto, csak a szin eltolodott szurkesbol lilasba, es azon me'g bumszlibb a sziget-keret).
Itt most sem azzal van amugy baj hogy kinai, a sima tokok jok ugy alapbol, csak me'g igy se jo a tolto (es ott felteszem kb szabvany a kor sugara). Lehet valami ferden allo (nekitamaszthato) toltore kene valtanom, de nem dicserem meg a G-t a tervezes ezen pontjaert.
Akkor toltobol ki mit hasznal? Alvasidore (sebesseg masodlagos), vez.nelkuli mert 5x jut eszembe me'g valamit megnezni amikor lekapom rola, de a bumszli ne zavarja a helyes rahelyezest -
axioma
veterán
ha mar tartozekok, most jott meg (kinai rendelesu) tokom a p10pro-ra... de versenyeznek abban, hogy melyiknek nagyobb a kameraszigeten tul a kituremkedese (nem megy az ovtokomba az egy dolog, de) a korabbi wireless toltomon fel kell tamaszkodnia a tolto szelere, a korabbiakkal (zf10, p9a) nem volt ilyen problema. Ha epp a tolton tullog a sziget (puceran a telefonnal is), akkor mar nincs toltes egyaltalan.
Van esetleg olyan tok-kialakitas, ami megszunteti, vagy minimalisra csokkenti a bumszlit (inkabb a tok vastag)? De azert me'gsem korbe fel centi mint egy tenyleg shockproof. -
Bilux
veterán
-
blackmoto
senior tag
Bocs a lényeg lemaradt. Szerkesztve.
Leszakadtam közben a céges wi-fi-ről.
Szerk.
Be is duplázza az egyik képet a feltöltés közben most meg már nem tudom szerkeszteni.Ami még fontos lehet hogy kábé fél évig egy 7,5 wattos vezeték nélküli töltővel töltöttem, azóta egy 30 wattos PD töltő. Illetve arra figyelek hogy ne melegedjen a telefon nyáron sem. Nem hagyom meleg helyen nem hagyom napon.
-
blackmoto
senior tag
5 nap múlva egy éves a 8a. Minden éjszaka töltve. Kb. 95%-ban korlátozással 80%-ig. De a lényeg szerintem az hogy ritkán megy a töltöttség 40 % alá, 30 alá pedig csak azon még sokkal ritkább alkalmak esetén fordult elő ha nem értem addigra haza. 98 százalékos a telefont szerint.

-
embe
nagyúr
Autóba van valami ajánlott wireless töltő, ami nem gyilkolja az akkut?
Olyanra gondolok mint ez, amit így ár lehet ragasztani ( valahogy odatapasztani ) a műszerfalra.
-
KoVee84
senior tag
11 hónapos P9Pro, 190 töltési ciklus
27W Spigen töltő kábellel vagy vezetéknélküli a kocsiban/melóhelyen
80% és az akkusegéd bekapcsolva
94%
Viszont én kevésnek érzem, kb 1 napot alig bír ki. Mondjuk sokat telefonálok és vezetek, a kocsiban is megy az AA folyamatosan. Ettől a Pixel6-om jobban bírta furcsamód. -
Lebowski
tag
A mindjárt két éves Pixel8 358 ciklussal 95%-os. Ez idő alatt volt mindenféle gyors, lassú, vezeték nélküli töltés, autós tartóban sütötte a nap stb. jellemzően 100%-ra, néha 80%-ra limitálva. Leggyakrabban a munkahelyen töltöm napközben laptop usb-ről, mintsem egész éjjel lógjon a töltőn - ez lassú, de jut idő rá
Az AccuBattery app pl. ezt írja erre a P8-ra:
Töltés 0%-ról-ról 85%-ra 0,3 ciklus elhasználódást okoz. -
nutfile
aktív tag
nekem minden adat hihetetlen, amit írtok

14 hónapos pixel 8-ra nekem 414 ciklust (!) és 93%-ot ír az aBattery. nem tudom a ciklust hogyan számolja, néha töltöm autóban, mikor megy az AA, ritkán cégnél wireless, sokszor éjszaka vezetékkel.
érdekes még, hogy a "first usage date" az 19 hónappal ezelőtti...
bontatlan csomagolásban vettem újként az alzatól. (annak is tűnt) -
axioma
veterán
válasz
gretzky77
üzenetére
na leirtam a gondom, de akkor mar kiprobaltam pixel launcherben is, ott is megvan
viszont a lapokon lehet csoportositani szoval nekem lehet nem feltetlen kell a launcher - meggondolom h lesz-e idom atallni, aztan max vissza (sony compactok asus zenfone-ok voltak a pixelek elott) -
juve600
nagyúr
Novemberi frissítésről van infó?

-
roseben
tag
P9Pro-val most próbáltam ki először a holdat fotózni.
-
axioma
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
nova launcher, es kov. telovaltaskor nem kell ujrakrealni
(azert irom mert en is csoportokat hasznalok a mindennapi app-okra, sot azon beluli sorrend is szamit idonkent, plusz a widgeteket is sajat gridre igazitja ha nincs is olyan merethez kiadva, plusz nem tudom van-e mar nativan, de 10+ eve az apex-szel tudtam csak direct call ikont kitenni a csaladtagokra, itt is van) -
Tomiii258
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Már kezdtem elbizonytalanodni, de igen, úgy néz ki, hogy ez is állítható Samsungon, találtam is róla videót és pont úgy kezd, ahogy én is használtam:
Viszont akkor oda jutottunk, hogy az a 2 dolog, ami engem eléggé zavart Samuról Pixelre váltásnál, téged pont nem érint
Elvégre te az összes app képernyőt úgyis ABC-sorrendben használtad Samun is és az alap Android gesztusokkal is navigáltál. -
Tomiii258
tag
válasz
gretzky77
üzenetére
Igen, ezek leginkább olyan dolgok, amik ízlések és pofonok kérdése (vagy az is lehet, hogy csak szokás/megszokás), ezért nehéz is az ehhez hasonló kérdésekre objektíven válaszolni, mert van, akit ez zavar és van, akit más.
Az biztos, hogy engem ezek zavartak és még 2 hónap után is nehézkesnek tűnik időnként a dolog, de pl az eredeti kérdezőt az nem fogja, hogy Pixelen az összes app képernyő csak ABC sorrendben lehet, mert Samun is úgy használta.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Hát ezt én nem igazán értem, mert nekem az S21-en a gesztusok pont úgy vannak, ahogy azt Pixelre is írtad: visszalépés a képernyő (bal vagy jobb) széléről befelé söprés, alulról felfelé (tök mindegy hogy hol, középen, vagy széleken) söprés a home funkció, ugyanez csak felfelé söprésnél nyomva tartva az alkalmazás váltó. Szóval én itt nem látok különbséget. Lehetséges, hogy ezt is be lehet állítani hogy működjön? Most nem rémlik.
Summa summárum, úgy tűnik, a kezeléssel nem lesz gondom Pixelnél
-
Tomiii258
tag
Mármint az összes alkalmazásra gondolsz?
Hát Pixelen már én is kezdek leszokni róla, mert ahogy írtam is, mocsok nehéz megtalálni a keresett appot.
De mivel Samun tetszőleges sorrendbe és mappákba pakolhatod az appokat azon a képernyőn is, így sokkal funkcionálisabb és lényegében pont arra nincs szükség, hogy a kezdő képernyőre vagy attól jobbra rakosgass ki appokat. -
gretzky77
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Köszi lehet akkor ez állítható vagy valami frissítéssel jött. Dehát különbözőek vagyunk ezt én biztos nem tudnám megszokni, ha egy kézzel használom és a jobb alsó sarokból kéne húzni sztem instant eldobnám a telefont, így hogy jobb széltől bárhonnan húzható számomra sokkal kézenfekvőbb és kényelmesebb!
-
Tomiii258
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Samsungon a képernyő alján három helyen kell swipe-olni az futó alkalmazások/home/vissza funkciókhoz, lényegében a klasszikus 3 "gombot" utánozva.
Pixelen alulról csak 1 swipe-pont van középen és ha rajtahagyod az ujjad a képernyőn, akkor jutsz a futó alkalmazásokhoz (ez sokkal lassabb, mint a samsungos megoldás), ha pedig nem, akkor home-ként funkcionál.
A vissza meg nem alulról, hanem a képernyő jobb vagy bal szélétől való swipe-olás (ez meg teljesen más, mint Samsungon).Az ABC sorrenddel meg írtam mi a gond...nem kell azon gondolkozni, hogy az app neve mivel kezdődik, ha tudod hogy pl a boltláncok appjai az 5. sor végén vannak, akkor sokkal gyorsabban találod meg őket, mint hogy nézzük csak a Penny P betű, de hol is kezdődik a P betű? Nézzük csak, 4. sorban még csak K betűsek vannak, talán 5. á nem, az még csak N, akkor a 6. sorban lesz, de vazze, hiszen a Lidliben vagyok, kezdjük előről

Ennél sokkal gyorsabb, hogy piros bolt vagy kék bolt az 5. sor végén.Edit: de persze ha te már elve az ABC-sorrendet használtad Samsungon is, akkor ez téged totál nem érint, szóval ne is vedd figyelembe, neked ezzel nem lesz semmi gondod Pixelen se.
-
Tomiii258
tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Ez mind sokkal lassabb annál, mint hogy tudod, hogy pl a térkép/navigáció appokat mondjuk alulról a 2. sorba raktad és nem kell azon agyalnod, hogy mi is a pont annak a térkép appnak a hivatalos neve, amit most épp használni akarsz mondjuk túrázás során évente 2-3 alkalommal
Az új launcher persze tök jogos érv, de ennyire már nem akarok "mókolni". Oké-oké, egy launcher telepítés azért nem mókolás, egyszerűen telepíteni kell csak, de utána simán elmókol vele az ember pár napot, mire beállítja, vagy egyáltalán rájön, hogy mit hogyan lehet beállítani és még ezek után sem biztos, hogy tetszene.
Meg egyébként is ég már a fejem, hogy egy pixel telefonon Thunderbird levelezőt és Samsung Internet böngészőt használok, mert a Gmail. de főleg a Chrome aztán pusztulatosan fostos
-
Gabesz87
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Miért, mi az ami annyira eltér a gesztusvezérlésben? Kíváncsiságból megnéztem a Google support oldalon, de nekem egész hasonlónak tűnik. SAmsungnál nincs mondjuk ez a hátlapon koppintás. Legalább is az enyémen.
A betűrend meg ízlések és pofonok. Én is az ABC sorrendet preferálom. Másra meg ott az appkereső, amit rtak is, illetve lehet mappákba rendezgetni az appokat a képernyőn, tematikusan, ha tetszik.
Úgyhogy nekem ezek nem tűnnek olyan nagy negatívumoknak. De köszi attól a véleményt!
-
tomboy0013
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Beállítod, hogy az alkalmazás lista megnyitásánál felugorjon a billentyűzet, a keresett app kezdőbetűjét beütöd, és ott is van. Kb 1mp bármit megtalálni, legalábbis nekem eddig szokott tartani. Ez gyors kapcsolókat is behoz, sokszor azt is gyorsabb így elérni, ha valamelyik ritkábban használt kapcsolót akarod elérni ami nem az első oldalon van.
-
*RLaci*
addikt
válasz
macilacipaci
üzenetére
Samsungnál teheted egyéni vagy betűrendes sorrendben is, ahogy tetszik.
-
Tomiii258
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nekem lassan 2 hónapja sok év Samsung után Pixel 10-em, de a pixeles gesztusvezérlést máig nem tudom megszokni.
Ami még nagyon zavart, hogy az összes app képernyőn egyszerűen ABC sorrendben vannak ömlesztve az appok és nem lehet őket tematikusan, a felhasználó kedve alapján rendezni, így a ritkán használt appokat tök nehezen találom meg
Ezek tök apróságok, de ilyen hátrányai vannak a "puritán" droidnak, amik azért tudnak zavarni a mindennapi használatban.
-
daniiel09
tag
Szaisztok! Pár hónapja használom életem első pixel telefonját, egy 9prot. Kérdésem az lenne, hogy 50ciklus után normális, hogy 98% már az akksi kapacitása?
Előre is köszi a válaszokat. -
gulb
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Nyugi nem csak 8pro 10pro is tokeletes volt beallt rendesen az uzemido erre a legfrisebb patch oda....ta megint
ez ilyen kb Dec. jan fele leallnak az okos fejlesztesekkel stabilizLodik es menni fog🫣 -
-
Gabesz87
veterán
Kösz srácok a véleményeket. Vívodom magamban, egyre inkább úgy érzem, kipróbálom a Pixel 10-et. Tesztekben olvastam, ill. ti is írtátok alább, hogy 2 napot kibír. Az jó. Még ha az S25+ valamivel többet is bír, nem szeretnék tepsit, ez tart vissza. Kb hasonló üzemidő kompaktabb méretben fontosabb. Bár szeretem a Samsung UI-t, de biztos megbarátkozom a "puritánabb", letisztultabb stock Droiddal is.
Játszani én sem szoktam, agy max. egyszerűbb kis játékokkal, semmiképp nem erős HW igényű-ekkel, úgyhogy e szempontból talán mindegy is. Ha meg azt mondjátok, hasonlóan gyors, és nem melegszik számottevően a Pixel, akkor rendben van!
-
*RLaci*
addikt
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nekem most van S25+, sima Pixel 9, de volt 9 pro is és sima S25 is. A 25+ jobb üzemidőben mindegyiknél. Fotóban egyértelműen jobbak a Pixelek, de a 25ökkel is lehet jó fotókat csinálni, ha a körülmények megfelelőek. A Pixelek sokkal kiegyensúlyozottabak, 10ből 9 fotó használható, ez a Samuknál kb 10ből 5. Direkt fotót írok, nem kamerát, mert videóban nem jobb a Pixel. Kijelző mindegyikben jó, bár nekem a PWM miatt a pixel Prok kb használhatatlanok, a sima 9-el, S25ökkel semmi ilyen gondom nincs, hiába azonos a Pwm. Nekem a 25+ kijelzője a legszebb ezek közül. Gyorsnak ugyanolyan gyors mindegyik, talán a Samsung még egy hangyafasznyival gyorsabb, reszponzívabb, smoothabb, én így érzékelem. A Pixel szoftvere letisztultabb, a Samunál sok a bloatware, viszont ezek ADB-vel tilthatóak, törölhetőek., illetve a Samuk sokkal jobban testreszabhatóak. Méretben az S21hez az említett Pixelek közelebb állnak. Az S25+ a tepsik között egy kis tepsi, a súlya is elfogadható. Melegedés szempontjából nem éreztem nagyon különbséget közöttük.
-
manokaki
addikt
válasz
Gabesz87
üzenetére
nekem sima 25 volt, majd Pixel 10 , most pixel 9 Pro ! Gyorsaság ugyan az vagy még jobb a Pixel esetén , persze nem játéknál , arra nem használom, kamera ( 9Pro ) esetén ég és föld , még a sima pixel 10 kamerája is jobb mint a Samunak , melegedés szerintem semmi komoly , üzemidő hasonlo , pixel 10 és a Pixel 9 Pro is simán 2 nap nálam..
Visszatérve a fő különbség az a kamerában van , egyébként nem hiszem , hogy nagy eltérés van bennük , még annyi hogy a kijelző a sima P10 esetében 60-120Hz , a Pixel 9Pro és a Samu25+-nál 1-120Hz...
De az aksi időben nem veszed észre az ebből fakado különbséget szerintem -
Gabesz87
veterán
Véleményeket próbálok gyűjteni. Galaxy S21 telómat cserélném, és kicsit bizonytalan vagyok, mert dilemmázom az S25+ ill. a Pixel 10 (esetleg 9 Pro) között. Szóval kíváncsi volnék felhasználói véleményekre, hogy miben jobb/rosszabb a Pixel. Nyilván a Samsung UI-t ismerem, szeretem. Amitől tartok kicsit, a melegedés. Sokat használom autóban (AA) navigálásra a telót. Nyáron mennyire lehet gáz? Qualcomm SoC talán jobb ebből a szempontból...
-
macilacipaci
tag
Miért kell folyton elrontani ami jó? Már egész jó üzemidőm volt a Pixel 8 Pro -n, erre jött valami biztonsági frissítés, de nem a novemberi, azt most megint merül mint a Titanic, Már a fele akksim elment.
-
crazyman
csendes tag
válasz
brownus
üzenetére
Qi2-es töltő, tehát mágneses a rögzítés. Magsafe tok kell, ha nem Magsafe/Qi2/Pixelsnap a telefon (Pixel 9 nem az)
Ez jó cucc, de hasonló mágneses töltők vannak az alzán is pl. ez:
https://www.alza.hu/swissten-power-bank-10000-mah-pd-20w-magsafe-kompatibilis-d12305627.htm -
Lebowski
tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Tudja: alkalmazás választó, majd a kíván lapok tetején a lenyíló menüben az Osztott képernyő lehetőség
-
Wind-Storm
őstag
Sziasztok!
Pixel8-on nincsen kijelző megosztás, mely lehetővé teszi egyszerre több alkalmazás egyidejű megjelenítését is?
-
lejbi
tag
Hello
amazon.de, Goole store pixel9 128 Gb ajándék töltővel 490 euro. Ha innét veszem, akkor is él a rendes google garancia?
-
gretzky77
veterán
válasz
szkorhetz
üzenetére
Ez a videó boost ami videó optimalizálás néven fut? Ehhez ugye kell egy biztonsági mentés először és utána csinálja, ez csak wifin megy? Napközben csináltam egy videót és most jutott eszembe, ránéztem még mindig pörög, hogy biztonsági mentés. Mondom wtf, korlátlan netem van fotók biztonsági mentése bármilyen hálózaton mehet, feltoltam wifire egyből megcsinálta a mentést. Azóta írja ha kész értesítést küld. Ez mennyi idő kb, nem túl hosszú a videó kb 2 perc.
Pixel 10 Pro -
manokaki
addikt
A Magic Editor alkalmazás azt hogy tudom elérni 9 Pro-n ??
-
manokaki
addikt
Létezik hogy a 9 Pro és a 9 Pro XL kamera külső mérete ugyanakkora ? Értem ezt a kamera védő üveg miatt ??
-
BoB
veterán
Tegnap kint voltam csinálni pár Halloween-es képet és videót, hát a videó még mindig katasztrófa... Hiába van bekapcsolva a stabi minden egyes lépésnél beremeg a kép

Legközelebb majd megrpóbálom az active stabi móddal, hátha segít. (ez a sztenderd volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen autót vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Parfüm topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, valami 6-7eFt. volt.

5 nap múlva egy éves a 8a. Minden éjszaka töltve. Kb. 95%-ban korlátozással 80%-ig. De a lényeg szerintem az hogy ritkán megy a töltöttség 40 % alá, 30 alá pedig csak azon még sokkal ritkább alkalmak esetén fordult elő ha nem értem addigra haza. 98 százalékos a telefont szerint. 

Nekem Blitzwolf régi töltő, 30W-os. 80%-os limit bekapcsolva, SOHA nem hagytam rajta éjszakára, stb. Amikor észrevettem hogy feltöltött, levettem a töltőről. 11 hónapos. 187 töltési ciklus, akku kapacitás 95%.

ez ilyen kb Dec. jan fele leallnak az okos fejlesztesekkel stabilizLodik es menni fog🫣

Csepy