-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Nekem még egy ősrégi telefon van, amin még power toggles-el vannak kitéve a wifi, mobilnet, gps, stb widgetek a kezdőoldalra. (Így egy mozdulat kapcsolni, le se kell húzni semmit.) Ilyet lehet a Pixeleken is? (Családban láttam pár éves xiaomin, hogy benne van gyárilag ez, de nem tudom hogy android vagy miui feature.)
-
Bferibörs
addikt
"Korlátlan beszéd és adat, letiltott emelt díjas hívások/sms/vásárlás mellett sok kárt nem tudna tenni nálam."
Na de ezeket a funciókat nagyon sok ember használja.
Aki lopni akar,annak nem gond egy eszköz hozzá,szerintem.
Természetesen,hozzá állás kérdése,hogy ki,hogy használja a telót,sim karit.
-
kiraly.andra
aktív tag
Az, hogy kikapcsolva is megtalálható a telefon, új dolog, míg az, hogy lezárt állapotban is megtekinthető a kérdéses terület, sokkal régebb óta van így, tehát a kettő között nem reális összefüggést feltételezni. Sehol nem is olvastam, hogy a Google ezzel indokolná a dolgot. Az általad hivatkozott oldalon én azt sem látom, hogy szó esne a kikapcsolt állapotban történő megtalálhatóságról.
-
nagytalpu
csendes tag
Nem az a panel a legnagyobb gond. Szerintem.
Képzeld el a következő szitut:
Elmész valahová, jó messzire.
Lerakod a telót úgy hogy más is hozzáférjen.
Az a más pedig kikapcsolja, majd elkezd beirkálni mindenféle pin kódokat a sim feloldáshoz.
A PUK kód persze otthon a fiókban.
Egy telefonom, egy Oneplus 3 volt olyan hogy a pin kód beírásához is fel kellett oldani a telefont.
Ezt valahogy elfelejtették azóta. -
bbendre
őstag
sőt, a i16Pro zoom képeket inkább törlöm mert a helyzet siralmas
https://photos.app.goo.gl/QSv4D1iToptswh4LA
Felfoghatatlan mennyire szánalmas ezen a téren (is) az apple
a gyerekeket fel sem lehet ismerni a képeken. Egyik sem hasonlít arra amit itt lehet látni -
gabro0
őstag
-
Tölteni viszont kell valahogy, úgyhogy a kecske és a káposzta viszonylatában ilyet találtam:
Én is használtam egy ideig.
Két problémát okozott.
Egyrészt a mágneses rögzítés összegyűjtötte az összes mágneshez vonzódó szennyeződést. A tisztogatástól nem szabadultam meg,
Másrészt a telefonból kiálló rész veszélyes. Ha arra esik a telefon, az USB port csere szükségessége garantált. Huawei P20-ban cserélnem kellett. Pedig nem magasról esett a padlóra.
A következő telefonomat már vezeték nélküli használatra kerestem.
Néha használom portot monitorra kitenni a képet. Utána azonnal a dugó vissza kerül a helyére. -
MikeWazowski
veterán
A play áruházba is, mutatja h az előző telefonra milyen appokat szedtem le, meg h az app amit nézek az előző telefonommal is kompatibilis... de miért van ott még mindig...? Nem értem.
Mindegy, akkor várok, aztán majd eldől. Lehet addig nem is árulom. Köszönöm mindenesetre...
-
MikeWazowski
veterán
Ott is voltam, és ott a régi telefonról kijelentkeztem, minden esetben. Csak az aktuális telefon, PC és TV van ott.
Olyannak tűnik az egész mint szifonnál. Ott is rendesen törölni kell a felhasználótól az adott eszközt, mert hozzá regeli be. Lehet itt is ez történik? Csak így h adjam el a régi telefont? -
Enclave
aktív tag
Köszönöm a pontosítást!
Amúgy néhány gyártó számára "földrajzi Európa" = "Európai Unió" és az EU-n kívüli területek nem is tartoznak hozzájuk (pedig földrajzilag az is Európa, így pedig szvsz jogos, hogy UK esetén nem egyértelmű az ember számára, más lenne ha UK még mindig EU tag lenne)Google oldalán minden is le van írva de erről nem találtam semmit...
#6099 gretzky77 : köszönöm a fotót, az alsón jól látszik! -
Enclave
aktív tag
Ezek szerint például az Alza (mint hivatalos forgalmazó) által árult telefonok dobozán is "GB" végződésű SKU szerepel?
Például "GA05226-GB" ? (árukereső szerint ilyesmi SKU-val forgalmaznak nálunk készülékeket de Alzánál nem egyértelmű mint hivatalos forgalmazó)
Nincs külön "EU"-s SKU? (erről nem találtam semmit, csak "US", "IN" és "GB" végződésről találtam fotókat)
Mivel UK kilépett az EU-ból így az ember azt gondolná, hogy hiába földrajzilag Európa, ezzel az erővel lehetne egy "EU" végződésű SKU is. Mivel a gyártói garancia régióhoz kötött, én is rákérdeznék, hogy mi van akkor ha valaki "GB"-set kapott itt nálunk... -
kerxy
őstag
Nem olyan hülye kérdés, szinte biztos, hogy gyorsabb lenne direktben a Googlenél, viszont az alábbiak miatt mentem inkább az Alza irányba:
1. egyszer már küldtem vissza a Google-nek telót, igaz az P7P volt és osztrák cím kellett hozzá. egész gyors volt, de refurbished telót adtak vissza, én pedig lehetőleg újat szeretnék, amire az Alzánál több esélyt láttam
2. egyszerűbb volt egy alzaboxba tenni, mint arra várni, hogy Google elvigye
3. Google nem a magyar jogszabályok alapján dolgozik, pl P7P csere során nem indult újra a gari, így 2 év helyett 1 hónap volt amit adtak, és nehezebb a supporttal egyeztetni
4. nem jártam utána, hogy mi történik akkor, hogyha a Google cseréli nekem a telót (refurbished/új készüléket küldenek vissza), és a Google gari idő után valami történik vele, akkor az Alza ezt hogy tudja kezelni, hiszen az Alzánál teljesen más IMEI szám lesz, mint ami a nálam lévő teló IMEI száma. tehát ez a 2 év (Google) gari vs 3 év (Alza) gari miatt nem egyértelmű helyzet
Amúgy ha jól tudom, akkor jogszabályilag úgy van, hogyha nem tudják javítani, akkor cserélniük kell (kivéve ha én pénzt kérek vissza, vagy már sehogy sem tudják beszerezni - de ezek közül egyik sem áll fenn).
-
-
-
. Közben megjött a töltőm - bár sehol semmi infó a max feszkóról, redditre is b.sztak felrakni a mindentistudó júzerek, a dobozon ott a megnyugtató 21 (és nem 20) Volt
. Elméletben ez kell a pixelek max kakaón történő töltéséhez (nem mintha használná is a 21V-ot...)
Holnap éjszaka lesz a főpróbája, készülök fali Wattmérővel+hőmérővel.
-
40 fok még nem a világ vége, de sokkal fölé már ne menjen...
Azaz 35 fokos kánikulában már inkább kábel. -
-
Gabesz87
veterán
Hát most sajna sietnem kellett, mert rokonok épp mentek haza vidére, és így velük elküldtem az új (meg a régi Pixel 4a) telót is. Így maradt most a másolás jobb híján. De ha megyünk haza legközelebb, akkor lehet, hogy nekiállok és csinálok egy 0-ról beállítást egyenkénti app telepítéssel.
-
-
thegaben86
csendes tag
En is gondolkodtam ezen, hogy a kamera lencset mennyire kell felteni vajon? A tok mintha egy fel millimetert a keret fole nyulva, vagyis ha lerakom a hatlapra akkor talan nem eri a lencse a lapos feluletet.
Maga a lencse gyarilag milyen uveggel van vedve? ezek gondolom azert strapabiroak? -
Dare2Live
félisten
"A példa kedvéért töltesz 10%-ot akkor azt 0,1 darabnak számolja, 50%-ot pedig 0,5 darabnak."
Attól függ. Battery degradációban 0->100% 1nek számít de egy 30->80% az nem 50%nek.
Legutolsó töltésem pl 57%->80% nem 0.23 hanem 0.14 ciklusnak számított.btw feleségem Pixel 6ja előrendeléses elmúlt 3 éves. Adaptivval volt töltve amióta megjelent. 3+évesen 91%os az aksija. Ahogy kinéz simán kibírja 5+évig support végéig. Az nekünk egész szürreális.
-
-
nutfile
aktív tag
Smart View képes Samu TV-re lehet, nem?
(amúgy régebbi LG tv-kben sincs chromcast támogatás, de tükrözni lehet rá a telót. amúgy a chromecastot nem elsősorban tükrözésre találták ki, hanem a "cast"-olásra, amikor a teló csak távirányító, de chromecast végzi a munkát, az megy netre, stb.; tükrözésnél a tv csak egy másodlagos képernyő) -
Csendeske
aktív tag
Hogy gyakorló GrapheneOS felhasználóként válaszoljak, nem nagyon éri meg!
Maga a funkció nem automatikus! Amikor létrejön a hívott féllel a kapcsolat (felveszi a hívást), akkor tudod manuálisan elindítani a felvételt, amihez ügye el kell emelned a telefont a füledtől!
Ezzel a közelség érzékelő már is kikapcsol, és nekem nagyon ritkán sikerült még újból úgy visszatenni a fülemre, hogy a kijelző ne maradjon aktív. És még írhatnék a tapasztalataimról, de eltérnék a tárgytól. -
Landor
tag
Végül a Sony WF1000XM5 (kényelmetlen), Bose QC Ultra(instabil kapcsolat-kettőt is próbáltam) után megvettem a Jabra Elite 10 Gen 2-t és maradt ez.
Hangminőségben jobb a Sony, a Bose pedig ANC-ben, de az előbb írt problámák miatt ez lett a befutó.
Egyébként kicsit fáztam a fizikai gombtól, de sokkal jobban bejön mint az érintésvezérlés. -
emitter
őstag
Köszi a tippet. Nem vagyok képben a vámokkal, adókkal.
A Google garancia külföldön vásárolt telefonra is ugyanúgy érvényesíthető adott esetben itthon a hazai Google-nél? Vagy van amire külön figyelni kell ilyen vásárlásnál?
@ugyes: a példában szereplő 136 ezres vám nem tűnik 27%-nak, inkább 78%-nak.. (a szállítással növelt 173 ezer Ft-ot alapul véve)
-
zoltanz
nagyúr
"de, sok minden fut a háttérben csak nem látod. A Xiaomi (és nagy átlagban a több kínai márka amelyik erősen módosított androidot futtat) ezért tud jobb üzemidőt produkálni mert ha bezársz egy appot bezárja a háttérfolyamat is"
Erre nincs valami egyszerű mód, elég macerás minden kilőni egyesével a beállításokban?
Thanks! -
Csendeske
aktív tag
"Van webes install ami hasonló a Google Flash Tool-jához vagy ott a jó öreg parancssoros történet."
Köszönöm!
-
gulb
senior tag
Nyaron teszteltem... 1£ volt 3 honap vagy mi
- egy ipari fos volt... hol mukodott hol nem.. konyorogni kellett neki, hogy valamit megcsinaljon rendesen. Ha ez meg mindig ilyen akkor pont annyit er mint amennyiert a telefonnal adjak 0. - max a 2TB tarhely ami hasznos - de arra meg van egy pixel1em..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged