Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
DonThomasino #4299 üzenetére
Van még különbség. Az Ultra-ban a 4k mellett HDR támogatás is van és beépített ethernet adapterrel rendelkezik. És gyorsabban bootol és gyorsabb a működése is.
Ja és kb. kétszeresébe kerül, mint a CC3...
-
DonThomasino
veterán
A chromecast ultra gyakorlatilag a 3gen 4K s változata ?
-
Bavid
senior tag
Nálam sem találja a gép a Chromecast-et, elinte csak az én gépem, mostmár mind a 3 laptop a családban (2 chromecast is van, egyiket sem), beszéltem supporttal, elvileg a Chrome frissítéssel b@sztak el valamit. Azt mondták live chaten hogy tudnak a problémáról, de feedbackben (google home app), érdemes mindenkinek bejelenteni. Gép típussal, op. rendszerrel, Chrome verzióval.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
VLC-ben mobilon megnyitva egy fájlt meg a felirat. De ha chromecastra kitolom, hiába állítom be, csak a hang megy, felirat nem jelenik meg a projektoron. Frissítettem mindent, vlc-t is, továbbra sem jó. Mi a megoldás, mit javasoltok? GAlaxy S9-em van.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
andrew-msi #4292 üzenetére
Közben azt még megnéztem, hogy a router mit tud és csak 2.4Ghz van rajta.
Viszont azon belül van B vagy G vagy B+G, most B+G-n van. -
totopad
senior tag
válasz
andrew-msi #4292 üzenetére
nem tudom, segítség-e, vagy sem, de az eredeti problémát talán meg lehetne gúgli photos-al oldani
oda fel kell tólni a képeket és onnan lehet cast-olni,, de maga a cc-n is be tudod állítani, hogy background picture-ként váltogassa képeket, nálam legalábbis a saját galériám fut háttérként
-
Bellimor
újonc
válasz
andrew-msi #4290 üzenetére
Ma felraktam, egy 1903-as Win10 frissítést, nem tudom ez mikor jött ki, de nem segített.
-
totopad
senior tag
válasz
andrew-msi #4288 üzenetére
A win0 pont a minap kapot egy musthave frissítést, legalábbis a májusi csomagot kötelezően kiküldték minden olyan gépre, ami korábban nem frissült, lehet, hogy ez tett be nálad...
-
*Ropi*
félisten
válasz
andrew-msi #4286 üzenetére
1000%, hogy a Win10, mert a hálózatkezelése mindig is problémás volt: nagyon sokszor Win 10-es gépek még egymást sem látják a hálózaton, holott minden jól van beállítva. Pl. az otthoni hálózatomban 3-ból 1 semmilyen woodoozással sem látható a hálózatkeresésben, csak direktben, IP címmel érhető el.
-
Bellimor
újonc
válasz
andrew-msi #4284 üzenetére
andrew-msi: Pont így jártam én is. Évek óta használok CC2-t. Az asztali gép kábellel csatlakozik a routerhez, a többi (TV, tablet, mobil) wifin. Hétfőn az asztali gép nem látta a CC-t, router és CC újraindítás segített. Tegnap újra nem látta az asztali gép. Tablet, mobil (android) gond nélkül látja. Mindent kipróbáltam: újraindítottam mindent, újrakonfiguráltam a CC2-t, neten böngésztem helpeket, végig csináltam a troubleshootingot, semmit nem segített. Azóta se látja az asztali gépem a CC2-t... Talán valami frissítés rontotta el, nem tudom. Remélem, pár napon belül jön valami javítás, vagy bármi...
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
totopad #4281 üzenetére
Az a fura, hogy ment minden hónapokig.
Aztán egyszer csak nem.
Semmit nem változtattam.
CC-n csináltam hard resetet az nem segített, majd a router újra indítása segített, de csak 1 napig volt jó.
A routert nem akarom piszkálni mert anno 2 hétig telt mire jól be lett állítva (invitel cucc + ip kamera gond volt, mire kinyögték hogy amit akarok az nem fog menni az inviteles routerrel. Azóta megy ez a másik és rendben van a kamera. Nem kockáztatom, hogy elmegy.)
1-2 nap és megjön az új kíváncsian várom mit mutat. -
azbest
félisten
válasz
totopad #4281 üzenetére
Az, hogy a laptop wifin van vagy kábelen, akkor számít, ha szeparált hálózatok vannak beállítva a routeren. Amikor minden kapcsolat láthat mindent, akkor van teljes átjárás köztük.
(#4279) sgeza
igen... ha jól emlékszem a tévé hangszórójából ad ki ultrahangot, amit ha hall a telefon kliens, akkor rá tud kapcsolódni akkor is, ha nem egy hálózaton vannak. Mondjuk, hogy felkínálja-e azt a chromecastot, az nem tudom függ-e a hallomástól vagy simán hely adatok alapján tippel. [link] De lehet csak a pin belérést helyettesíti, ha hallja a tévét. A videóban van egy pont, ahol látni az appban a "listen for pin" gombot. De a hivatalos oldal is ír az ultrasonic tokenről [link]. Lehet a bluetooth-ot is használja a nearby módhoz, hogy felajánlja a készüléken a cc-t. -
totopad
senior tag
válasz
andrew-msi #4280 üzenetére
ez így már komplikáltabb
lehet, hogy a cc-t is kábelre kéne kötni -feljebb találsz példát, hogy lehet megoldani-, vagy a laptop-ot wifire
Amúgy én továbbra is mondanám, a factory resetet, akár routeren is, vagy, ha a laptopon tudsz hálózati eszközök újraindítását elvégezni -windowsnál nem vágom, hogy van-e erre lehetőség-, akkor az sem ártana.
-
andrew-msi
aktív tag
A laptop vezetéken van a hálózaton.
Nagyon régi a router szerintem ebben még nincs ilyen mód (Edimax) de lehet hogy tévedek.
Bevallom rendeltem egy másik chromcast-t ha minden igaz 1-2 nap és megjön. Majd kiderül azzal van e gond.
Addig próbálom ezt használni, már ha elindul. -
azbest
félisten
válasz
andrew-msi #4273 üzenetére
nem lehet, hogy 2.4GHz-es és 5GHz-es wifi is azonos néven megy és a laptopod ugrál közöttük? Esetleg valamelyiknél a routeren be van kapcsolva, hogy szeparálja el a hálózatot. Így amikor a problémásra vált át, akkor nem látják egymást.
(#4276) tylerddd
vendég módban elvileg ultrahang alapján tudhatja felismerni, hogy egy helyiségben tartózkodnak. Akkor internetes tartalmat lehet rá küldeni csak, hiszen feltételezi, nem látják egymás hálózatát. -
sgeza
veterán
válasz
andrew-msi #4273 üzenetére
Úgy rémlik, mintha tudna direkt kapcsolatot is. Próbáld ki úgy is! Ha úgy sem jó, akkor vélhetően pc oldali probléma. Ha úgy jó, akkor bármi.
-
andrew-msi
aktív tag
Sajnos minden csoda csak 1 napig tart.
Ma ismét előjött a hiba és a router újraindítás sem segít.
Valami ötlet? -
andrew-msi
aktív tag
válasz
andrew-msi #4271 üzenetére
Kipróbáltam mindent.
A routert kellett újraindítani és megy.
Köszönöm a tanácsot, nekem ez hatalmas segítség!!! -
totopad
senior tag
válasz
andrew-msi #4267 üzenetére
indítsd újra a netet, tolj a cc-nek egy factory reset-et
nem hinném, hogy a windows-nak lenne hozzá köze, én pl tegnap castoltam laptopról, igaz, az chrome-ból streamátadás formájából történt, de simán ment -
gulyasa
őstag
válasz
andrew-msi #4267 üzenetére
Lehet, hogy a legutóbbi Win10 megafrissítés cseszett el valamit (mostanában telepedik a gépekre.
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
A munkahelyemen adott egy laptop és egy TV, amiben benne van egy Cromecast 2 dugva.
Amikor rendelnek a laptopon chrome böngészővel kirakom a képet a tv-re és ott megtudják nézni a terméket.
Ez eddig hibátlanul ment.
Viszont 2 napja nem megy. A fura, hogy az androidos telefon látja a cromecast-t de a laptop nem.
A lap átküldésénél a "nem található eszköz"-t ír ki.
Maga a cromecast megy mert telefonnal tudom állítani.
Plusz amikor nem termék bemutatásra használom a google fotókból válogatva reklámként hibátlan.
Csak a PC nem látja.
Windows 10 van a gépen.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm. -
gery14
senior tag
Chromecast 1gen en hol tudom a képernyő felbontást átálitani ? 1080P 60hz van de ez a régi fotalcsika már szagat átkuldot yutu videonal igy visszaveném 720P 60hz re
De nem találom a home app ban...
-
sgeza
veterán
válasz
ArthurShelby #4264 üzenetére
Érdekes, hogy másik telefonon csak egyszer szerepel. Lehet köze vajon a Google home alkalmazáshoz?
Észrevetted a különbséget a kettő között? -
Gijon
senior tag
Fire TV Stick 4K-t tudom ajánlani. Video station, Emby tuti viszi ezeket (4k hdr 5.1 dd dts). Jelenleg akciós [link] 30 EUR, prime előfizetéssel (7 EUR), viszont ha már akció van, akkor most érdemes, hozzácsapni egy Ethernet Adaptert [link] + Echo Dot 3-at (20 EUR) Magyarországra nem szállítanak mindent, de Mailboxde-n keresztűl megoldható.
-
gyugyo79
addikt
CC-vel a DTS és komolyabb hangsávok felejtősek. Ha nem szeretnél valami bütykölni és valamilyenELEC -el használni egy lejátszót akkor :
NvShieldTV, AppleTV egyikkel a Dolby Vision másikkal a Dolby Atmos TrueHD core-al a kompromisszumos jelenleg.A CC ultránál a Xiaomi Mi Box is jobb választás lenne amire szeretnéd használni csak abból is már csak a Xiaomi Mi Box S kapható aminél megint ott van a hanggal a kompromisszum mert nincs megvéve rá a licence (Ami miatt a Xiaomi Mi Box -nál is be volt ígérve, hogy egy frissítés elveszi a jelenlegi támogatottságot).
-
z1RoX
tag
Sziasztok. Media lejatszot keresek. G ultra tetszik mert 4k lenne a lenyeg, viszont sehol sem talalok leirast vagy tesztet arrol hogy nasrol pl plex vagy video stationbol viszi e a tartalmakat. 4k hdr 5.1 dd dts lenne a lenyeg. A tv belsoje sajnos pufferel es egy rakas szar. Koszi ha valaki tud errol valamit. Igen tudom hogy vannak amlgoic boxok de nem szeretnem tuningot ha vinne a google.
-
sgeza
veterán
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy média átküldésekor miért látom kétszer a Chromecastot? Az egyiknél tudom a telefonról állítani a hangerőt (mámint megjelenik a tévén), míg a másikkal nem. Mi még a különbség? Egyáltalán miért mutat kettőt?
-
magicbox
senior tag
válasz
UberMutant #4257 üzenetére
Köszönöm a tippet. A lányom szobájában én is szívtam vele, hogy hol látta, hol nem az 5 GHz-es wifit a CC Ultra. Most hibátlan.
-
l.skywalker
titán
válasz
UberMutant #4257 üzenetére
És az volt a gond. Köszi. Nem tudtam, hogy ennyire amerikai a CC
Ráadásul a router kínai, mire eljutottam csatorna váltásig... te jó ég.
-
UberMutant
őstag
válasz
l.skywalker #4256 üzenetére
36os csatorna?
-
l.skywalker
titán
Szerintetek miért nem látja az 5GHz-es WiFi-t a CC3? 2 méteren belül van a router mellett. A telefon látja, de a Home app-on belül nem listázza ki. Egy emelette lejjebb van egy másik 5Ghz-es jel, azt látja, de az meg túl messze van és gyengébb mint a közvetlen 2,5GHz-es. Próbáltam manuálisan megadni az SSID-t, de úgy sem megy. A WiFi-k külön csatornán vannak és nem rejtett egyik sem.
-
gulyasa
őstag
Nem mostanában kérdezted, de én csak nemrég vettem a CC3-at és most próbáltam ki, hogyan lehetne nézni az RTL Most-ot vele.
Egy biztos, az eredeti androidos RTL Most alkalmazás még mindig nem tud castolni. Máshogy meg nem próbáltam mobilról.
Viszont asztali géppel lehet nézni/elindítani. A Chrome böngészővel (természetesen más böngészővel nem is működik) bejelentkezel az RTL Most fiókodba, a jobb felső sarokban rányomsz a "három pötty"-re és "Átküldés". A böngészőt már ki is küldted ezzel a tévére.
Megkeresed és elindítod a videót, amit nézni akarsz. Amikor teljes képernyő módra kapcsolsz, akkor a tévén fog teljes képernyőre váltani a videó lejátszása. A számítógépen a böngésző marad ablakos módban, a videókép helyén a jelzéssel, hogy a lejátszás épp castolva van.Aki nézett már filmet az RTL Most-on, annak ismerős, hogy kb. negyedóránként beszúródik egy reklámfilm a lejátszásba. Castolva nézett videó esetén ez úgy néz ki, hogy a tévén megáll a kép ("Pause"), de a reklámfilm csak a számítógépen, a Chrome ablakban játszódik le. A reklám végén a tévén folytatódik a lejátszás.
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Abban az esetben, ha van egy 4K TV és rajta egy Chromecast UHD eszköz az képes lesz egy nem 4K -s régi notebook-ról 4K tartalmakat lejátszani, akár a gép ssd -jéről, vagy YouTube -ról? Temészetesen a notebook kábelen van, nem wifin.
-
sgeza
veterán
-
Sziasztok! Van itthon néhány Chromecast Audio cuccom, meg néhány cc2 is. Tegnap vettem észre, hogy Spotify-ről nem tudok átnyomni habgot egyikre sem. Csatlakozik, csatlakozni próbál, de semmi. Más ptogramból egyszer még átmegy a jel, de ha váltani akarok, akkor kész, megáll az élet. Használ még valaki Spotify-t itt CCA-val? Elég nehéz lesz kiszűrni a hibát, mert most frissült a router, néhány napja a Spotify, és gondolom, néha a CC is a háttérben. Nem igazán tudom, merre induljak! :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest